Ajajai... Aš irgi `vaišinau svo kaktusėlius tom lazdelėm
dėl patogumo... labai lengva, nereik nieko skaičiuot, skiest ir pan, nu bet taisysimės
jei taip merga pataria
dėl žydėjimo tai nzn, pas mane nieks beveik nežydi
merga, o kokias geras trašas esi minėjus? Ar ne Skoraja Pomašč
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 09, 10:46)
Merga, augini epifitines orchidėjas gal? Aš irgi...mano pats žydėjimas
...
Kalėdukai jau visi senai nužydėję, jau ir atsigavę po žydėjimo -visi viršutiniai nareliai jau nebe pavytę ir minkšti, kaip buvo iškart po nužydėjimo, manau tuoj prasidės augimo šuolis..Ai, yra vienas pumpuras geltono..Visi įkurdinti ant nematomos palangės ir su žiemojančiom pelargonijom; vaškuole kaip liana kuri bando lipti ant tų pelargonijų, savo elės žydėt laukia ten pat stovintis aporaktusas, kurio "premjera" bus tik kovą..gan įdomu stebėt kaip tokie augalai su lietuviškom pelargonijom auga..Bet kažkaip labai gerai..Vaškuolė kaip ant mielių kyla..Kaktusam irgi neblogai..
Kalėdukai jau visi senai nužydėję, jau ir atsigavę po žydėjimo -visi viršutiniai nareliai jau nebe pavytę ir minkšti, kaip buvo iškart po nužydėjimo, manau tuoj prasidės augimo šuolis..Ai, yra vienas pumpuras geltono..Visi įkurdinti ant nematomos palangės ir su žiemojančiom pelargonijom; vaškuole kaip liana kuri bando lipti ant tų pelargonijų, savo elės žydėt laukia ten pat stovintis aporaktusas, kurio "premjera" bus tik kovą..gan įdomu stebėt kaip tokie augalai su lietuviškom pelargonijom auga..Bet kažkaip labai gerai..Vaškuolė kaip ant mielių kyla..Kaktusam irgi neblogai..
kas cia per palange
Nieko ypatingo - didele plati palangė, kurios nesimato - visada būna užtraukta tamsinanti užuolaida..tai jos kaip ir 'nėra' - nesimato..
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 09, 10:46)
Merga, augini epifitines orchidėjas gal? Aš irgi...mano pats žydėjimas
...
Turiu ir orchidėjų,bet dėl laiko stokos jų sumažinau
Taip, kalėdukai dabar išsekę nuo žydėjimo,todėl ilsisi,bet palaistyti trąšu silpnu tirpaliuku visai nieko.
Mano palergonijos žydi kaip nupušėję,o dar žiedų liežuviai matosi pas amarilius.
http://public.fotki....chidj-karalyst/
http://public.fotki....isk/mano-flora/
tik niekaip nerandu laiko nutraukti amarilius ir palergonijas.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 09, 10:53)
Ajajai... Aš irgi `vaišinau svo kaktusėlius tom lazdelėm
dėl patogumo... labai lengva, nereik nieko skaičiuot, skiest ir pan, nu bet taisysimės
jei taip merga pataria
dėl žydėjimo tai nzn, pas mane nieks beveik nežydi
merga, o kokias geras trašas esi minėjus? Ar ne Skoraja Pomašč 
Skoraja Pomašč -naudoju nuo pavasario iki birželio vidurio,o vėliau Shultz trąšas
Papildyta:
QUOTE(half @ 2010 12 09, 10:24)
as isitikinau -juo daugiau priziuri tuo labiau augalas gauna stresa.uztenka pasidalinti ir isgirsti kaip mociutes,drauges priziuri geles.
Žinoma sutinku su močiučių išmintimi,bet nereikia pamiršti,kad mus siejanti aplinka kaip ir klimatas keičiasi,o su juo keičiasi priežiūra viskam kam
QUOTE(merga @ 2010 12 09, 13:59)
Skoraja Pomašč -naudoju nuo pavasario iki birželio vidurio,o vėliau Shultz trąšas
Papildyta:
cia kaledukams? ar ir velykiniams?
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 12 09, 14:15)
Ir tiems ir tiems
QUOTE(merga @ 2010 12 09, 14:59)
sanpaulijom ar orchidėjom kai lieka nuo jų laistymo 
Ačiū
QUOTE(Saulužė @ 2010 12 10, 10:46)
Ne į temą,nu koks gražus adventiškas vainikėlis
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 12 09, 14:15)
QUOTE(merga @ 2010 12 09, 18:13)
sveikos, aš truputį
kuo kalėdiniai kaktusai skiriasi nuo velykinių?
QUOTE(Li @ 2010 12 10, 15:01)
sveikos, aš truputį
klausimą užduosiu
Kalėdinai kaktusai yra epifitai,kurie metuose žydi 2 kartus retsykiais 3. vieno žiedo žydėjima užtrunka 1,5-2 dienas. Velykiania žydi tik 1 kartą retsykiais 2 .Vieno žiedo žydėjimas tęsiais iki 8-9 dienų pagal vadinamą saulė laikrodį( ryte skleidžiasu,vakare užsidaro)
Geltonoja mano kaktuselis (paskaicius aprasyma berods velykinis), nej vaizdo, nej nauju sakeliu... Dziusta ar ka jis? Lyg ir laistau ir viskas kaip visada o istysos sakeles geltonoja ir nukrenta
Siaip jis yra labai senas pas mane, kokiu gal 10 metu
prie zemes sakeles jau sumedejusios. Viska buvo atlaikes: ir remontus, ir per musu keliones stovejo nelaistytas, o cia popintas visus metus ir prasom
kas cia jam galetu buti??
kas cia jam galetu buti??