Įkraunama...
Įkraunama...

Ar paremiate savo tėvus finansiškai?

Is tiesu... aplinkui visoms draugems pagrinda po kojomis padejo tevai, bet ne visi tevai per savo gyvenima sugebejo uzgyventi ir sau ir vaikams. Mano mama pilnai save islaiko, o reikalui esant palepina musu seimynele maloniomis staigmenomis. o vyro tevai, tiksliau mama jau nuo seno priprato prie "nukritusiu pinigeliu" dar iki musu vestuviu vyras jai siusdavo perlaidas, nors tikrai gyvena neblogai, todel susiruosiant pas juos visuomet paruosiam koki simtuka plius maisto savaitei ir siaip ko reikia. g.gif na, kol priima tol vezam. Nenoriu griauti tradicijos huh.gif
Atsakyti
Foxenai, nu niekas man neįrodys, kad nuomotis būstą apsimoka labiau, nei pirkti nuosavą. O jeigu teigiat, kad maistas ir visas kitas vaikų išlaikymas nekainuoja, tai matyt vien kruopom vaikus ir maitinat (arba gaunat pieną-mėsą-daržoves iš giminių kaime ir tai jums nekainuoja nė Lt).
Maisto gaminimas mažam vaikui (ne bet kokio, o kokybiško) man bent jau kainuoja nemažai. Aišku, yra visoki požiūriai į vaikų poreikius, ir man toks požiūris, kad vaikui tiks bet kaip kad tik pigiau - nepriimtinas. Vaikui reikia erdvės, todėl ir būsto reikia normalaus, patogios, natūralaus pluošto ir praktiškos aprangos, sveiko, pilnaverčio maisto, lavinančių žaisliukų, knygučių ir t.t. O visa tai kainuoja.

