Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

QUOTE(Suomi @ 2010 11 14, 11:20)
...pasake triju vaiku mama biggrin.gif

lotuliukas.gif nuis ax.gif .
Vaikus baisiai myliu, bet būti full-time mama negaliu, stogas nuvažiuotų.
Šiaip, man tai dar pasisekė su vyru, ans su vaikais žaidžia, o aš šalia galiu ką nors rankdarbiauti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigryte @ 2010 11 14, 01:38)
O kas link jūsų dukružės... na, nenoras prarasti "vaikystės ryšio" - tai viena, čia nieko negaliu pasakyti, pati viską supranti. Bet va priežastis, kad "grupė jau susidraugavusi" tai... na, rusų grupė juk irgi bus susidraugavusi  mirksiukas.gif O vaikui pusę metų palankyti vieną darželį, prisitaikyti, susidraugauti, o paskui staiga imt ir į kitą peršokt - kur net ir kalba kitokia... nežinau, abejoju, ar mažas smūgis būtų  g.gif Dar klausimas, kas blogiau: ar kraustytis į naują šalį ir iškart naują kalbą mokytis, ar po kažkurio laiko... Mes saviškę į suomišką visgi nusprendėm leisti  rolleyes.gif  Nors neaišku, ar gyvensime čia ilgiau kaip 3-4 metus, bet geriausiu atveju - eidama į suomišką mokyklą jau laisvai kalbės vietine kalba, o blogiausiu atveju - net ir bet kurioj kitoj šaly gyvenant papildomos kalbos mokėjimas niekad netrukdys  biggrin.gif  Tuo labiau, kad ir patys suomių mokysimės, tai galėsim visa šeima kartą per savaitę suomiškai kalbėtis  bigsmile.gif

Na prie susiformavusios grupės manau galės kažkiek prisitaikyti,kadangi moka kalbą. Be to ji pas mane prastokai gan šneka savo amžiui,tai galvoju tegul dar pašneka rusiškai,kad labiau pramoktų,nes kai atsikraustysim,tai rusų kabą girdės tik iš manęs. O kiek to bendravimo telieka,kai visą dieną darželyje. Tikiuosi,kad pramoks geriau šnekėti per tą laiką. Labai sunkai ji įsimena naujus žodžius,o apie sakinių dėliojimą išvis tyliu doh.gif Tik aš dažniausiai ją ir suprantu. Jau galvoju ją pas logopedą vesti.
Atsakyti
Kucheriashka, nepergyvenk, dėl kalbėjimo unsure.gif , vaikai skirtingi, skirtingai pradeda kalbėti.
Mano vyresnioji dukra anksti pradėjo kalbėti ir dabar čiauškutė, o mažoji sunkiai. Tik kelis žodžius moka. Bet darželyje grupėje visi tokie patys. Ir visi po truputi daugiau bando sakyti. Svarbiausia, kad vaikas tave supranta. Mano mažoji labai gerai rankomis ir mimika parodo ko nori ax.gif
Atsakyti
Du kart gavosi doh.gif

Norėjau pasakyti, kad jei tikrai neramu, gali tikrai nueit pas logopedą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 17 lapkričio 2010 - 08:32
Norejau organizuoti susitikima, bet Elmis pirmadieni gavo tris skiepus doh.gif tai dabar vaikas kaip nesavas, jau naktele sianakt buvo... Gal geriau jam bus be aktyvios socialines veiklos sia savaite smile.gif

Kucheriashka, kada atvaziuojat? Man plaukai baigia isslinkti, o tu, jei gerai prisimenu, kai ka toj srity nutuoki ax.gif
Atsakyti
Man irgi siaubingai slenka plaukai wacko.gif
Dar taip nėr buvę
Atsakyti
Tai va, Kucheriashka, prasom konsultacija biggrin.gif
Na, man tai aiskus pogimdyvinis laktacinis slinkimas... Anksciau slinkdavo ir man atrodydavo, kad labai, bet lyginant su tuo, kas dabar darosi, tai graudziai juokinga...
Atsakyti
Man vargu, kad pogimdyvinis hihihi.gif
Būdavo, kad slenka, ypač jei ilgesni būdavo. Nors dabar toks įtarimas, kad tai visada sutapdavo su rudeniu g.gif . Bet dabar doh.gif ranką baisu į plaukus kišti doh.gif
Atsakyti
Bandysiu nuvest pas logopedą,bent jau,kad ramiau būtų. Tik nežinau ar spėsiu kol neišvažiavom,laikas taip greit bėga,mažiukas atima daug laiko,o reikalų dar pilna.

