Įkraunama...
Įkraunama...

Ar paremiate savo tėvus finansiškai?

QUOTE (sirduke @ 2004 07 29, 00:31)
as esu labai dekinga mamai, kad ji atiduodama jau beveik paskutinius savo pinigelius, leido man studijuoti. sunku buvo ir jai, ir man. bet dabar kiek galedama stengiuosi pati padeti mamai finansiskai nors retkarciais po trupuciuka wink.gif nes ji tokia gera smile.gif

mano mama visą gyvenimą visus pinigus skirdavo mums su sese, nes tėvas neprisidėdavo, nes "taupė", kai užaugsim, reikės ištekinti abidvi, o dabar, kol mažos, atseit mums nieko ir nereikia. O viskas apsivertė taip, kad dabar mums iš jo nieko nereikia ir tų jo kelių nuvertėjusių dolerių. Abi ištekėjom ir jis nė cento neprisidėjo, nors mes ir neprašėm (o jis ir nesiūlė). Esu labai pikta ant savo tėvo ir dabar padedu mamai visaip, nes man jos labai gaila, kad kentė ir kenčia tokią kiaulę. Aš vietoj jos nebūčiau taip ilgai su juo ištvėrus, ir dabar, kai grįžtu namo, negaliu pakęsti jo nevalyvumo, kvailo požiūrio į viską, skūpumo ir savimylos. Todėl visokeriopai remiu mamą (sesuo taip pat), nes ji tokia gera.... wub.gif
Atsakyti
Pas mus truputi kitaip. Priememe gyvent tevus i savo nama, nes jie prasesi, nes tetis dirba sunku fizini darba (bet uzdirba labai gerai), mama bedarbe nuo neatmenamu laiku, tetis irgi neoficialiai dirba. Neliks sveikatos-neliks pinigu. Pensiju jiems nenusimato, nes neuzsidirbo. Na gaus tas bazines. Tai lyg ir parama jiems, ar ne?
Tuo tarpu dabar jie mus remia kiek gali. Ir pinigu virtuves baldams dave ir siaip duoda, jei mums truksta, moka man uz moksla.Del paramos skustis negaliu, tik del tarpusavio santykiu....
O vyro motina taip pat stengiasi del musu. Nupirko naujus svetaines baldus, kiekviena proga (gimtadienis, vardadienis, nauji metai, velykos) vis ,,ismeta " po kokia simtine, surado vyrui papildoma darba.
Neisivaizduoju, kaip gali tevai nepadet savo vaikams.
Atsakyti
QUOTE (golfa @ 2004 08 01, 11:11)

Patikėk, būna taip. Mano anyta 4 kambarių bute viena gyvena, turi darbą, yra sveika ir stipri ir reikalauja, kad abu jos vaikai ją išlaikytų... O mes esame paėmę didžiulę paskolą, man dar reikia mokėti už mokslus, turime mažą lėliuką ir plius mano tėvas labai sunkiai serga...
Atsakyti
QUOTE (golfa @ 2004 08 01, 11:11)

