QUOTE(rutulux @ 2010 11 13, 11:46)
Sveikos
Draugė davė raugo, praeitą sav kepiau duoną-viskas

. Šią savaitę jau atidarius raugą užuodžiau rūgštą kvapą, bet vistiek išmaišiau. Vakar puikiai kilo, tačiau šįryt radau sukritusią ir labai įtartinai rūgštaus kvapo. Teko viską kratyt lauk

. Klausiau jos gal raugui leidžia kvėpuot. Nu ta prasme dangtel skylutės. Sakė nieko panašaus, laiko užsuktą ir taip gali išbūt ilgą laiką. Reiškia ne čia problema. Kadangi jūs daugiau kepat, gal galėtumėt pasakyt kas nutiko.
Visiškai teisingai Jums patarė, kad raugą šaldytuve reikia laikyti uždengtą, ir dar pasakysiu, kad reikia laikyti pačioje šalčiausioje šaldytuvo vietoje, t.y. kuo arčiau kameros. O jeigu raugo kvapas trenkia rūgštimi, tai jis jau ne "jaunas" ir labai aktyvus. Maitinimui paimkit mažesnį kiekį, o dar pasakysiu, kad rugštingumas sumažės, jei pamaitinsite per 2-3 kartus, t.y. kas 4 val. iki pradedant minkyti.