Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(zigzag @ 2005 09 13, 22:10)
Skysčio lęšiams užtenka ~ 6 mėn. Perku RENU MULTI PLUS. Jis nepigus. Pati nežinau, kodėl taip ilgai man jo užtenka. Lęšius nešioju kiekvieną dieną ir tik eidama miegoti išsiimu.

O kiek skysčio tame butely, kur tau užtenka tiek?
O keiti skystį kasdien?
Tai gal tu tik įmeti į skystį ir viskas, nesklauji nei prieš įdedama nei išimdama. Aš tai būtinai skalauju. Ir ant buteliuko parašyta, kad užtenka 1,5 mėn. (čia 375 ml), bet man mažiau užtenka, nors pvz. savaitgaliais dažniausiai nenešioju.
Atsakyti
Po kelių metų pertraukos vėl nusprendžiau nešioti KL. Pirkau B&L. Nešioti tinka 6-8 mėn. Kaina 94 Lt. O skystį perku CyClean 380 ml. Nepigus - 31,99 Lt., skirtas jautrioms akims. Nereikia papildomai dezinfekuoti. Viską perku laipėdoje "Vision Express".
Atsakyti
[quote=Violeta*,2005 09 12, 15:27]
Niu, mano pastebėjimai apie lęšius..Aptariamieji Focus day&night šiaip yra brangesni - vienas lęšis kainuoja 64 lt, o pora - tai paskaičiuokit..Plius skystis laikymui, skystis dezinfekcijai..Tie lęšiai buvo skirti 3 mėn naudojimui, bet tausojant jei akis mažai baltymo išskiria, galiam tempt ir iki pusmečio, nors tai nesveika..
Niu, vieną iš tų lęšių pamečiau, tai pirkau naują..Apskritai juos panešiojau apie 5 mėn. ir mečiau..

Na tokia lęšių kaina tai mane šokiravo. Aš pati jau kelis metus perku Focus ir vienas lęšis kainuoja 25 Lt, o kaip pastoviai klientei dar ir 7 proc. nuolaidą suteikia. Gal įtakos turi tai, kad parašyta "Not for individual sale" (ar panašiai)? Be to gyvenu Klaipėdoje. Visur rašo, kad jie mėnesiniai, bet visada išnešioju daug ilgiau, net po pusę metų. tačiau kiekvieną vakarą juos išsiiimu. Lęšius aplamai nešioju jau kokie 8 metai, ir šie lęšiai kol kas patys geriausi iš visų mano kada nors turėtų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(inginė @ 2005 09 14, 14:38)
O skystį perku CyClean 380 ml. Nepigus - 31,99 Lt., skirtas jautrioms akims. Nereikia papildomai dezinfekuoti.

Nu ir kuriam laikui tau jo užtenka smile.gif ? Kad dabar jau nebėr, man atrodo, tokių skysčių, su kuriais dar reiktų papildomai dezinfekuot. Anksčiau būdavo - dar kažkokias tabletes į indelį įmest laiks nuo laiko.
Atsakyti

QUOTE(Violeta* @ 2005 09 12, 15:27)
Aš pati jau kelis metus perku Focus ir vienas lęšis kainuoja 25 Lt, o kaip pastoviai klientei dar ir 7 proc. nuolaidą suteikia. Gal įtakos turi tai, kad parašyta "Not for individual sale" (ar panašiai)? Be to gyvenu Klaipėdoje. Visur rašo, kad jie mėnesiniai, bet visada išnešioju daug ilgiau, net po pusę metų. tačiau kiekvieną vakarą juos išsiiimu. Lęšius aplamai nešioju jau kokie 8 metai, ir šie lęšiai kol kas patys geriausi iš visų mano kada nors turėtų. thumbup.gif

Na taip, tas užrašas reiškia, kad tai tarsi lęšiai - mėginukas, kaip kad pardose būna kosmetikos mėginukai mirksiukas.gif , jie geri, tiesiog juos atsiunčia pigiau ar net nemokamai, kad turėtų firma bandomuosius lęšius ir už jų pardavinėjimą firmą gali nubaust smile.gif .

Bet vat kad mėnesinius iki pusmečio tempi, tai jau nekas blink.gif Visai nemyli savo akių, na dar iki 3 mėn., tai dar nieko, galima akis "užmerkt" į tai, bet 6 mėn blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelė: 14 rugsėjo 2005 - 14:13
QUOTE(liepsnelė @ 2005 09 14, 15:12)
Na taip, tas užrašas reiškia, kad tai tarsi lęšiai - mėginukas, kaip kad pardose būna kosmetikos mėginukai  mirksiukas.gif , jie geri, tiesiog juos atsiunčia pigiau ar net nemokamai, kad turėtų firma bandomuosius lęšius ir už jų pardavinėjimą firmą gali nubaust  smile.gif .

