Įkraunama...
Įkraunama...

Ar paremiate savo tėvus finansiškai?

aš kol kas negaliu tėvų paremti cry.gif bet kai turėjau darbelį ir nors alga buvo nedidelė vis padėdavau. nors mano tėvai pinigų neima, bet aš maisto produktais ar dar kaip padėdavau...
dabar guodžiuosi bent tuo kad iš jų nebeimu. ir tikiu kad kai vėl rasiu darbą aš jiems padėsiu...
Atsakyti
Kolkas neteko nei mums tevu remt, nei jie mus remia. Mano tevai dar abu dirba, ir uzdirba pusetinai. Neatrodo, kad jiems ko truktu. Vyro mama pencininke,bet matyt tokio charakterio, kad niekada nedejuoja. Sako: visko uztenka, tik ,kad sveikatos dar butu. Zodziu, vieni kitus " remiam" dovanomis, apsikeiciam, kam ko atlieka per daug (anyta mums agurku is darzo, mes jai grybu prigrybaujam smile.gif ) Is seneliu pinigu tik anukai karts nuo karto gauna. Pav. rugsejo pirmajai. Gyvenam draugiskai ir niekad nesistengem tupet tevams ant sprando. Nors budavo seniau tikrai sunku, bet kazkaip issivertem patys.
Atsakyti
Visumoj aš esu už tai, kad remti tėvus, bet mūsų situacijoj, tai keblus klausimas. Savo mamos jau senokai neturiu, yra tik vyro mama. Ir ji tikrai nebuvo iš tų mamų, kaip dauguma rašo, kad dėl vaikų labai stengėsi, jaunesnė būdama ir turėdama didesnes pajamas labiau stengėsi pirmiausia tenkinti savo poreikius. Vaikai gana anksti pradėjo išlaikyti save. Dabar kai jau vyro mama vyresnio amžiaus, o kadangi pagrinde dirbo nelegalius darbus, tai net pensiją gauna labai menką, mes kaip ir turėtume jai padėti, tą ir darome. Bet manyje yra dvigubi jausmai. Kaip vyresnio žmogaus gaila ir tikrai neleisime badauti, bet vistiek laikas nuo laiko išlenda piktos mintys, kad mes savo sunkesniu laiku nelabai sulaukdavom paramos. Ne tik materialios, bet ir moralinės, būtų kartais užtekę ir gero žodžio ar patarimo. Visą laiką buvo sakoma, kad jūsų šeima, jūsų problemos. Aišku iš žmogiškumo mes jai padėsim kiek galėsim, bet kartu iš šios situacijos aš darau tokia išvadą, kad kartais tėvai daro tokią klaidą, kad įsivaizduoja, kad jeigu aš tave pagimdžiau ir užauginau, tai senatvėje tu man turi padėti. Bet aš galvoju vien to nepakanka. Tuo labiau, kad jau ir savo vaikams turi padėti. Mūsų viena dukra jau studentė.
Atsakyti
as manau,kad tevai turetu padeti vaikams ypac tiems kurie neturi savo gyvenamos vietos ar pastovaus darbo g.gif o ne tokie kurie pastoviai kazko reikalautu is vaiku. Galiu kaip pavyzdi pastatyt savo draugo tevus,kai mes pas ji gyvenom tai siaubas tik duok ir duok o ar vaikui gyvent nereikia? draugo sesuo siuo metu airijoje tai tik siuncia ir siuncia visokias dovanas ir pinigus,o jiems kaip maza taip maza ir kas svarbiausia,kad pastoviai kaip tik tevai kazka is dukters gauna tai savo sunui sako: matai kokia turim gera dukra,o tu blogas sunus negali tevams padet [ nors jis taip pat siek tiek duoda,bet kaip sakoma akys marios sikna pekla] fui kaip as ju nekenciu gun_bandana.gif
Atsakyti
Aš iš vis esu už savanorišką pagalbą. Jeigu vaikas augdamas jautė tėvų supratimą ir paramą visais atvejais, tai suaugęs tikrai nepaliks tėvų sunkioje situacijoje. Bet kai būna taip, kad tėvai vos ne kaip algos pas vaikus ateina, o jeigu tu tuo metu negali duoti, tai esi blogas sūnus ar dukra, tai iš vis nesuvokiami dalykai g.gif
Atsakyti
as gyvenu su vyro tevais,bet mamai padedu finansiskai,ji pensininke,kiek ten gauna kapeikas,o butas didelis (nenori parduot,vaikai atvaziuoja,yra kur pagyvent),vaistams daug reikia...man negaila tikrai,man mama padeda kaip gali,as jai irgi...
o vyro tevai-gyvena tik sau...is ju jokios pagalbos,tik tiek kad gyvenant pas juos nereikia uz buta moket...bet ir tai kreivai ziuri...apie jokia pagalba musu bustui is ju net nelauk..yra pasake schmoll.gif pagal juos mes patys turim uzsidirbti ir nusipirkti buta doh.gif nu kokiu 60 metu gal jau ir turesim tokia suma..ir dantis pakabine ant sakos biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
Kol kas dar neturiu galimybės paremti tevų sad.gif
Dar ir leliukų patys laukiame ir paskola, bet stengiamės bent jau neimti iš tėvų nieko smile.gif
O labiausiai malonu kai atvažiuoja tėveliai pas mus ir aš galiu juos palepinti, pavedžioti kur nors, arba pagelbeti kazkaip smile.gif Nors kokia dalimi atsidekoti jiems blush2.gif
Atsakyti
Tik žinau, kad mano tėvai ir vyro tėvai atiduotų viską jei tik reitku. Kai dar nebuvom pasieme paskolos bustui ir galvojom kad ji mums nepasiekiama - tevai jau suskaiciave buvo kiek ko reikia parduoti i kokius mazesnius jie butus kelsis ir t.t.t kad tik mes busta savo turetumem - aciu dievui viskas issiprende ir be ju pagabos ir as labai dziaugiusoi del to. Negaleciau ramiai gyventi jei del buto mums - tevai gyventu jau visai varganai. Jie tikrai to nenusipelne sad.gif
Ir apskritai kartais manau kad ne tik tevai turi islaikyti savo vaikus. Juk vaikai jie kol gyvena kartu bet kai sukuria savo seimas - tai jau kaip ir nauja seima yra - ir del jos geroves del busto turi prisideti ir valstybe.
Atsakyti
QUOTE(murkute @ 2005 08 25, 16:34)
Tik žinau, kad mano tėvai ir vyro tėvai atiduotų viską jei tik reitku. Kai dar nebuvom pasieme paskolos bustui ir galvojom kad ji mums nepasiekiama - tevai jau suskaiciave buvo kiek ko reikia parduoti i kokius mazesnius jie butus kelsis ir t.t.t kad tik mes busta savo turetumem - aciu dievui viskas issiprende ir be ju pagabos ir as labai dziaugiusoi del to. Negaleciau ramiai gyventi jei del buto mums - tevai gyventu jau visai varganai. Jie tikrai to nenusipelne sad.gif
Ir apskritai kartais manau kad ne tik tevai turi islaikyti savo vaikus. Juk vaikai jie kol gyvena kartu bet kai sukuria savo seimas - tai jau kaip ir nauja seima yra - ir del jos geroves del busto turi prisideti ir valstybe.

