Įkraunama...
Įkraunama...

Paskutinė mano kelionė į Turkiją

Visą laiką gailėjausi, kad šalia nebuvo gido, todėl tik žvalgiausi, o ką matau, taip ir nesupratau. Žinau tik tiek, kad čia pragaro duobė, į kurią nusidėjėlius siųsdavo Dzeusas
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Mylda @ 2006 02 04, 12:39)
O šitą... nuotraukų čia tik aš nematau, ar dar kas nors nemato? ax.gif

Nei vienos nematai ar tik naujųjų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 04 vasario 2006 - 12:59
Na, jei gerai, tada tęsiu.
Aplinkui supo štai tokie vaizdeliai. Ten yra ir senovinės kapavietės, tik man iki šiol paslaptis, kaip seniau žmonės sugebėdavo jas įrengt tokiose vietose blink.gif

user posted image

Na, pietiečiai mėgsta garbinti falą. Jis ir uolienose ar tai iškaltas, ar savaime susiformavęs. Pabandykite jį surasti tongue.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 04 vasario 2006 - 13:09
Vis dar karstomės po uolas, neįtikėtinai per tūkstantmečius susiformavusias. Leidžiamės žemyn, atrodytų, visai negiliai, tik 300 metrų. Bet lipti žemyn buvo paprasta, o pakilti.... pompą gavom neblogą blush2.gif
user posted image

Iki tos "akies" nenusileidom, nes pritrūko jėgų. Kiek dar teko iki jos lipt, patys matot, žiūrėdami į mikroskopinius žmogeliukus
Atsakyti
Kai vėl stačiais laiptukais pakilome viršun, jautėmės, kaip po 10 km kroso bigsmile.gif Tačiau mūsų laukė kitas nusileidimas į 60 m gylio požemius. O ten kokį grožį išvydom ohmy.gif Be komentarų, patys matot
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Na, o kai sraigtiniais laiptais vėl teko kopti viršun, darsyk teko pasijusti, kaip po gero sporto dozės biggrin.gif Tačiau pakilus viršun atsivėrė puiki panorama. Taip pradėjau pavydėti žmonėms, kurie ten gyvena rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Na, o vėliau, kaip ir buvo žadėjęs, bičiulis mane nusivežė į žuvies restoraną ant jūros kranto. Lauke oro temperatūra sausio pradžioje siekė apie 17 laipsnių, tad pietauti galėjome pačioje pakrantėje. Ten tų restoranėlių palei jūrą įsikūrę nemažai
user posted image
Atsakyti
Atvažiavom pavalgyti, aišku savaime, žuvies. Tik kol jinai kepė, padavėjas ant stalo vis nešė ir nešė visokiausių gėrybių
user posted image

Ant stalo matote tešloje kptus kalmarų žiedus, kurių skonis tikrai kitoks, nei teko valgyti Lietuvoje. KAdangi net 60 proc. turkų verčiasi žemdirbyste, kiekviename restorane gausite lėkštę žalumynų, daržovių, jų ten daug ir viskas pigu. Dar vienas dalykas, kurį visada prie bet kokio patiekalo patiekia Turkijos maitinimo įstaigos - tai atominiai pipiriukai biggrin.gif Oi, kaip aš sykį kandau jį, manydma, kad ten saldusis blink.gif Pirmame plane matote pjaustytų ridikėlių ar ropučių (skonis panašus, kaip mūsų raudonųjų ridikėlių, tik kiek saldesnis) ir marinuotų jūros žolių (jei ne tas marinatas, manyčiau, kad žalią dumblą valgau tongue.gif )
Atsakyti
O štai ir lauktoji Viduržemio žuvelė biggrin.gif
user posted image

Pajūrio regiono žemės labai palankios citrusiniams vaisiams, ten jų auga ištisi sodai. Citrinų tiek daug ir jos tokios pigios, kad jų sultims laistomi visi patiekalai - žuvies, mėsos, daržovių salotos...
Atsakyti
KAi pavalgėme, maniau, kad tos dienos kelionės jau baigtos. Bet ne, dar vykome prie Kizkalesi pilies, kuri priklausė Armėnijos karalystei. Ji yra pastatyta 200 metrų nuo kranto. Kadangi svečiavausi ne turistinio sezono metu, vidun pakliūti buvo neįmanoma, teko grožėtis ja iš tolo
user posted image
Atsakyti
Kas skaitote angliškai, apie tas pilis, kurių nuotraukas čia patalpinsiu, galite pasiskaityti truputėlį čia
Atsakyti
Na, o čia irgi pilies griuvėsiai, kiek tolėliau nuo tos, kuri buvo pastatyta jūroje
user posted image

Truputį didesnes nuotraukas sudėsiu, nes tokia maloniau žiūrėt, ar ne?

Ilgai nelaukę mes tais pilies likučiais grožėjomės ne iš tolo, o viduje
user posted image

user posted image

user posted image

Na, ir dar buvome nuvežti prie senovinio hamamo (turkiškos pirties) likučių. Dabar mąstau, kodėl aš jų nenufotkinau, kodėl kadrų pagailėjau. Tie griuvėsiai buvo aptverti kažkokia tvora, tai pamaniau, kad neverta kadrų eikvoti "languotoms" nuotraukoms. Hamamas buvo netoli jūros, o šitas vaizdelis man priminė mano Palangą

user posted image
Atsakyti
hehehe, pasirodo, vis tik hamamo liekanų kertelę nufotkinau. Nors objektyvas buvo nusuktas lbaiu į mano bičiulį ir lietuvišką primenančią kopą
user posted image

Oi, ir dar klausimas iškilo. O nuotraukos matosi? Nes dabar iš kito albumo kraunu, gal kažko neapsižiūrėjau

Žvelgdami nuo hamamo, iš tolo stebėjome paskutinįjį tą dieną ketinamą aplankyti objektą - amfiteatro likučius. Vaizdelis išties labai gražus - šalia tų griuvėsių įsikūręs šiuolaikiškas kaimelis. Tikra amžių sandūra.

user posted image

user posted image

Na, ir pagaliau amfiteatras iš arti. Labai gaila, bet fotiko elementai vis primindavo, kad tuoj nudus, tad išėjo tik dvi varganos nuotraukytės. Štai scena

user posted image

O štai ir žiūrovams skirtos vietelės smile.gif

user posted image

Grįždami namo važiavome per kaimą, o ten - didžiuliai citrusinių vaisių sodai. Net nemaniau, kad sausis - tai pats citrinų, apelsinų, greipfrutų, mandarinų derliaus įkarštis. Vaisiai jau prisirpę, juos reikia tik nuskinti. Paskutinis mano mirštančio fotiko kadras buvo išnaudotas va kam rolleyes.gif biggrin.gif

user posted image

Aišku, nebūčiau aš lietuvaitė, jei neprichvatizuočiau keletą geltonųjų citrinaičių blush2.gif Bet nuostolių niekam nepridariau, nes grįžtant mačiau ne vieną krūvelę nuskintų, tačiau kažkodėl pūti paliktų citrinų
Atsakyti