Įkraunama...
Įkraunama...

Mėsos šmoto, kumpio kepimas

QUOTE(Ledum @ 2009 10 02, 12:14)
Mano tingėjimo patiekalas. Kepu dažnai ir visada gerai gaunasi. Naudoju sprandinę arba nugarinę, bet gal ir iš kitokio gabalo gautūsi.

Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais  arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda  ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.

Skanaus  4u.gif

Skanu su visokiais padažais. Rudenį mes mėgstam daryti obuolių padažą. Žiemą dažniau valgom su garstyčiom. Sueina ir karštas ir šaltas. Tik pasidarėm labai išrankūs visokioms dešroms ir rūkytiems kumpeliams. Jų beveik nebeperku, nebent kokios naminės , kai jau kepta mėsa visai atsibosta.
Labai geras patiekalas pavaišinti svečius, ypač padarius kokį mandresnį padažą. Visi labai giria.

Labai lauksiu atsiliepimų, jei kas bandysit daryti šitu metodu  smile.gif

bandysim smile.gif O į foliją iškeptą mėsą įvynioti ar tik uždengti paviršių g.gif ir dar kaip gaminate obuolių padažą g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2009 10 02, 13:54)
bandysim smile.gif O į foliją iškeptą mėsą įvynioti ar tik uždengti paviršių  g.gif  ir dar kaip gaminate obuolių padažą  g.gif  smile.gif


Baigus kepti tik skardą uždengiu folija ir truputį apspaudžiu kraštus. Čia radau vienoj knygoj parašyta, kad taip daryti. Tik nelabai žinau kam. Gal , kad šilumą truputį palaikytų. g.gif Bet niekad nedrįstu suabejoti ( bijau, kad neišeis ) ir visada taip darau.

Padažas iš knygos KLASIKINĖ VIRTUVĖ

Obuolių padažas kiaulienai
Nulupkite ir skiltelėm supjaustykite 500g obuolių. Juos dėkite į prikaistuvį, suberkite nutrintą1 citrinos žievelę ir įpilkite 2-3 v.š. vandens. Sandariai uždengę kaitinkite apie 10 min., kad suminkštėtų. Įmaišykite 30g smulkaus cukraus. Padažą suplakite į vientisą tyrę, jei norite įmaišykite 15 g sviesto.

Mes visada norime sviesto, nes kitaip gaunasi ne padažas, o obuolienė.
Malonu, kad vyrukas teiraujasi smulkmenų. Iš tiesų tai labai nesudėtingas patiekalas tinkamas nedažnai gaminantiems žmonėms. Jau pavydžiu jūsų žmonai. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 10 02, 15:49)
Baigus kepti tik skardą uždengiu folija ir truputį apspaudžiu kraštus. Čia radau vienoj knygoj parašyta, kad taip daryti. Tik nelabai žinau kam. Gal , kad šilumą truputį palaikytų.  g.gif  Bet niekad nedrįstu suabejoti ( bijau, kad neišeis ) ir visada taip darau.

Padažas iš knygos KLASIKINĖ VIRTUVĖ

Obuolių padažas kiaulienai
Nulupkite ir skiltelėm supjaustykite  500g obuolių. Juos dėkite į prikaistuvį, suberkite nutrintą1 citrinos žievelę ir įpilkite 2-3 v.š. vandens. Sandariai uždengę kaitinkite apie 10 min., kad suminkštėtų. Įmaišykite  30g smulkaus cukraus. Padažą suplakite į vientisą tyrę, jei norite įmaišykite 15 g sviesto.

Mes visada norime sviesto, nes kitaip gaunasi ne padažas, o obuolienė.
Malonu, kad vyrukas teiraujasi smulkmenų. Iš tiesų tai labai nesudėtingas patiekalas tinkamas nedažnai gaminantiems žmonėms.  Jau pavydžiu jūsų žmonai.  blush2.gif

Ačiū 4u.gif

lotuliukas.gif

čia toks nick'as vyriškas smile.gif ilga istorija, bet jis man patinka, ypač va dabar thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anastazas: 02 spalio 2009 - 14:58
siandien meginau ir as.as dejau sonine labai neriebi tik graziai sluoksniuota ax.gif tai dejau i rankove kartu ir bulves.mesyte ilgai nemarinavau.sutepiau su prieskoniais ir valandelia palaikiau,tada dejau kept i 200 laipsniu temp,kepiau 40 min.neitikejau bet gavosi labai skaniai bigsmile.gif o padaziuka naudojau hamburgeriu.taip pat valgem kartu su marinuotais agurkeliais. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(anastazas @ 2009 10 02, 15:56)
Ačiū  4u.gif

lotuliukas.gif

čia toks nick'as vyriškas smile.gif ilga istorija, bet jis man patinka, ypač va dabar   thumbup.gif  biggrin.gif


doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif Jau spėjau pakeisti nuomonę apie vyrų giminę. Sklando legendos, kad maniškis kol buvom nevedę darydavo savo merginom tokius šedevrus kaip kimšta višta ir pan. Aš iš jo sulaukiu tik kiaušinienės. Tai kai pamačiau anastazas ir prisifantazavau apie tai ko pati labai norėčiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,parasysiu kaip as kepu mesa,kol neparagavau netikejau kad gali ir taip but.Paimi sprandines gabala,as dazniausiai kepu koki 2kg,paimi skarda,itiesi folija,priberi smulkios druskos kokius 3kg,islygini druska,ant druskos uzdedi sprandine ir i orkaite ant 180 laipsniu,tik det reikia daugiau i apacia,ir kepti kokias tris valandas,na gal 2 su puse,kiek tos mesos ziurint.Nereikai nieko uzdenkti nieko marinuoti ir nieko i mesa netrinti,tiesiog mesos gabalas ant druskos.Norit tikekit norit ne,bet gaunasi skaniai,tik ilgai kepa,jei padarysit per karsta orkaite mesa isdzius ir bus kietokas virsus,nu galit pamegint,mesa pasiima druskos kiek jei reikia,cia vokieciai taip meksta valgyt,paskui reikia padaziuko kokio.Bet mesa nebuna sausa,garantuoju.
Atsakyti
[quote=ingridake,2009 10 03, 15:00]
Sveikos merginos,parasysiu kaip as kepu mesa,kol neparagavau netikejau kad gali ir taip but.
Ingridake, 4u.gif ,noriu paklausti,o ant druskos nėra barstoma sausi prieskoniai?
4u.gif
Atsakyti
Ne nebarstoma niekas tik druska ir viskas,ma lyg truktu prieskoniu,bet as naudoju padaza,tai ir gerai buna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridake @ 2009 10 03, 15:00)
Sveikos merginos,parasysiu kaip as kepu mesa,kol neparagavau netikejau kad gali ir taip but.Paimi sprandines gabala,as dazniausiai kepu koki 2kg,paimi skarda,itiesi folija,priberi smulkios druskos kokius 3kg,islygini druska,ant druskos uzdedi sprandine ir i orkaite ant 180 laipsniu,tik det reikia daugiau i apacia,ir kepti kokias tris valandas,na gal 2 su puse,kiek tos mesos ziurint.Nereikai nieko uzdenkti nieko marinuoti ir nieko i mesa netrinti,tiesiog  mesos gabalas ant druskos.Norit tikekit norit ne,bet gaunasi skaniai,tik ilgai kepa,jei padarysit per karsta orkaite mesa isdzius ir bus kietokas virsus,nu galit pamegint,mesa pasiima druskos kiek jei reikia,cia vokieciai taip meksta valgyt,paskui reikia padaziuko kokio.Bet mesa nebuna sausa,garantuoju.

va šito recepto aš ilgai ilgai ieškojau thumbup.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anastazas: 04 spalio 2009 - 14:31
QUOTE(regna @ 2008 12 31, 10:23)
Labai skanus kumpis gaunasi ,jeigu garstycias isplakame su medumi ipilti aliejaus, ciobrelis ,cesnakas ir dar kokius norite zoleliu prieskonius,
Kepu rankoveje.,pries baigiant atsargiai perkerpu,atidarau apskrunda apverciu abi puses.

Šitaip kepiau šeštadienį(čia paskaičius)karbonado gabalą.Išteptą mėsą palaikiau3 val.Dėjau 50gr medaus50gr aliejaus o garstyčių 100gr,pipirų ir čiobrelių.Kepiau stikliniam inde uždengus folga,gale nudengiau.Skanu,bet visi sako druskos nėr.Tai gal medaus per daug g.gif nes recepte druska neparašyta.šį šeštadienį kepsiu gabalą nugarinės....gal kas dar kokį receptuką įmesit rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridake @ 2009 10 03, 14:00)
Sveikos merginos,parasysiu kaip as kepu mesa,kol neparagavau netikejau kad gali ir taip but.Paimi sprandines gabala,as dazniausiai kepu koki 2kg,paimi skarda,itiesi folija,priberi smulkios druskos kokius 3kg,islygini druska,ant druskos uzdedi sprandine ir i orkaite ant 180 laipsniu,tik det reikia daugiau i apacia,ir kepti kokias tris valandas,na gal 2 su puse,kiek tos mesos ziurint.Nereikai nieko uzdenkti nieko marinuoti ir nieko i mesa netrinti,tiesiog  mesos gabalas ant druskos.Norit tikekit norit ne,bet gaunasi skaniai,tik ilgai kepa,jei padarysit per karsta orkaite mesa isdzius ir bus kietokas virsus,nu galit pamegint,mesa pasiima druskos kiek jei reikia,cia vokieciai taip meksta valgyt,paskui reikia padaziuko kokio.Bet mesa nebuna sausa,garantuoju.



esu girdėjus šį receptą, bet niekad nebandžiau. Gal reiks pabandyt rolleyes.gif
Atsakyti
As irgi pasidalinsiu kumpio kepimu. 4u.gif

Praktiskai visada kepu zveriena. Marinuoju is vakaro.
Marinatas (naudoju viska, ka turiu): majonezas, ketcupas, cesnakas, druska, pipirai, mesos prieskoniai, soja, garstycios ir t.t.

Kumpyje padarau nedideles ipjovas ir i jas pridedu dziovintu abrikosu bei slyvu.

Kepu rankoveje apie valanda. Kartu kepu ir bulves. Niam niam ax.gif

Skanaus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Geltonazuvis: 02 gruodžio 2009 - 15:51