O dėl vaikų rėmimo ar nerėmimo iš tėvų pusės negali būti vienareikšmiško vertinimo. Manau, padeda tie, kurie gali tiems, kuriems tos paramos reikia. Gali vienu metu būti vienaip, kitu metu - kitaip. Tik skaudu, suprantama, kai viena pusė (tėvai ar vaikai) beprasmiškai švaistydami pinigus sėdi kitai pusei ant galvos ir reikalauja paramos, nors remti nėra iš ko.Apie tai čia ir kalbama daugiausia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiūkštė: 18 lapkričio 2004 - 11:34
zinot gyvenam su vyru nuomotame bute .. vaikas mazas.. nepasakyciau kad tai yra pigu.. dabar lieka tik girauzt nagus kad nepasiemem paskolos iki vaiko gimimo.. kai paskaiciuoji kiek mum reikia trims pragyventi nuomojamame bute tai plaukai siausias.. minimalioms islaidoms mums reiktu uzdirbti 2500 lt. tai neskaiciuojant jei masina sugestu ar istiktu kokia beda... jei kuris neduok dieve susirgtu.... nemanau kad tai mazi pinigai.. mes ju tiek neuzdirbam... turint savo busta bent zinai kad niekas taves su mazu vaiku neisvis i gatve... jei kas sugedo zinai kad pasitaisysi sau o ne savininkui.. vaikas ne gyvuliu banda kad buta nuverstu... padaro vaikas bardaka bet ne toki kad jo sutvarkyt negali... del tevu remimo.. buna momentu kai mano tevam sunku bet jie nepriima is musu pinigu nors kai kada ju turim pakankamai... mano tevai reme mus pacioj pradzioj bendro gyvenimo.. ebt dabar turi dar paaugint mano sese kuri mokosi ... vyro mama yra tik viena bet ji pati mus kartais paremia pinigais.. manau jei seimoj santykiai normalus padeda viens kitam sunkiu momentu.. nesvarbu ar tevai vaikus remtu ar vaikai tevus.. mano toks supratimas...
Atsakyti
Nemanau,kad tevai mums suaugus privalo ,kad ir turedami is ko,mus finansuot.Pilnai pritariu Foxeno mintims.Manau,tevai pakankamai pinigu ir laiko i mus sukisa ,kol baigiam mokykla ir studijas. Kodel atlikus toki dideli darba vyresniam amziuj nepagyventi sau? Kada daugiau,jei ne dabar,ypac jei yra galimybes? Tikrai nesmerkciau tokiu tevu.Duoti ar neduoti pinigu savo suaugusioms atzaloms -cia jau tevu asmeninis reikalas,bet , gink Die, ne pareiga.Va mes,vaikai,jau esam skolingi iki tevu gyvenimo pabaigos uz tai ,kad mus,tokius saunius rolleyes.gif ,isaugino ir isauklejo.Keistos pasirode vienos mamytes mintys,kad va,vyro motina musu neremia,tai as jos neziuresiu,jei iskils toks reikalas.Privaletum rupintis vyro tevais jau vien is dekingumo,kad tau toki saunu vyra uzaugino.nebent moteriske taip gerai apie savo vyra negalvoja wink.gif rolleyes.gif
Yra, aisku, isimciu,kai tevai tikrai nera labai geri ,rupestingi ir atsidave.Cia daug tokiu atveju aprasyta.Tuomet kiekvienas sprendzia savaip iskilusia dilema.
Labai paplites musu tarpe neteisingas vaiku popinimas ir kisimas viska,kas geriausia.Daznai iprantama taip gyventi ir tevai pasiryze paskutines kelnes nusimauti,kad tik vaikuciams po 30 metu butu geriau.Yra mano pazistamu tarpe tokiu atveju,kai mamytes is paskutiniuju plesosi,kad kuo daugiau uzdirbti ir viska dukrytei sukisti,tik,ar dukryte tai ivertina- cia jau kitas klausimas,nes atbegus mamyte skundziasi,kad jos pinigai- tai visu:vyro,vaiku,o tiek vyras ir vaikai prireikus net pauostyt savu pinigu neduoda,tenka moteriskei begt pas svetimus skolintis,nors tiek vyrelis,tiek dukros seima toli grazu ne is vargsu gatves.
Atsakyti
Nesupykit,kad iskeliau tokia sena tema...
Taciau paskaicius pasidare pikta,kad mes jau suauge ir dazniausiai dirbantis,vis dar kazko laukiam is savo tevu.Pritariu 100% Naktinei.
Kai mes buvome vaikai tevai mums dave viska ka galejo-vieni galejo zaisti su barbem ir brangiom masinytem,kiti su paciu pasidarytais zaislais.Taciau svarbiausia buvo meile.Dabar mes jau turim savo atzalas(as kol kas dar ne...) ir mes turim jais rupintis,ne kas kitas
Niekada neleisciau savo tevams,kiekviena menesi man duoti kazkokia suma pinigu.Buciau laiminga kad jie aplankytu savo anuka,pazaistu su juo,ar kaip kazkas sake,nors ciupa ciups nupirktu.Daugiau nieko.Na aisku jei as sedeciau gilioje duobeje tuomet kita kalba,bet kol mano vaikiukas tures ka valgyti man pagalbos nereiks.
Siuo metu kol savo vaiku neturiu,as padedu savo tevams.Tiksliau tai padeka ir daugiau moraline.Nekisu jiems pinigu,o jie ju ir neima.Nuvezu juos prie juros,nueinam i kavine papietauti ar siaip kokia malonia dovanele padarau,nes zinau,kad jie niekada sau to neleistu.Pagal mano mama-nueiti i kavine tik kavos tai apsurdas,juk galima ir namuose atsigerti...Taigi tokias smulkmenas darydama matau ju veiduose sypsenas,ir man taip pat malonu.
Atsakyti
Mano mamai greitai bus 74 metai. Ji jau seniai pensininkė. Jos pensija nėra didelė. Tačiau mama niekada nedejavo, kad pinigėlių jai neužtenka. Gavusi tą mažą pensiją, iš karto suskirsto, kas mokesčiams, kas vaistams, kas maistui... Todėl kai kartais iš savo "nedarbinių" pajamų pasiūlau kokią šimtinę, mama visada džiaugiasi ir planuoja didesnį pirkinį. Kartais nuperku vitaminų, kartais šiaip duodu vaistams, kurių neperka, nes jai per brangu. Kol gyvenau be šeimos, paremdavau dažniau arba didesnėmis sumomis. Tačiau ir dabar nepamirštu, jog privalau grąžinti bent dalį to, ką kažkada esu gavusi.
Atsakyti
QUOTE(zanet @ 2004 05 31, 19:08)
O tu, kai jiems ateis juodos dienos, pasikalbek su jais ir patark parduoti buta ir pirkti mazesni. Gal net dabar po truputi pradek juos i ta puse lenkti, vis kalba uzvesdama. Nespausk ju stipriai. Kiek supratau jie tame butelyje isgyveno daug metu ir uzaugino savo seima. Gal skambes kvailai, bet jie gali buti labai stipriai prie jo prisirise ir gali prireikti daugiau laiko, kol emociskai jie bus pasiruose pakeisti gyvenama vieta. Taigi, po truputi, lasas po laso, padek jiems apsispresti.

