Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai,plokštenis,narenis

QUOTE(Saulužė @ 2011 01 07, 21:09)
Kaip graziai blizga nareliai bigsmile.gif gal blizginat kuom nors specialiai?

Neblizginu, valau drėgna šluoste, kartais papurškiu, bet dabar bijojau purkšti, kad nepakenkčiau žiedeliams.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 01 07, 16:29)
blush2.gif  o kas tas ''fungicidus'' gal koki pavadinima dar kitoki turi jis...nenusimanau apie chemikalus gelems kazkaip nereikejo ir nedomejausi... blush2.gif

Namų sąlygomis geriausias TOPAS.Tik procedūrą atlikinėti BŪTINA gerai vėdinamoj patalpoj ,rekomenduoju su kauke,pirštinėmis ir kad nebūtų šalia vaikų. Po visko pirštines ir purkštuvą gerai išpaluti muiluotu tirpalu.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2011 01 08, 12:36)
Namų sąlygomis geriausias TOPAS.Tik procedūrą atlikinėti BŪTINA gerai vėdinamoj patalpoj ,rekomenduoju su kauke,pirštinėmis ir kad nebūtų  šalia vaikų. Po visko pirštines ir purkštuvą gerai išpaluti muiluotu tirpalu.

aciukas zinosiu nors ko ieskot... smile.gif
Atsakyti
Kelam temukę viršun.Pas mane prasideda antras žydėjimas. ruošias senolis ir "Christmas Magic 2" blush2.gif .Tik greitai kažkam nebebus priėjimo ant palangės(mano ciucė mėgsta per langą žiopsoti,o čia karantinas) biggrin.gif
Atsakyti
Mano visi perkelti ramiai žiemoti ir ramiai miega..Apsižiūrėjau, kai kurie rodo menkas žiedų užuomazgas..Perdaug ir nebudinu..

Apskabiau kelis dauginimui.
Atsakyti
oi nežinau kas darosi mano geltoniukui,pirmieji nareliai nuo žemės paviršiaus lyg apgraužti.Ir tas išgraužimas vis palaipsniui didėja,per 2 mėnesius netekome pusės dalies išilginės plokštelės.Apžiūrėjau jokių kenkėjų nesimato.Deja foto negaliu įdėti,bet gal supratote iš mano pasakojimo,kas tai galėtų būti,patarkite kaip toliau elgtis?Ačiū.
Atsakyti
Manau, puvinys..Liekit skubiai fungicidu ir dėl visa ko pasidauginkite...Puvinio paprastai požymis ir būna toks, kad pažeidžiama pagrindinė motininė plokštelė...

ir kiek tenka pastebėt, tie geltoni labiausiai ir neatsparūs viskam ..visus prižiūri lyg vienodai, o va, geltonam, žiūrėk, kažkais ne taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 01 28, 16:13)
Manau, puvinys..Liekit skubiai fungicidu ir dėl visa ko pasidauginkite...Puvinio paprastai požymis ir būna toks, kad pažeidžiama pagrindinė motininė plokštelė...

ir kiek tenka pastebėt, tie geltoni labiausiai ir neatsparūs viskam ..visus prižiūri lyg vienodai, o va, geltonam, žiūrėk,  kažkais ne taip g.gif

blink.gif Akurat doh.gif Mano geltonas nekaip atrodo schmoll.gif
Kaip darotes nedidelį kiekį vaistuku?
Atsakyti
Pasidarau iš akies ir kiek daugiau - visosm tada tenka procedūra, jei vienai kas nors ne taip...
Atsakyti
Violeta ačiū už patarimą,bet gal tai koks sausasis puvinys? nes palietus tuos neva apgraužtus kraštus,čiugžda kaip popierius ir matosi plaušeliai,ir kas galėjo tai sukelti ,gal kokie virusai g.gif neperlaisčiau tikrai....
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 01 28, 20:07)
Violeta ačiū už patarimą,bet gal tai koks sausasis puvinys? nes palietus tuos neva apgraužtus kraštus,čiugžda kaip popierius ir matosi plaušeliai,ir kas galėjo tai sukelti ,gal kokie virusai g.gif neperlaisčiau tikrai....

Pagal pirmą Jūsų aprašymą,taip pat pagalvojau ,kad pilkasis puvinys, bet po šio posto viskas aišku.

user posted image
Tai "Kamštinis grybelis"
Jis augalui pavojingas jei nieko nedarysite. Gerai būtų apdirbti augalą fungicidu kaip sakė Violeta ir pakeisti substratą. Jei neturite naujo ,esamą perliekite karštu (BET NE VERDANČIU VANDENIU). o vėliau ir fungicidu.Po dviejų savaičių paliekite,o vėliau sureguliavus laistymą ir tręšimą pradės augti naujos sveikos plokštelės.
Šiuo atveju galite taip pat keleta segmentų pasisodinti daiginimui,tik juo taip pat reiktų apdirbti fungicidu.

Liga" Kamštinės dėmės ant plokštelių paviršiaus"
Priežastis: Vietinis kenkėjų sužalojimas, sporinis grybelis,kuris atsiranda nuo dulkių, žaizda arba hipotermija (pašalimas).Taip pat gali būti ir drėgmės stygius vasaros laikotarpiu.
Papildyta:
Ruošiu kalėdinių kaktusų ligų katalogą.Jį su nuotraukomis ir parašymais planuoju pateikti ir čia.tik ne taip sparčiai viskas einas.
Nes žmogus lengviau susrega nei augalas.
O augalus (ypač sveikus)apkrėsti nelengva mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 29 sausio 2011 - 12:16
Na tikrai taip paip ir atrodo išgraužimai,tik mano dar didesni blush2.gif anksčiau maniau, kad šie kaktusai vieni iš atspariausi ligų atžvilgiu.Pasirodo klydau...
O Jūsų merga sudarytas ligų katalogas mums labai pravers auginant šias inoringas gėlytes 4u.gif Ir dideliausios sveikatytės Jums smile.gif
Atsakyti