Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 8

QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 15:29)
labas hiperiuku mamytes atejau cia pasiguosti ieskodama patarimu ir paguodos.
kogero reik viska pradet nuo saves blush2.gif kaip buvau maza mama sake jog problemu sukeldavai nemazai,kiek pati atsimenu tikrai ne is blogos valios tiesiog taip iseidavo doh.gif pirmaja savo mokytoja atsimenu kaip gyvenimo kosmara schmoll.gif ,blogi pazymiai,lapu kruva priklijuota pastabom ir aplamai jei kas klasej atsitikdavo buvau kalta as,nes taip kogero buvo viesiem paprasciau.taigi su mokytojos pagalba<pries 25 metus>mane paradejo siuntinet po gydytojus-psihologus.mama  pervede i kita mokykla.ten zinoma is dvejetukininkes paslaptingai tapau pirmune rolleyes.gif su daug daug pastabu.bet mokytoja tai jau sviesulys mano padangej.po ketvirtos klases apsisprendziau kad neneoriu but pirmune taigi mokiausi gana neblogai vidurkis apie 8 buvo....
dabar auginu 3 vaikinus.dvynius ir ''mazaji smile.gif ''.va cia jau ir prasisdeda bedos kol mazi buvo dvyniai neneorejo sneket musu kalba<tiesiog savo turejo>pypa-masina,lekate-pabaisa,mute-mociute,vziom-vaziuojam ir t.t..taigi kai artejom prie 3 gimtadienio nutariau kad laikas jiem normaliai pradet sneket ir isisprasiau siuntima pas logopede.si zinoma pasibasejus nusiunte i ''raidos centra''.ten mano ''enedzaizeriai smile.gif '' niekaip negalejo nustygti todel iskarto vedeja nustate kad yra hiperakyvus biggrin.gif .su psihologe irgi susibarem,nes maniskis nedare ko ji prase<statyt piramide>,ir ja isvede is kantrybes ko pasekoje ji panaudojo pries vaika tiek psiholigini tiek fizini smurta.na is tos tarnybos padejo tik logopede kuri isgirdus kad jie kate vadina katininiu biggrin.gif  pasak jos jei butu kokiu kalbos problemu jie nevartotu zodziu tiek daug skiemenu.ir istikro po 3 men maniskiai jau snekejo zmoniska kalba.toliau kaip ir viskas neblogai sekesi kol nepradejom lankyt pirmos klases verysad.gif va cia jau antra istorijos dalis rolleyes.gif kadangi pavasari mokyta per pazintini susitikima pasake gali vaikas nemoket skaityt rasyt ji juos ismokins as ju labai per vasara ir nespaudziau leidau paskutine vasara atsipalaiduot.deja....dabar jau matau kad mokytoja nesusitvarko su jais<sedi kartu,nors prasiau laikyt skirtinguose klase galuose>,namuose paskito,paraso o va mokykloj raidziu nepazysta,skaiciu nemoka,elgesys tragedija<per fizini visa klase sugeba is''rikiuotes ''isvest>.mokytojai atsikalbineja.bet vaiku nemusa<kazkurios cia butent del to skundziasi>,jie niekada neuzgauna uz save mazesnio silpnesnio,bet megsta tikrin suaugusiu nustatytas ribas.dabar jau mokytoja ju moksla pradejo vertint pagal elgesi,per puse metu vaikai neturi nei vieno pagyrimo,pastabas kas diena nesa<per pertrauka sukavo!nerado piestuko!uz nugaros man rode liezuvi!>.dabar mokytoja juos siuncia pasidaryt tuos testus kad galetu lengvint programa,bet as ten visai ju nenoriu vesti ir suzinot gerai zinoma tiesa kad jie yra hiperaktyvus.
ilgai su daug kuom snekejau ir padariau isvada kad kogero nuo kovo 1d.juos pervesiu i kita mokykla<siandien snekejau su mokytoja ji turi patirties su heperiais>.mokykla maza kaimo,tiek pirmokai  tiek ketvirtokai mokysis vienoj klasej tik 2 mokytojos dirbs su kiekvienu beveik individualai.labai tikiuosi kad bet toj mokykloj mokytoja sugebes is vaikinu uzsitarnaut kazkoki autoriteta ir mokykla jiem bus miela ax.gif
va tokia mano istorija.........

