Dar kai mes kelionę tik planavom, Shalimar buvo įspėjusi, kad dviem moterim bus pavojinga. Sykį susipažinau su vienu jūreivuku turku ir jam papasakojau apie savo kelionę, teiravausi jo nuomonės. Jis patikino, kad po Turkiją saugu keliauti yra lygiai tiek pat, kaip ir po bet kurią kitą civilizuotą šalį, svarbu padoriai atrodyti, per daug neapsinuoginti ir neprisigerti

Bet kai kuriems turkams vis tik atrodo, kad vienišos keliautojos dėl to ir vienišos, kad pasitarškint būtų nieko prieš. Tuo įsitikinau dar prieš kelionę, kai vienam internetiniam pažįstamam pranešiau apie būsimą kelionę. Jis pasakė, jog seniai yra buvęs Kapadokijoje, tad nieko prieš būtų dar ten nuvažiuoti, tik šįsyk jau su manimi.

Kai pasakiau, kad keliausiu su drauge, jis iš karto į kompaniją pasiūlė ir savo draugą. Paprašė, kad jam atsiųsčiau savo kompanjonės nuotrauką ir dar paklausė, ar viską supratau. Teko pasakyti, kad nieko nesupratau, nes buvau įspėjusi, kad mano kompanjonė yra ištekėjusi ir į Turkiją važiuoja tik tam, kad dar labiau susipažintų su šios šalies gamta, kultūriniais ir istoriniais objektais, paragautų nacionalinių patiekalų... Pranešiau, kad mūsų visai nedomina romantiški susitikimai. Ir... labai jį nustebinau, nes jis kaip tik manė, kad pati Turkija mums tik antame plane, pirmame - turkai. Taip ir pasakė

Teko pastatyti jį į vietą.
Kad vienišos keliautojos turkams atrodo lengvabūdės įrodo ir dar vienas atsitikimas Ankaros autobusų stotyje. Laukėme savo autobuso į Goreme, turėjome dar nemažai laiko... Užsimaniau parūkyti ir pastebėjau, kad neturiu žiebtuvėlio. Priėjau prie kelių rūkančių turkų ir turkiškai paprašiau prisidegti. Aišku, po to jie puolė mane visaip šnekinti, teko prisipažinti, kad turkiškai moku "čok az" (labai mažai). Tačiau tarp jų atsirado ir vienas, mokantis angliškai. Užteko tik prasitarti, kad esu tik su drauge, vos ne palydovo paslaugas pradėjo siūlyti

Teko nešt kudašių pakampiais, po to mačiau, kaip jis po stotį blaškėsi kažko ieškodamas.
Toliau viskas vyko be nuotykių. Tol, kol pasiekėme Kapadokiją.
Kai atvažiavome, jau buvo naktis, pusė vienuolikos vakaro. Tamsu, šalta, kaimas kaip iššluotas, o mes dar net nežinome kur nakvosim. Tačiau mano kompanjonė ten lankėsi nebe pirmąjį kartą ir iš karto pasuko link to viešbučio, kuriame buvo pasistojusi pernai....