QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 15:29)
labas hiperiuku mamytes atejau cia pasiguosti ieskodama patarimu ir paguodos.
kogero reik viska pradet nuo saves
kaip buvau maza mama sake jog problemu sukeldavai nemazai,kiek pati atsimenu tikrai ne is blogos valios tiesiog taip iseidavo
pirmaja savo mokytoja atsimenu kaip gyvenimo kosmara
,blogi pazymiai,lapu kruva priklijuota pastabom ir aplamai jei kas klasej atsitikdavo buvau kalta as,nes taip kogero buvo viesiem paprasciau.taigi su mokytojos pagalba<pries 25 metus>mane paradejo siuntinet po gydytojus-psihologus.mama pervede i kita mokykla.ten zinoma is dvejetukininkes paslaptingai tapau pirmune
su daug daug pastabu.bet mokytoja tai jau sviesulys mano padangej.po ketvirtos klases apsisprendziau kad neneoriu but pirmune taigi mokiausi gana neblogai vidurkis apie 8 buvo....
dabar auginu 3 vaikinus.dvynius ir ''mazaji
''.va cia jau ir prasisdeda bedos kol mazi buvo dvyniai neneorejo sneket musu kalba<tiesiog savo turejo>pypa-masina,lekate-pabaisa,mute-mociute,vziom-vaziuojam ir t.t..taigi kai artejom prie 3 gimtadienio nutariau kad laikas jiem normaliai pradet sneket ir isisprasiau siuntima pas logopede.si zinoma pasibasejus nusiunte i ''raidos centra''.ten mano ''enedzaizeriai
'' niekaip negalejo nustygti todel iskarto vedeja nustate kad yra hiperakyvus
.su psihologe irgi susibarem,nes maniskis nedare ko ji prase<statyt piramide>,ir ja isvede is kantrybes ko pasekoje ji panaudojo pries vaika tiek psiholigini tiek fizini smurta.na is tos tarnybos padejo tik logopede kuri isgirdus kad jie kate vadina katininiu
pasak jos jei butu kokiu kalbos problemu jie nevartotu zodziu tiek daug skiemenu.ir istikro po 3 men maniskiai jau snekejo zmoniska kalba.toliau kaip ir viskas neblogai sekesi kol nepradejom lankyt pirmos klases
va cia jau antra istorijos dalis
kadangi pavasari mokyta per pazintini susitikima pasake gali vaikas nemoket skaityt rasyt ji juos ismokins as ju labai per vasara ir nespaudziau leidau paskutine vasara atsipalaiduot.deja....dabar jau matau kad mokytoja nesusitvarko su jais<sedi kartu,nors prasiau laikyt skirtinguose klase galuose>,namuose paskito,paraso o va mokykloj raidziu nepazysta,skaiciu nemoka,elgesys tragedija<per fizini visa klase sugeba is''rikiuotes ''isvest>.mokytojai atsikalbineja.bet vaiku nemusa<kazkurios cia butent del to skundziasi>,jie niekada neuzgauna uz save mazesnio silpnesnio,bet megsta tikrin suaugusiu nustatytas ribas.dabar jau mokytoja ju moksla pradejo vertint pagal elgesi,per puse metu vaikai neturi nei vieno pagyrimo,pastabas kas diena nesa<per pertrauka sukavo!nerado piestuko!uz nugaros man rode liezuvi!>.dabar mokytoja juos siuncia pasidaryt tuos testus kad galetu lengvint programa,bet as ten visai ju nenoriu vesti ir suzinot gerai zinoma tiesa kad jie yra hiperaktyvus.
ilgai su daug kuom snekejau ir padariau isvada kad kogero nuo kovo 1d.juos pervesiu i kita mokykla<siandien snekejau su mokytoja ji turi patirties su heperiais>.mokykla maza kaimo,tiek pirmokai tiek ketvirtokai mokysis vienoj klasej tik 2 mokytojos dirbs su kiekvienu beveik individualai.labai tikiuosi kad bet toj mokykloj mokytoja sugebes is vaikinu uzsitarnaut kazkoki autoriteta ir mokykla jiem bus miela
va tokia mano istorija.........
kogero reik viska pradet nuo saves

dabar auginu 3 vaikinus.dvynius ir ''mazaji

ilgai su daug kuom snekejau ir padariau isvada kad kogero nuo kovo 1d.juos pervesiu i kita mokykla<siandien snekejau su mokytoja ji turi patirties su heperiais>.mokykla maza kaimo,tiek pirmokai tiek ketvirtokai mokysis vienoj klasej tik 2 mokytojos dirbs su kiekvienu beveik individualai.labai tikiuosi kad bet toj mokykloj mokytoja sugebes is vaikinu uzsitarnaut kazkoki autoriteta ir mokykla jiem bus miela

va tokia mano istorija.........
Is jusu aprasymo berniuku panasu, kad jie aktyvus vaikai, gal kartais ir perdaug, bet ne hyperaktyvus