Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 8

Ačiū Alchemie, o kada manai geriausia tuos popierius tvarkytis (jei visgi reikėtų) - ar prieš parengiamąją, ar jau prieš pačią mokyklą? Mums psichiatrė truputį pasakojo apie tą tausojantį režimą, bet sakė kad dabar nesukėbėti, jau po parengiamosios tik rūpintis jei reikės.

"Žiniukas" mums ir pagal vietą labai tiktų (visai prie močiutės namų, maks 10 minučių pėsčiom), reikės pasidomėti daugiau ta mokykla.

O pedagogo padėjėjo kokia yra skyrimo tvarka? Jie tubūt irgi ne visose mokyklose yra?
Atsakyti
Jei mano vyresniam vaikui 20 metu, tai turiu 13 metu mokykline patirti su hiperaktyviu vaiku.
Pirma, ka as daryciau dabar, tai nuo 6 metu nusamdyciau repetitore PRADINIU KLASIU MOKYTOJA pensijoje ir paprasyciau ja rimtai paruosti man vaika mokyklai. Ir jei ji pasakytu, kad reikia palaukti dar metus, persiversciau per galva, bet vaika leisciau tik nuo 8 metu. Naudociaus bet kokiais budais. Net ir pripaisyciau, su seimos gydytoja, koki plauciu uzdegima, pora menesiu mokslo metu pradzioje. Reiketu, seimos daktarei duociau ir kysi.
Nepagaileciau investuoti i savo hiperaktyvaus vaiko ateiti. Nes nuo pradzios viskas ir prasideda. Daug lengviau adaptuojasi gabus hiperaktyvus vaikas, negu tas, kuriam mokslai sunkiau sekasi. Jis labiau ir pritampa prie klases.
Is vis medikai turetu stipriai perziureti ta klausima ir hiperaktyvius vaikus leisti tik nuo 8 metu i mokykla.
Buvau seminare. Sako, kad daro stebuklus. Uzisemimai vyksta Kaune ieikite i google Neuropsichologine sensomotorine korekcija. mama.lt labai daug apie ja raso.
http://smk.home.lt/
Cia smegenu manksta. Kaip cia paaiskinus? Pvz. Akis pabandykite pasukti i viena puse, o liezuvi i kita. Pabandete? Sunku? O vaikus ismoko tas akis sukti ratu i viena puse, o liezuvi sukti i kita puse. Man tai neimanoma. Paliko dideli ispudi pristatymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 25 sausio 2011 - 21:25
aukseklaipeda, mes apie ta sensomotorine technika kalbejome kitoje temoje apie vaikus su kalbos bedom..ten pasleptas toks momentas, kad pvz. jei vaikas nesutinka daryti pratimo, reikia ji priversti g.gif ir tipo, jei nustoji naudoti ta technika (metus turetu vykti uzsiemimai) tai vel regresija, o pinigeliai labai nemazi..delto, kazkaip vien pristatymu nepasitikeciau 4u.gif
Pedagogo padejeja gali ekomenduoti ir PPT ir namu mokyma skiriantis gydytoju komisija, bet klausimas, ar ji turi mokykla doh.gif verysad.gif delto pvz. butu labai faina, jei sakysim zmogus kuris ruostu vaika mokyklai, kaip raso aukseklaipeda, galtu dirbti ir pedagogo padejeja klaseje thumbup.gif ale cia tik siaip pamastymai, nezinau ar yra tokiu variantu. Musu padejejos mokykloje atsid=rado tik eprnai, nes labai apdagejo problemisku vaiku, o maniskiui padejeja remkoemnduota nuo pirmos klases
Siaip as eiciau ir aiskinciausi viska dabar
Atsakyti
Sutinku su Aukseklaipeda, kad pasiruošimas mokyklai labai svarbu. Todėl jums- GinteZZ, Braske101 labai pasisekė, kad hiperiukus auginate dabar, kaip pilna informacijos, ir pagalbos, nors ir už nemenkus pinigus. Mano vaiko laikais informacijos nebuvo, neturėjau ir kompo, ir jaučiausi visai viena auginanti blogą vaiką. Gavom tik diagnozę ir JOKIOS pagalbos. Devyni iš dešimties mokytojų net nežinojo kas tas hiperiukas iš viso per paukštis biggrin.gif Pradžia buvo sunki. Kaltės jausmas buvo neapsakomas. Todėl labai egojistiškai apsidžiaugiau, kai čia SM, radau tokių pačių nelaimingų mamyčių biggrin.gif AčiuD, aš ne viena biggrin.gif
Ne į temą aš čia pasidžiaugiau, nors džiaugtis nėra kuo. Su maniškiu nieko gero. Džiaugiuosi, kad ir neblogiau.
O apie pradžią. Mokykla asistento, mokytojo padėjėjo, žinoma, neturėjo. Iš kur tokie dalykai biggrin.gif Samdžiau jauną mergaitę, tik baigusią pedagoginį, bedarbę, ji su mano, tuo metu pirmokėju, turėjo po mokylos iki mano grįžimo namie pabūti (čia jau tada, kai po keturių dienų lankymo, maniškį išmetė iš prailgintos grupės). O kai paaiškėjo, kad mano vaikas visai negali išsėdėti nei vienos pamokos, mokėjau tai mergaitei už visą dieną, ir jie abu vieną ar dvi pamokas iš ryto pabūdavo mokykloje. Kitais metais, antroj klasėj, jau mokykla (žemai lenkiuosi direktorėi), atėmė iš sargo pusė etato ir nusamdė tą pačią mergaitę, kaip asistentę TIK mano vaikui. Jie pabūdavo kartu pora pamokų ir vėlgi eidavo namo.
Tas planas veikė ir tada, kai nuo antos klasės vaikas gavo namų mokymą.
Sutinku su Aukseklaipėda, kad pedagogė- pensininkė būtų šaunus būdas pasiruošti mokyklai, o gal ir pasėdėti vienoj kitoj pirmos klasės pamokoj.
Atsakyti

Ačiū labai visoms už idėjas ir patarimus, jei tikrai labai vertingi. Ir aš tikrai sutinku, kad pradžia labai svarbu, todėl ir suku galvą iš anksto smile.gif Šiemet daugiau dėmėsio skiriame meniniams, emociniams ir fiziniams dalykams (dailės ir muzikos terapija, baseinas, psichologė), o kitais metais ir aš manau, kad reikėtų labiau susikoncentruoti dėl pasiruošimo mokyklai.

Parašysiu dar kai kils naujų klausimų smile.gif
Atsakyti

Man taip pat tas seminaras paliko keista ispudi. Lyg mes tokios esame turtingos, kad uz vaistus moketume 300 litu, uz uzsiemimus 400. Ai, man kazkur pries menesi is vis pasake, kad galvoja kaip butu, jei as is vis nbuciau dirbusi, o skyrusi laika vien vaikui. Toks jausmas, kad mes oru ir saule maitinames, uz buta mums moketi nereikia smile.gif
Paskui dar kartu vaikui slipsa po kaklu parisam, po paranke ir i darba kartu. Juk jis turi socializuotis, jam taip pat reikes valgyti. Kaip jis ismoks buti savarankiskas?
Dabar mums yra labai gerai, jis eina vel i mokykla ir sedi klaseje vienas, pamokos nuo 1 val, 2 val. Jis mazai susitinka su vaikais, o man tai tik i nauda, nes vien klaseje 10 vaiku turi vien neigiamus pazymius. Tai i kokia klase jis eina? schmoll.gif Pavaduotoja aukso gabaliukas, ji labai nuosirdziai, motiniskai mums padeda. Tai ne tas zodis. As vis tiek neprarandu vilties, kad jis kada nors pasikeis. Nors vyresnysis tikrai ne koks, labai nervuotas, nenori eiti dirbti pas joki darbdavi, o tie smulkus verslininkai dabar... remontuoja jis tas masinas, perpardavineja, bet... Tenka kartais ir mamai kelis litus prideti. labai jau sunkiai sekasi.
Matematikos mokytoja labai pagyre, sake kai jis vienas, labai gabus. Kai klaseje sedi ir durniu volioja kiti vaikai, tai mano vaikas kaip ir gauna nemokamus repetitorius? O vat nuo 9 klases teks eiti i kita mokykla, nes bus tik devynmete.
Teks kankinti kitus.
Del seminaro, tai kai kuriuos pratimus tiesiog daro paprastos fizinio lavinimo mokytojos. Mano padejeja yra fizinio lav. mokytoja pensijoje, ji kartais praveda estafetes. nezinau ar matete uzisemima voriuku, tai kai atsiguli ant nugaros, tada keli rankas, kojas ir pasikeles begioji i prieki atgal. Tai jos ten taip pat daro. Arba labai geras demesio sukaupimo pratimas saukste laikyti kamuoliuka ir begti, ar puodeli su vandeniu ir neispilti ir pan.
As is vis labiau uz burelius ypac treniruotes, negu psichologo grupinius uzsiemimus. Nes susirenka dauguma isdyke vaikai ir mokosi vieni is kitu nauju isdaigu, veliau jas taiko. Ne geresnio elgesio jie tada ismoksta, o atvirksciai. Individualus psichologo uzsiemimai tai jau kita kalba.
Vario, o tu niekada nebandei pas kokiu bioenergetiku kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2011 01 26, 21:26)
Vario, o tu niekada nebandei pas kokiu bioenergetiku kreiptis?

