QUOTE(Papugele @ 2010 11 06, 20:53)
As tai teksto nesibijau, bet galvoju ka tokia knyga gali duoti vaikui. Man tos Landbergio knygos atrodo tokios komercines, parasytos prikaisiojant tokiu dalyku kurie vaikams patinka

Tikiu, kad jiems labai patinka ir tokios vietos 'kaip teveliai buciuojas ir buciuojas visa savaite'
Bet tu turbūt nė vienos jo knygos ir neskaitei

Komercinės man jos tikrai neatrodo.
Pvz. "Arklio Dominyko meilė" išrinkta geriausia 2004m. lietuviška vaikiška knyga. Ne durniai juk gal rinko

Nors man pačiai toji "Dominyko meilė" truputėlį nuobodoka. "Pelytė Zita" dinamiškesnė ir artimesnė, ir tų
pošlysčių joje lyg ir neprisimenu

Šiaip didaktikos tai tikrai yra jo knygose. Pvz. "Arklio Dominyko meilė" moko mylėti kažką, rūpintis, globoti, savo esybe kažkiek gal net primena "Mažąjį princą"

(aišku, jam tikrai neprilygsta). Knygoje "Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes" labai daug info apie planetas. Gal net perdaug. Ir viskas pateikta žaisminga forma, sukurti prasmingi pasakojimai. "Pelytėje Zitoje" pamenu labai daug lietuviškumo. Na gal man kiek užstrigę tai ir iš matyto spektaklio pagal šią knygą. Gražiai interpretuotos lietuvių liaudies dainos (kažkurios iš jų berods yra ir knygoje). Ir šiaip tokia žemiška, pamokanti istorija.
Va "Rudonosiuko istorijose" gal visgi daugiausia tų minėtų "perliukų". Bet kartu yra vaikiškai pateiktos informacijos apie NKVD (kitaip pavadinta), žmonių persekiojimus, tremtį, netgi nepriklausomybės atkūrimą.
Žodžiu, tikrai nėra Landsbergio knygos kažkokie pliurpalai apie nieką su aštriais juokeliais.
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 21:00)
Jeigu jau pradėjo apie citatas, tai V.V. Landsbergio knygoje "Angelų pasakos" yra tokia dainelė
"Drožiau per dieną, bambuką vieną.
Krapščiau dantuką, kramčiau kaučiuką.
Kasiau pilvuką savo drambliukui..."
Bet žinot, aš galvoju, ne veltui sakoma "sprendžia pagal savo sugedimo lygį"
Aš manau, kad mums, suaugusiems, visokios kreivos mintys skaitant šiuos tekstus lenda

O vaikai tai ką -jie dar nesugadinti, dar mąstymas jų visai kitoks. Neeiško matyt kažkokių poteksčių. Nes ir nežino, kad reikia jų ieškoti.
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 06, 21:07)
Jeigu jau pradėjo apie citatas, tai V.V. Landsbergio knygoje
"Angelų pasakos" yra tokia dainelė
"Drožiau per dieną, bambuką vieną.
Krapščiau dantuką, kramčiau kaučiuką.
Kasiau pilvuką savo drambliukui..."
Papildyta:
Ir dar toje knygoje yra viena pasaka, kur bandoma papasakoti apie santykius:
"Tada Petriukas prasibrovė prie šulinio, pasilenkė ir pamatė kambaryje lovą, o toje lovoje gulėjo nuogi vyras ir moteris ir bučiavosi.
- Ką jie daro? - Paklausė Petriukas
- Mylisi, - pamokomu balsu pasakė dviejų metų bamblys. Petriukas susigėdo, kad toks mažas vaikas jam, dideliam, tokius dalykus aiškina ir atšovė:
- Neaiškink, pats suprantu. Ne mažas.
- Jai turbūt skauda?
- Neskauda. Jai gera."
šiek tiek normalesnio teksto ir toliau:
- O kaip galima Antanuką išoperuoti, jei jis dar negimęs? - Nesuprato Petriukas
- Žemėje tai vadinama abortu. Mes tai vadiname žmogžudyste... Už tai paskui angelų taryba ir nutarė, kad Antanuko tėveliai daugiau vaikučių nebegalės turėti. "
Oho

"Angelų pasakos", reiškiasi, išties aštrokos

Ypač ta antroji istorija

Va šitos knygos aš matyt jau neieškosiu