Įkraunama...
Įkraunama...

Už ką turi mokėti pamergės?

ir as thumbup.gif
Atsakyti
Užduosiu klausimą... ax.gif

Jeigu merginoms nurodysiu pagrindinius suknelių akcentus, spalvas ir medžiagą (kitaip tariant tieisog bendrą apdarų "dvasią"), bet paliksiu teisę rinktis modelį savo nuožiūra, tai jau turėsiu jaustis įsipareigojusi užtai sumokėti, nors vėliau jos tas sukneles galės kuo puikiausiai nešioti ir kitomis progomis? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2010 10 29, 08:05)
nemanau kad čia mada, jog pulkas turi apmokėti kone pusę vestuvių. Juk vestuvės ne jų, o jaunieji daro šventę visų pirmą sau, jie ir turi viskuo rūpintis. Jeigu man pasakytų mokėti už mašinas, tortus, tikrai atsisakyčiau. Nors kai buvau pamerge pavietsa, irgi nemaloniai buvau nustebinta. jaunieji išnuomavo tik 2 mašinas, sau, piršliam ir pirma pora ten tilpo/ Aš naktį prieš pat vestuves sužinojau, kad turėsiu važiuot su savo mašina. Tikrai negražu. Ir per vestuves su pabroliu kažkaip likom nuošaly... Taip ir nesupratau, kame bajeris buvo (su ta šeima nebebendraujam). 
Tad mano manimu, jaunųjų reikalas ir transportas, ir tortai, ir alkoholis.

aš jums pasakoju kaip būdavo maždaug prieš 20-25 metus tongue.gif

jei turite galimybę paklauskite savo mamos apie ano meto vestuves ir pulkus biggrin.gif
anuomet piršliai kone pusę vestuvių iškeldavo, ir buvo normalu, nes taip tiesiog buvo ir tiek , piršlys mokėdavo už viską mirksiukas.gif , o dabar atvirkščiai moka piršliams,kad tik atsirastų kas pabus jais biggrin.gif
dabar kiti laikai tikra to žodžio prasme, mes kaip kėlėme savo vestuves, neturėjome niekam jokių reikalavimų, pamergės rengėsi kaip norėjo, bet ir net nesugalvojau pasiūlyti sumokėti joms už apdarus, na gal dar aš anais ne labai gūdžiais laikais tekėjau biggrin.gif ,beje piršliai buvo samdyti tai piršlienės paklausiau ar reiks mokėti už aprangą, sakė ne nereiks turiu savo biggrin.gif , bet transportas , apgyvendinimas, ir visa kita kas mums priklausė ar nepriklausė tieisog mes taip norėjom , buvo suorganizuota, nemačiau ir neskaičiavau kas nešė tortą ar ne , nes pvz žemaitijoje ir dabar yra išlikęs kaip čia jį pavadinti ne paprotys, bet jaut toks štampas , kad netgi svetys nešasi tortą į vestuves į krikštynas, į didesnį balių ir t.t

o dėl to,kad nesugebi nedaryk vestuvių tai čia jau kaip kam suprasti, nors iš tiesų šiai dienai apskritai iškreiptos visos tradicijos, susimaišiusios, lietuvybė, pagonybė, amerikietiški ir dar bala žino kokie papročiai biggrin.gif , manau šiai dienai reiktų tiesiog kontakto su svečiais, ir išsiaiškinti iki galo, kad nebūtų kokių kuriozų, dėl tos mašinos matyt kažkas atsitiko jauniesiems,kad taip nutiko, galbūt juos pavedė kas nors su transportu, o tuomet visai grandinei blogai smile.gif

bje anais laikais niekas dovanų vestuvėms nenešdavo vokeliuose, o dabar turbūt būtų sunku rasti dovaną ne vokelyje , ar šiais laikais ir "dovanų" nereikia nešti g.gif , nes jaunieji turi pinigų ir apmoka viską (čia pajuokavau) džiugu ,kad dabar tokie laikai, kad galima rinktis , taigi kas kaip moka tas taip šoka ,

pvz man vienodos suknelės ir vienodas jų modelis pamergėms iš vis tragedija, dažniausiai modeliukas negula visoms vienodai gražiai doh.gif , tai jei iš manęs reikalautų vilkėti man netinkančią suknelę, jei ir apmokėtų už ją atsisakyčiau būti pamerge , nes dabar gaunasi nebe vestuvės, o jaunųjų apmokėtas spektaklis ,kuriame tu vaidini trečiaplaniame vaidmenyje biggrin.gif , čia tik mano nuomonė cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 10 31, 01:58)
aš jums pasakoju kaip būdavo maždaug prieš 20-25 metus  tongue.gif