Dar kaip būna. Ir labai. Mano ponia anyta neseniai pasiėme paskolą naujam 2k. butui, seną pardavė (per prastas mat jai), pajamos jos vid. 4-6 tūkst. per mėn. (gyvena viena sau pati), apie pagalbą net minties nėra, nors mes ir neprašom. Jau kažkur minėjau, kad anūkėlei vienintelei net žaisliuko per 1,5m. nėra nupirkus, bet tiek jau to. Bet turi įžūlumo vis prašyti pas mus pinigų, nes ,,vaikai (t.y. sūnus - mano vyras) privalo motinai padėti" doh.gif .O ji visus savo pinigus išleidžia alkoholiko degradavusio vyresniojo brolio girdymui: jam gi reikia kasdien po puslitrį, dar pavalgyt, apsirengt....O kad tas brolis pusę jos namų išvogęs ir turguj už butelį prastūmęs - čia nieko, brolelis - auksas, vienintelis, visgi giminė doh.gif O sūnus, išlaikydamas šeimą, turi dar motiną remti doh.gif Tiksliau ne ją, o girtuoklį dėdę doh.gif Kad anūkėlei kažko pritrūks - nesvarbu, bet jei jos broliui - tragedija doh.gif
Ir šiaip užkniso jos tyčiojymaisi, kad mes trise vieno kambario bute trinamės sad.gif Šiuo metu kaip tik ieškom didesnio būsto, ir pirksim, kai tik rasim patinkantį variantą už prienamą kainą. O ji kaip iš dangaus nukritus: tai ko neperkat? Taigi pilna skelbimų- va, pvz kad ir tas (duria pirštu į bet kokį skelbimą - namas už 600000 Lt)- pirkit? Ką? Neturit tiek pinigų ? Kaip tai neturit? Na negi neturit? Tai ką nedirbat? doh.gif
Nežinau, ką ji galvoja ir kuria vieta, bet... doh.gif
O mano tėvai kol dirba- padeda mum kiek gali, aišku, dažniausia smulkmenom , nes ne kažkas iš algos ir telieka: tai rūbelių mažylei, tai kokių sauskelnių poką.
Atsakyti
Nors esu gana jauna, taciau gavosi, kad ne tevai man padeda, o as jiems.....
Nuo 14 metu tapau savarankiska ir siuo metu tenka jiems padeti (nors abu dirba).... o jie gaila niekuomet to neivertina...
ne tiek gal pinigais, bet broliui reikia rubu - nuperku. Reikejo krano, jau senas buvo - nupirkau. Manau jog taip reikia, juk jie mano tevai.
Atsakyti
Papasakosiu apie savo "negyjancia zaisda": kai buvau 3 men. nescia , vyras isvaziavo i uzsieni uzdarbiaut.As labai blogai jauciausi , todel paisemus neapmokamu atostogu isvaziavau gyvent pas mama.Abi gyvenom beveik is mamos pinigu.Gavau pirma perlaida - labai dziaugiausi , kad pagaliau galesim atiduoti skola uz masina.Todel tu pinigu ir nejudinau.Po keliu menesiu atveze jo draugas siuntini ir perdave 200$ .(Pagalvojau , ko tie uosviai , tai keistai tyli visa kelia)paskambino vyras ir paklause ar atidavau jo tevams pinigus , tai as vos nenugriuvau - as savo santaupu net nelieciau , o cia imk ir atiduok mad.gif .
Po savaites nuvaziavau pas uosvius su mama- buvo vadinami atlaidai.Rankinuke laikiau pasiruosusi pinigus.Pas juos pilna sveciu.Vienas dedule pradejo man aiskinti kad tipo va vyro tevas skolingas 200$ ir neatiduoda...vienu zodziu tevai buvo visiems pasiskunde , kad as jiems neatiduodu pinigu ir primokino ta dedule taip kalbet blink.gif .As isvaziavau "nei gyva nei mirus".Visa nakti praverkiau , o ryte atsikelus nuveziau jiems tuos pinigus ir numeciau ant stalo - pasakyt nieko negalejau , nes buciau pradejus verkti.
Nuo to laiko niekaip negaliu atleist uosviams.Nors matomes du kartus per metus.Visaip stengiuosi pamirst , bet tikriausiai i viska reagavau taip jautriai , nes laukiausi ir buvau likus be vyro uznugario sad.gif .
Sutinku kad reikia tevams padeti , bet tik ne baliams ruost ir visa gimine vaisint. rolleyes.gif .ir kaip man viska pamirsti ir atleisti unsure.gif , pavargau nesioti ta akmeni sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Will @ 2004 05 29, 09:45)
Na, nezinau, bet man atrodo, kad vyresni zmones visada taupo. "juodai dienai" , arba tiesiog tam metui, kai ateis pensijinis amzius, taigi nemanau, kad tevais liks jau visiskai be jokio pragyvenimo saltinio.

taupo tie, kurie turi is ko taupyti. sad.gif pvz., mano mama tikrai labai sunkiai gyvena, zinau, kad ir skolu turi siokiu tokiu, todel stengiuosi bent siek tiek ja paremti, kartais pinigais duodu, kartais kazka nuperku. nors ir pati nedaug uzdirbu, bet man lengviau, kai bent siek tiek jai duodu, nes zinau, kad ji tikrai sunkiai gyvena. sad.gif
Atsakyti
Mamyte- manau tu to niekada nepamirsi...
Kadangi tave iskaudino tikrai artimi zmones...
Stenkis sypsotis jiems i akis niekada neparodyk , kad vis dar jaudiniesi.
Atsakyti
QUOTE (Atlante @ 2004 11 17, 14:23)
Mamyte- manau tu to niekada nepamirsi...
Kadangi tave iskaudino tikrai artimi zmones...
Stenkis sypsotis jiems i akis niekada neparodyk , kad vis dar jaudiniesi.

