Nusipirkau didelį šmotą sprandinės iškepti gimtadieniui, primarinavau jūsų marinatais, ir atsipjoviau kelis gabaliukus vakarienei. Kepiausi ant keptuvės, šiaip skonis geras, bet jau susitraukė Dabar galvoju, kaip kepsiu orkaitėje svečiams, ar geriau dėti į foliją ar į rankovę, kad iš šmoto neliktų tik šmotelis Gal kiaulė per delčią pjauta, kad taip mėsa traukiasi
Mesa labai gerai minkstina raudonelis.As pati uzsiauginu,bet yra ir pirkti maltu prieskoniu.Kepsniui priduoda raudonumo ir trapumo.Svarbiausia-naturalu.
QUOTE(Makarska @ 2008 06 27, 09:08)
Ir dar marinuodama mėsą venk tokių brudų kaip kečupas ir majonezas. Čia prastos šeimininkės marinatas
O kokie būtų pasiūlymai be kečupų ir majonezų?
Šiandien pamačiau Maximoj akciją kepto kiaulienos kumpio, vyras iškart užsimanė, o aš kiek kepiau man iš tolo nepanašu į tą pirktinį kumpį gal kas pasakysite kaip marinuoti, kad gautusi toks gražus sultingas kaip Maximoj?
QUOTE(Miledi.N @ 2009 09 08, 13:50)
O kokie būtų pasiūlymai be kečupų ir majonezų?
Šiandien pamačiau Maximoj akciją kepto kiaulienos kumpio, vyras iškart užsimanė, o aš kiek kepiau man iš tolo nepanašu į tą pirktinį kumpį gal kas pasakysite kaip marinuoti, kad gautusi toks gražus sultingas kaip Maximoj?
prekybos centruose marinuojamai mėsai kiek teko girdėti yra naudojami spec. prieskoniai, kurių prekyboje šiaipjau nėra
va sako, kad druskoje keptas mėsos gabalas labai sultingas būna, bet aš tikslaus recepto nežinau, taip ir nebandžiau, nors jau gal dvejus metus svaigstu apie tą būdą
QUOTE(anastazas @ 2009 09 08, 14:06)
prekybos centruose marinuojamai mėsai kiek teko girdėti yra naudojami spec. prieskoniai, kurių prekyboje šiaipjau nėra
tai gal ten tokie "prieskoniai" kad geriau nedėti
QUOTE(Miledi.N @ 2009 09 08, 14:29)
tai gal ten tokie "prieskoniai" kad geriau nedėti
Mergaitės,jūs mane prajuokinote,tai iš kur Mxxsima ima prieskonų,kad jų niekur negalima nusipirkti.
Teisingai išsireiškė MIiledi.N, .
Visokie saldikliai,tirpikliai,kurie griauže skrandį.
QUOTE(regna @ 2009 09 08, 15:20)
Mergaitės,jūs mane prajuokinote,tai iš kur Mxxsima ima prieskonų,kad jų niekur negalima nusipirkti.
Teisingai išsireiškė MIiledi.N, .
Visokie saldikliai,tirpikliai,kurie griauže skrandį.
Teisingai išsireiškė MIiledi.N, .
Visokie saldikliai,tirpikliai,kurie griauže skrandį.
tai gerai, kad prajuokinom - vitaminas C gaminas
tikriausiai tai ir yra tie kaip jūs vadinate tirpikliai - saldikliai, nesiginčysiu, ir dar labiau nesiginčysiu, kad jų geriau išvis nedėti
tiesiog paprasti salės darbuotojai, kurie tą mėsytę mums ruošia, juos taip paprastai prieskoniais vadina
QUOTE(Elena @ 2005 01 25, 15:29)
Aš anksčiau dažnai kepdavau mėsa.. bet dabar kai beveik jos nevalgom kepu tik per Velykas..Dažniausiai perku sprandinė, man kažkaip skaniausiai gaunasi.
Paimu mėsos gabalą dedu į kokį bliūdą ir pripjaustau svogūnų. Tada užpilu raudonu vynu, įdedu lauro lapelių, pipirų grudelių..Uždengiu ir laikau 1 para ( būna ir ilgiau).Tada marinuotą mėsa ištrinu su druska, pipirais ir ištrinu su garstyčiom. Kepu folijoje, gale folija atidengiu.
Kartais darau tokį kaip marinatą. Susmulkinu lauro lapus, daug česnaku, druskos, pipirų, prieskonių mėsai, pilu aliejų ir biški citrinos sulčių , viską išmaišau ir įtrinu mėsą.
Arba marinuota mėsą apvynioju su šoninės juostelėmis.
O mano vieną pažįstama kepu mėsa taip: marinuoja parastai su prieskoniais, lavruškom, pipirais ir ttt, po daro tešlą iš miltų ir vandens.Padaro du blynus iš tos tešlos, ant vieno deda mėsos gabalą, kitu uždengia ir kepa. Po to išlaisvina mėsą ir vsio.Sakė labai skaniai gaunasi.
Dar prisiminiau: marinavimas majoneze.
O dar girdėjau tokį pletką, bet nebandžiau, sakė labai skanu kai mėsa ištrinama su kiviais, tiesiog kivi sutrinam ir ištrinam gabalą mėsos, įsukam į folgą ir paliekam, po to nuvalom ta masė ir tada jau druskinam ..pipirinam ir ttt
Paimu mėsos gabalą dedu į kokį bliūdą ir pripjaustau svogūnų. Tada užpilu raudonu vynu, įdedu lauro lapelių, pipirų grudelių..Uždengiu ir laikau 1 para ( būna ir ilgiau).Tada marinuotą mėsa ištrinu su druska, pipirais ir ištrinu su garstyčiom. Kepu folijoje, gale folija atidengiu.
Kartais darau tokį kaip marinatą. Susmulkinu lauro lapus, daug česnaku, druskos, pipirų, prieskonių mėsai, pilu aliejų ir biški citrinos sulčių , viską išmaišau ir įtrinu mėsą.
Arba marinuota mėsą apvynioju su šoninės juostelėmis.
O mano vieną pažįstama kepu mėsa taip: marinuoja parastai su prieskoniais, lavruškom, pipirais ir ttt, po daro tešlą iš miltų ir vandens.Padaro du blynus iš tos tešlos, ant vieno deda mėsos gabalą, kitu uždengia ir kepa. Po to išlaisvina mėsą ir vsio.Sakė labai skaniai gaunasi.
Dar prisiminiau: marinavimas majoneze.
O dar girdėjau tokį pletką, bet nebandžiau, sakė labai skanu kai mėsa ištrinama su kiviais, tiesiog kivi sutrinam ir ištrinam gabalą mėsos, įsukam į folgą ir paliekam, po to nuvalom ta masė ir tada jau druskinam ..pipirinam ir ttt
Bandysiu sia savaite pirmaji.
Su kiviais kitoje temoje apie saslykus gavau info, kad labai minkstina mesa, bet negalima laikyti ilgai, kokias 5 val. ir kepti.
Pati dazniausiai su majonezu darau, nors kuri cia rase, kad tai prastos seimininkes marinatas, nezinau, gal, bet pasitvirtina. Bandysiu kitus, gal rasiu kas labai patiks.
Turiu dideli gabala karbonado- be kaulu, be nieko- gryna mesyte. Nenoriu kepsniu-noreciau visa gabala kepti orkaiteje - gal kokiu patarimu turite .Kumpis,sprandine kaip ir aisku- bet vat karbonadas gabale - tiesiog itrinti ir kepti kokioje rankoveje ar folijoje... neidomu gal
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 11, 11:21)
Turiu dideli gabala karbonado- be kaulu, be nieko- gryna mesyte. Nenoriu kepsniu-noreciau visa gabala kepti orkaiteje - gal kokiu patarimu turite .Kumpis,sprandine kaip ir aisku- bet vat karbonadas gabale - tiesiog itrinti ir kepti kokioje rankoveje ar folijoje... neidomu gal
tiesiog trinti ir kepti bus sausa mėsytė siūlyčiau dar į vidų prismaigstyt kokios šoninės ar šiaip lašinukų
QUOTE(anastazas @ 2009 09 11, 11:48)
tiesiog trinti ir kepti bus sausa mėsytė siūlyčiau dar į vidų prismaigstyt kokios šoninės ar šiaip lašinukų
Tai vat ir as pagalvojau,kad bus labai jau sausa...
Mano tingėjimo patiekalas. Kepu dažnai ir visada gerai gaunasi. Naudoju sprandinę arba nugarinę, bet gal ir iš kitokio gabalo gautūsi.
Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Skanaus
Skanu su visokiais padažais. Rudenį mes mėgstam daryti obuolių padažą. Žiemą dažniau valgom su garstyčiom. Sueina ir karštas ir šaltas. Tik pasidarėm labai išrankūs visokioms dešroms ir rūkytiems kumpeliams. Jų beveik nebeperku, nebent kokios naminės , kai jau kepta mėsa visai atsibosta.
Labai geras patiekalas pavaišinti svečius, ypač padarius kokį mandresnį padažą. Visi labai giria.
Labai lauksiu atsiliepimų, jei kas bandysit daryti šitu metodu
Esminės taisyklės
1 Įkaitinti orkaitę iki 200-220 laipsnių
2 Prieš kepant NEDĖTI DRUSKOS
3 Mėsą nuplauti ir marinuoti nesvarbu kokiais prieskoniais arba išvis nemarinuoti, o įtrinti visai prieš kepant. Aš dažniausiai tiesiog aptepu garstyčiom ir kišu į įkaitintą orkaitę. Kepimo rankoves ir foliją irgi naudoju pagal nuotaiką. O jei nenaudoju man mažai kuo skiriasi, nes gale kepimo vis tiek foliją ar rankovę nuimu nuo viršaus. Į skardą įpilu truputį vandens , tik nežinau kiek, nes šliūkšteliu iš akies.
4 Kilogramui mėsos kepti 1 valanda ( apytikriai ). Bet pati darau iš kilo iki pusantro kilo gabalo. Žiūriu kokia mėsos spalva. Jei per mažai apskrudus , tai šiek tiek pailginu laiką. LABAI SVARBU NEBADYTI MĖSOS IR NETIKRINTI AR IŠKEPĖ , nes išbėgs visos sultys ir mėsa gausis sausa.
6 Ištraukiu iš orkaitės , barstau druską ir svarbiausias dalykas uždengiu folija. Taip palieku pastovėti apie 10 - 15 min, kad mėsos sultys tolygiai pasiskirstytų.
Skanaus
Skanu su visokiais padažais. Rudenį mes mėgstam daryti obuolių padažą. Žiemą dažniau valgom su garstyčiom. Sueina ir karštas ir šaltas. Tik pasidarėm labai išrankūs visokioms dešroms ir rūkytiems kumpeliams. Jų beveik nebeperku, nebent kokios naminės , kai jau kepta mėsa visai atsibosta.
Labai geras patiekalas pavaišinti svečius, ypač padarius kokį mandresnį padažą. Visi labai giria.
Labai lauksiu atsiliepimų, jei kas bandysit daryti šitu metodu