Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos * 39 namučiai

QUOTE(amber123 @ 2010 11 06, 20:37)
Pasipilde mano knygu lentyna keliom knygutem wub.gif Kelione i Irana ir Kaledu nebus 4u.gif

Puikūs pirkinukai thumbup.gif , sveikinu 4u.gif

Bet maniškei (ir man blush2.gif ), visgi "Rudnosiuko istorijos" labai patinka. Geras, bet šiek tiek lyg ir švelnesnis jumoras (sakyčiau, optimali jo dozė) yra V. Landsbergio "Pelytė Zita". Va tą , kiek pamenu, galima drąsiai skaityti ir dvimečiams trimečiams.
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 11 06, 21:37)
Pasipilde mano knygu lentyna keliom knygutem wub.gif Kelione i Irana ir Kaledu nebus 4u.gif

Pirmos noriu, antra thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 20:42)
Nebešiurpink jau  doh.gif Geriau galvojau apie ta knyga unsure.gif Ir tai skaitosi vertinga vaikams literatura g.gif

Jeigu tokio teksto bijaisi, tai tikrai tada neieškok tos knygos tongue.gif mirksiukas.gif Žinok, mažesnių-didesnių tokio pobūdžio perliukų ten pilna. Na bet koks septynmetis ar vyresnis, galvoju, neauga juk jau šiltnamio sąlygomis. Prisklausys dar ne tiek iš draugų ir kitų šaltinių.
Visgi nėra ta knyga ištisai vien tokie bajerukai. Mat jei skaityti visą tekstą, tai galima suprasti ir tą kalėjimą (nes Rudnosiukas buvo ištremtas). Žodžiu didaktika, tik galbūt kažkiek šokiruojančia forma kai kuriems.
Vat man asmeniškai tokie juokai suprantami ir priimtini. Maniškė, kiek pastebėjau, berods irgi turi gan gerą jumoro jausmą. Pvz. dievino Kazlo laidas "Nekenčiu reklamos" (turiu jas įsirašiusi). Aišku, visokie ponai Bynai. Simpsonus irgi mėgsta, bet tie, aš galvoju, visgi blogiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 21:47)
Jeigu tokio teksto bijaisi, tai tikrai tada neieškok tos knygos tongue.gif  mirksiukas.gif  Žinok, mažesnių-didesnių tokio pobūdžio perliukų ten pilna. Na bet koks septynmetis ar vyresnis, galvoju, neauga juk jau šiltnamio sąlygomis. Prisklausys dar ne tiek iš draugų ir kitų šaltinių.
Visgi nėra ta knyga ištisai vien tokie bajerukai. Mat jei skaityti visą tekstą, tai galima suprasti ir tą kalėjimą (nes Rudnosiukas buvo ištremtas). Žodžiu didaktika, tik galbūt kažkiek šokiruojančia forma kai kuriems.
Vat man asmeniškai tokie juokai suprantami ir priimtini. Maniškė, kiek pastebėjau, berods irgi turi gan gerą jumoro jausmą. Pvz. dievino Kazlo laidas "Nekenčiu reklamos" (turiu jas įsirašiusi). Aišku, visokie ponai Bynai. Simpsonus irgi mėgsta, bet tie, aš galvoju, visgi blogiau g.gif

As tai teksto nesibijau, bet galvoju ka tokia knyga gali duoti vaikui. Man tos Landbergio knygos atrodo tokios komercines, parasytos prikaisiojant tokiu dalyku kurie vaikams patinka blush2.gif Tikiu, kad jiems labai patinka ir tokios vietos 'kaip teveliai buciuojas ir buciuojas visa savaite' cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 21:43)
Pirmos noriu, antra thumbup.gif  smile.gif

pardaviau 19 minuciu ir pasidovanojau ja, nes lb norejau wub.gif thumbup.gif o kaledine ta skaitysiu gruodzio men wub.gif bus nuostabios kaledos
Atsakyti
Jeigu jau pradėjo apie citatas, tai V.V. Landsbergio knygoje "Angelų pasakos" yra tokia dainelė lotuliukas.gif

"Drožiau per dieną, bambuką vieną.
Krapščiau dantuką, kramčiau kaučiuką.
Kasiau pilvuką savo drambliukui..."

Papildyta:
Ir dar toje knygoje yra viena pasaka, kur bandoma papasakoti apie santykius:

"Tada Petriukas prasibrovė prie šulinio, pasilenkė ir pamatė kambaryje lovą, o toje lovoje gulėjo nuogi vyras ir moteris ir bučiavosi.
- Ką jie daro? - Paklausė Petriukas
- Mylisi, - pamokomu balsu pasakė dviejų metų bamblys. Petriukas susigėdo, kad toks mažas vaikas jam, dideliam, tokius dalykus aiškina ir atšovė:
- Neaiškink, pats suprantu. Ne mažas.
- Jai turbūt skauda?
- Neskauda. Jai gera."

