Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

Man visu graziausia yra kieme (o jei dar fasadineje puseje) zibanti egle. Apgalvotoje vietoje pasodinus, galima tureti Kaledu egle daug metu ir vis didesne thumbup.gif .
Nzn ar Lietuvoje jau yra tokios tradicijos, bet Vokietijoje masiskai puosiama (kartais net per daug) sviecianciomis girliandomis lauke.
Patalpoje visai grazu ir kokybiskos nedideles arba vidutinio dydzio dirbtines eglutes, kurios atrodo ne ka prasciau uz naturalias (galvojant apie ekologija), juk girliandos ant zidinio ar vainikai ant duru taip pat buna dirbtiniai ir puikiai atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 gruodžio 2010 - 11:34
QUOTE(vida777 @ 2010 12 17, 13:30)
Didele gyva egle kiekvienuose namuose man irgi sukelia liudnas emocijas - juk tai gamtos niokojimas, kuris kaip ir visa kita, kazkada atsilieps musu paciu gyvenimui.

Dvigubi standartai blush2.gif Ir net iskreipti sakyciau, nes dauguma egluciu arba auginamos pardavimui, arba yra retinamos. O vat nei durims, nei grindims, nei baldams naudojama mediena neauginama. turiu omenyje ne egzotiskas rusis, bet musu, lietuviskas. As suprantu, kai zmogus nepasisako kategoriskai uz naturalaus medzio grindis, ar baldus, bet kai cia buvo kalbama apie plokstinius baldus ir laminato grindis, kaip apie blogi (kam siaip as pritariu, nors ir pati turiu plokstinius virtuves baldus), tai man atrodo koks skirtumas, ar laminato grindys, ar plastikine eglute smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2010 12 17, 13:30)
Patalpoje visai grazu ir kokybiskos nedideles arba vidutinio dydzio dirbtines eglutes, kurios atrodo ne ka prasciau uz naturalias (galvojant apie ekologija)

ta pati galima pasakyti apie laminato grindis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 12 17, 11:48)
Dvigubi standartai  blush2.gif

labai smulkinantis, gal ir taip.
Nesigilinsiu i tai, bet ne visi perka tam skirtas eglutes (ypatingai ne didmiesciuose), o ypac anksciau tikrai nepirkdavo..., todel ta sakini ir istryniau, kad nekiltu papildomu diskusiju.

Niekaip negaleciau lyginti eglutes arba Kaledinio vainiko su baldais, grindimis. Viena yra laikina ir praejus sventei sunaikinama, kita yra beveik amzina. Sakyciau, tai net nelyginami dalykai.
As visada uz naturalius dalykus. Ir pas mus eglute puosiama gyva (MB seimos tradicijos), bet kiekviena karta burbu jam ta pati ir nematau prasmes gyvos eglutes puosime (del trumpos egzistencijos), kaip ir nematau nieko blogo dirbtineje, jeigu kam tai patinka. Gal atsiras kada, o gal jau yra, eglutes is naturalaus silko ar kt. naturaliu medziagu smile.gif .
Tiesiog pasakiau savo nuomone, kad siuo konkreciu atveju as nieko blogo neizvelgiu dirbtinume. Kita kalba - to dirbtinumo kokybe .
Vat del plastmasiniu geliu, metu metais "puosianciu" interjera, sakyciau - ne ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 gruodžio 2010 - 12:48
Ka manote?

