Keletas keistenybių iš turkiško gyvenimo.
Labai nustebau, kai pamačiau, kiek bute yra tapkių. Vos įėjus, būtina nusiauti batus ir įsispirti į šlepetes. Tačiau į tualetą yra atskiros šlepetės, būtina persiauti.
Rūko turkai bute, nors balkonų turi vos ne kiekvienam kambary. Tačiau aš bent jau savo viešnagės metu pareikalavau šio įpročio atsisakyti negaliu pakęsti prirūkytų patalpų, nors pati šį žalingą įprotį ir praktikuoju. Nesuprantu, kam smardinti butą, jei balkone vos ne šilčiau, nei namie.
TAi va, eidavom rūkyt į balkoną. O tam reikalui buvo skirtos dar vienos atskiros šlepetės
Eismas Turkijoje tragiškas. Toks įspūdis, kad eismo taisyklės "iki lemputės" tiek pėstiesiems, tiek vairuotojams. Visiškai nesuprantu, kam reikalingos pėsčiųjų perėjos, jei žmonės pereina gatvę ten, kur jiem patogiau, o vairuotojai tės perėjomis net greičio nesumažina, o ką jau kalbėti apie visišką sustojimą.
O dolmušai (na, kaip mūsų mikriukai) varinėja gatvėmis ir nuolat signalina, Net nesuprantu, kam jie tai daro. Aišku, turkai prie to jau pripratę ir net dėmesio nekreipia, o man tas nuolatinis pypinimas kartais jau ir per smegenis duodavo.
Paskutinę viešnagės dieną skyriau apsipirkimui. Labai pigus trikotažas ten. Stringai mūsų pinigais kainuoja po 1-2 litus. Tad ir prisipirkau aš jų maišą. Radau ir abai patrauklių liemenukų po aštuonis litus. Tik paaiškėjo, kad jaunos turkės tokio dydžio krūtinės, kaip aš, neturi nei viena

Jei būdavo didelių liemenukų, tai jau tokių baisių, apimtis nuo 90 cm.
TAi mano palydovas raitėsi iš juoko, kai pastebėjo, jog negaliu sau biusthalterio nusipirkti. O kai sykį apžiūrinėjant liemenukus prie manęs priėjo pardavėja ir paklausė, su silikonu ar be aš pageidaučiau, mano bičiulis susirietęs išbėgo lauk iš parduotuvės.