Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Jenifer27 @ 2005 04 25, 14:46)
Prašau neįžeidinėti, nes tikrai nesu aš jokia tundra. Jeigu poniutė ar panelytė turi pinigų pilnas kišenes tai nesuteikia tau jokios teisės kitus žeminti. Dėl tirpalo tai man pasiūlė vaistinėje, o be to, kalbėjau su savo okuliste, kuri yra tikrai gera daktarė. Tai tinkamas skystis lęšių valymui ir laikymui. Dėl vienadienių ešių aš pasidalinau savo patirtimi, kad jokio skirtumo nėra nuo mėnesinių, kas kaip nori tas tegul taip ir daro. Ir akių, lešių bei akinių problemose nesu naujokė. Daug ką esu išbandžiusi.

Labai atsiprasau jei izeidziau 4u.gif Bet jeigu jau nusprendei nesioti lindzes tai turetum zinoti kad tai brangokas malonumas ir taupyti cia ne vieta. Jei pinigeliu mazoka nesiok akinius.Dabar internete galima surasti nemazai straipsniu apie lindzes, ju prieziura ir sukeliamas ligas del netinkamos prieziuros.Pasiskaityk ir tikrai turetum pakeisti nuomone.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 05 17, 11:29)
aha, ir tau nepatiko... O kodėl? Gal čia tiesiog psichologinis nusistatymas, kai išgirdai blogų nuomonių?
To kito nesu pirkus. Man geriausias Sauflon All in one light  rolleyes.gif - ir pagal kainą, ir akių savijautą wink.gif.

Na gal but tikrai,kad isgirdau nekokiu nuomoniu apie ta tirpala,nors siaip ir patrinu,pavalau tas linzes rankoj issiemus jas ryte is tirpalo jos vistiek buna kazkokios aplipusios smulkiais pukeliais,nors gal jos ir neturi buti idealiai skaidrios... o gal as dar nemoku ju tinkamai priziureti ir valyti... doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveiki,

Noriu paklaust, tu, kas nesioja kontaktinius lesius!

Kaip isidet/issiimt juos? ax.gif

Man tai uztrunka apie 30min. sad.gif

Gal zinot kokiu budu kaip greit tai padaryt?

