Šiandien pirmą kartą kepiau kibinus

Receptas turbūt visiems žinomas, bet nenusižengdama taisyklėms, sąžiningai jį parašysiu

Taigi
KIBINAITešla:
1 kg miltų
450 g margarino
4 kiaušiniai
200 g 30% riebumo grietinės
žiupsnelis druskos
Įdaras:
1 kg kiaulienos sprandinės (originaliam recepte. Aš dariau su kiaulienos kumpiu ir vištos krūtinėlės file

)
3 svogūnai
50 g margarino
Druskos, pipirų (ar Vegetos, jei tokią naudojate)
Šlakelis šalto virinto vandens
Miltus persijoti į dubenį, sudėti gabaliukais pjaustytą margariną, įberti žiupsnelį druskos ir viską gerai sutrinti pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų margarinas. Imame 1 kiaušinį, atskiriam baltymą nuo trynio. Baltymą dedam į tešlą, trynį - į dubenėlį (jo prireiks vėliau). Likusius 3 kiaušinius mušam į masę. Ten pat sudedame ir grietinę. Tada minkom tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Tešlą 30-iai minučių dedam į šaldytuvą.
Į tą tarpą gaminam įdarą - mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, į ją dedame margariną ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Mėsą gerai išminkome rankomis, pilame šlakelį vandens, dedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
Tešlą išsiimame iš šaldytuvo ir formuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Suspaudžiame juos ir iškočiojame. Dedame paruoštą įdarą ir formuojame kibinus. Kibinus dedame į sausą, niekuo neišteptą skardą (aš dėjau ant kepimo popieriaus, įprotis toks viską kepti ant popieriaus

). Išplakame kiaušinio trynį su šlakeliu vandens. Plakiniu ištepame kibinus ir šauname skardą į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 25-30 min.

Kepiau iš pusės normos, gavosi 16 labai skanių kibinų

Vienu prisėdimu surijau 5