Ką turi omeny?
Maniškis lankė visam kūnui Kranio-sakralinę manualinę terapiją.
Atsakyti
Na ten, kur visokius velniukus is zmogaus varo. Mes buvome pas moteriske, kuri malda meldzia ir dave hercigamos zvaigzdute. Tik, kad ji man kazkokia sarlatane pasirode.
Atsakyti
auginu 4 su puse dukryte,ir dazniau kyla mintys kad ji gali buti hiperiuke.visa laik issiblaskiusi,nesusikaupia, be perstojo juda muistosi,visad ka nors burba sneka mamsi be sustojimo.net pavalgyt ramiai negali.viska kartoti reikia min po 10k kol atkreipia demesi.bandem gert sedalia bet ji dar irzlesne pasidaro.nebaigus darbo gribebiasi kito ir t.t.nez gal tik prisgalvoju...nes kartais susikaupia.statom daug puzliu,pradzia sunki buvo bet db jau ramiai sustato iki galo,patinka pratybose uzduoteles daryt tik kartais uzsioziuoja-nemoku ir nedarysiu,nebandysiu.susipykstam padaro po bornio viska be problemu. Gal per perdedu?gal tai normalu tokiam amziui?
Atsakyti
QUOTE(deiritta @ 2011 01 29, 13:50)
auginu 4 su puse dukryte,ir dazniau kyla mintys kad ji gali buti hiperiuke.visa laik issiblaskiusi,nesusikaupia, be perstojo juda muistosi,visad ka nors burba sneka mamsi be sustojimo.net pavalgyt ramiai negali.viska kartoti reikia min po 10k kol atkreipia demesi.bandem gert sedalia bet ji dar irzlesne pasidaro.nebaigus darbo gribebiasi kito ir t.t.nez gal tik prisgalvoju...nes kartais susikaupia.statom daug puzliu,pradzia sunki buvo bet db jau ramiai sustato iki galo,patinka pratybose uzduoteles daryt tik kartais uzsioziuoja-nemoku ir nedarysiu,nebandysiu.susipykstam padaro po bornio viska be problemu. Gal per perdedu?gal tai normalu tokiam amziui?

