Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 39 namučiai

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 11 06, 19:20)
Merginos, turiu 30lt Pegase, kokią naują knygą patartumėt?  g.gif

O kokios tu labiausiai nori?
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 12:00)
Fatimala, kaip nustebinai del tos Janoso knygos blink.gif kokie ten dar durniai ir pan. As turiu jo "Panama labai grazi", 1989m, tai tikrai reto mielumo knyga wub.gif
Gal cia tavo knygoj vertejas pasistenge unsure.gif

Tai aš ir manau, kad čia labai daug nuo vertėjo priklauso. Knyga išleista 2007, 'Nieko rimta' leidyklos. Na šiaip man jų leidžiamos vaikiškos knygelės visada patiko, o šita nustebino. Na gal čia aš perdedu, bet įmesiu vienos pasakos "Kiškelis Valerijonas" ištraukas, spręskite patys:

"Balsas - lyg visko, degtinės ir konjako kokteilis. Kaip pirato, kuris trisdešimt trejus metus alsavo audros vėjais ir riaumojančios jūros druska. Trumpai tariant - šunsnukio."

"...vamtelėjo prakeiktas šunsnukis". ir pan.

o ir šiaip naudoja gana realistiškus žodžius: nudvėsė, priėdė, mulkis ir pan. Šiaip man asmeniškai nelabai vaikiškai skamba
Atsakyti
Fati, prajuokinai su tuo šunsnukiu lotuliukas.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 11 06, 18:20)

atiduoti man laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 17:17)
O koks įdomus pavadinimas  biggrin.gif

lotuliukas.gif
QUOTE(katilina @ 2010 11 06, 17:31)
Ir dar baisiai susinervinau, kai pamačiau prie nupigintų knygų "Tolima. Artima". Vos prieš kelias dienas virš 20 litų už ją mokėjau, o dabar nė 7 nekainuoja.  verysad.gif

nu uz tokius dalykus tikrai norisi kazka gun_bandana.gif

as baigiau Kaulu soda, pradejau Dreizerio Dzene Gerhart - is visai kitos operos...rolleyes.gif

panos, kaip gerai, kad pakeitem meeto vieta - sklinda kalbos, kad Panoramoj durdomas doh.gif
tai ka, ryt 14 val. renkames Europoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 lapkričio 2010 - 18:58
QUOTE(katilina @ 2010 11 06, 18:24)
O kokios tu labiausiai nori?

Tai va, kad nežinau... Visko noriu, o ko labiausiai ir neišsirenku doh.gif

QUOTE(Tibė @ 2010 11 06, 18:52)
atiduoti man laugh.gif

beee.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 13:17)
Ingėnai, kaip suprast, knyga 4lt kainavo?  bigsmile.gif

Aha. Pegase prie nuolaidinių ją radau. O pradinė jos kaina tai apie 30 Lt blink.gif
Šiaip 4 Lt su centais už tokią knygą, tai beveik kaip už dyka.

QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 13:23)
"As suprantu "Jurates ir Kastycio" verte, nu bet nepatinka man ta istorija is esmes biggrin.gif -pikta ragana, rūstus perkūnas, 'kiekvinas zingsnis zeme su baisia kancia' cool.gif

Ta istorija tai man išties patinka. Bet šiandien dar pavarčiau ją Pegase, schmoll.gif , bent iliustracijos būna tikrai gražesnės.

QUOTE(katilina @ 2010 11 06, 16:31)
*Gal gali pasakyti, kokie tie nusivylimai? O aš paskutinius kelis metus pirkdama labai nupigintas lietuvių autorių knygas tiek gerų rašytojų suradau, kad nebesakau, kad lietuviai nieko gero neparašo.  smile.gif

Nėr už ką, bet jei nepatiks, žinokit, kad aš nekalta, nes pati irgi neskaičiau, tik kito žmogaus nuomone rėmiausi.  ax.gif  smile.gif

Ingėnai, nupirkau tau Tiltas į Terabitiją.  Ir sau dar 3 nebrangias knygas nusipirkau, bet nebevardysiu, pasakysiu tik tiek, kad dvi iš jų su Doriforės "pagalba". Ir dar baisiai susinervinau, kai pamačiau prie nupigintų knygų "Tolima. Artima". Vos prieš kelias dienas virš 20 litų už ją mokėjau, o dabar nė 7 nekainuoja.  verysad.gif

* Pvz. Onos Miliukaitės-Delonienės "Geriausia diena - šeštadienis". Total košmar doh.gif Bandyta kopijuoti gal Madame romanus, bet labai jau nevykusiai cool.gif
Ugnės Barauskaitės "Dešimt". Kai pradėjau skaityti, atrodė lyg ir juokinga. Labai priminė jumoristinius straipsnelius Laimoje ar Moteryje. Bet vėliau... Pagalvojau, iš kur tiek ciniškumo pas moterį g.gif
Gal buvo ir dar kažkas, kas nelabai sužybėjo , bet ne viską noriu ir minėti dėl man vienai žinomų priežasčių blush2.gif
Išties tai mažai ir skaičiau paskutiniu metu lietuvių autorių kūrybos. Bet pvz. net vartydama bibliotekoje Buivydaitės romanus dar nelabai suprantu (o gal kada nors suprasiu), kas juose kitas taip žavi g.gif

QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 16:43)
Ta "Tolima artima' tai gera sakot? Mane isgasdino rasytoja- Dinamikos vadybininke biggrin.gif

Taigi, man rodos, Pajauta ją skaitė ir išgyrė.

