Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Kiskute @ 2005 04 25, 15:25)
Gal ne lęšio, o akių gadinimas  tongue.gif

Na kiekviena turime savo nuomonę. Naudoju jau 2metai ir jokio akių gadinimo nepajutau. Be to esu rami, nes pasikonsultavau su savo daktare ir pastoviai pas ją lankausi, viskas yra thumbup.gif
Atsakyti
ir aš focus perku, day&night, 3-6 mėnesiams, bet naudoju ilgiau rolleyes.gif visai geri mirksiukas.gif
o į vieną konteinerio pusę abiejų sudėti negaliu, nes skirtingai matau abiem akim smile.gif
Atsakyti
norėčiau pasisakyti dėl to fiziologinio skysčio. Anksčiau, kai tų spec. skysčių nebūdavo, tai laikydavau lešius fiziologiniame. Bet iš tiesų, fiziologiniame nėra tam tikrų medžiagų, kurios lešį nuvalo. Tam reikalui mes (su sese) naudodavom specialias tabletes, o dar anksčiau (prieš kokį 15m) juo virindavome. Taip taip, dėdavom su visu konteineriu į verdantį vandenį - ir kokias 20 minučių virdavome. Ir taip 1 k. per savaitę. Ir nuolat vargdavau aš su akių uždegimais..... Ir išvis, lešiai tuomet buvo nereali prabanga.
Dabar nešioju Optima FW, pusmetinius, moku, priklausomai nuo akcijų 60-80 Lt. Nešioju 10-12 mėnesių. Skystšį irgi naudoju t.p. firmos, t.y. Optima (atrodo). Kiekis - 350ml. moku apie 26-28Lt. ir man jo užtenka gal 4 mėnesiams... Manau, čia tikrai ne vieta taupyti. Arba papildomai lešius reikia dezinfekuoti tomis spec. tabletėmis.
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2005 04 25, 16:13)
norėčiau pasisakyti dėl to fiziologinio skysčio. Anksčiau, kai tų spec. skysčių nebūdavo, tai laikydavau lešius fiziologiniame. Bet iš tiesų, fiziologiniame nėra tam tikrų medžiagų, kurios lešį nuvalo. Tam reikalui mes (su sese) naudodavom specialias tabletes, o dar anksčiau (prieš kokį 15m) juo virindavome. Taip taip, dėdavom su visu konteineriu į verdantį vandenį - ir kokias 20 minučių virdavome. Ir taip 1 k. per savaitę. Ir nuolat vargdavau aš su akių uždegimais..... Ir išvis, lešiai tuomet buvo nereali prabanga.
Dabar nešioju Optima FW, pusmetinius, moku, priklausomai nuo akcijų 60-80 Lt. Nešioju 10-12 mėnesių. Skystšį irgi naudoju t.p. firmos, t.y. Optima (atrodo). Kiekis - 350ml. moku apie 26-28Lt. ir man jo užtenka gal 4 mėnesiams... Manau, čia tikrai ne vieta taupyti. Arba papildomai lešius reikia dezinfekuoti tomis spec. tabletėmis.

Geras, tai Tu jau prieš 15 metų mešiojai lęšius ???????????? unsure.gif O kokie jie buvo ????????? Labai skiriasi nuo šiandieninių ???????
Atsakyti
[quote=xeditax,2005 04 25, 10:13]
Zinai nebuk tundra!Ir nepatarinek neteisingai kitoms!Natrio chloridas gali buti naudojamas tik extra atveju:kai tirpalas pasibaiges, o reikia staigiai praplauti.Specialieji tirpalai apvalo lesius nuo baltymu, nesvarumu, dezinfekuoja, atkemsa lesiu poras, kad galetu praeiti oras ir t.t.Butina naudoti tik spec. tirpala.Nepagailekit pinigu, juk kalbama apie akis!!!
[/qu
jokiu budu ne extra atveju. tai tau pribure okulistai ar kas tik nori kad be valancio skyscio neissiversi. kokias poras atveria??? blink.gif
lesius anksciau laikydavom paprastam tirpaliuke be jokiu valanciu savybiu, tik jie trumpiau galiodavo. o fiziologinis skystis niekaip negali pakenkti
Atsakyti
Žinoma, fiziologinis nepakens smile.gif Juk jo cheminė sudėtis - tokia kaip žmogaus ašaros. Bet valyti, t.y. dezinfekuoti -BŪTINA...... Netgi dar tais mistiniais laikais, kai kitokio skysčio nebūdavo, lešius dezinfekuodavom.... Juk rankas irgi plauni su muilus? Vandens neužtenka. Ir čia tas pats. Gali laikyti fiziologiniame, bet reikia papildomai dezinfekuoti.
Pamenu, kokiais 1992-aisiais bendravau su tokia amerikiete, kuri buvo atsivežusi spec. tirpalo lešiams. Vieną kartą aš pas ją pabandžiau.... Toks jausmas, kad net akyse prašviesėjo smile.gif

