Man bebaliavojant kabake, atvažiavo kompanjonė ir labai griežtai su manimi pakalbėjo. Davė velnių, kam mirštančios gulbės nevaidinu ir lovoj neguliu, dabar esą bus sunkiau susitarti.
Bet įtariu, kad susitarti ar šiaip ar taip nebūtų pavykę. Et, dabar vienas velnias žino, kaip ten būtų buvę. Tad aš, dar šiek tiek pasėdėjusi, grįžau viešbutin ir miegot nuėjau anksti. Emocijų tam vakarui buvo per daug, tad užmigau.
Ryte mano pirštas skūroj vos laikėsi, maniau, kad sprogs. Atsikėliau vos nežliumbdama, nes norėjau nešdintis lauk iš kaimo, o be paso to padaryt niekaip negalėjau. Tad šiek tiek prisėdusi prie interneto ir pasiskaičiusi naujų pasiūlymų, kaip iš padėties sausai išbrist, vėl išėjau į trasą.
Nuėjau pas kebabų kepėją arbatos išgert. Pasiguodžiau, kad labai nuobodu, noriu kur nors keliaut. Ir jis pasiūlė mane prie upės nuvežt. Su motoroleriu

Sakau, durnas tu ar ne durnas, aš gi vakar vos neužsilenkiau, o tu mane vėl ant motorolerio nori užkelt

Bet jis mane ramino, sako, nebijok, aš esu geras vairuotojas ir kitokius dar ten bla bla bla. Ir ką jūs sau galvojat? Ėmiau, atsisėdau ir išdardėjau

Baimės šiek tiek buvo, ypač tada, kai jis taip neblogai ant gazo pavarė. Bet įgnybiau jam į pilvą už tai, mygom baigė motokroso čempioną vaidint

Nuvažiavom į Avanos, miestelį, esantį už kokių 5-6 km nuo Goreme. Pasivaikščiojom paupiu, žąseles palesinom.

Po to jis mane nuvedė pas kažkokį puodžių, pažiūrėt, kaip puodai žiedžiami. Na, žiedžiami jie lygiai taip pat, kaip ir Lietuvoje, tad jo nenufotkinau. tačiau tas puodžius turi sukaupęs didžiulę keramikos dirbinių kolekciją, kodėl jos nenufotografavau, niekaip nesuprantu

Bet kai įėjau į kitą salę, jau nesusilaikiau, nepakėlusi fotiko

Kelios salės, skirtos vien plaukų sruogoms. Ten koks milijonas sruogų, aš jums tiksliai sakau. Iš viso pasaulio. Žmonės nusikerpa sruogelę, ant lapelio užrašo šalį, vardą, kas nori ir daugiau duomenų apie save įkelia (kad pamatęs koks pilietis sruogelę, panorėtų susipažinti ir su jos savininku

). Aš savąją irgi ten palikau, tik be adreso ir telefono

Paskui papietaut nuėjom į kavinukę prie upės. Atsisėdom tokioj medinėj geldoj, pagalvėlėm nukrautoj ir plepėjomės. Kebabų kepėjas pradėjo galvot apie vedybas su manimi

Bet paaiškėjo, kad neįmanoma, nes Lietuvoje jis neras darbo, o čia aš su vaikais atvažiuot negaliu

Per mažai babkių turi, kad galėtų mane su dviem vaikais vesti

Aišku, po tokių kalbų užsimanė pamiegot jis po to, galvą ant mano kelių padėjęs. Liepiau patraukt

Na, o po to jis man griežtai palieė prisipažint, ar kaime nesusiradau jokio kadro. Sakau, nesusiradau, man nereikia, bo visi tik kruštis nori, kas čia per kadras

: O jis man sako, kad turi žinių, jog aš su savo viešbučio berniuku susitikinėju

Esą tada, kai jis mane kalbino važiuoti, vienas turkas jam pasakė, kad atsikvošėtų ir nedarytų kvailysčių, nes aš, matote, esu Baryš girlfriend

Tada jau supratau, kokiame kaime poilsiauju. Gi viename gale nusiperdi, o kitame jau kvapas atsiduoda

Liepė prisipažint būtinai, nes sakė, kad turkai yr pavydūs be galo, tad abu galim turėt problemų

O ką aš turiu prisipažint, jei mano jaunikis mane ant ledo paliko ir po avarijos net nekalba? Vadinasi, nieko neturiu, skyrybos įvyko.