tai kad ir sakau, jog ne mada tongue.gif tai yra papročiai. Anksčiau visos puotos budavo pagal kišenę, o dabar neturėdami pinigų, kai kurie nori padaryti, kaip Jus ir pasakėt, brabangų spektaklį, ir užkrauna tą naštą kitiems. Štai kur nesąmonė. Jeigu kalbėt apie vienodas sukneles pamergėm, man pvz, irgi negražu. Kas tinka kudai merginai, nevisada tinka apkūniai, čia kaip pvz. Man daug gražiau atrodo skirtai apsirengusios pamergės. Ir savo vestuves kai kėlėm, pasakiau sukneles rinkites kokias norite. Kadangi akcentas buvo mano žalių orchidėjų puokštė, tai paprašiau tik vieno, kad spalva būtų su tokiu atspalvių, bent panaši. Sukneles jos išsirinko lb gražias ir visiškai skirtingas. Buvo super.

BET visada atsiras tokių , kurie tvirtins, jog pusę vestuvių turi apmokėti palyda arba piršliai; arba kad negražu į vestuves eiti su 100lt kainavusią dovana (atseit piginimas, kaip viena mama pasakė: "jeigu nesugebu nupirkti brangios dovanos, tai ko išvis eiti į vestuves?" O mano nuomonė: kiekvienam pagal kišenę), kad sukneles pamergėm turi pirkt jaunieji (o kodėl tada pabroliams jie neperka kostiumu vienodų??? lotuliukas.gif ) ir t.t. ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aciai: 31 spalio 2010 - 07:23
lauriut_ as tikrai nesupykciau del tokio jaunosios noro smile.gif manau gali pabandyt joms pasakyt ko noretum mirksiukas.gif wub.gif beto pamerges su vienodom suknelem labai elegantiskai atrodo smile.gif jos gali buti neidentiskos bet kai spalva vienoda tai nuostabu!!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2010 10 31, 07:21)
tai kad ir sakau, jog ne mada tongue.gif tai yra papročiai. Anksčiau visos puotos budavo pagal kišenę,

drinks_cheers.gif

anksčiau kiaulę papjauna, jautį parduoda ir vualia vestuvės biggrin.gif , o dabar yra tokių išprotėjusių,kad sugeba ir paskolą paimti, kad iškelti vestuves doh.gif , nes tikrai šis požiūris jei neturi pinigų nedaryk vestuvių schmoll.gif , neduok die neatitiksi šiandienos formato ir neduok die pamergės sumokės už savo puokšteles, buvau dvejose vestuvės vyriausia pamergė ir abejoms puokštes pulkui sumokėjau aš ir rūpinausi jomis aš , vienose vestuvėse ir už mašinų puošimą buvau atsakinga, dariau pagal kišenę, nebuvo prastai , bet šiuolaikinei jaunavedžių porai kažin ar taip įtikčiau , dabar jie turi viską žinoti ir viską kuruoti, neduok die pamergės suknelė bus keliais cm ilgesnė nei numatyta scenarijuje cool.gif čia ironizuoiju truputį , sorry kam mano nuomonė nepatinka , bet anais laikais būdavo tikros lietuviškos vestuvės tokio linksmumo ir su tokiu nuoširdumu, ir tikrai visiems nebuvo nupirkti didelė bėda tai kas buvo tapusi tradicija, o dabar tai tik surežisuotas spektaklis, pradedant kostiumais ir baigiant kiekvieno elgesio surežisavimu

QUOTE(Mazeniukas @ 2010 10 31, 10:11)
lauriut_ as tikrai nesupykciau del tokio jaunosios noro smile.gif manau gali pabandyt joms pasakyt ko noretum mirksiukas.gif  wub.gif  beto pamerges su vienodom suknelem labai elegantiskai atrodo smile.gif jos gali buti neidentiskos bet kai spalva vienoda tai nuostabu!!!! thumbup.gif

