Užduosiu klausimą... 
Jeigu merginoms nurodysiu pagrindinius suknelių akcentus, spalvas ir medžiagą (kitaip tariant tieisog bendrą apdarų "dvasią"), bet paliksiu teisę rinktis modelį savo nuožiūra, tai jau turėsiu jaustis įsipareigojusi užtai sumokėti, nors vėliau jos tas sukneles galės kuo puikiausiai nešioti ir kitomis progomis?

Jeigu merginoms nurodysiu pagrindinius suknelių akcentus, spalvas ir medžiagą (kitaip tariant tieisog bendrą apdarų "dvasią"), bet paliksiu teisę rinktis modelį savo nuožiūra, tai jau turėsiu jaustis įsipareigojusi užtai sumokėti, nors vėliau jos tas sukneles galės kuo puikiausiai nešioti ir kitomis progomis?

QUOTE(aciai @ 2010 10 29, 08:05)
nemanau kad čia mada, jog pulkas turi apmokėti kone pusę vestuvių. Juk vestuvės ne jų, o jaunieji daro šventę visų pirmą sau, jie ir turi viskuo rūpintis. Jeigu man pasakytų mokėti už mašinas, tortus, tikrai atsisakyčiau. Nors kai buvau pamerge pavietsa, irgi nemaloniai buvau nustebinta. jaunieji išnuomavo tik 2 mašinas, sau, piršliam ir pirma pora ten tilpo/ Aš naktį prieš pat vestuves sužinojau, kad turėsiu važiuot su savo mašina. Tikrai negražu. Ir per vestuves su pabroliu kažkaip likom nuošaly... Taip ir nesupratau, kame bajeris buvo (su ta šeima nebebendraujam).
Tad mano manimu, jaunųjų reikalas ir transportas, ir tortai, ir alkoholis.
Tad mano manimu, jaunųjų reikalas ir transportas, ir tortai, ir alkoholis.
aš jums pasakoju kaip būdavo maždaug prieš 20-25 metus

jei turite galimybę paklauskite savo mamos apie ano meto vestuves ir pulkus

anuomet piršliai kone pusę vestuvių iškeldavo, ir buvo normalu, nes taip tiesiog buvo ir tiek , piršlys mokėdavo už viską

dabar kiti laikai tikra to žodžio prasme, mes kaip kėlėme savo vestuves, neturėjome niekam jokių reikalavimų, pamergės rengėsi kaip norėjo, bet ir net nesugalvojau pasiūlyti sumokėti joms už apdarus, na gal dar aš anais ne labai gūdžiais laikais tekėjau

o dėl to,kad nesugebi nedaryk vestuvių tai čia jau kaip kam suprasti, nors iš tiesų šiai dienai apskritai iškreiptos visos tradicijos, susimaišiusios, lietuvybė, pagonybė, amerikietiški ir dar bala žino kokie papročiai

bje anais laikais niekas dovanų vestuvėms nenešdavo vokeliuose, o dabar turbūt būtų sunku rasti dovaną ne vokelyje , ar šiais laikais ir "dovanų" nereikia nešti

pvz man vienodos suknelės ir vienodas jų modelis pamergėms iš vis tragedija, dažniausiai modeliukas negula visoms vienodai gražiai

QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 31, 01:58)
tai kad ir sakau, jog ne mada

BET visada atsiras tokių , kurie tvirtins, jog pusę vestuvių turi apmokėti palyda arba piršliai; arba kad negražu į vestuves eiti su 100lt kainavusią dovana (atseit piginimas, kaip viena mama pasakė: "jeigu nesugebu nupirkti brangios dovanos, tai ko išvis eiti į vestuves?" O mano nuomonė: kiekvienam pagal kišenę), kad sukneles pamergėm turi pirkt jaunieji (o kodėl tada pabroliams jie neperka kostiumu vienodų???

QUOTE(aciai @ 2010 10 31, 07:21)
tai kad ir sakau, jog ne mada
tai yra papročiai. Anksčiau visos puotos budavo pagal kišenę,

anksčiau kiaulę papjauna, jautį parduoda ir vualia vestuvės

QUOTE(Mazeniukas @ 2010 10 31, 10:11)
lauriut_ as tikrai nesupykciau del tokio jaunosios noro
manau gali pabandyt joms pasakyt ko noretum
beto pamerges su vienodom suknelem labai elegantiskai atrodo
jos gali buti neidentiskos bet kai spalva vienoda tai nuostabu!!!! 

