Įkraunama...
Įkraunama...

Žvynelinė - 9

QUOTE(Akyraa @ 2011 09 05, 10:24)
as viska darau, visko atsisakiau bet man tik blogeja...tai kodel taip yra????pries 4 metus vissiskai saves nesaugojau ,bet jos beveik nebuvo...tas ir keisciausia, nepaaiskinama, kad va butent dabar kai issivaliau savo kuna ir dvasia.... ji mane puola  ir niekaip negaliu jos atsikratyti...  verysad.gif

Labai uzjauciu verysad.gif Gali buti, kad organizmas buvo labai uzterstas ir vis dar valosi, tau tik reiketu nesureiksminti ligos ir visiskai paleisti ja is savo minciu (nes kartais mes patys neleidziame jai iseiti vis galvodami, kad del jos negalime rodytis nuogi, kazkur eiti ir pan.)! Bet gali buti, kad vis dar kazka blogai darai, galvoji ir pan.
Rekomenduosiu viena puslapiuka. Cia gal negalima jokiu nuorodu deti, tad parasysiu jums i a.z.
Atsakyti
QUOTE(Indre.horn @ 2011 09 05, 20:18)
Labai uzjauciu  verysad.gif  Gali buti, kad organizmas buvo labai uzterstas ir vis dar valosi, tau tik reiketu nesureiksminti ligos ir visiskai paleisti ja is savo minciu (nes kartais mes patys neleidziame jai iseiti vis galvodami, kad del jos negalime rodytis nuogi, kazkur eiti ir pan.)! Bet gali buti, kad vis dar kazka blogai darai, galvoji ir pan.
Rekomenduosiu viena puslapiuka. Cia gal negalima jokiu nuorodu deti, tad parasysiu jums i a.z.

O aš galvoji, kad čia genai ir nieko nepadarysi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2011 09 05, 21:26)
O aš galvoji, kad čia genai ir nieko nepadarysi verysad.gif

Na, man atsirado 11 klasej - tada, kai tikrai labai daug streso turejau... siaip tai kiek zinau, nera buve nei tecio, nei mamos giminej. Bet gal ir jus teisi, aisku, mes negalim zinot, gal yra buve pas musu tolimus protevius.... Juk vaikai yra tevu, seneliu, proseneliu ir visu proteviu tesinys! Mes galime buti paveldeje charakterio bruozus, nuodemes ar net ligas! Taigi, is viso to gaunasi, kad galbut mes turime atlikti atgaila t.y. nuosirdziai paprasyti nuodemiu atleidimo musu tevams, seneliams, proseneliams, visiems proteviams ir visiems, kurie prisidejo prie sios ligos atsiradimo! O mano atveju, jei man atsirado 11 klasej, reikia atleisti zmonems, del kuriu tai galejo atsirasti, sau ir paprasyti, kad man jie atleistu. Na, as cia garsiai pamasciau... 4u.gif bet tikiuosi, kad kazkam pades ( ir man)! mirksiukas.gif
Atsakyti
Akyraa, laikykis, nenusimink. 4u.gif Dabar prasideda tas laikas, kai šita liga mėgsta lysti į dienos šviesą... Bet staigus ir neaiškus pablogėjimas gali būti ženklas kokios kitos problemos - gal kažkoks uždegimas yra kur nors, vidaus organuose, gal dantis nesveikas, kraujas pasilpęs -mažakraujystė. Pasidaryk bendriausius tyrimus, gal tavo organizmas pagalbos šaukiasi? Ir jei tu atsisakei pvz. cigarečių ir alkoholio, tai gerai, bet jei mėsos - gal tau ko nors tikrai trūksta? Blogai, bet odos gydytojai gydo odą, kiti vėl ką nors, o žmogus tai vientisas, ne iš gabaliukų...
Pabandykit žolelių arbatų pagerti, tik nevartokit ilgai vienodos, reiktų keist, na ir jei yra problemos su kepenimis - pasitikrint, ar nėra joms kenkiančių dalių... Pasirinkau dilgėlių, kraujažolių, takažolės, jonažolės, mėtų, melisų, tramažolės, lakišių ir geriam kas vakarą vis kitokį mišinėlį. Yra gi gatavų pirkti taip pat, specialus Nr.45 J.Balvočiūtės būna.
Kai pažeidžia sąnarius, tai jau visai blogai... Nuoširdžiai linkiu kad vyrui pagerėtų, Cacuka... Ieškokit pagalbos, ne ta tai kita priemonė vis tiek turi palengvint. Bus geriau, tikėkit ir bandykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2011 09 05, 06:56)
Sveikos. Anksčiau rašiau apie savo vyrą, bet priminsiu - serga žvyneline apie 14 metų. Pasireiškė antrinė liga - psoriazinis artritas. Geria tabletes nuo pastarosios ligos. Bet kas 3 mėn. tenka tirtis ar nepažeidė tie vaistai kepenų. Tad kurį laiką reikią tarp vaistų gėrimo daryti pertrauką. Šiuo metu ir yra ši pertrauka - vyras vos pastovi ant kojų. Gerai, kad darbe paėmė atostogas. Kojų pirštų sąnariai išsisukiojo, pirštai kreivi ir pastoviai skauda. Nebežinom nei ką daryt. PSO nuo galvos dingo kažkodėl, bet atsiranda vis daugiau ant nugaros ir pilvo. Bijau, kad nebegalės dirbti, jei liga šitaip progresuos. Jau odos būklė nuėjo į antrą planą. Dabar galvojam ką daryt, kad vyras nors dirbti galėtų... Pastaruoju metu turi daugiau gulėti lovoje. Nebežinom ir ką benaudoti... verysad.gif

Užjaučiu.O kokius vaistus geria nuo psoriazinio artrito?Kiek ilgai juos vartoja?Man tyrimus darė kas 2sav. pirmą pusmetį,o dabar jau kas mėnesį tiria organų veiklą.Aš vartoju Methotrexate po 15mg per savaitę.Ryškus pagerėjimas sąnariuose ir ant odos pasijautė po 4 mėn vartojimo.Reumatologas patarė vartot folinę rūgštį kasdien po tabletę.Už poros dienų vizitas pas reumatologus,klausiu gal galima nutraukt ar sumažint dozę,nes jaučiuosi kaip naujai gimusi,oda švarut švarutėlė,o sąnarių skausmą jau pamiršau.
Baisi ta mūsų liga.

Stiprybės visoms.
Atsakyti
TSB, kad jau pasirodei, primink kokias bakterijas gerei biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2011 09 05, 22:27)
TSB, kad jau pasirodei, primink kokias bakterijas gerei biggrin.gif .

Bakterijas g.gif ?Šitas http://www.hollandan...o...id=15&sid=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TSB: 05 rugsėjo 2011 - 23:38
QUOTE(TSB @ 2011 09 06, 00:38)

Probiotikas čia
Man tai įdomus dalykas, kad probiotikas buvo anksčiau išrastas nei antibiotikas g.gif Probiotikais buvo gydomasi XIXa. Artimiausiu metu prognozuojama probiotikų era ir išstums nuo 30 iki 50 proc. vaistų ir sudarys 30 proc. maisto rinkos.
Žarnynas yra pagrindinis imuninis organas. Nuo jo gero funkcionavimo priklauso ir viso organizmo imuninė būklė. Gerosios bakterijos reikalingos žmogaus funkcionavimui. Beje, 80 proc. imuninių ląstelių yra žarnyne.
http://www.alavijopr...otikai--49.html
Atsakyti
QUOTE(TSB @ 2011 09 06, 00:07)
Užjaučiu.O kokius vaistus geria nuo psoriazinio artrito?Kiek ilgai juos vartoja?Man tyrimus darė kas 2sav. pirmą pusmetį,o dabar jau kas mėnesį tiria organų veiklą.Aš vartoju Methotrexate po 15mg per savaitę.Ryškus pagerėjimas sąnariuose ir ant odos pasijautė po 4 mėn vartojimo.Reumatologas patarė vartot folinę rūgštį kasdien po tabletę.Už poros dienų vizitas pas reumatologus,klausiu gal galima nutraukt ar sumažint dozę,nes jaučiuosi kaip naujai gimusi,oda švarut švarutėlė,o sąnarių skausmą jau pamiršau.
Baisi ta mūsų liga.

Stiprybės visoms.

