Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Muske @ 2010 11 20, 00:30)
iskepe duonele pagal Jadzkos recepta - Provanso zoleliu ir dziovintu pomidoru derinukas uzburiantis.. net nespejusios atsalt neliko beveik puse kepaliuko  wub.gif  thumbup.gif kvepia namai, o gomurys tooooks pamalonintas, kad mmmmmm  bigsmile.gif


Sveiki, kur gavote sausų (ne aliejuje) džiovintų pomidorų?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 22, 15:02)
Sveiki, kur gavote sausų (ne aliejuje) džiovintų pomidorų?


Yra ir maximoj prie dziovintu vaisiu ir IKI maciau.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 22, 16:02)
Sveiki, kur gavote sausų (ne aliejuje) džiovintų pomidorų?

taip, as pirku IKI, prie riesutu, dziovintu vaisiu. Bet aliejuje man daaaug skanesni mirksiukas.gif Sities dziovinti labai surus. Aisku i duona tai jie labai gerai tiko, bet kitokiam vartojimui jie man nilabai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinjora @ 2010 11 22, 17:26)
Yra ir maximoj prie dziovintu vaisiu ir IKI maciau.


aaa, prie džiovintų vaisių... aš visus prieskonius išknisau... doh.gif
Atsakyti
1a.š/2a.š./2a.š Sausų mielių
mergaites paaiskinkite kiek cia bus tu slapiu mieliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 11 22, 15:02)
Sveiki, kur gavote sausų (ne aliejuje) džiovintų pomidorų?

Patys prisiždiovinome tongue.gif
Senai rodžiaus ax.gif
Iškepiau vakar Cukinijų ir džiovintų pomidorų duoną. Skani minkšta duona. gal būtų dar skanesnė, jei naudočiau sultingą cukiniją, man pažįstama davė tokią didelę perraugusią, tai cukinijos tarkiai nebuvo šlapi ir nebuvo ko nuspausti, kaip liepta recepte.
O ypač skanu buvo valgyt su naminiu vištienos kepenėlių paštetu cool.gif

P.S. truputį sukrito, gali būti, kad nuo mielių, dėjau 1,5 a.š. ax.gif
negražiai tą skylė atrodo, bet pamiršau išimti menteles rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 22 lapkričio 2010 - 16:49
Duona su cukinijomis ir džiovintais pomidorais

400g duonos miltai (650)
100g kvietinių miltų (2000)
20g šviežių mielių
6-8 džiovinti pomidorai (alyvų aliejuje)
2-3 šaukštai alyvų aliejaus iš džiovintų pomidorų
1 a.šaukštelis jūros druskos (geriausia), jei paprasta, tai šiek tiek daugiau, kokį 1,5.
1 šaukštas cukraus
1 cukinija ~300g
2 a. šaukšteliai džiovintų čiobrelių
1/3 puodelio šilto vandens (~83ml)

Kambario temperatūros cukiniją sutarkuoti stambia burokine tarka. Išspausti sulčių perteklių ir atidėti į šalį. Pomidorus supjaustome kubeliais. Į dubenį supilame miltus,druską, cukrų, pomidorus, čiobrelius, aliejų iš pomidorų, įdedame tarkuotą cukiniją ir gerai išmaišome.
Mieles išleidžiame vandenyje ir leidžiame pastovėti 5min. Tešlos viduryje padarome įdubimą, supilame vandenyje ištirpintas mieles. Išmaišome ir minkome tešlą, jei reikia, įpilame cukinijos sulčių, kurių buvome atsidėję. Minkyti apie 6-8 minutes, kad visi ingredientai gerai susijungtų. Suformuokite rutulį, uždenkite ir padėkite į šiltą vietą. Kaip padvigubės minkyti greitai, formuoti duoną arba įdėti į formą. Uždengti polietileno plėvele ir palikiti maždaug 30 minučių pakilti. Kai gražiai pakils, galima bus kepti.
Įkaitinkite orkaitę iki temperatūros 190C ir įdėti duona į orkaitę. Po apačia vanduo. Kepkite apie 35 minučių.
Aš gaminau duonkepėje, pirma sudėjau skystus produktus, po to birius, galiausiai miltus, mieles ir išėmiau jau iškeptą. Tad nežinau ar užtenka 35 minučių kepimui. Duonekpė kepė valandą. Kepaliukas gavos ~600-700g.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 22 lapkričio 2010 - 16:47
QUOTE(Sense @ 2010 11 22, 18:47)
Duona su cukinijomis ir džiovintais pomidorais

400g duonos miltai (650)


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif neradusi sausų pomidorų, nusipirkau aliejuje, o cukinijų turių savų, tad ši duona kap tik man! Tik va bėda - kaip suprasti duonos miltus?...
Atsakyti
JusRuMa, pati šios donos nekepiau, bet manau ten gal skliaustuose tipas prašytas g.gif o šiaip tiktų 812B arba 550D tipo kvietiniai ir rupūs kvietiniai miltai vietoj 100 g kvietinių dėt g.gif
na nežinau, gal kepusios ką tau geriau patars 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avenita: 23 lapkričio 2010 - 09:05
Na dėkit tuos žemesnės rūšies, Norfoj parduoda 812. Svarbu ne kokie pyraginiai karališki.
Atsakyti
Esu pradinuke duonos kepime. Bandau pirmuosias duonytes maisyt ir suprantu, kad neturiu nei tinkamu indu maisymui, nei kepimui. Gal kas galit rekomenduot, kokias medziagas labiausiai megsta raugas (dariau llitriniame stiklainyje, bet teslai kildint jis tikriausiai nelabai tinkamas g.gif; ar draugauja mieles su emaliuotu bliudu?), o kur geriausiai kept (turiu iprastas metalines skardas ir kelias silikonines, bet ne duoniskos formos).

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 11 23, 09:57)
Esu pradinuke duonos kepime. Bandau pirmuosias duonytes maisyt ir suprantu, kad neturiu nei tinkamu indu maisymui, nei kepimui. Gal kas galit rekomenduot, kokias medziagas labiausiai megsta raugas (dariau llitriniame stiklainyje, bet teslai kildint jis tikriausiai nelabai tinkamas  g.gif; ar draugauja mieles su emaliuotu bliudu?), o kur geriausiai kept (turiu iprastas metalines skardas ir kelias silikonines, bet ne duoniskos formos).

Aciu  4u.gif

raugą galit laikyt keramikiniam, plastikiniam, stikliniam inde, tik ne metaliniam
metalinei formoj bus stora pluta
Atsakyti