QUOTE(merga @ 2011 01 29, 13:15)
Pagal pirmą Jūsų aprašymą,taip pat pagalvojau ,kad pilkasis puvinys, bet po šio posto viskas aišku.

Tai "Kamštinis grybelis"
Jis augalui pavojingas jei nieko nedarysite. Gerai būtų apdirbti augalą fungicidu kaip sakė Violeta ir pakeisti substratą. Jei neturite naujo ,esamą perliekite karštu (BET NE VERDANČIU VANDENIU). o vėliau ir fungicidu.Po dviejų savaičių paliekite,o vėliau sureguliavus laistymą ir tręšimą pradės augti naujos sveikos plokštelės.
Šiuo atveju galite taip pat keleta segmentų pasisodinti daiginimui,tik juo taip pat reiktų apdirbti fungicidu.
Liga" Kamštinės dėmės ant plokštelių paviršiaus"
Priežastis: Vietinis kenkėjų sužalojimas, sporinis grybelis,kuris atsiranda nuo dulkių, žaizda arba hipotermija (pašalimas).Taip pat gali būti ir drėgmės stygius vasaros laikotarpiu.
Papildyta:
Ruošiu kalėdinių kaktusų ligų katalogą.Jį su nuotraukomis ir parašymais planuoju pateikti ir čia.tik ne taip sparčiai viskas einas.
Nes žmogus lengviau susrega nei augalas.
O augalus (ypač sveikus)apkrėsti nelengva

Tai "Kamštinis grybelis"
Jis augalui pavojingas jei nieko nedarysite. Gerai būtų apdirbti augalą fungicidu kaip sakė Violeta ir pakeisti substratą. Jei neturite naujo ,esamą perliekite karštu (BET NE VERDANČIU VANDENIU). o vėliau ir fungicidu.Po dviejų savaičių paliekite,o vėliau sureguliavus laistymą ir tręšimą pradės augti naujos sveikos plokštelės.
Šiuo atveju galite taip pat keleta segmentų pasisodinti daiginimui,tik juo taip pat reiktų apdirbti fungicidu.
Liga" Kamštinės dėmės ant plokštelių paviršiaus"
Priežastis: Vietinis kenkėjų sužalojimas, sporinis grybelis,kuris atsiranda nuo dulkių, žaizda arba hipotermija (pašalimas).Taip pat gali būti ir drėgmės stygius vasaros laikotarpiu.
Papildyta:
Ruošiu kalėdinių kaktusų ligų katalogą.Jį su nuotraukomis ir parašymais planuoju pateikti ir čia.tik ne taip sparčiai viskas einas.
Nes žmogus lengviau susrega nei augalas.
O augalus (ypač sveikus)apkrėsti nelengva
tikrai gerai butu suzinot apie ligas ir i ka atkreipt demesi...sekmes sveikatos jums....
QUOTE(kair47 @ 2011 01 29, 19:20)
Noriu prisijungti prie jūsų ir parodyti savo gėllytę.Žydi jau antrą kart šiemet nes pirmas trumpas žydėjimas buvo prieš naujus metus kartu su kalėdiniu, o dabar ir vėl džiugina.
Gražu
QUOTE(Lewisia @ 2011 01 29, 16:42)
Na tikrai taip paip ir atrodo išgraužimai,tik mano dar didesni
anksčiau maniau, kad šie kaktusai vieni iš atspariausi ligų atžvilgiu.Pasirodo klydau...
O Jūsų merga sudarytas ligų katalogas mums labai pravers auginant šias inoringas gėlytes
Ir dideliausios sveikatytės Jums 
O Jūsų merga sudarytas ligų katalogas mums labai pravers auginant šias inoringas gėlytes
Ačiū
Vakar nusipirkau oranžinį kalėduką nukainuotą didelį kupstą už 5 litukus, beveik nužydėjęs, bet dar turi mažų pumpurų. Pasitaikė labai maloni pardavėja, tai dar gavau dovanų nužydėjusią orchidėją. Kartais verta pasivaikščioti po gėlių parduotuves ir paieškot nukainuotų gėliukų
QUOTE(pavilonyte @ 2011 02 02, 13:07)
Vakar nusipirkau oranžinį kalėduką nukainuotą didelį kupstą už 5 litukus, beveik nužydėjęs, bet dar turi mažų pumpurų. Pasitaikė labai maloni pardavėja, tai dar gavau dovanų nužydėjusią orchidėją. Kartais verta pasivaikščioti po gėlių parduotuves ir paieškot nukainuotų gėliukų 
taip, abi izoliuotos, kalėdukas persodintas, šaknys gražiai atrodė.
Gal kas turetu parduoti raudonais arba orandziniais ziedais kaledini/velykini kaktusiuka?
i až
Mano kaledukas sugalvojo pazydeti vel..
sveikos
Aš irgi turiu kalėduką,pernai jis žydėjo violetiniais žiedukais,taip kaip KAIR47 nuotraukoje.Šiemet pražysti nespėjo,nes šakelę su pumpurais nulaužė mano mažasis.Vakar visdėlto radau ant šakelės vieną žieduką,bet jis raudonas.Ydomu kodėl pakeitė spalvą?
QUOTE(emma @ 2011 02 04, 20:44)
sveikos
Aš irgi turiu kalėduką,pernai jis žydėjo violetiniais žiedukais,taip kaip KAIR47 nuotraukoje.Šiemet pražysti nespėjo,nes šakelę su pumpurais nulaužė mano mažasis.Vakar visdėlto radau ant šakelės vieną žieduką,bet jis raudonas.Ydomu kodėl pakeitė spalvą?
Ne,spalvos jis tikrai nepakeitė,tiesiog kol "pribrenda"žiedpumpuris taip atrodo,o žydės kaip žydėjęs,tikroji spalva pasirodo tik žiedams pilnai išsiskleidus
O sūnus augaliukui nepakenkė,o sustiprino
Papildyta:
čia kaip pavyzdį parodysiu kokios spalvos pumpurai,o kokios žiedai

2 raundas: