Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

Ajajai... Aš irgi `vaišinau svo kaktusėlius tom lazdelėm blink.gif dėl patogumo... labai lengva, nereik nieko skaičiuot, skiest ir pan, nu bet taisysimės pioneer.gif jei taip merga pataria 4u.gif dėl žydėjimo tai nzn, pas mane nieks beveik nežydi ax.gif merga, o kokias geras trašas esi minėjus? Ar ne Skoraja Pomašč g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 09, 10:46)
Merga, augini epifitines orchidėjas gal? Aš irgi...mano pats žydėjimas wub.gif ... blush2.gif

Kalėdukai jau visi senai nužydėję, jau ir atsigavę po žydėjimo -visi viršutiniai  nareliai jau nebe pavytę ir minkšti, kaip buvo iškart po nužydėjimo, manau tuoj prasidės augimo šuolis..Ai, yra vienas pumpuras geltono..Visi įkurdinti ant nematomos palangės ir su žiemojančiom pelargonijom; vaškuole kaip liana kuri bando lipti ant tų pelargonijų, savo elės žydėt laukia ten pat stovintis aporaktusas, kurio "premjera" bus tik kovą..gan įdomu stebėt kaip tokie augalai su lietuviškom pelargonijom auga..Bet kažkaip labai gerai..Vaškuolė kaip ant mielių kyla..Kaktusam irgi neblogai..

kas cia per palange g.gif ? Mano tai visi tupi ten kur tupejo, ant vakarines palanges, jie ten ir zydi, ir siaip visa gyvenima savo veda biggrin.gif .... Gal reiktu i kokia rytine puse juos pernest g.gif
Atsakyti
Nieko ypatingo - didele plati palangė, kurios nesimato - visada būna užtraukta tamsinanti užuolaida..tai jos kaip ir 'nėra' - nesimato..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 09 gruodžio 2010 - 11:49
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 09, 10:46)
Merga, augini epifitines orchidėjas gal? Aš irgi...mano pats žydėjimas wub.gif ... blush2.gif

Kalėdukai jau visi senai nužydėję, jau ir atsigavę po žydėjimo -visi viršutiniai  nareliai jau nebe pavytę ir minkšti, kaip buvo iškart po nužydėjimo, manau tuoj prasidės augimo šuolis..Ai, yra vienas pumpuras geltono..Visi įkurdinti ant nematomos palangės ir su žiemojančiom pelargonijom; vaškuole kaip liana kuri bando lipti ant tų pelargonijų, savo elės žydėt laukia ten pat stovintis aporaktusas, kurio "premjera" bus tik kovą..gan įdomu stebėt kaip tokie augalai su lietuviškom pelargonijom auga..Bet kažkaip labai gerai..Vaškuolė kaip ant mielių kyla..Kaktusam irgi neblogai..

Turiu ir orchidėjų,bet dėl laiko stokos jų sumažinau topsecret.gif nuo 60 iki 12 sparčiai kelia žiedstiebius. ax.gif
Taip, kalėdukai dabar išsekę nuo žydėjimo,todėl ilsisi,bet palaistyti trąšu silpnu tirpaliuku visai nieko. smile.gif Nors turiu dar žydinčių ir su pumpurais doh.gif
Mano palergonijos žydi kaip nupušėję,o dar žiedų liežuviai matosi pas amarilius.
http://public.fotki....chidj-karalyst/
http://public.fotki....isk/mano-flora/

tik niekaip nerandu laiko nutraukti amarilius ir palergonijas.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 09, 10:53)
Ajajai... Aš irgi `vaišinau svo kaktusėlius tom lazdelėm blink.gif dėl patogumo... labai lengva, nereik nieko skaičiuot, skiest ir pan, nu bet taisysimės pioneer.gif jei taip merga pataria 4u.gif dėl žydėjimo tai nzn, pas mane nieks beveik nežydi  ax.gif  merga, o kokias geras trašas esi minėjus? Ar ne Skoraja Pomašč g.gif

Skoraja Pomašč -naudoju nuo pavasario iki birželio vidurio,o vėliau Shultz trąšas topsecret.gif sanpaulijom ar orchidėjom kai lieka nuo jų laistymo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(half @ 2010 12 09, 10:24)
as isitikinau -juo daugiau priziuri tuo labiau augalas gauna stresa.uztenka pasidalinti ir isgirsti kaip mociutes,drauges priziuri geles.

Žinoma sutinku su močiučių išmintimi,bet nereikia pamiršti,kad mus siejanti aplinka kaip ir klimatas keičiasi,o su juo keičiasi priežiūra viskam kam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2010 12 09, 13:59)

Skoraja Pomašč -naudoju nuo pavasario iki birželio vidurio,o vėliau Shultz trąšas topsecret.gif sanpaulijom ar orchidėjom kai lieka nuo jų laistymo  biggrin.gif
Papildyta:

cia kaledukams? ar ir velykiniams?
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 12 09, 14:15)

Ir tiems ir tiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2010 12 09, 14:59)
Skoraja Pomašč -naudoju nuo pavasario iki birželio vidurio,o vėliau Shultz trąšas topsecret.gif sanpaulijom ar orchidėjom kai lieka nuo jų laistymo  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 10, 10:46)

Ne į temą,nu koks gražus adventiškas vainikėlis wub.gif ,ypač žvakių spalva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 12 09, 14:15)

QUOTE(merga @ 2010 12 09, 18:13)
Ir tiems ir tiems smile.gif

sveikos, aš truputį fool.gif klausimą užduosiu blush2.gif
kuo kalėdiniai kaktusai skiriasi nuo velykinių?
Atsakyti
QUOTE(Li @ 2010 12 10, 15:01)
sveikos, aš truputį fool.gif klausimą užduosiu  blush2.gif
kuo kalėdiniai kaktusai skiriasi nuo velykinių?

Kalėdinai kaktusai yra epifitai,kurie metuose žydi 2 kartus retsykiais 3. vieno žiedo žydėjima užtrunka 1,5-2 dienas. Velykiania žydi tik 1 kartą retsykiais 2 .Vieno žiedo žydėjimas tęsiais iki 8-9 dienų pagal vadinamą saulė laikrodį( ryte skleidžiasu,vakare užsidaro) smile.gif .Ir savo sudėtimi šiek tiek kitoks smile.gif
Atsakyti
na o kur tokia trasa rasti,kuri randama tik kaime,o gyvenu mieste.taigi as tik naudoju pirktas parduotuveje trasas ir pasiteisina puikiai.
Atsakyti
Geltonoja mano kaktuselis (paskaicius aprasyma berods velykinis), nej vaizdo, nej nauju sakeliu... Dziusta ar ka jis? Lyg ir laistau ir viskas kaip visada o istysos sakeles geltonoja ir nukrenta doh.gif Siaip jis yra labai senas pas mane, kokiu gal 10 metu unsure.gif prie zemes sakeles jau sumedejusios. Viska buvo atlaikes: ir remontus, ir per musu keliones stovejo nelaistytas, o cia popintas visus metus ir prasom verysad.gif
kas cia jam galetu buti??
Atsakyti