Nu man čia panašu, kad siūlai parduoti nekilnojamą turtą ir pinigus praėsti. Yra ir kitų išeičių. Ras ta mama darbą. Galų gale stos į darbo biržą. Jei pajamos mažos bus-susitvarkys kompensaciją už šildymą ir liks tėvo pensiją valgymui. Suprantu, kad iš karto situacija atrodo tragiška, bet viskas bus O.K.
Atsakyti
Pritariu teigiantiems, kad tėvai neprivalo suaugusių vaikų remti. Aplamai, kaip galima aimanuoti, kad mokslai, benzinas ar vaikas brangiai kainuoja? Tai ar prieš darydami vaiką nežinojote, kad reiks pampersus, tyreles ar geresnį maistą pirkti? Stodami mokytis argi nepaskaičiavote, kad reiks tušinukams, įmokoms ar dar kam? Mašinos dar kol kas vandeniu taip pat nevažiuoja... Reikia atsakomybės daugiau, o ne noriu to, noriu ano , o moka tegu tėvai. Ir dar pretenzijos, kad jie nepadeda. Tai juk jų uždirbti pinigai ir tik jų reikalas, kur juos padėti...Egoizmas ir tiek...
Reikia žinoti ir įvertinti savo galimybes, stengtis patiems kelti savo kvalifikaciją, t.y. ir "kainą". Tada ir pajamos padidės.
O tėvams, manau, reikia padėti. Tai jau pagyvenę žmonės, kurie daug ko atsisako, kad duoti savo vaikui tą vieną kitą šimtuką. Nemanau, kad daugumos iš jų gyvenimas buvo rožėmis klotas ar visko pertekęs.
Aš labai stengiuosi juos palepinti ir džiaugiuosi, kad kol kas tam galimybių turiu.
Atsakyti
Paremiu aš savo tėvelius finansiškai, o kodėlgi ne? Man netgi malonu, jei galiu ką nors jiems nupirkti aš šiaip duoti pinigėlių. Žodžiu, esu gera dukra blush2.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad zmogus turi dziaugtis, jei tik sugebi kam nors kuo nors padeti. Nes kaip ten bebutu, kad ir kaip neteisinga atrodytu, viena grazia diena tau paciai grizta viskas -tik desimteriopai. Manau, kad uz visa geri visuomet buna atlyginta.
O sakau tau tai del to, kad as pati is tevu kaip ir nieko negavau. Jiems patiems sunku buvo, bet maciau, kad stengesi is paskutiniuju. Nors ir buvo tokiu momentu, kada batais perslapusiais teko i mokykla keliaut, as visuomet, dar vaikas budama svajojau, kaip uzaugus padesiu savo tevams. Taigi, dabar ne tik jiems padedu, bet ir dar savo issiskyrusiai sesei, su dviem vaikais, ir kitai sesiai. Abi i mokslus isleidau, ir save taip pat. O atvaziavau cia su maza kuprinike, ir 300$ kiseneje. Kai pagalvoju, tai paciai bliuvas ima. Todel ir sakau, kad nepagailek niekam jokios pagalbos, nes tau uz tai bus tikrai atlyginta. As tikrai jauciuosi palaiminta, kad mano svajone issipilde, kad ne tik jiems galiu padeti, bet ir pati gerai gyventi.
Atsakyti
Pakol kas nėra reikalo, abiejų tėvai visai neblogai gyvena. Bet jei reikėtų visada remčiau. Dar patys tėvai nori duoti, bet niekada neimu, gėda kažkaip, jei tik kokius produktus.
Atsakyti
QUOTE(Purkyte @ 2005 08 22, 21:17)
Man atrodo, kad zmogus turi dziaugtis, jei tik sugebi kam nors kuo nors padeti. Nes kaip ten bebutu, kad ir kaip neteisinga atrodytu, viena grazia diena tau paciai grizta viskas -tik desimteriopai. Manau, kad uz visa geri visuomet buna atlyginta.
O sakau tau tai del to, kad as pati is tevu kaip ir nieko negavau. Jiems patiems sunku buvo, bet maciau, kad stengesi is paskutiniuju. Nors ir buvo tokiu momentu, kada batais perslapusiais teko i mokykla keliaut, as visuomet, dar vaikas budama svajojau, kaip uzaugus padesiu savo tevams. Taigi, dabar ne tik jiems padedu, bet ir dar savo issiskyrusiai sesei, su dviem vaikais, ir kitai sesiai. Abi i mokslus isleidau, ir save taip pat. O atvaziavau cia su maza kuprinike, ir 300$ kiseneje. Kai pagalvoju, tai paciai bliuvas ima. Todel ir sakau, kad nepagailek niekam jokios pagalbos, nes tau uz tai bus tikrai atlyginta. As tikrai jauciuosi palaiminta, kad mano svajone issipilde, kad ne tik jiems galiu padeti, bet ir pati gerai gyventi.

Taip taip ir aš taip maniau anksčiau ir stengiausi taip daryti, bet kaip rodo gyvenimas ne visada už gera -geru.Kartais priglaudi užanty gyvatę
Atsakyti