Bet vat kad mėnesinius iki pusmečio tempi, tai jau nekas  blink.gif Visai nemyli savo akių, na dar iki 3 mėn., tai dar nieko, galima akis "užmerkt" į tai, bet 6 mėn  blink.gif  blink.gif

bet kad aš tikrai nieko blogo nejaučiu, nei peršti, nei raudonuoja, nei sausėja. Kai tik ką nors panašaus pajaučiu, keičiu. Todėl ir sakau, kad jie geriausi iš visų kada nors turėtų. biggrin.gif
Atsakyti
As irgi tuos pačius Focus mėnesinius nešiojau, sąžiningai kas mėnesį ir keisdavau kol... cry.gif Pasidarė dešinės akies uždegimas su cista cry.gif Ne juokais issigandau, dabar jau antra savaitė lašinuosi visokius lašiukus, negaliu nešioti KL ir dažytis akių cry.gif Ta cista sumažėjo, bet neišnyko. Gyd. sako, kad operuoti nereikės ir vėliau galėsiu nešioti KL

As taip nemėgstu akinių sad.gif tai negaliu sulaukt, kol išgis akis
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 09 14, 08:59)
O keiti skystį kasdien?
Tai gal tu tik įmeti į skystį ir viskas, nesklauji nei prieš įdedama nei išimdama. Aš tai būtinai skalauju. Ir ant buteliuko parašyta, kad užtenka 1,5 mėn. (čia 375 ml), bet man mažiau užtenka, nors pvz. savaitgaliais dažniausiai nenešioju.

tu turbut pilna indeli skyscio pripili, dar nuskalauji su sauja ir taip jis issisvaisto. man tokios talpos uztenka 3 men ir daugiau bet kadangi naudot jo nebegalima tai pilu indeli visada pilna ir laistausi per krastus, juk negaila
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 09 14, 10:59)
O keiti skystį kasdien?

RENU MULTI PLUS aš perku didelę pakuotę - 355 ml. Galiojimo laikas 6 mėn. Jau sakiau, kad jis nepigus, galbūt geresnis už pigų? Nežinau.
Būna, kad ir nepakeičiu skysčio kasdien. Tai ne mano išmislas, o kolegių patirtis, kurios nešioti lęšius pradėjo daug anksčiau nei aš.
Iš tikrųjų dažnai tik įmetu lęšį į skystį ir viskas, ir niekada neskalauju išėmusi iš akies. Bet prieš dėdama praskalauju dažniausiai.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 09 14, 15:09)
Nu ir kuriam laikui tau jo užtenka  smile.gif ? Kad dabar jau nebėr, man atrodo, tokių skysčių, su kuriais dar reiktų papildomai dezinfekuot. Anksčiau būdavo - dar kažkokias tabletes į indelį įmest laiks nuo laiko.

Dar nežinau, kiek laiko užteksiu. Naudoti pradėjau prieš 2 mėn. Dar turiu. Galiojimas - 3 mėn. nuo atidarymo. Tai ilgiau ir nenaudosiu, bet, tikriausiai, ilgiau ir neužtektų, nes kasdien skystį keičiu ir retkarčiais prieš įsidėdama KL praskalauju.
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 09 14, 16:08)
tu turbut pilna indeli skyscio pripili, dar nuskalauji su sauja ir taip jis issisvaisto. man tokios talpos uztenka 3 men ir daugiau bet kadangi naudot jo nebegalima tai pilu indeli visada pilna ir laistausi per krastus, juk negaila

nu ne, kad pilno nepilu, bet kad apsemtų linzes. O su sauja tikrai neskalauju biggrin.gif , tiesiog kelis lašus užlašinu, patrinu ir praskalauju su dar keliais lašais. Aišku, per ilgą laiką tai susidaro daugiau negu kad naudočiau tik įmerkimui, bet taip negaliu, akys jautrios, nemaloniai jaučias neskalautas linzes įdėjus.
Atsakyti
Jei kam idomu. Buvau vienoje Karoliniskiu optikoje pasiteiraut KL kainu.

Tai vyksta tokia akcija 4 uz 3 kaina.

Johnson & Johnson's 4 menesiniu KL poros - 86lt
F&B 4 menesiniu KL poros - 75lt

P.S Kainos gali but ir atvirkstines, nes man kai sake, pro viena ausi iejo pro kita isejo blush2.gif
Atsakyti