As taip ir darau biggrin.gif , bet man nepatinka taip veidmainiauti unsure.gif .Sunkiausia , kai reikia sveikinti su kokia nors svente ir linketi.... nekenciu tada saves dry.gif .Kai vyras jiems skambina - as niekada nekalbu telefonu su jais , tik paprasau kad perduotu linkejimus ir pasveikintu su ... 55 jubiliejumi blink.gif ...ot martele gera turi ar ne mad.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *mamyte*: 17 lapkričio 2004 - 15:28
Sorry, bet kazkaip nelabai suprantu ko jus cia putojates... O kodel tevai turetu padedineti pilnameciams vaikams? Jus ka, invalidai, ranku koju neturit, kad uzidirbti sau ir savo vaikams?

Man tevai nuo 16 metu pasake, kad smulkiom islaidom nebeduos, nes as jau galiu uzidirbti pati. Papykau papykau ir isidarbinau ketvirciu etato... Dauguma mano klasioku, beje, irgi po pamoku eidavo dirbti, nors chebra buvo susirinkusi neeiline, 100% visu tevai buvo su aukstaisiais ir tikrai nei vienas neskurdo... Iskart baigus mokykla isidarbinau pilnu etatu naktinej pamainoj plius dar gaudavau stipke is univerkes. Kai susiruosem tuoktis, pirmas mano tevu klausimas buvo, o ar galesit vaikai save islaikyti... Nors gyvenom pas tevus, ir uz buta savo dali mokejom ir maista sau pirkdavom. Net minties nebuvo, kad galima is tevu imti. Jiems patiems reikia: ir vaistams, ir geresniam drabuziui, ir skalsesniam duonos kasniui. Uztenka jau to, kad uzaugino iki pilnametystes nieko negailedami.
Kai issikelem gyvent atskirai, pradejom kas menesi moketi "duokle" , kiek galim, bet abieju tevams po lygiai. Aisku tevai tu pinigu neisleidzia, bet uztat esam garantuoti, kad jiems niekada neteks zemintis ir prasyti is savo vaiku "ismaldos" jei kada iskiltu nenumatytai dideliu islaidu. Tiesiog taip yra, kad seimai su mazais vaikais isties tu islaidu yra labai nedaug: savo buto turet neapsimoka, nes vaikai vis vien bet kuri busta poros metu begyje "nunesioja". Baldus irgi geriau pirkti papigiai, kad po to nereiktu gaudyt infarkto, kai mazekas apsivemia ant sofos, iki tiju metu vaikui zaislu praktiskai nereikia, nes patys jo "mylimiausi" zaislai yra mama ir tetis, na, o pirkti brangius drabuzius sliauziojimui po purvynus - ismetimas pinigu i bala pilna ta zodzio prasme.

O va dabar pasakysiu kodel mes taip darom. Ne, mes ne katalikai ir pomirtiniu gyvenimu irgi netikim... Tiesiog gyvenimas labai trumpas ir vienintelis imanomas rojus yra cia, zemeje... Teisingai sakoma, kad laimes uz pinigus nenupirksi, bet ja galima "nupirkti" artimui savo ir ji bumerangu sugris atgal pas tave ... Tie kas turi savo vaiku jau supranta, kad niekas niekada nieko nemyles stipriau, nei tevai myli savo vaikus. Tiesiog stipresne meiles rusis is principo neegzistuoja, taciau pasakyti savo tevams, kaip esi dekingas uz ta besalygiska akla meile - be galo sunku, tiesiog nera pakankamai geru zodziu, o kur dar tos isdavikes asaros, kurios vos susiruosus kalbeti smaugia gerkle.... Kur kas lengviau tevus lepinti: siusti pinigus, pirkti dovanas, igyvendinti ju slapciausias svajones. Ir, beje, tai pati pelningiausia is visu imanomu investiciju... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Kiekvienas litas ispraustas i tevu rankas sugrizta desimteriopai plius jus islosiat nepaprastai silta atmosfera seimoje: seneliai is kailio gatavi issinerti del anukeliu (nes tai vienintelis kelias kaip jie gali palepinti jus, savo vaikus), mes patys patiriam be galo daug teigiamu emociju ieskodami kuo pradziuginti tevus, o jau vien ko vertas anytos "skundas":jog mes tokie "siaubingi" vaikai, kad neleidziam jai net pasvajoti, vos ka nugirde - iskart begam i parduotuves islaidauti... Tuo tarpu seneliai gaudo kaifa tuos musu duotus pinigus isleisdami anukeliu lepinimui. Taip sukuriamas normalus seimos modelis, kur griezta tevu auklejima atsveria be galo gerietiski seneliai, kurie, beje, moko anukus kaip jie turi lepinti ir globoti savo tevus... Uzdaras ratas. Finansine prasme irgi jokio nuostolio nera, per desimti metu tevai jau spejo oficialiai isdovanoti visa savo turima NT turta savo vaikams, taigi teoriskai as mes jau "praturtejom" daug daugiau, nei idejom pinigu "duoklemis" ir dovanomis. Tik kas ikainos, ko verta galimybe matyti savo tevus laimingus?
Ir yra dar vienas dalykas. Kai musu vaikas buvo ka tik gimes, karta netiketai prisiminiau pokalbi vykusi tarp manes ir tevo pries gera desimtmeti, kuriame jis prasitare apie savo didziausia gyvenimo svajone. Ta svajone buvo tikrai brangi pinigine prasme, o tuomet as buvau biedna kaip lauko pele, matyt todel tevas nepasibaimino jos atskleisti, nes tikrai zinojo jog as to "neikasiu" prie geriausiu noru.
Pries vaiko gimima mes buvom siek tiek pasitaupe, nes neisivaizdavom kiek gali buti islaidu. Ir sove tada mintis padaryti siurpriza ir igyvendinti ta svajone. Mano vyras igi buvo abiem rankom uz. Kaip tarem, taip padarem. Va tada as pirma ir paskutini karta gyvenime maciau teva verkiant is laimes. Po puses metu tetis staiga mire. Siandiena as drasiai galiu pasakyti, kad nera didesnes laimes gyvenime, nei ta, kad laiku suspejai parodyti kazkam, kaip labai jis tau brangus. Kol dar nevelu.Kol dar gali tave isgirsti. Kol dar yra kam pasakyti.
(Likimo ironija - savo siurpriza as paveldejau, o siandienine jo verte dvigubai didesne nei suma, kuria mes i tai sukisom. O juk galejo tos santaupos prasivolioti banke...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 17 lapkričio 2004 - 21:16
Tiesiog taip yra, kad seimai su mazais vaikais isties tu islaidu yra labai nedaug: savo buto turet neapsimoka, nes vaikai vis vien bet kuri busta poros metu begyje "nunesioja". Baldus irgi geriau pirkti papigiai, kad po to nereiktu gaudyt infarkto, kai mazekas apsivemia ant sofos, iki tiju metu vaikui zaislu praktiskai nereikia, nes patys jo "mylimiausi" zaislai yra mama ir tetis, na, o pirkti brangius drabuzius sliauziojimui po purvynus - ismetimas pinigu i bala pilna ta zodzio prasme.

Ne i tema, bet negaliu sutikti...
Seimai su mazais vaikais islaidu yra tikrai daug. Savas bustas visada gerai, vaikai jo nesunesios taip, kad bus nebegyvenamas, o ir siaip galima remonta pasidaryti. Baldu musu vaikas nera ne karto suvemes ar apvemes. Noreciau ir kad musiskiui zaislu nereiketu, kad tevas arba as pabuciau jais, na bet mes irgi ne leles, ne masinos, negalim visada atlikti zaislu paskirties. I lauka nebutinai reikia rengti brangiais drabuziais, na bet miestan, sveciuosna ar pan. su sudriskusiais irgi nevesi... na ir siaip nesinori savo vaiko drapanomis rengti. Daug kainuoja sveikatos draudimas, maistas, laisvalaikio praleidimas (muziejai ir t.t., susidaro sumele), na kad ir tas benzas kainuoja nemazai (cia atstumai gi nemazi). Tiesa, dar aukle daug kainuoja. Na, tikrai nemazai islaidu g.gif Vaikas kainuoja kainuoja... uz vaika brangesnio daikto gyvenime nera! wub.gif wub.gif