Patarkite! blush2.gif
Atsakyti
Pasakyk tiksliau kas nesiseka, ar įsidėjus nepatogu, ar nesilaiko, graužia, nejauku ir pan? Išimant negali suimti? Kiek laiko jau nešioji lešius?
Atsakyti
taip reikėtų konkrečiau sužinoti kas nesiseka. beje jei ką tik pradėjai nešioti tai čia ne problema- kai aš pradėjau nešiot ir vargau ilgai. o dabar tas įsidėjimo\išėmimo prozedūras galiu atlikt ir patamsy, ir mašinoj (kartą teko autobuse), ir be jokio veidrodžio.
taip kad parašyk kad tau nepvyksta, padėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Parduodami turėjo parodyt.... g.gif
O šiaip iš patirties... Nusiperki senovinę stiklinę pipetę guminiu galu. Su ta guma linzė labai lengvai išsižvejoja iš dėžutės. rolleyes.gif ( na perbrauki per linzę ta guma, linzė taip apgaubia tą gumą ir lengvai išsiima iš dėžutės). Tadu dedi anr smiliaus pagalvėlės linzę, kita ranka prilaikai vokus kad nesumirksėtum ir įvairuoji tą linzę akin.... rolleyes.gif
Išimt : perbrauki pirštu per akį, linzę nustumi kraštan, tadu pirštų pagalvėlėm suiimi ir išžvejoji laukan rolleyes.gif
Perfrazavus Leniną : praktika, praktika ir dar kartą praktika drinks_cheers.gif Kas šiandien užima pusvalandį , ryt teužims pusę minutės ir net veidrodžio nebereikės...
Atsakyti
Kai tik pradėjau tuos lęšius nešioti, man parodė okulistė, kaip įsidėti ir išsiimti. Po 12 metų dėvėjimo tai darau automatiškai...
Nežinant, kokios konkrečiai problemos, sunku patarti. Darau taip: lęšiuka pasidedu ant dešinės rankos smiliaus, įlašinu į jį kelis lašiukus tirpalo. Kaire ranka šiek tiek atitraukiu akies apatinį voką, tada dedu lęšiuką, žiūrėdama tiesiai į jį... Rodos, panašiai smile.gif
Atsakyti
oi atsimenu kaip as kankinaus.... O daba sekundziu reikalas smile.gif), tik as visada turiu perskalaut pries isidedama, kazkaip kitaip visada grauzia. A tai darau panasiai kaip Miaska, tik kaires rankos pirstais atitraukiu tiek virsutini tiek apatini voka. O kad linze tikrai patektu i savo vieta, ja isidejus reik paziuret i nosies galiuka smile.gif)Tikrai, kaip visos cia sake - praktika, praktika, praktika......Kai turejau gelinius nagucius, tai issiimt is konteineriuko buvo tragedija smile.gif, tada naudojaus kosmetiniais pagaliukais kur ant abieju galu vatyte.
Bet tai keista, kur tu pirkai, kad neparode kaip isidet - issiimt.....?
Atsakyti
Aš įsidedant abu vokus patraukiu:) žiūriu į viršų, taip lengviau. Veirodžiu niekada nesinaudoju, tik susimaišau, kai žiūriu sau į akis. O išimant lešį suspaudžiu tarp pirštų lešiuką ties ta vieta, kur mažesnis diametras, ne ties viduriu. Tuomet jis daug lengviau susilenkia, iš karto išsiimu.
Atsakyti
O as tai visad naudojuos vedrodziu, nes kelis kartus lesis 'kazkur dingo' biggrin.gif tiesiog nukrito nuo pirsto ir nesugebejau rast doh.gif o su geliniais naguciais man jokiu problemu nekyla: tiesiog pirsto pagalvele palieciu konteinerio viduri ir lesis prikimba prie pirsto smile.gif
Atsakyti
ir aš, ir aš linziuotoji! clap.gif
ir aš pirmas savaites vargau... bet viskas vyksta taip, kaip prieš mane jau aprašyta buvo.
Tik kai kas, ko dar nebuvo aprašyta: kartais reikia atkreipti dėmesį, ar linzė neišsigaubusi į kitą pusę. Kitaip ją įdėjus gali jaustis diskomfortas.
Atsakyti
Labas,

Na as nesioju jau 4 dienas.

Sian buvo nutikimas schmoll.gif

Labai kaires akies lesis dirgino aky, as vis taip uzsimerkes stumiau ji, kad pasitaisyt.
Veliau smarkiau pastumus ziuriu, kad nebematau su ta akim gerai! Nu galvojau, velnias, pameciau. cry.gif

Pasiemiau veidrodi, kad paziuret kaip ten yra. Pasirodo ji (linze) buvo nuvaziavus kazkur i akies sona ir susiglamzius. As su pirstu ja stumtelejau, poto pazejau i veidrodi ir jos nebebuvo. Galvojau - vel "iskrito".

Tada ritmai issigandau ir puoliau ieskot ant grindu, bet nieko neradau.

Galu gale supratau, kad ji atsistate i vieta ir visa laik buvo mano aky ax.gif

Ir dar vienas klausimas, as besidedamas jas i aky visad gal 10 kart isverciu, nes man jos kai prie akies neprilimpa - issivercia. Tai taip susimakaluoja, kad nebezinau kokiom pusem turi buti ir dedu bet kaip. Taciau kiek dejaus, didelio skirtumo nepajutau.

O siaip nesiseka isidet, o issiimt jau gan greit moku. thumbup.gif

P.S O jums akys raudonos buna, po isidejimo/isimimo?
Atsakyti