Is jusu aprasymo berniuku panasu, kad jie aktyvus vaikai, gal kartais ir perdaug, bet ne hyperaktyvus
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2011 02 01, 14:44)
mūsų atveju mokyklos pakeitimas padėjo ir gerokai sustiprino saviverte ir nora mokytis. gerokai sumažėjo patyčios iš mano keistoko vaiko. linkiu kad ir jums taip būtų 4u.gif
bet kokie šaunuoliai nesimušė  thumbup.gif
o kaip patiems dvynukams su noru mokytis ir eiti į mokykla, kaip juos du mokate namie, nes kiek suprantu mokytoja nelabai susitvarko su vaikais mokykloje, tai kaip ir ji juos moko, ar tik prastumia laika g.gif

na jie mokykloj turi daug draugu,ir net merginos prie ju kabinejasi biggrin.gif .seip jie labai draugiski,jiems draugu nereik ieskot jie patys juos susiranda.
na gal del mustyniu kaltas auklejimas:mergaites ir mazesni yra tabu.jei atima koki ju daikta tai geriau derybom sprendzia negu musasi<cia labiau del mazojo>.
na kol kas dar mokinas,bet jau i mokykla nebenori eiti<susigalvoja kruva ligu>.jei pazvelgus i visa ju vaikyste tai filmuka isziurejo ramiai gal kokiu5 metu.jie tiesiog privalo visada judet.jei leidziu rinktis ar kompiuteris ar laukas visad leks i lauka.kad po pamoku isilietu leidziu i karate treniruotes<logopede zinoma nepatenkinta,nes ten vaikinai dar labiau issiaudrina,na o mano manymu isiskrauna ir bent 5 min ramiai pasedi>.na o mokinasi savo kambariuose,o skaito po sakyni kad ismoktu sekti.buna kad diktantus raso kartu.seip po pamoku jie lieka mokykloj pamokas daryt ir gryze namo dar 3-4 val su jais dirbi dirbu deja........
Atsakyti
Roga, kaip jums sekais? kaip tu 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 16:25)
na jie mokykloj turi daug draugu,ir net merginos prie ju kabinejasi biggrin.gif .seip jie labai draugiski,jiems draugu nereik ieskot jie patys juos susiranda.
na gal del mustyniu kaltas auklejimas:mergaites ir mazesni yra tabu.jei atima koki ju daikta tai geriau derybom sprendzia negu musasi<cia labiau del mazojo>.
na kol kas dar mokinas,bet jau i mokykla nebenori eiti<susigalvoja kruva ligu>.jei pazvelgus i visa ju vaikyste tai filmuka isziurejo ramiai gal kokiu5 metu.jie tiesiog privalo visada judet.jei leidziu rinktis ar kompiuteris ar laukas visad leks i lauka.kad po pamoku isilietu leidziu i karate treniruotes<logopede zinoma nepatenkinta,nes ten vaikinai dar labiau issiaudrina,na o mano manymu isiskrauna ir bent 5 min ramiai pasedi>.na o mokinasi savo kambariuose,o skaito po sakyni kad ismoktu sekti.buna kad diktantus raso kartu.seip po pamoku jie lieka mokykloj pamokas daryt ir gryze namo dar 3-4 val su jais dirbi dirbu deja........

bet čia tai neįtikėtina vaikai nesimuša, o sprendžia bigsmile.gif manau jiems geros mokytojos reikia ir viskas čiki. karate yra gerai kai geras treneris ir kai nedaug vaikų ten. dar baseinas jų įtemtus raumenukus atpalaiduotų.
o dirbti reikia ir daug. o tikrai tavo vaikai rašo diktantus ir kaip sekasi g.gif o kaip miega kartu ar atskirai, ar keliasi naktį ar ramiai miega?

QUOTE(Alchemie @ 2011 02 01, 16:34)
Roga, kaip jums sekais? kaip tu 4u.gif  wub.gif

nu nieko laikausi ir storėju. Benui sunkiau baisiai nori broliuko, bet dar baisiau bijo kad jo pavardė bus kitokia nei brolio ar mano vyro ar mano, sako kaip atpažins akd čia mano brolis o aš jo mama (nes pakeisti negaliu be eks sutikimo, ar kol vaikui nesueis pilnametystė). prigalvoja visokių vardų bet tik berniukiškų kaipvienas iš pavyzdžių Sangomatas lotuliukas.gif glosto man pilva ir sako nu mama tu ir stora doh.gif lotuliukas.gif nors mes dar tokie mažiukai. arba sako mama kiek tu gali valgyti, sako kur tau telpa, toks vaikiukas alkanas lotuliukas.gif

šiaip visai neblogai vaikiui sekasi, dabar sunkesnis metas kaip visada viduržemį, depresija vis nori išlysti, mokslai nukrito, bet vaistukų dar neprireikia ir pastabos dar neparnešė sakyčiau visai neblogai, o dar futbolo treniruotė jam padeda, grįšta kiekviena karta suspardytas vos gyvas, bet patinka, nes pats daugiau traumų pasidaro nei jam kliūna, kaip visada, na bet svarbiausia, kad patinka biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Roga,2011 02 01, 16:10]
bet čia tai neįtikėtina vaikai nesimuša, o sprendžia bigsmile.gif
cia kogero padejo kad jie dvyniai biggrin.gif nuo pat mazu dienu jei budavo mustynes del kokio tai daikto tai ji atimdavom kol nesusitaikydavo.
miega jie gerai ir be jokiu kosmaru ar prabudinejimu.labai anksti tapo savrankiski ir sip as kaip mama nematau jokiu elgesio problemu jei neturetu jie tos''batareikos''.jiem neduok valgyt duok palakstyt lotuliukas.gif
vis susimastau ar tikrai jie yra hiperiai g.gif ,bet kiek skaiciau straipsniu tai 100% atitinka.gal todel delsiu vesti juos pas gydytojus,man baisu kad juos reiks pradet raminamaisiai ''maitint''.man yra normalu kad namuose amzinas alasa ir bardakas blush2.gif nezinau gal tiesiog viska pakeis kita mokytoja g.gif
ai apie diktantus na namuose juos raso pakankamai gerai viena zodi leidziu rasyt kol mintyse suskaiciauoju iki 10.is kokiu 5 sakiniu padaro 5 klaidas,na o mokykloj kiekevienam zodi po kelias klaidas.kodel neaisku.ka namuos daro buna be klaidu o mokykloj tiesiog kiti vaikai g.gif
Atsakyti
hiperiukams raminamuju naduoda mirksiukas.gif nes juos veikia atvirksciai. Siaip jau galit patikrinti ir duoti dienos metu valerijonu. Jei dar labiau uzaktyves tai hiperiukai 4u.gif o jei ne, tiesiog stebekit, pasikonsultuokit su specais, o siaip etiketes nereik is anksto klijuot 4u.gif
Atsakyti
o po kiek reiktu pradzioj duot,ir koki laika?
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 19:00)
cia kogero padejo kad jie dvyniai biggrin.gif nuo pat mazu dienu jei budavo mustynes del kokio tai daikto tai ji atimdavom kol nesusitaikydavo.
miega jie gerai ir be jokiu kosmaru ar prabudinejimu.labai anksti tapo savrankiski ir sip as kaip mama nematau jokiu elgesio problemu jei neturetu jie tos''batareikos''.jiem neduok valgyt duok palakstyt lotuliukas.gif
vis susimastau ar tikrai jie yra hiperiai g.gif ,bet kiek skaiciau straipsniu tai 100% atitinka.gal todel delsiu vesti juos pas gydytojus,man baisu kad juos reiks pradet raminamaisiai ''maitint''.man yra normalu kad namuose amzinas alasa ir bardakas blush2.gif nezinau gal tiesiog viska pakeis kita mokytoja g.gif
ai apie diktantus na namuose juos raso pakankamai gerai viena zodi leidziu rasyt kol mintyse suskaiciauoju iki 10.is kokiu 5 sakiniu padaro 5 klaidas,na o mokykloj kiekevienam zodi po kelias klaidas.kodel neaisku.ka namuos daro buna be klaidu o mokykloj tiesiog kiti vaikai g.gif

QUOTE(margustas @ 2011 02 01, 20:12)
o po kiek reiktu pradzioj duot,ir koki laika?

užtenka valerijonų kelių lašiukų, kad pamatytumei, kas vyksta. mano vaikui tada košmaras prasidėdavo nuo raminamųjų, net neitų papasakoti, kas dėdavosi su mano vaiku.

o gal rimtai per anksti priklijavo, kad hiperiukai pas jus g.gif pažiūrėkite, kaip seksis kai pakeisite mokytoja g.gif
Atsakyti
Roga, labai labai sveikinu jus wub.gif Jez, kaip džiaugiuosi dėl tavęs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2011 02 01, 20:28)
Roga, labai labai sveikinu jus  wub.gif  Jez, kaip džiaugiuosi dėl tavęs  wub.gif

ačiū labai blush2.gif 4u.gif
mama gamta padarė puikia dovana mums, jau net nebesitikėjau, kad gali būti tokių stebuklu. dabar tik storėju ir laukiu. toks keistas malonus laukimas po tiek metų. nėra jokio streso. laukiam ir tiek, vaikis vis glosto mano pilvuka ir sako oho koks broliukas alkanas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2011 02 01, 20:28)
Roga, labai labai sveikinu jus  wub.gif  Jez, kaip džiaugiuosi dėl tavęs  wub.gif

Ir aš prisidedu prie sveikinimų ! Labai labai smagu !
Atsakyti
QUOTE(GinteZZ @ 2011 02 02, 19:43)
Ir aš prisidedu prie sveikinimų ! Labai labai smagu !

dėkui 4u.gif
Atsakyti