Manau, kad normalu. Yra judresniu vaiku, yra ir ramiu.
Neseniai isgirdau, kad murmejimas tai yra labai gabaus vaiko "problema", (bet tai nereiskia, kad ji ne hiperiuke). Nieko dar gerai apie tai nezinau, todel teks paciai pasieskoti apie tai. Tik viena zinau, kad reikia vaikui daugiau skirti laiko, uzsiimineti su ja. Gabiems vaikams reikia skirti daugiau demesio.
Tik nenumusk savo grieztumu jos noro mokytis,yra visokiu ir malonesniu budu ja sudominti. Pvz. Tik po deliones sudejimo galima paziureti megiama multika, ar suvalgyti ledu. Moteris moka manipuliuoti, va cia ir reikia parodyti savo mena. Man per paskaitas labai patiko vienos destytojos pasakymas, palyginimas. Jos mociute sakydavo, mokydavo dukras, anukes "vyrus myleti reikia, jie infarktais serga". Turime mes tu gebejimu, tik reikia pasinaudoti.
O raminanciu nelabai toleruoja vaikai iki 7 metu. Jie tampa judresniais.
Tiesiog be raminaciu ira ir kitu svarbiu dalyku. Vakar ziurejau Stiliu, ten kalbejo apie ajurveda. Is vis reiketu su musu vaikais ja geriau pastudijuoti, kazka pritaikyti savo gyvenimo budaui, turint "sunkesnius" vaikus. Labai svarbu miego laikas, ypac reikia gultis kartu su gamta, o tai yra nuo 9 iki 10 val. Labai svarbus ir virskinimas, ryte zmogus turi tustintis.
Reikia pastebeti ka vaikas valgo. Kaip ir visi darbar ziurim laidas apie maisto kokybe, esu sukresta. As maciau laida, kurioje pasakojo, kad desrelese yra kazkoks E, koks numeris neprisimenu, bet jis yra garantuotas smegenu minkstiklis. tai apie ka mes kalbam? Galim cia galva verstis,taikyti iv. metodikas, girdyti vaika smegenis maitinanciomis amino rugstimis,neleisti zaisti smurtiniu kompiuteriuniu zaidimu (nors kara zaideme kieme ir mes), lavinti juos, vesti pas psichologus, rupintis ju rezimu, o kazkokios pieniskos desreles darys savo juoda darba. g.gif
Atsakyti
labas hiperiuku mamytes atejau cia pasiguosti ieskodama patarimu ir paguodos.
kogero reik viska pradet nuo saves blush2.gif kaip buvau maza mama sake jog problemu sukeldavai nemazai,kiek pati atsimenu tikrai ne is blogos valios tiesiog taip iseidavo doh.gif pirmaja savo mokytoja atsimenu kaip gyvenimo kosmara schmoll.gif ,blogi pazymiai,lapu kruva priklijuota pastabom ir aplamai jei kas klasej atsitikdavo buvau kalta as,nes taip kogero buvo viesiem paprasciau.taigi su mokytojos pagalba<pries 25 metus>mane paradejo siuntinet po gydytojus-psihologus.mama pervede i kita mokykla.ten zinoma is dvejetukininkes paslaptingai tapau pirmune rolleyes.gif su daug daug pastabu.bet mokytoja tai jau sviesulys mano padangej.po ketvirtos klases apsisprendziau kad neneoriu but pirmune taigi mokiausi gana neblogai vidurkis apie 8 buvo....
dabar auginu 3 vaikinus.dvynius ir ''mazaji smile.gif ''.va cia jau ir prasisdeda bedos kol mazi buvo dvyniai neneorejo sneket musu kalba<tiesiog savo turejo>pypa-masina,lekate-pabaisa,mute-mociute,vziom-vaziuojam ir t.t..taigi kai artejom prie 3 gimtadienio nutariau kad laikas jiem normaliai pradet sneket ir isisprasiau siuntima pas logopede.si zinoma pasibasejus nusiunte i ''raidos centra''.ten mano ''enedzaizeriai smile.gif '' niekaip negalejo nustygti todel iskarto vedeja nustate kad yra hiperakyvus biggrin.gif .su psihologe irgi susibarem,nes maniskis nedare ko ji prase<statyt piramide>,ir ja isvede is kantrybes ko pasekoje ji panaudojo pries vaika tiek psiholigini tiek fizini smurta.na is tos tarnybos padejo tik logopede kuri isgirdus kad jie kate vadina katininiu biggrin.gif pasak jos jei butu kokiu kalbos problemu jie nevartotu zodziu tiek daug skiemenu.ir istikro po 3 men maniskiai jau snekejo zmoniska kalba.toliau kaip ir viskas neblogai sekesi kol nepradejom lankyt pirmos klases verysad.gif va cia jau antra istorijos dalis rolleyes.gif kadangi pavasari mokyta per pazintini susitikima pasake gali vaikas nemoket skaityt rasyt ji juos ismokins as ju labai per vasara ir nespaudziau leidau paskutine vasara atsipalaiduot.deja....dabar jau matau kad mokytoja nesusitvarko su jais<sedi kartu,nors prasiau laikyt skirtinguose klase galuose>,namuose paskito,paraso o va mokykloj raidziu nepazysta,skaiciu nemoka,elgesys tragedija<per fizini visa klase sugeba is''rikiuotes ''isvest>.mokytojai atsikalbineja.bet vaiku nemusa<kazkurios cia butent del to skundziasi>,jie niekada neuzgauna uz save mazesnio silpnesnio,bet megsta tikrin suaugusiu nustatytas ribas.dabar jau mokytoja ju moksla pradejo vertint pagal elgesi,per puse metu vaikai neturi nei vieno pagyrimo,pastabas kas diena nesa<per pertrauka sukavo!nerado piestuko!uz nugaros man rode liezuvi!>.dabar mokytoja juos siuncia pasidaryt tuos testus kad galetu lengvint programa,bet as ten visai ju nenoriu vesti ir suzinot gerai zinoma tiesa kad jie yra hiperaktyvus.
ilgai su daug kuom snekejau ir padariau isvada kad kogero nuo kovo 1d.juos pervesiu i kita mokykla<siandien snekejau su mokytoja ji turi patirties su heperiais>.mokykla maza kaimo,tiek pirmokai tiek ketvirtokai mokysis vienoj klasej tik 2 mokytojos dirbs su kiekvienu beveik individualai.labai tikiuosi kad bet toj mokykloj mokytoja sugebes is vaikinu uzsitarnaut kazkoki autoriteta ir mokykla jiem bus miela ax.gif
va tokia mano istorija.........
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 15:29)

va tokia mano istorija.........

mūsų atveju mokyklos pakeitimas padėjo ir gerokai sustiprino saviverte ir nora mokytis. gerokai sumažėjo patyčios iš mano keistoko vaiko. linkiu kad ir jums taip būtų 4u.gif
bet kokie šaunuoliai nesimušė thumbup.gif
o kaip patiems dvynukams su noru mokytis ir eiti į mokykla, kaip juos du mokate namie, nes kiek suprantu mokytoja nelabai susitvarko su vaikais mokykloje, tai kaip ir ji juos moko, ar tik prastumia laika g.gif
Atsakyti