Na del tokio tavo tėvų požiūrio aš tikrai net šiek tiek pavydžiu. Ir dėl to kai patys viską atiduotų, tai net ir imti nesinori. Kita vertus, yra privalumų ir tame, kad pats savo jėgom viską susikuri, tai gal netgi labiau vertini. O ir šiaip pinigai dar ne viskas, norisi paprasčiausiai nuoširdaus bendravimo, kurio pas mus tarp tėvų trūksta. Ir dėl to patys stengiamės, kad mūsų dukros visada jaustųsi namie laukiamos ir ateitį jau sukūrę savo šeimas, žinotų, kad jeigu ne materialę, tai bent moralinę paramą tikrai gaus. Ir manau mums atsakys tuo pačiu, nes nuuširdus bendravimas tarp vaikų ir tėvų yra didžiausia vertybė. : thumbup.gif
Atsakyti
Nors mano teveliai patys gali save islaikyti,taciau man malonu jiems padeti. Jai as isgaliu tai nematau priezasciu kodel negaleciau, jie pinigu neima sako patys esat jauna seima, jums labiau reikia...tai dabar darau kitaip, pinigu nebeduodu o nuperku artai lempa, ar prisidedu prie naujos spintos...mat jie baigineja irengti nama. Jiem tada nebera kaip atsisakyti biggrin.gif Jie mane uzaugino, isleido i gyvenima, noriu nors kazkaip jiems padeti...
Atsakyti
Norejau rasyti, kad nepadeda, tik panoms ka perka ar mums per sventes, bet padeda biggrin.gif - visu spektaklius (Muzikiniam ir Operos ir baleto teatruose) esam mate, knygu nemazai gave - to ko sau neleistume 4u.gif O mes transportu atsilyginam blush2.gif ir tuo, ko jie sau pagailetu: kokia ekskursija ar priverciam nuvaziuoti prie juros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 31 kovo 2006 - 21:35
QUOTE(Afroditte @ 2005 08 25, 15:23)
as gyvenu su vyro tevais,bet mamai padedu finansiskai,ji pensininke,kiek ten gauna kapeikas,o butas didelis (nenori parduot,vaikai atvaziuoja,yra kur pagyvent),vaistams daug reikia...man negaila tikrai,man mama padeda kaip gali,as jai irgi...
o vyro tevai-gyvena tik sau...is ju jokios pagalbos,tik tiek kad gyvenant pas juos nereikia uz buta moket...bet ir tai kreivai ziuri...apie jokia pagalba musu bustui is ju net nelauk..yra pasake schmoll.gif pagal juos mes patys turim uzsidirbti ir nusipirkti buta doh.gif nu kokiu 60 metu gal jau ir turesim tokia suma..ir dantis pakabine ant sakos biggrin.gif  blink.gif

savo motinėlei padedi finansiškai, o kad pas uošvius gyveni ir jokių mokesčių nemoki, nė nevertini. ir dar mat jie tau turi padėti. juk jie moka už jus, ar tai vadini gyvenimu "tik sau". logikos jokios.
Atsakyti