šiek tiek normalesnio teksto ir toliau:
- O kaip galima Antanuką išoperuoti, jei jis dar negimęs? - Nesuprato Petriukas
- Žemėje tai vadinama abortu. Mes tai vadiname žmogžudyste... Už tai paskui angelų taryba ir nutarė, kad Antanuko tėveliai daugiau vaikučių nebegalės turėti. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 06 lapkričio 2010 - 21:09
QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 20:53)
As tai teksto nesibijau, bet galvoju ka tokia knyga gali duoti vaikui. Man tos Landbergio knygos atrodo tokios komercines, parasytos prikaisiojant tokiu dalyku kurie vaikams patinka blush2.gif Tikiu, kad jiems labai patinka ir tokios vietos 'kaip teveliai buciuojas ir buciuojas visa savaite' cool.gif

Bet tu turbūt nė vienos jo knygos ir neskaitei mirksiukas.gif Komercinės man jos tikrai neatrodo.
Pvz. "Arklio Dominyko meilė" išrinkta geriausia 2004m. lietuviška vaikiška knyga. Ne durniai juk gal rinko mirksiukas.gif Nors man pačiai toji "Dominyko meilė" truputėlį nuobodoka. "Pelytė Zita" dinamiškesnė ir artimesnė, ir tų pošlysčių joje lyg ir neprisimenu g.gif Šiaip didaktikos tai tikrai yra jo knygose. Pvz. "Arklio Dominyko meilė" moko mylėti kažką, rūpintis, globoti, savo esybe kažkiek gal net primena "Mažąjį princą" g.gif (aišku, jam tikrai neprilygsta). Knygoje "Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes" labai daug info apie planetas. Gal net perdaug. Ir viskas pateikta žaisminga forma, sukurti prasmingi pasakojimai. "Pelytėje Zitoje" pamenu labai daug lietuviškumo. Na gal man kiek užstrigę tai ir iš matyto spektaklio pagal šią knygą. Gražiai interpretuotos lietuvių liaudies dainos (kažkurios iš jų berods yra ir knygoje). Ir šiaip tokia žemiška, pamokanti istorija.
Va "Rudonosiuko istorijose" gal visgi daugiausia tų minėtų "perliukų". Bet kartu yra vaikiškai pateiktos informacijos apie NKVD (kitaip pavadinta), žmonių persekiojimus, tremtį, netgi nepriklausomybės atkūrimą.
Žodžiu, tikrai nėra Landsbergio knygos kažkokie pliurpalai apie nieką su aštriais juokeliais.

QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 21:00)
Jeigu jau pradėjo apie citatas, tai V.V. Landsbergio knygoje "Angelų pasakos" yra tokia dainelė  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Bet žinot, aš galvoju, ne veltui sakoma "sprendžia pagal savo sugedimo lygį" biggrin.gif
Aš manau, kad mums, suaugusiems, visokios kreivos mintys skaitant šiuos tekstus lenda tongue.gif O vaikai tai ką -jie dar nesugadinti, dar mąstymas jų visai kitoks. Neeiško matyt kažkokių poteksčių. Nes ir nežino, kad reikia jų ieškoti.
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 21:07)
Jeigu jau pradėjo apie citatas, tai V.V. Landsbergio knygoje "Angelų pasakos" yra tokia dainelė  lotuliukas.gif

Papildyta:
Ir dar toje knygoje yra viena pasaka, kur bandoma papasakoti apie santykius:

"Tada Petriukas prasibrovė prie šulinio, pasilenkė ir pamatė kambaryje lovą, o toje lovoje gulėjo nuogi vyras ir moteris ir bučiavosi.
- Ką jie daro? - Paklausė Petriukas
- Mylisi, - pamokomu balsu pasakė dviejų metų bamblys. Petriukas susigėdo, kad toks mažas vaikas jam, dideliam, tokius dalykus aiškina ir atšovė:
- Neaiškink, pats suprantu. Ne mažas.
- Jai turbūt skauda?
- Neskauda. Jai gera."

šiek tiek normalesnio teksto ir toliau:
- O kaip galima Antanuką išoperuoti, jei jis dar negimęs? - Nesuprato Petriukas
- Žemėje tai vadinama abortu. Mes tai vadiname žmogžudyste... Už tai paskui angelų taryba ir nutarė, kad Antanuko tėveliai daugiau vaikučių nebegalės turėti. "

Oho blink.gif "Angelų pasakos", reiškiasi, išties aštrokos blink.gif Ypač ta antroji istorija cool.gif Va šitos knygos aš matyt jau neieškosiu schmoll.gif
Atsakyti
Ingėnai, žinok man ši knyga visai neatrodo vaikiška. Mes su draugu skaitydavom ją vakarais vienas kitam ir juokdavomės iki ašarų. Aš manau, kad vaikai net ne viską suprastų ten. Man labiau tai priminė geras humoreskas, artimas Erlicko stiliui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 21:42)
Puikūs pirkinukai thumbup.gif , sveikinu 4u.gif

Aciu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 21:26)
Ingėnai, žinok man ši knyga visai neatrodo vaikiška. Mes su draugu skaitydavom ją vakarais vienas kitam ir juokdavomės iki ašarų. Aš manau, kad vaikai net ne viską suprastų ten. Man labiau tai priminė geras humoreskas, artimas Erlicko stiliui  ax.gif

Va va, kaip jau minėjau, man Landsbergio knygelės kartais asociacijas su Erlicku sukelia drinks_cheers.gif
Ta "Angelų pasakos" man nelabai ir girdėta netgi.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 06, 21:35)
Ta "Angelų pasakos" man nelabai ir girdėta netgi.

Oj, aš visada maniau, kad būtent ši knyga yra jo populiariausia ir žinomiausia. Man draugas apie ją papasakojo, sakė būtina turėti namų bibliotekoj. Neleisdavo man skaityti, kol jis darbe būdavo, o aš neiškęsdavau, skaitydavau ir viena. O vakare vėl tą patį. Man labai patiko ši knyga, galima skaityti po truputį, kas kiek laiko. Aš paskui nusipirkau ir CD diską "Obuolių pasakos" .
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 11 06, 22:37)

Amber, o kur pirkote Kaledu nebus? As irgi kauniete, uztat ir klausiu, nes buvau poroj knygynu ir ten jos nebera...
Atsakyti