user posted image

yra galimybe nusipirkti g.gif 3+2+1
Atsakyti
del to puosimosi lauke, tai nakti pravaziuojant paziureti grazu; pas mus kas antras namas pasigrazines (kai kurie net laaaaaaaaaaaabai:))), bet is kitos puses paziurejus gaunas, kad puosiesi del kaimynu, nes pats kambari sededamas tai to grozio nematai g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o del gyvu ir sintetiniu egluciu, tai as tik uz gyvas - nes jos GYVOS, nes jos KVEPIA, nes jos JAUKIOS, primena vaikyste ir t.t. o del ekologijos tai pasakysiu as Jums, kad tu spec. uzaugintu egluciu iskirtimas nepridaro nei simtosios dalies tiek zalos, kaip sintetines egles nuo ju atsiradimo ir gyvenimo pabaigos - kiek brudo ismeta i atmosfera fabrikai kol tas egles paganima, susandeliuoja, parduoda, galiausiai tie tersalai garuoja pas Jus namuose ir kai ta egle ismetate tai jinai guli siusklyne simta metu kol suyra ir vis dar garuoja? o visas tas brudas iskrenta ant musu, ant kitu gyvu egluciu ir visokiu triuseliu galvu rugstinio lietaus pavidalu.... nu baisiai as cia pries Kaledas pavariau.... teisingumo deliai pasakysiu, kad siemet mano mama vel issitrauke dirbtine eglute, nes tu gyvu tai kainos kooooooooosmines, o visgi krize:/, o pas save tai kuriu plana chuligana pasitelkti savo kurybini prada ir ka nors sutverti is saku:) p.s. dirbtine egle apkabinejau imbieriniaias meduoliais, tai jauciuosi siek tiek kompensavusi sintetine egle tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 12 17, 14:34)
Ka manote?

man tai schmoll.gif kazkokia paprasta keliolikos metu senumo sopke aptraukta geletu gobelenu... nei stiliaus, nei elegancijos...
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 12 17, 14:34)
Ka manote?

Griozdas.
Atsakyti
QUOTE(Temidė @ 2010 12 17, 15:07)

Na kodel griozdas? ja pervilkus tai butu labai patogus baldas. Plati ypac svetainej seimyniskai sutupt gali . Jei didesne svetaine name tai man visai grazus baldas ax.gif Bute tai aisku butu per didele .
Atsakyti
QUOTE(michele @ 2010 12 17, 15:22)
Na kodel griozdas? ja pervilkus tai butu labai patogus baldas. Plati ypac svetainej seimyniskai sutupt gali . Jei didesne svetaine name tai man visai grazus baldas  ax.gif Bute tai aisku butu per didele .

vietos tai turesime.

Gal kitokiu rakursu kitaip atrodo

user posted image
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2010 12 17, 13:48)
del to puosimosi lauke, tai nakti pravaziuojant paziureti grazu; pas mus kas antras namas pasigrazines (kai kurie net laaaaaaaaaaaabai:))), bet is kitos puses paziurejus gaunas, kad puosiesi del kaimynu, nes pats kambari sededamas tai to grozio nematai g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ....

del puosimosi lauke, tai gal ne visai del kaimynu, kitaip gautusi, kad jusu kaimynai puosia del jusu. Juk is namu iseiname/pareiname ne viena karta, vaikai zaidzia lauke, ir net gryztant i namus tokia aplinka labai pakiliai nuteikia.

Del gyvu ir dirbtinu egluciu jus taip pat teisi.
Man turbut suveikia kazkokie psichologiniai dalykai (gal skupumas biggrin.gif ) - negaliu pirkti tam, kad ismesti, man viskas turi tarnauti amzinai lotuliukas.gif .

Iriska, sofute butu nieko, paprastame TV kambaryje patogiai isitaisyti (del nuolaidziu porankiu labai patogu ant tokios padribsoti), na gal dar + fotelis, bet ne visas komplektas ir ne svetainei. Tokia butu mano nuomone.
Atsakyti
Iriska,sofa gal ir nieko,tik labai jau pavargus atrodo.Gal pervilkti reiketu?
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 12 17, 15:39)
Iriska,sofa gal ir nieko,tik labai jau pavargus atrodo.Gal pervilkti reiketu?

Net nezinau, vyras priesinasi labai jau. Sako kad porankiai per daug vietos uzims. doh.gif unsure.gif
Atsakyti