vat ir čia nesutikčiau

Na nezinau kaip cia su tuo mokejimu, bet brangiosios, juk zinote kur einate, tai ir reikia skaiciuoti ir tada sakyti einu ar ne. Nuo pamergiu priklauso ir tortas (ar visos kartu metasi, ar kiekviena uz save), saldainiai (siaip jei nepazystami tai rupiniesi pati, jei pazystami tai gal pabrolys pasirupins, kaip neretai nutinka). Kita dar suknele, makiazai ir sukuosenos - nori eini su paprastai, nenori investuoji i save, juk tai svente. Pagarbos dalykas jauniesiems - ju atsiklaust apie suknele, nes svente tai ju, ir neverta gadinti nuotaikos nei sau per svente, nei jauniesiems, nei aplinkiniams.
Visumoje - sunknele, sukuosena, makiazas ir puokste jau pamerges pinigeliai. Saldainiai pagal susitarima su pabroliu, o visa kita, tai jaunieji jau ziuri...
Dalyvavau 3 vestuvese, ir nemaciau bedos ir suknele pasirupinti, ir savimi, kad grazi sau buciau, ir net saldainius uz pabroli pirkausi pati. Viso isleidau apie 200Lt.
Tai kas tada mergvakari dengt turi jei daromas? Jaunoji gal? http://www.supermama...icons/icon2.gif
Visumoje - sunknele, sukuosena, makiazas ir puokste jau pamerges pinigeliai. Saldainiai pagal susitarima su pabroliu, o visa kita, tai jaunieji jau ziuri...
Dalyvavau 3 vestuvese, ir nemaciau bedos ir suknele pasirupinti, ir savimi, kad grazi sau buciau, ir net saldainius uz pabroli pirkausi pati. Viso isleidau apie 200Lt.

Tai kas tada mergvakari dengt turi jei daromas? Jaunoji gal? http://www.supermama...icons/icon2.gif
mergvakari savaime suprantama daro pamerge
bet nzn kaip pas jus bus ar buvo bet man tai nera suprantama,kad pamerge turi moketi uz torta masina,vainikeli rutu,+ suknele kuria isrenka jaunoji kuri tau net netinka!,cia mano manymu per daug
o makiazas ir sukuosena jau pamerges reikalas
ir siaip jau keleta kartu buvo pamineta,kad vestuves jaunuju tad jei nori graziu westuviu tai pats ir mokek
nes kaip mum pasake kad mes turesim viska apmoket tai zinot ir suma susidejo 1.2 tuks.o poru 5 tai manau kad puse vestuviu ir apmoketa bus vien tik is pulko

sutinku ir as su tuo,kad reik vestuves daryt pagal galimybes,bet...nzn ar laikai toki,ar zmones keicias,bet nagleja tai tikrai visi,tiek sveciai,tiek jaunieji...
kai pasiklausai ir pasikaitai tai gaunasi taip-arba jaunieji nori,kad uz viska jiem sumoketu ir jie turetu nuostabias vestuves uz dyka,arba sveciai nori,but pavalge pagere,pamiegoje,paimti nuvezti,ateit be dovanu ir dar ant galo vistiek jiem vestuves s...buna
as pati ruosiuos vestuvem savo,darom dvieju dienu baliu,nieko is nieko nereikalauju,nei dovanu nei pinigu nei nieko,bet kai kartais pasiklausau aplinkiniu,tai susidaro vaizdas kad darydama vestuves turiu pasirupint nuo a iki z visais- miegojimu,pavalgymu,pagerimu,transportu ir pan, o jei daryciaui pagal galimybes ,maza furseta,keliu valandu pasisedejima,tiesiog paminejima,tai is kalbu kartais galima suprast,kad turbut viena ir sedeciau,nes nes ko ten eit,kam dovanu nest jei vistiek tik pora val pasedesim ir skirstytis turesim,bet ar eini pagert ir pavalgyt ar jaunuosius pagerbt?

irgi teisybė paskutinis komentaras

mes irgi darysim 2 dienu baliuka kuriam bus 110 sveciu,tai rupinames nuo pakvietimu pateikimo oficialiai iki transporto nuomos kiekvienam(kad ir atvaziuot ir isvaziuot galetu sawo pasirinktu laiku)bet cia taip pat ne kiekvienam pagal kisene
ir be to apie tas dovanas ,mes kaip einam i kiekvienas vestuves tai jaunuju tiesiai sviesiai klausiam:kiek kainuoja porcija poriai jeigu kaina 180 dedam i vokeli 200 lt kad bent maistas atsipirktu
zodziu mergytes jau susitaikiau su tuo kad ne visiems imanoma itikt
todel darau taip kaip man atrodo gerai!

ir be to apie tas dovanas ,mes kaip einam i kiekvienas vestuves tai jaunuju tiesiai sviesiai klausiam:kiek kainuoja porcija poriai jeigu kaina 180 dedam i vokeli 200 lt kad bent maistas atsipirktu