O prieš 15 m. lešiai buvo kaip ir tokie pat, tik tam laikui žiauriai brangūs! Ir man nuo jų nuolat būdavo uždegimai sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moteris: 26 balandžio 2005 - 15:39
Taip taip, aš prieš kokį 10 metų pirkau pirmuosius lęšius, mokėjau už juos 280Lt blink.gif , mirkydavau tame fiziolginiame tirpale, ir kas savaitę virindavau... smile.gif beje, per savo neapdairumą vieną lęšių porą esu iškepusi, ot barėsi tėvai blush2.gif . Ir pastoviai tekdavo dėl lęšių pirskyrimo važiuoti į didesnius miestus pvz. Kauną, Šiaulius. Gyvenau kažkada rajone, kaime... biggrin.gif Tai kartą gydytoja padovanojo iš labdaros gauto amerikietiško dezifekuojančio skysčio...Gerai pasakė Moteris, akyse tarsi pašviesėjo, nu visai kitoks nešiojimas pasidarė...O anksčiau virink nevirinės, pastoviai uždegimai, akys raudonuoja, peršti, negali nešioti lęšių ir t.t. Su tuo skysčiu dingo visos problemos, na prie fiziolginio tikrai negryžčiau...
babaraska, o ką tu manai lęšis neturi porų, tai kaip tavo manymu akis gauna oro? Nuo akies baltymų tos lęšio poros užsikemša, net kartais būna taip, kad jauti tarsi lęšis tuojs iškris, turi smarkiai pamirkčioti...Fiziolginis skystis jo tikrai nesugadins, na kiek skaičiau niekas to ir neteigė, tačiau vien jame mirkyti ištisai galima tik tuo atveju, jeigu dezinfekuosi savo lęšius kas savaitę...
Atsakyti
Nu bet ir gydytojos profesionalumas, kad dezinfekuojantis skystis jai tas pats kas natrio chloridas, juk tai druskos tirpalas... g.gif Nu šiaip pati nesu toje sritį naujokė, bet tą bajerį girdžiu pirmą kartą doh.gif Gal ta gydytoja kontaktinių lęšių nėra mačiusi g.gif
Atsakyti
[quote=babarskas,2005 04 26, 12:32]
[quote=xeditax,2005 04 25, 10:13]
Zinai nebuk tundra!Ir nepatarinek neteisingai kitoms!Natrio chloridas gali buti naudojamas tik extra atveju:kai tirpalas pasibaiges, o reikia staigiai praplauti.Specialieji tirpalai apvalo lesius nuo baltymu, nesvarumu, dezinfekuoja, atkemsa lesiu poras, kad galetu praeiti oras ir t.t.Butina naudoti tik spec. tirpala.Nepagailekit pinigu, juk kalbama apie akis!!!
[/qu
jokiu budu ne extra atveju. tai tau pribure okulistai ar kas tik nori kad be valancio skyscio neissiversi. kokias poras atveria??? blink.gif
lesius anksciau laikydavom paprastam tirpaliuke be jokiu valanciu savybiu, tik jie trumpiau galiodavo. o fiziologinis skystis niekaip negali pakenkti
[/quote]
Ačiū, babarskas...
Ir ta daktarė tikrai yra mačiusi lešius.
Ale čia žiūriu baisi okulisčių klinika atsidarė, na na doh.gif
O jūs pažiūrėkite kas ten į tų stebuklingųjų tirpalų sudėtį įeina ar tik ne tas pats natrio chloridas? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 26, 23:09)
Ačiū, babarskas...
Ir ta daktarė tikrai yra mačiusi lešius.
Ale čia žiūriu baisi okulisčių klinika atsidarė, na na doh.gif
O jūs pažiūrėkite kas ten į tų stebuklingųjų tirpalų sudėtį įeina ar tik ne tas pats natrio chloridas?  tongue.gif

Galbut ir natrio cloridas, bet paziurekite kas be jo yra sudetyje.Galima atlikti eksperimenta, pabandykite viena karta dezinfekuoti fiziologiniu, o kita spec. tirpalu.Skirtuma pajusite simtaprocentuni!As per 10 metu esu isbandziusi viska.
Atsakyti
Dabar as nusipirkau "Bio Combizone" skyscio linzem,ar kas nors bande ji?Nes man "Solo Care Aqua" nelabai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViChy @ 2005 05 17, 12:27)
Dabar as nusipirkau "Bio Combizone" skyscio linzem,ar kas nors bande ji?Nes man "Solo Care Aqua" nelabai patiko smile.gif

aha, ir tau nepatiko... O kodėl? Gal čia tiesiog psichologinis nusistatymas, kai išgirdai blogų nuomonių?
To kito nesu pirkus. Man geriausias Sauflon All in one light rolleyes.gif - ir pagal kainą, ir akių savijautą wink.gif.
Atsakyti