O rasant i tema... tai sutinku, kad negrazu is savo tevu islaikymo tiketis, kai pats gali savo rankomis ir protu uzsidirbti. Uz tai, kad mane tokia tevai isaugino ir uz visa ka jie man dave, as niekada nesugebesiu "atsilyginti" wub.gif Nei didziausi pinigai, nei viena dovana neatlygins ju meiles wub.gif
Atsakyti
QUOTE (Naglica @ 2004 11 17, 21:42)

Ne i tema, bet negaliu sutikti...
Seimai su mazais vaikais islaidu yra tikrai daug. Savas bustas visada gerai, vaikai jo nesunesios taip, kad bus nebegyvenamas, o ir siaip galima remonta pasidaryti. Baldu musu vaikas nera ne karto suvemes ar apvemes. Noreciau ir kad musiskiui zaislu nereiketu, kad tevas arba as pabuciau jais, na bet mes irgi ne leles, ne masinos, negalim visada atlikti zaislu paskirties. I lauka nebutinai reikia rengti brangiais drabuziais, na bet miestan, sveciuosna ar pan. su sudriskusiais irgi nevesi... na ir siaip nesinori savo vaiko drapanomis rengti. Daug kainuoja sveikatos draudimas, maistas, laisvalaikio praleidimas (muziejai ir t.t., susidaro sumele), na kad ir tas benzas kainuoja nemazai (cia atstumai gi nemazi). Tiesa, dar aukle daug kainuoja. Na, tikrai nemazai islaidu g.gif Vaikas kainuoja kainuoja... uz vaika brangesnio daikto gyvenime nera! wub.gif wub.gif

