QUOTE(Ledum @ 2009 10 02, 12:14)
Mano tingėjimo patiekalas. Kepu dažnai ir visada gerai gaunasi. Naudoju sprandinę arba nugarinę, bet gal ir iš kitokio gabalo gautūsi.
Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Skanaus
Skanu su visokiais padažais. Rudenį mes mėgstam daryti obuolių padažą. Žiemą dažniau valgom su garstyčiom. Sueina ir karštas ir šaltas. Tik pasidarėm labai išrankūs visokioms dešroms ir rūkytiems kumpeliams. Jų beveik nebeperku, nebent kokios naminės , kai jau kepta mėsa visai atsibosta.
Labai geras patiekalas pavaišinti svečius, ypač padarius kokį mandresnį padažą. Visi labai giria.
Labai lauksiu atsiliepimų, jei kas bandysit daryti šitu metodu
Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Skanaus
Skanu su visokiais padažais. Rudenį mes mėgstam daryti obuolių padažą. Žiemą dažniau valgom su garstyčiom. Sueina ir karštas ir šaltas. Tik pasidarėm labai išrankūs visokioms dešroms ir rūkytiems kumpeliams. Jų beveik nebeperku, nebent kokios naminės , kai jau kepta mėsa visai atsibosta.
Labai geras patiekalas pavaišinti svečius, ypač padarius kokį mandresnį padažą. Visi labai giria.
Labai lauksiu atsiliepimų, jei kas bandysit daryti šitu metodu
bandysim O į foliją iškeptą mėsą įvynioti ar tik uždengti paviršių ir dar kaip gaminate obuolių padažą