iskepe duonele pagal Jadzkos recepta - Provanso zoleliu ir dziovintu pomidoru derinukas uzburiantis.. net nespejusios atsalt neliko beveik puse kepaliuko kvepia namai, o gomurys tooooks pamalonintas, kad mmmmmm
Sveiki, kur gavote sausų (ne aliejuje) džiovintų pomidorų?
taip, as pirku IKI, prie riesutu, dziovintu vaisiu. Bet aliejuje man daaaug skanesni Sities dziovinti labai surus. Aisku i duona tai jie labai gerai tiko, bet kitokiam vartojimui jie man nilabai
Patys prisiždiovinome
Senai rodžiaus
Iškepiau vakar Cukinijų ir džiovintų pomidorų duoną. Skani minkšta duona. gal būtų dar skanesnė, jei naudočiau sultingą cukiniją, man pažįstama davė tokią didelę perraugusią, tai cukinijos tarkiai nebuvo šlapi ir nebuvo ko nuspausti, kaip liepta recepte.
O ypač skanu buvo valgyt su naminiu vištienos kepenėlių paštetu
P.S. truputį sukrito, gali būti, kad nuo mielių, dėjau 1,5 a.š.
negražiai tą skylė atrodo, bet pamiršau išimti menteles
400g duonos miltai (650) 100g kvietinių miltų (2000) 20g šviežių mielių 6-8 džiovinti pomidorai (alyvų aliejuje) 2-3 šaukštai alyvų aliejaus iš džiovintų pomidorų 1 a.šaukštelis jūros druskos (geriausia), jei paprasta, tai šiek tiek daugiau, kokį 1,5. 1 šaukštas cukraus 1 cukinija ~300g 2 a. šaukšteliai džiovintų čiobrelių 1/3 puodelio šilto vandens (~83ml)
Kambario temperatūros cukiniją sutarkuoti stambia burokine tarka. Išspausti sulčių perteklių ir atidėti į šalį. Pomidorus supjaustome kubeliais. Į dubenį supilame miltus,druską, cukrų, pomidorus, čiobrelius, aliejų iš pomidorų, įdedame tarkuotą cukiniją ir gerai išmaišome. Mieles išleidžiame vandenyje ir leidžiame pastovėti 5min. Tešlos viduryje padarome įdubimą, supilame vandenyje ištirpintas mieles. Išmaišome ir minkome tešlą, jei reikia, įpilame cukinijos sulčių, kurių buvome atsidėję. Minkyti apie 6-8 minutes, kad visi ingredientai gerai susijungtų. Suformuokite rutulį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą. Kaip padvigubės minkyti greitai, formuoti duoną arba įdėti į formą. Uždengti polietileno plėvele ir palikiti maždaug 30 minučių pakilti. Kai gražiai pakils, galima bus kepti. Įkaitinkite orkaitę iki temperatūros 190C ir įdėti duona į orkaitę. Po apačia vanduo. Kepkite apie 35 minučių. Aš gaminau duonkepėje, pirma sudėjau skystus produktus, po to birius, galiausiai miltus, mieles ir išėmiau jau iškeptą. Tad nežinau ar užtenka 35 minučių kepimui. Duonekpė kepė valandą. Kepaliukas gavos ~600-700g.
JusRuMa, pati šios donos nekepiau, bet manau ten gal skliaustuose tipas prašytas o šiaip tiktų 812B arba 550D tipo kvietiniai ir rupūs kvietiniai miltai vietoj 100 g kvietinių dėt na nežinau, gal kepusios ką tau geriau patars
Esu pradinuke duonos kepime. Bandau pirmuosias duonytes maisyt ir suprantu, kad neturiu nei tinkamu indu maisymui, nei kepimui. Gal kas galit rekomenduot, kokias medziagas labiausiai megsta raugas (dariau llitriniame stiklainyje, bet teslai kildint jis tikriausiai nelabai tinkamas ; ar draugauja mieles su emaliuotu bliudu?), o kur geriausiai kept (turiu iprastas metalines skardas ir kelias silikonines, bet ne duoniskos formos).
Esu pradinuke duonos kepime. Bandau pirmuosias duonytes maisyt ir suprantu, kad neturiu nei tinkamu indu maisymui, nei kepimui. Gal kas galit rekomenduot, kokias medziagas labiausiai megsta raugas (dariau llitriniame stiklainyje, bet teslai kildint jis tikriausiai nelabai tinkamas ; ar draugauja mieles su emaliuotu bliudu?), o kur geriausiai kept (turiu iprastas metalines skardas ir kelias silikonines, bet ne duoniskos formos).