Bet grįžt su motoreleriu ir dar per kaimą pabijojau. Pasakiau, kad bijau važiuot, atsiprašiau baisiausiai ir grįžau autobusu.
Grįžau į viešbutį, jaunikis sėdi. Nulis emocijų. O aš jam sakau, ko tu su manimi nešneki, jidyshtvairogės

: Ir jam staiga kalbos dovana pradingo. Rusiškai jis pasirodo bemokąs tik vieną žodį "nipanimaju", angliškai irgi viską pamiršo. Tada atsivedė viešbučio savininką, mol vertėju jis pabus. Nu jau neee, sakau, apsieisim geriau be jokių pokalbių, bet santykių per tarpininkus aš nesiaiškinsiu. Sako, ko bijai, jis gi draugas mano. Atsistojau, savo riestą nosį dar labiau užriečiau ir norėjau eit. Sustabdė, prisiminė keletą rusiškų žodžių staiga. Sakė, kad labai ant manęs supyko, kam maiviausi, savo atostogų planais su juo nesidalinau. O ypatingai supyko, kai sužinojo, jog išsinuomavau motorolerį teisių neturėdama. Sakė, jei būtų žinojęs, būtų iš darbo išsiprašęs ir neleidęs man vairuot, pats būtų visur vežiojęs

Ką padarysi. Meilės nebėr, vadinasi, reik eit įkalt

Ir nuėjau. Į vyno rūselį, kur mano kompanjonė ištisais vakarais mirkdavo. Radau ten ją, bet supratusi, kad nelabai esu ten pageidaujama, išėjau. Pas kebabų kepėją, nes alus ten pigiausias buvo. Jis visaip mane bandė sugundyti, kad vakare eitumėm kur nors, bet aš nesileidau į jokias kalbas.
Pasėdėjau, dar šiek tiek po kaimą pamaklinėjau. Temo, tad grįžau atgal į viešbutį. Mano jaunikis sėdėjo prie kompo. Leidau sau paprašyti, kad pasitrauktų ir leistų man. Jam kažko švelnumo priepuolis užėjo, atsistojo, apsikabino mane, o paskui sako... "alkaš"

Va čia mano nervai jau netlaikė, sakau, tu ką čia man aiškini, aš jau ką, net vieno bokalo alaus negaliu išgert

: Jis nepatikėjo, kad vieną, tad teko jam išrėžt, kad kiekių man nenurodinėtų, nes man atostogos, todėl darau, ką noriu

Sėdžiu sau prie kompo, savo reikalus vėl tvarkau. Po kiek laiko jaunikis atėjo ir pasiūlė eit su juo į barą. Sutikau, nes vis tiek nebuvo ką veikt. Tik labai bijojau, kad kebabų kepėjas neužciochintų. O mes kaip tik į tą pusę ėjom

Bet prieš pat kabaką pasukom į dešinę. Nuėjom į kažkokį viešbutį, jis ten susitiko su draugais, kažką ten turkiškai malėsi. Už kokių 15 minučių vėl išėjome. Ir viena laimė, kad prieš kebabų kepėjo kabaką, vėl pasukom.
Nuėjom į kažkokį barą, tas klausia, ką gersi, išsišiepęs visas iki ausų. Nu bet koks durnas klausimas

Aš pasimaiviau ir pasakiau, kad tą patį, ką ir jis. Gi žinojau, kad alų, rupūžė liuobs

O jis sako, aš tai kolą darysiu ir vaiposi kaip paauglys. Gerai, sakau, ir aš kolą

Nupirko du alaus

Sėdim, geriam, dar vienas turkas atėjo, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, joks ne turkas, o prancūzas, prieš kelerius metus Goreme kaime restoraną atidaręs, tad ir turkiškai neblogai jau pramokęs. Bet ne viską, nes kai paklausė, koks mano darbas ir aš jam atsakiau, kad "gazeteci", jis nesuprato. Tai taip ir sėdėjom kurį laiką trise.

Sėdėjom sėdėjom, plepėjom pamažu, kol mano jaunikis paskui ir rėžia, kad paliks mane vieną čia kokia dešimčiai minučių

Nu nereaaliai supykau, sakau, kokio velnio čia mane tada iš viso atistempei, nori mane kaip jauką čia palikt turkams visokiems

: Kalbėjau įtikinamai, tad pasiėmė ir mane kartu. Vaiavom kažkur, kur nakties metu žmogaus koja nežengia. Buvo gražu, tuos kalnelius tik mėnuslis ir žvaigždės apšviečia

Sustojom. Jų tikslas, pasirodo, buvo žolės parūkyt, marihuanos

Siūlė ir man, bet išvadinau juos narkašom ir atsisakiau.
Na, parūkė jie, grįžom atgal į kabaką. Aš kaljano usžsisakiau. Tada atėjo dar vienas jaunuolis, tai mes su juo kartu ir rūkėm. Po kiek laiko jie antrą reisuiką į mišką susiorganizavo

Na, rūko jie ten po žvaigždėtu dangum... Prieina prie manęs jaunikis ir klausia "kak ty hočiš". Klausiu, kaip suprast

Jis sako "life, kak ty hočiš". O jaackau piackau, ka išsigandau. Galvoju, apsirūkė vidury miškų laukų, tai dabar manęs jau klausia, kaip aš noriu
Bet nieko man nepadarė. Buvau tiesiog jų kompanijos dalis, tik tiek, kad nerūkiau ten taip ir visaip. Grįžom mes į kabaką, damušėm alų ir išėjom miegot. Tiesa, kabake jis ir vėl man uždavė tą patį klausimą. Sakau, aš nesuprantu, ką tai reiškia, gal seksą čia turi galvoje

Labai nustebo, kad man taip pasirodė

Bet taip iki šiol ir nesužinojau, kokia to klausimo esmė