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 11 06, 18:20)

Aš asmeniškai negalvodama pirkčiau naujieną "Kartą Amerikoje". Bet ji kainuoja 35 Lt. Įtariu, ta knyga galėtų patikti ir tau.

QUOTE(Masako @ 2010 11 06, 18:56)
:panos, kaip gerai, kad pakeitem meeto vieta - sklinda kalbos, kad Panoramoj durdomas  doh.gif
tai ka, ryt 14 val. renkames Europoj mirksiukas.gif

Buvau ten šiandien. Išties labai daug žmonių. Prie kavinių didžiausios eilės. Pegase irgi labai daug žmonių, kaip niekad. Kaip tik šiandien ten dirbo mano draugė. Užėjau pasisveikinti, norėjau pakalbėti truputėlį, bet neišėjo, nes vienas per kitą pirkėjai pas ją lindo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 17:39)
Fati, prajuokinai su tuo šunsnukiu lotuliukas.gif  blink.gif

juokinga tai mums, o va kaip skaityti visą tai dviejų metų vaikui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 11 06, 20:11)
juokinga tai mums, o va kaip skaityti visą tai dviejų metų vaikui  g.gif

Dviejų metų vaikui aš to irgi gal neskaityčiau...
Šiaip kai kuriose Vyt. Landsbergio vaikiškose knygutėse pasitaiko panašokų bajerių bei juokų, kad kartais net suabejoju, ar jie išties tinkami vaikams g.gif Bet visgi jie gal dar ne iki tokio lygio.
Pvz. vienas iš jų:
... Rudnosiukas pasiliko Lietuvoje, kur sunkiai augo, augo, vystėsi, vystėsi, paskui vargais negalais baigė vaikų darželį, vėliau dar ir mokyklą, kalėjimą blink.gif , ligoninę, temtį bei kitas lavinimo įstaigas... (Vyt. Landsbergis "Rudnosiuko istorijos").

O be to manoji jau kur kas didesnė, tai gal mažiau žalinga jai tokia jumoru švytinti literatūra tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 lapkričio 2010 - 20:39
Pasipilde mano knygu lentyna keliom knygutem wub.gif Kelione i Irana ir Kaledu nebus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 21:28)
Pvz. vienas iš jų:
... Rudnosiukas pasiliko Lietuvoje, kur sunkiai augo, augo, vystėsi,  vystėsi, paskui

blink.gif doh.gif lotuliukas.gif o dievuliau..
Atsakyti
Dar iš to pačio Rudnosiuko:

... Na pasibučiavo Rudnosiuko tėveliai vieną kartą - kažkas ne taip... Pasibučiavo kitą kartą- ogi žiūri, visiškai nieko! Ir taip jiems patiko bučiuotis, kad bučiavosi paskui nesustodami tris dienas ir tris naktis.

... Tada Rudnosiukui it koks raištis nukrito nuo akių, ausų bei kitokių organų - jis ėmė ir ūmai viską suprato. O supratęs pradėjo nebespjaudyti ant šaligatvio, nebeerzinti senučių ir mažų vaikų, nes Rudnosiukas jau buvo labai ūmai subrendęs.

Ir tokių panašių vietų šioje knygoje begalė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 21:38)
Dar iš to pačio Rudnosiuko:

... Na pasibučiavo Rudnosiuko tėveliai vieną kartą - kažkas ne taip... Pasibučiavo kitą kartą- ogi žiūri, visiškai nieko! Ir taip jiems patiko bučiuotis, kad bučiavosi paskui nesustodami tris dienas ir tris naktis.

... Tada Rudnosiukui it koks raištis nukrito nuo akių, ausų bei kitokių organų - jis ėmė ir ūmai viską suprato. O supratęs pradėjo nebespjaudyti ant šaligatvio, nebeerzinti senučių ir mažų vaikų, nes Rudnosiukas jau buvo labai ūmai subrendęs.

Ir tokių panašių vietų šioje knygoje begalė tongue.gif

Nebešiurpink jau doh.gif Geriau galvojau apie ta knyga unsure.gif Ir tai skaitosi vertinga vaikams literatura g.gif
Atsakyti