naujieji... kaledos- svenciama tik del vaiku... puosiama, tvarkomasi, dovanas isprotejusi mama perka jau nuo rugsejo...
o siaip reikia ismokti sypsotis va vaikas visas ant nervu- klausia mama kodel nesisypsai... apie sventes vis- kokios sventes- mamos kaip neuzmirsti kaip reikia sypsotis???
Visa gyvenima, nuo pat mazu dienu kiek jau atsimenu, kaledos buvo ir yra graziausia metuose svente. Kai mazesne buvau, labai patikdavo del to kad seneliai buvo, poterius sukalbet reikedavo, kazkaip jie sugebedavo iziebti ta kaledu jausma, plius visada budavo sniego, visada buvo pecius pakurentas, mamukas liepdavo pervalyti lekstutes, irankius, stiklines. Nebuvo jokio alkoholio. Dabartines kaledos kur bepaklausai nebe tokios kaip senais laikais... Dingusi kazkur TIKRA Kaledu dvasia. Bet tai vistiek pati graziausia svente, svarbiausia ta jausma nesioju sirdyje kartu su prisiminimais. Sakiau, kai pati turesiu seima ir vaiku, darysiu viska kad tikrai vaikuciai jaustu tai ka as jauciau. Nes as laukdavau ne del dovanu, o del to malonaus jausmo, jaukios ir siltos atmosferos, kuria sudaro ne dovanos, o zmones.
O Naujuju metu niekada nelaukiau, o kodel? Po siai dienai pati i si klausima nezinau tikslaus atsakymo... Matyt daug kaltes daro alkoholis, kurio as nekenciu!
O Naujuju metu niekada nelaukiau, o kodel? Po siai dienai pati i si klausima nezinau tikslaus atsakymo... Matyt daug kaltes daro alkoholis, kurio as nekenciu!
Sveikos mergytės, nors dar tik rugpjūtis o aš jau laukiu žiemos švenčių vis dažniau jau pagaunu save,mastančia apie dovanas ir visa kita
Ar yra kas dar jų laukia taip anksti

Manau, kad jau laukiančių tikrai yra, nes jau kai kuriomis būsimomis dovanomis laikas pradėti rūpintis dabar...Paskui bus per vėlu...
QUOTE(allegro @ 2013 08 13, 10:11)
Manau, kad jau laukiančių tikrai yra, nes jau kai kuriomis būsimomis dovanomis laikas pradėti rūpintis dabar...Paskui bus per vėlu...

Siemet pasizadejau sau, kad jau nuo rugsejo pradesiu rupintis dovanomis, nes tikras beprotnamis paskutini menesi buna

oi ,as jau laukiu, o laukimas prasidejo visai netycia
kai vaikai is nieko niekur pradejo dainuoti jingle bells
nu ir kkaip jie mane uzvede ne tas zodis
jau planuoju tiksliau jau sugalvojau papuosimus, tai daabr rinksimes materiola
ir suku galva del advento kalednoriaus

ir suku galva del advento kalednoriaus

Pritariu... "materijolą" rinkti tai pats tas
o dėl advento kalendoriaus manau sugalvosit... Mūsų advento kalendorius bus nertas,dar parti netikėjau,kad sugebėsiu. Bet jau pradėjau nert dvidešimtą maišelį, tad pora dienikių ir bus baigta, beliks tik krakmolyti ir puošti, bei dovanas susipirkt ir sudėt...

Laukiu, jau visą vasarą kaip laukiu
ir vaikai taip pat jau laukia. Sako, jau pasiilgom sniego ir žiemos, o labiausiai - eglutės.
Šiandien visą pusdienį mąsčiau, ką reikės dovanoti sesers šeimynai, nes kitiems kaip ir sugalvota jau. Net pasiskambinau jai, paklausti, ar patiko praėjusių Kalėdų dovanos (na, jos tokios ypatingos buvo) ir ko norėtų šiais metais. Tai likau nesuprasta.
Ji į pliažą ruošėsi, o aš čia apie Kalėdas
Na, bet čia jos problemos, reiškia gaus tai, ką aš pati sugalvosiu

Šiandien visą pusdienį mąsčiau, ką reikės dovanoti sesers šeimynai, nes kitiems kaip ir sugalvota jau. Net pasiskambinau jai, paklausti, ar patiko praėjusių Kalėdų dovanos (na, jos tokios ypatingos buvo) ir ko norėtų šiais metais. Tai likau nesuprasta.

o aš vakar savo trimečiui pasakoju, kad savaitgalį turėsim didelę šventę, statysim didelę baltą palapinę ir bus jo ir sesės krikštynos
o jis sako : "didelė šventė bus..bus daug dovanų..puošim eglutę"

as skaitau jusu postus, ir nesuprantu
, visai manes ta ziema netraukia. nors pries kelias dienas draugei pasakiau, kad jau tik apie kaledu dovanas beliko galvoti
, nes vasaros nebeliko. bet kaledu visvien nelaukiu. gal del to, kad tikrai nebeliko tos kaledu dvasios? anksciau budavo idomu nuvaziuoti i kaima, ar pas kokias gimines. ta atmosfera buvo laukimo ir jaukumo.
dabar, nors ir yra mazi vaikai, bet as nejauciu to dziaugsmo. gal del to, jog visas gyvenimas liko tik begime?
aisku, labai daug duoda ir tai, jog jau kelintus metus is eiles, nebera sniego, eglute puosiama tik dirbtine.... reikia kazkaip isivesti naujas tradicijas, kurios suteiktu kazkokios auros, tiek namuose, tiek tada ir asmeniniame gyvenime.
o kokias jus tradicijas puoselejate???

dabar, nors ir yra mazi vaikai, bet as nejauciu to dziaugsmo. gal del to, jog visas gyvenimas liko tik begime?

o kokias jus tradicijas puoselejate???