Geria tuos pačius vaistus 2 kartus per dieną, vieną kartą per savaitę, tik nezinau po kiek mg. Vartoja nuo žiemos. Pertraukas daro kas 3 mėn po keletą savaičių. Per tas pertraukas tarp vaistų gėrimo ir pasireiškia pats blogumas. Užtenka neišgerti tabletės - ir jau labai skauda. Kojų pirštai sutinsta, keli išsisukiojo, kreivi ir liko. Šiaip kol gėrė - dėl sąnarių jautėsi geriau. Bet PSO tai nesitraukia. Plinta ir toliau. Nuo galvos odos tai prapuolė, nes plikai nusiskutęs plaukus, tai per vasarą saulė ir nukepino, o orui keičiantis, greičiausiai vėl ir galvoje išplis.
Folinę rūgštį vyras geria kartą per savaitę. Reumatologė taip liepė.

O dar norėjau paklausti - kaip jūsų mintys dėl šeimos pagausėjimo, gydantis nuo PSO? Paskaičius Methotrexate šalutinių poveikių "enciklopediją" - tai tie vaistai nelabai suderinami su šeimos pagausėjimu. Kol kas antro dar neplanuojam, bet neaišku kur liga pasisuks. Gal ir teks kažką mastyt ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Akyraa @ 2011 09 05, 10:24)
as viska darau, visko atsisakiau bet man tik blogeja...tai kodel taip yra????pries 4 metus vissiskai saves nesaugojau ,bet jos beveik nebuvo...tas ir keisciausia, nepaaiskinama, kad va butent dabar kai issivaliau savo kuna ir dvasia.... ji mane puola  ir niekaip negaliu jos atsikratyti...  verysad.gif

Labas. Gerai, kad atsisakei kai kuriu dalyku - ypac alkoholio. Taciau ar atsisakei visko? Miltiniu produktu, prieskoniu, keptu, riebiu patiekalu (Ypac kiaulienos gaminiu) Negalima ir jokiu konservuotu, marinuotu gaminiu, kuriose yra acto, citrinos rugsties. Ar visiskai atsiskaei kai kuriu vaisiu - ypac citrusiniu? Negalima ir ankstiniu - zirniu, pupu, lesiu ir t.t.
Taip pat siulau pasidometi, ka , kaip ir kada valgyti. Jei kyla daugiau klausimu , rasyk, butinai padesiu.
Beje, kai as pradejau valytis ir gyventi tokiu ritmu, pas mane po keletos menesiu, buvo stiprus paumejimas, bet ir toliau laikiausi, p odar keliu menesiu liko tik rausvosa demeles - jokio pleiskanojimo, jokiu zvyneliu. Dar po keliu mensiu tik demeles tose vietose kur buvo didziausi plotai. Laikausi ir toliau jau beveik 7 men. Taciau, kiek teko dometis tikras poveikis atsiranda po metu ar net 18 men. Nera paprasta taip pakeisti gyvenimo buda, o dar sunkiau, tai daryti nuolat. Taciau galiu uztikrinti tai veikia labaiu , nei bet kokie vaistai. Kartais tik susimastau, kad ta reikejo pradeti daryti jau seniai, o ne po 14 metu. Tiek metu as su ja kovojau, naudodamas simtai ivairiausiu tepalu ir kt. Beje, atrodo isbandziau viska, o pegerejimai budavao tik labai trumpti, o dazniausiai nustojus naudoti koki hormonini tepala, liga vel islysdavao ir su dar didesnem pasekmemis.
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2011 09 06, 05:32)

O dar norėjau paklausti - kaip jūsų mintys dėl šeimos pagausėjimo, gydantis nuo PSO? Paskaičius Methotrexate šalutinių poveikių "enciklopediją" - tai tie vaistai nelabai suderinami su šeimos pagausėjimu. Kol kas antro dar neplanuojam, bet neaišku kur liga pasisuks. Gal ir teks kažką mastyt  ax.gif .

Ačiū,kad pasidalinot.
Šeimos didint neplanuoju,nes yra ir kitų sveikatos bėdų.Turiu vieną brangenybę.
Atsakyti
Mergaitės, ar galima Kartalinu tepti veidą? MB tai problematiškiausia vietą, galvoju pabandyti, bet jei negalima, tai ir toliau teks tepti hormoniniais sad.gif
Atsakyti