vat ir čia nesutikčiau blush2.gif , spalvos irgi ne visoms tinka vienodos, pvz man melsvų atspalvių drabužiai netinka jokie, nei rožiniai, nei gelsvi, , tik manau susitarimo reikalas kas kaip nori tas taip daro, bet pasitarti su pamergėmis reiktų dėl spalvų , modelių, o ne tai ką panorės nuotaka ax.gif , juk pulkas ne dekoracijos
Atsakyti
tai pasitrt visada reikia! mirksiukas.gif cia jau savaime suprantama,mes imsime visas suknutes vienoso modelio ir spalvos(uz viska sumokesim patys) bet jeigu bent vienai mergaitei netiks suknute,o visom kitom tiks ir spalva ir modelis,as atsisakysiu sukneles nes noriu,kad visos butu patenkintos smile.gif
Atsakyti
Na nezinau kaip cia su tuo mokejimu, bet brangiosios, juk zinote kur einate, tai ir reikia skaiciuoti ir tada sakyti einu ar ne. Nuo pamergiu priklauso ir tortas (ar visos kartu metasi, ar kiekviena uz save), saldainiai (siaip jei nepazystami tai rupiniesi pati, jei pazystami tai gal pabrolys pasirupins, kaip neretai nutinka). Kita dar suknele, makiazai ir sukuosenos - nori eini su paprastai, nenori investuoji i save, juk tai svente. Pagarbos dalykas jauniesiems - ju atsiklaust apie suknele, nes svente tai ju, ir neverta gadinti nuotaikos nei sau per svente, nei jauniesiems, nei aplinkiniams.
Visumoje - sunknele, sukuosena, makiazas ir puokste jau pamerges pinigeliai. Saldainiai pagal susitarima su pabroliu, o visa kita, tai jaunieji jau ziuri...
Dalyvavau 3 vestuvese, ir nemaciau bedos ir suknele pasirupinti, ir savimi, kad grazi sau buciau, ir net saldainius uz pabroli pirkausi pati. Viso isleidau apie 200Lt. wink.gif
Tai kas tada mergvakari dengt turi jei daromas? Jaunoji gal? http://www.supermama...icons/icon2.gif
Atsakyti
mergvakari savaime suprantama daro pamerge tongue.gif bet nzn kaip pas jus bus ar buvo bet man tai nera suprantama,kad pamerge turi moketi uz torta masina,vainikeli rutu,+ suknele kuria isrenka jaunoji kuri tau net netinka!,cia mano manymu per daug tongue.gif o makiazas ir sukuosena jau pamerges reikalas tongue.gif ir siaip jau keleta kartu buvo pamineta,kad vestuves jaunuju tad jei nori graziu westuviu tai pats ir mokek tongue.gif nes kaip mum pasake kad mes turesim viska apmoket tai zinot ir suma susidejo 1.2 tuks.o poru 5 tai manau kad puse vestuviu ir apmoketa bus vien tik is pulko biggrin.gif
Atsakyti
sutinku ir as su tuo,kad reik vestuves daryt pagal galimybes,bet...nzn ar laikai toki,ar zmones keicias,bet nagleja tai tikrai visi,tiek sveciai,tiek jaunieji... smile.gif kai pasiklausai ir pasikaitai tai gaunasi taip-arba jaunieji nori,kad uz viska jiem sumoketu ir jie turetu nuostabias vestuves uz dyka,arba sveciai nori,but pavalge pagere,pamiegoje,paimti nuvezti,ateit be dovanu ir dar ant galo vistiek jiem vestuves s...buna smile.gif as pati ruosiuos vestuvem savo,darom dvieju dienu baliu,nieko is nieko nereikalauju,nei dovanu nei pinigu nei nieko,bet kai kartais pasiklausau aplinkiniu,tai susidaro vaizdas kad darydama vestuves turiu pasirupint nuo a iki z visais- miegojimu,pavalgymu,pagerimu,transportu ir pan, o jei daryciaui pagal galimybes ,maza furseta,keliu valandu pasisedejima,tiesiog paminejima,tai is kalbu kartais galima suprast,kad turbut viena ir sedeciau,nes nes ko ten eit,kam dovanu nest jei vistiek tik pora val pasedesim ir skirstytis turesim,bet ar eini pagert ir pavalgyt ar jaunuosius pagerbt?
Atsakyti
irgi teisybė paskutinis komentaras smile.gif
Atsakyti
mes irgi darysim 2 dienu baliuka kuriam bus 110 sveciu,tai rupinames nuo pakvietimu pateikimo oficialiai iki transporto nuomos kiekvienam(kad ir atvaziuot ir isvaziuot galetu sawo pasirinktu laiku)bet cia taip pat ne kiekvienam pagal kisene mirksiukas.gif
ir be to apie tas dovanas ,mes kaip einam i kiekvienas vestuves tai jaunuju tiesiai sviesiai klausiam:kiek kainuoja porcija poriai jeigu kaina 180 dedam i vokeli 200 lt kad bent maistas atsipirktu blush2.gif zodziu mergytes jau susitaikiau su tuo kad ne visiems imanoma itikt biggrin.gif todel darau taip kaip man atrodo gerai! lotuliukas.gif
Atsakyti