As irgi negaliu sutikti... smile.gif smile.gif smile.gif

Taip, remonta galima pasidaryti, bet jaunos seimos tevams paprastai labai aktualus klausimas yra karjeros darymas. Aisku priklauso nuo specialybes, bet musiske yra tokia, kad sededamas vienoj vietoj dideliu aukstumu nesturmuosi. Paaustinimai yra rutininiai, kiekvienais metais, plius, jei bosas patologinis gerietis, pasitaiko neplaniniu... Pereiti is vienos labes i kita tos pacios istaigos ribose - sudetinga kaip sokti su gervem. Yra nerasyta taisykle, kad bosai stengiasi nepervilioti "svetimu" kadru del sventos ramybes ir geru tarpusavio santykiu. Vienintelis tikrai geras budas jauciamai padidinti savo pajamas - kas 2-3 ,metai keisti darboviete. Jei pasiseka, naujoji buna tame paciame mieste, bet tikimybe, kad tai bus arti namu - lygi beveik nuliui (velgi priklauso nuo to kokioj srity dirbi). Jei esi priristas prie gyvenimo vietos - gresia prasitampymas kas diena kone po pora valandu kelyje, o kuri seima su mazais vaikais tai gali sau leisti? Jei nuomojiesi buta - jokiu problemu. Dar dazniau tikrai geri darbo pasiulymai pareina is kito miesto ar net valstijos. Cia, jei turi nama, velgi jis tampa kliutimi karjeroje, arba galvos skausmu kraustantis...
Jei tavo vaikas dar neveme - tu laiminga motina ir vadinas niekada neturejot tokio "malonumo, kaip cia vadinamasis "stomach flu", kuomet gali atsitikti taip, kad apvemta ir aptriesta bus viskas, nes buna atveju kai tiesiog fiziskai nebespeji keisti drabuziu, patalynes ir pan.
Kam puostis einant i miesta? Ka tada daryti, kai trimetis pritupia pakedenti dulkes salikeleje, parpuola lekdamas parduotuveje ir pan??? Koks skirtumas, jei matosi, kad drabuzis panesiotas, bet jis yra nepriekaistingai svarus (iseinant is namu...) dry.gif
O i svecius mes vaikstom tik pas draugus. Jie ka, mano vaiko nemate, kad pagalvos apie ji blogai vien del to, kad jo kelniu keliai matomai pagyvene audringa gyvenima??? Svarbu, kad tvarkingi ir neskyleti. As irgi noreciau savo vaika rengti graziai, garbes zodis noreciau, bet negaliu. Ne del pinigu stygiaus, o tiesiog, kai as matau kaip jis su kokiu zavulingu kostiumeliu ir purvo verda kose ... man tiesiog zandikaulius surakina, o vat kai zinau, kad as jo visa vasaros garderoba supirkau garage sale uz $20 - man dafeni, nes jei neatsiskalbs, as lengva ranka ta drabuzi tiesiog ismesiu. Buna vaikai, kurie nemegsta purvinu zaidimu, bet maniskis ne toks ir as nenoriu jo "dusinti" gadindama jam vaikyste perspejimais, kad piesdamas butinai galvotu apie savo maikutes svaruma, arba ziaisdamas aiksteleje galvotu apie kelniu uzpakalio likima... Ateis ir tam laikas, bet tikrai ne dabar. Dabar man uztenka to, kad jis sventai laikosi svaros ir higienos valgydamas ir miegodamas.
Draudimas atsiremia i karjera. Jei stumiesi pakankamai greitai, laiku pavyksta isplaukti i vandenis, kur didziaja dali seimos sveikatos draudimo apmoka darboviete. Tuomet nebelieka ir problemos.
Muziejai. mes savo trimeti vedam tik i nemokamas ekspozicijas, nes kol kas dar nepavyko jo sudominti. Max. islaiko semesi 15 minuciu, o po to prasideda lakstymai ir karstymaisi nelaiku ir ne vietoj. Nesakau, kad nereikia vesti, bet sitokiame amziuje investuoti i sitokia veikla tikrai dar neverta. Tuo tarpu prasiurenti lapuose parke be problemu sugeba 4 valandas ir dar tenka jega temptis namo...Visokiems vaikiskiems darbeliams medziagos irgi nekainuoja: pagaliu, lapu, plunksnu ir smelio pilnas kiemas. Kartonas - nereikalingos cereal dezutes. Vietoj spalvoto popieriaus naudojam reklaminius flyer'ius. Dargi graziau gaunasi. Kainuoja tik klijai ir laikas, kuri praleidi su vaiku uzsiiminedamas tais "menais". Taip, mes ziaurus, mes samoningai ribojam zaislu skaiciu namuose, bet gal todel vaikas ismoko paprasciausia medzio saka panaudoti ir kaip arkli, ir kaip benzino uzpylimo pompa, kaip sketi, kaip karda, kaip kastuva, kaip piestuka ir... kaip vaiduokli. Sunki vaikyste, mediniai zaislai. Uztat stebuklingai veikia fantazijos ugdyme. Vienintelis dalykas ant ko netaupom - knygos. O gal vaikui ir nereikia tu leliu ir masinu: deze nuo popieriaus kuo puikiausiai gali atstoti masina - isilipai ir burzgi. O jei dar is vienkartiniu leksciu priklijuoji butaforinius ratus ir vaira... Kuo ne limuzinas? Vaiko mes nelinksminam, tevai - ne klounai. Tiesiog nedraudziam jam buti kartu kai ka nors veikiam: darom valgyt, plaunam indus, tvarkom kambarius, plaunam masina ar geriam rytine kava. Mes tiesiog neatstumiam jo noro "padeti". Uzknisantis dalykas? Neabejotinai! Nuostolingas? Net labai, bet juk savas vaikas, ko del jo nepadarysi.
Maistas. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu kiek gi suvalgo trimetis. Puse grudo per diena, ne daugiau...
Benzinas. Velgi, kai nuomojiesi buta lengviau rasti kompromisa: arti darbas, arti parkas, arti darzelis (dazniausiai tai day care priklausantis darbovietei, taigi tuo paciu ir i darba vaziuoji ir vaika vezi), o apsishopinti uztenka ir karta per savaite. Ne kazi kiek iseina. Isskyrus keliones.
Vat, kad day care galetu buti pigesnis - tikrai sutinku. smile.gif
Atsakyti