Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

Mergos vaizdai nebestebina, aš tik galvoju, ką jinai dar turės ir parodys netrukus blush2.gif 4u.gif

Edexa, nustabi palangė ir kooooks dar vaizdas pro langą...šventė namuose, ne kitaip wub.gif wub.gif

Gražialapes galima bandyt įšaknydint iš auginuko, bet reikia mokėt pataikyt oro drėgmę, kad nesupūdyt, substratas, ir t.t. daug kas juk nežino, kad tai orchidėjos, tiesiog lapinėm gėlėm laiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 28 lapkričio 2010 - 14:03
Labas rytas 4u.gif
DĖMESIO
Daugumoje prekybinių centrų yra kalėdukų ir velykiukų, bet beveik 60/ augaliukų yra užsikrėtę "Erwinia" grybeliu t.y. Ant pagrindinės plokštelės atsiranda tamsi, drėgna, slidi dėmė. Vėliau liga apima visą augalą. Kai kurios giminingos grybelio ligos pagrindinio narelio audinius nudažo rausvu atspalviu. Šitos plokštelės būna slidžios. Antibaktėriniai preparatai šiuo atveju ne itin veiksmingi. Infekcijos pažeistus židinius reikia pašalinti. Daugeliu atveju kai pagrindas būna pažeistas ligos,atskyrus kitus segmentus esančius virš pažeidimo,galima pasodinti, taip pratęsiant augalo gyvenimą. Tačiau dabartinėm oro sąlygom toks dauginimas bus praktiškai bevaisis .
Todėl, prieš įsigyjant augaliukų, atkreipkite dėmesį į pirmuosius (apatinius) segmentus ir į plokštelių išvaizdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 29 lapkričio 2010 - 09:19
Sveikos, ir aš jungiuosi į jūsų būrelį. auginu šį kąktusą jau 10 metų ir šiemet jis pirmą kartą žydės thumbup.gif
spalio mėnesį iš pykčio, kad niekad jis nežydi, išnešiau į įstiklintą balkoną ir palikau, paliejau gal vieną kartą, ir žiūriu, kad prikrovė pumpurų.

perskaičiau temą ir sunerimau, aš jį iš balkono parsinešiau į kambarį ir gan dažnai kaitaliojau vietą, kol galiausiai radau tinkamą. kol kas nenumetė pumpurų, tikiuosi, kad ir nenumes smile.gif

user posted image
Atsakyti
O mano grožiai visi nužydėjo, kol manęs namie nebuvo verysad.gif, ale dar buvo pilni pumpurų. Jau galvoju, sulauksiu antrojo derliaus. Atidžiau pasižiūrėjau, ogi visi pumpuriukai sudžiuvę blink.gif. Nesupratau, kas jiem taip nepatiko g.gif, gal kad aš namo gryžau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 12 05, 16:46)
O mano grožiai visi nužydėjo, kol manęs namie nebuvo verysad.gif, ale dar buvo pilni pumpurų. Jau galvoju, sulauksiu antrojo derliaus. Atidžiau pasižiūrėjau, ogi visi pumpuriukai sudžiuvę blink.gif. Nesupratau, kas jiem taip nepatiko g.gif, gal kad aš namo gryžau blink.gif

Viskas dėl didelių temperatūrų svyravymų mirksiukas.gif ,nepergyvenk,nes sausio gale pasigrožėsi žiedų gražumu 4u.gif
Atsakyti
Va įdomu ir man, kodėl kai kurie pumpurai nudžiūva? Nieko nekeiti, purmpurų daug, didžioji žydejimo banga praeina, ir nespėję į traukinį arba nubyra, arba nudžiūva ir nebyra, o nukrenta šiek tiek vėliau..Del ko?

Kažkaip galvoju, kad normalu tai, bet gaila kiekvieno pumpuro..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 06, 16:05)
Va įdomu ir man, kodėl kai kurie pumpurai nudžiūva? Nieko nekeiti, purmpurų daug, didžioji žydejimo banga praeina, ir nespėję į traukinį arba nubyra, arba nudžiūva ir nebyra, o nukrenta šiek tiek vėliau..Del ko?

Kažkaip galvoju, kad normalu tai, bet gaila kiekvieno pumpuro..

Tiesiog kai daug pumpurų, augaliukas atiduoda save ir kitiems "macnumo" nebeužtenka.
Atsakyti
o aš galvojau, kad mano gėlės pumpuriukai sušalo ant palangės, o pasirodo natūrali atranka. Gal ir gerai, jaučiaus kalta, kad neišsaugojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 12 06, 20:47)
o aš galvojau, kad mano gėlės pumpuriukai sušalo ant palangės, o pasirodo natūrali atranka. Gal ir gerai, jaučiaus kalta, kad neišsaugojau  smile.gif

Dažniausia pašala pumpurai pas tuos kurie,apsilšildo namus patys (kietu kuru).Tada būna dideli temperatūros svyravymai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos o mano pumpurai stabilūs kaktuso, nei žydi nei krenta
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2010 12 07, 08:12)
Dažniausia pašala pumpurai pas tuos kurie,apsilšildo namus patys (kietu kuru).Tada būna dideli temperatūros svyravymai. mirksiukas.gif

pas mus autonominis drinks_cheers.gif tikrai temp. nėra pastovi ...
QUOTE(Li @ 2010 12 07, 09:06)
Sveikos o mano pumpurai stabilūs kaktuso, nei žydi nei krenta

tai dar pražys, bus ant Kalėdų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 12 07, 10:12)

tai dar pražys, bus ant Kalėdų  bigsmile.gif

Pritariu.mano tikrasis ir tik pradėjo pumpuriukus krauti,o "Naomi" stovi ir galvoja,ką čia jai vekti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti