Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *38 Namučiai...

QUOTE(Dorifore @ 2010 11 03, 14:32)
Šiandien atkeliavo mano meilė Gary  wub.gif
user posted image

Turiu, laukia eilėje.Dėl Gary mes friends.gif

QUOTE(Pukis_miau @ 2010 11 03, 15:23)
Dabar bandau pradėt (vakar pajėgiau tik pora psl. perskaityt) T. Hardy Pavojingi vaistai Autorius tas pats, kur ir parašė "Tesė d'Erbervilių giminės", nors pastarosios dar neskaičiau irgi.

Jau labai seniai šią skaičiau, tai atsimenu , kad patiko.Kaip dabar būtų, tai nežinau. g.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 11 03, 19:14)
Skaityk ir parasyk ar patinka smile.gif As irgi ja vis pavartau knygyne ir galvoju- pirkt nepirkt ax.gif
8lt mokejai?

Papūgėle o tu dar ką nors skaitei R.Gary.Jei neskaitei siūlyčiau pradėti nuo "Gyvenimas dar prieš akis" ir "Aušros pažado".Aš po šių knygų, dabar visas jo perkuosi, nors kai kurios kitos gali būti ir prastesnės.
Nors esu girdėjus , kas "užkibo" ant Gary ir po knygos "Toliau jūsų bilietas negalioja"

QUOTE(Dorifore @ 2010 11 03, 20:14)
Kaip man įdomu, kas ką ištraukė  bigsmile.gif

Ir man įdomu lotuliukas.gif Man dar įdomu ar buvo kokia knyga, kurios pageidavo ir įrašė neviena?Ir kokia tai buvo

QUOTE(laTulipe @ 2010 11 03, 20:22)
4u.gif
o kaip man geidarasčius skaityt patiko  lotuliukas.gif  biggrin.gif  bigsmile.gif

o dabar einu istorijos mokytis.  ax.gif

Ačiū už rūpestį 4u.gif Jau gavau ir aš smile.gif
Įsivaizduoju, labiau negu kokią knygą. lotuliukas.gif Dar gal beskaitydama geidaraščius pati kokia viena kita susigundei.
man dar įdomu ar buvo kokia knyga, kurios pageidavo ne vienas žmogus? blush2.gif

Praitais metais, tai kai darėm kitoj temoje, tai geidaraščius rašėme čia forume.Įdomu buvo panagrinėti tuos geidaraščius.Tada kai kiekviena jau žino kam siųs knygą, kiekviena ir susiranda savo gavėjo geidaraštį.intriga vistiek ta pati.Ir neapkraunamas vienas žmogus. su visais visų norų rašymais.

Aš tai šiandien buvau dvejose bibliotekose, dalį knygų grąžinau ir prasitesiau, kurių dar nespėjau perskaityti.Nieko neėmiau, bet vienoje lentynoje, kur palieka žmonės knygas, radau L.Tolstojaus 1958m. "Ana Karenina" abu tomus ir "Prisikėlimas".1963m
Gal kuri skaitė L.Tolstojaus "Prisikėlimą".Kažkaip man pastaroji negirdėta.Gal šiaip sau. g.gif Gal jau bus labai pasenus morališkai, bet kai nieko nekainavo prigriebiau ir ją. Šiaip Tolstojaus knygos senos, bet gero stovio.

O iš draugės parsinešiau, nes išgyrė I.Nemirovsky "Prancūziška siuita".Sakė gera ir sunki knyga, o dar be pabaigos, kurios autorė nebespėjo parašyti.Va tik nežinau kada skaitysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 11 03, 21:45)
Papūgėle o tu dar ką nors skaitei R.Gary.Jei neskaitei siūlyčiau pradėti nuo "Gyvenimas dar prieš akis" ir "Aušros pažado".Aš po šių knygų, dabar visas jo perkuosi, nors kai kurios kitos gali būti ir prastesnės.
.

Turiu savo ir skaiciau 'Ausros pazadas". Patiko man ji, pirmiausia humoro jausmu, ironija. Meile savo mamai ir besalygiska meile mamos sunui wub.gif
Uztai ir galvoju apie kitas R.Gary knygas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LEEja @ 2010 11 03, 21:19)
as nemazai Irvingo skaiciau, tai vienareiksmiskai man jo Malda uz Ovena Mini - sedevras. visos kitos tik bandymai... smile.gif

Va sito jo neskaicius bigsmile.gif Sidra skaiciau, Garpa, Kol tave rasiu ir Nasle vieneriem metam
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 11 03, 22:42)
Man atrodo, kad kai kas iš mūsų "Pasaulis pagal Garpą" arba "Sidro namų taisyklės" irgi pavadintų šedevrais.  smile.gif O tu nesi užsiregistravusi Suknyga.lt, būtų įdomu sužinoti, kokios knygos tau patinka?

tai taip taip, skonis aisku visu skiriasi, as cia is savo varpines skalambiju biggrin.gif
ne, nesu uzsiregistravusi.. pirmakart matau si adresa smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

QUOTE(Pajauta @ 2010 11 03, 20:45)
Ir man įdomu lotuliukas.gif Man dar įdomu ar buvo kokia knyga, kurios pageidavo ir įrašė neviena?Ir kokia tai buvo
  Praitais metais, tai kai darėm kitoj temoje, tai geidaraščius rašėme čia forume.Įdomu buvo panagrinėti tuos geidaraščius.Tada kai kiekviena jau žino kam siųs knygą, kiekviena ir susiranda savo gavėjo geidaraštį.intriga vistiek ta  pati.Ir neapkraunamas vienas žmogus. su visais visų norų rašymais.

Man irgi įdomu būtų geidaraščių statistika.

Šįvakar pabaigsiu "Mano pusseserė Reičel". Pagavau kablį, nueis vaikas miegot, ir eisiu skaityt bigsmile.gif Labai rūpi, kaip baigsis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 11 03, 20:42)
Man atrodo, kad kai kas iš mūsų "Pasaulis pagal Garpą" arba "Sidro namų taisyklės" irgi pavadintų šedevrais.  smile.gif O tu nesi užsiregistravusi Suknyga.lt, būtų įdomu sužinoti, kokios knygos tau patinka?

Garpas man geriausias iš jo knygų,bet kad šedevras?Liežuvis neapsiverstų taip pasakyt...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 03, 23:08)
Garpas man geriausias iš jo knygų,bet kad šedevras?Liežuvis neapsiverstų taip pasakyt...

o kodel neapsiverstu?
mano galva, jei jau zmogus kazka daro ir viskas yra daugmaz panasaus lygio, taciau vienas daug geresnis uz tuos kitus - tai kodel negalima to vieno pavadinti jo sedevru?
Atsakyti
LEEja, mačiau tavo postą išpardavykloje dėl "Mano pusseserė Reičel". Aš visgi noriu ją arba parduoti, arba keisti į kažkurią iš pridėto sąrašiuko blush2.gif
Viena pirkėja lyg ir domėjosi, tik neatsakė galutinai, pirks ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 03, 22:08)

Na šedevras šedevrui nelygu. smile.gif Aš vieną Kingo knygą laikau šedevru, tai "Garpą" tuo labiau būtų galima taip pavadinti.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 03, 23:15)
LEEja, mačiau tavo postą išpardavykloje dėl "Mano pusseserė Reičel". Aš visgi noriu ją arba parduoti, arba keisti į kažkurią iš pridėto sąrašiuko blush2.gif
Viena pirkėja lyg ir domėjosi, tik neatsakė galutinai, pirks ar ne.

ok ok, susiveiksiu kur nors mirksiukas.gif
tik dabar pamaciau - musu dukru vardai vienodi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 03, 22:54)
Turiu savo ir skaiciau 'Ausros pazadas". Patiko man ji, pirmiausia humoro jausmu, ironija. Meile savo mamai ir besalygiska meile mamos sunui wub.gif
Uztai ir galvoju apie kitas R.Gary knygas rolleyes.gif

taip tas subtilus humoras, pašaipėlė, ir atsidavimas vienas kitam.Tas motinos besąlygiškumas, tai jau vienoj vietoj per daug buvo.O pabaiga, man netikėta buvo, tiksliau ne visai pabaiga.
oi būtinai paskaityk R.Gary"Gyvenimas dar prieš akis"
va mano atsiliepimas iš SM neto:

Gyvenimas dar prieš akisuser posted image

Labai patiko, rekomenduoju visoms.
Jau nuo pat pradžių knyga įtraukė savo švelnia ironija, kuri lydėjo beveik iki pat galo. Nors knygoje aprašoma žemiausių Paryžiaus sluoksnių gyvenimas, t. y liūdna musulmono berniuko Momo dalia ir vargai augant į pensiją išėjusios žydės Ponios Rozos pensione, vis tik krizenau beveik per visą knygą. Žodžiu, juokas pro ašaras. Patiko man to mažo berniuko Momo geriečio, kuris kaip
„senis“ protauja, „filosofuoja“ ir į pasaulį žvelgia kupinomis vilties ir meilės akimis, rūpinasi sena ir ligota jį priglaudusia buvusia kekše, moterimi Roza. Tai liūdna ir kartu kelianti šypseną, kartais net juoką, knyga. Joje atsispindi vaiko ne pagal metus mąstymas, požiūris į gyvenimą, laimę, meilę, klounus, narkotikus, prostitutes, sutenerius, senatvę ir mirtį.

Va įmesiu dėl bendro vaizdelio keletą citatų.
„Jis jau buvo labai senas ir nuo to laiko nieko daugiau neveikė, tik senėjo.“
„Gyvenimas – visada panika.“
„Kai auklėji vaikus, jaudintis reikia kuo daugiau, daktare, kitaip iš jų išauga valkatos.“
„...tokie dalykai kaip Paryžiaus miesto higiena ir šildymas jų nesiekia.“
„Iš veido ji sena žydiška varlė su akiniais ir astma.“
„Aš irgi kartais taip trokštu būti stiprus, nors padvėsk.“
„Kai nėra kam jūsų mylėti, viskas sueina į lašinius.“
„...nušvilpiau glėbį mimozų iš centrinio turgaus ir partempiau namo, kad ir ten pakviptų laime.“
„Pačios svarbiausios žmogaus kūno dalys – tai širdis ir galva, už jas brangiausiai ir tenka mokėti. Jei sustoja širdis, viskas baigta, o jei atsijungia galva ir nustoja dirbti smegeninė, žmogus nepajėgia atlikti savo funkcijų ir naudotis gyvenimu. Manau, kad gyventi reikia imtis iš jaunumės, nes paskui tik iškreizėji ir pasidarai niekam nebeįdomus.“
„...išlėkiau ieškoti daktaro Kaco, nes būna, kad heroino padaugini ir iškeliauji į dirbtinį rojų.“
„Žvengiau širdy kaip eržilas.“
„Belvilyje nėra įstaigų baidyklėms, vadinamųjų grožio institutų.“
„Paliko už savęs mažiausiai penkis metrus kvepalų.“
O čia Momo prašo, kad senukas Chamilis vestų ligotą Rozą:
„– Mažyli Muchamedai, aš gi negalėčiau vesti žydės, net ir labai to norėdamas.
– Jokia ji nebe žydė nei niekas, pone Chamili, ji visa – vienas skausmas. O ir jūs pats jau toks senas, kad laikas dabar Alachui apie jus pagalvoti, o ne jums apie Alachą. Buvot nukakęs dėl jo net į Meką, dabar tegul jis dėl jūsų nors pirštą pajudina. Kodėl gi nevedus aštuoniasdešimt penkerių metų, kai nebeturit ko prarasti?
– Ir ką mes veiksim susituokę?
– Kankinsitės vienas dėl kito, velniai jus griebtų. Dėl ko gi visi tuokiasi?“
Tai va kokia ta Momo „filosofija“. Ir dar būtų galima tęsti. thumbup.gif
/Pajauta, 2008 spalis/

O čia dar jei kam įdomu ax.gif
http://www.rasyk.lt/...lmes-misle.html
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2010 11 03, 21:16)
Aš vieną Kingo knygą laikau šedevru

Kuria?
Atsakyti