Suomi,galiu tik užjausti dėl plaukų slinkimo,bet patarti ne ką galiu daug. Taip jau yra pas moteris,kad po gimdymo slenka plaukai. Nėštumo periodu pas moterys dažniausiai sustriprėja nagai ir plaukai. Plaukai daug mažiau slenka ir šūkuojantys ant šepečio jų būna tikrai mažiau nei nesilaukiančiai moteriai,bet mes tiesiog to nepastebim. Gimus vaikeliui,organizmas pradeda grįžti į savo normas. Ima slinkti plaukai,tie kurie neišslinko nėštumo periodu. Kieikvienas plaukas turi savo gyvenimo periodą ir jis turi iškristi,o senąjį pakeičia naujas plaukas. Todėl moterims būna didelis šokas,kai pradeda slinkti kuokštais plaukai,bet čia nelabai ką padarysi,plaukai turi pasikeisti į naujus. Bet aišku vis gi kažkiek galima tai pristabdyti,bet nedaug. Pažiūrėk ar yra Suomijo Furterer produkcija parduotuvėse. Ten yra kapsulės nuo plaukų slinkimo. Yra dviejų rušių. Būtent vienos kapsulės ir yra dažniausiai skiriamos moterims kurioms slenka plaukai po gimdymo,tai tau šiek tiek pristabdys tą slinkimą.Aš esu bandžius kitos rūšies,tai likau nerealiai patenkinta rezultatu. Arba pasivaikščiok po kirpimo salonus ir pažiūrėk KEUNE produkcija,ten yra taipogi labai veiksmingas šampūnas nuo slinkimo. Yra dviejų rušių,tai prisimenu tik,kad tas kuris veiksmingas turi gan nemalonų kvapą. Man atrodo,kad lygtais ant buteliuko toks pilkas apskritimas. Tai va apie šitas kapsules ir šampūną galiu garantuoti,kad gerai padeda.Kai laukiausi dukters,man plaukai labai slinko per pirmus tris mėnesius,tad po gimdymo slinkimo nebebuvo. Kaip tik naudojau furtere kapsules ir jos man padėjo,be to jos skatina ir greitina naujų plaukučių augimą. Po kurio laiko pati pastebėjau,kad visur styrojo maži plaukučiai. Per šį nėštumą man plaukai neslinko,tai ir gi su siaubu laukiu,kai pažiukui bus trys mėnesiai,nes būtent tada ir prasideda tas plaukų keitimasis.
Na o Liepsnikei galiu tai pat patarti tą šamžūną apie kurį minėjau. Jei rasit tokį saloną kuris dirba su KEUNE,tai gali būti,kad jie neturės to šampūno,bet paprašykit,kad jie užsakytų pas savo vadybininkus,o po kurio laiko ateisit atsiimti. Arba tegul duoda tiesioginės įmonės parduotuvės adresą. Beto liepsinke,tu ir gi gali pabandyti kapsulytes trinti į galvą,bet reikia tikrai ten sąžiningai jas naudoti,jei nori rezultato,nes kitaip bus pinigai išmesti į balą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kucheriashka: 17 lapkričio 2010 - 11:54
O atvažiuosim mes matyt po Naujų Metų. Vyras labai norėjo iki naujų,bet matyt nesigaus. Nes kol visos inspekcijos nepatikrins namo,tai negalima bus į jį įsikelti,o prieš šventes vyras galvoja,kad nelabai gausis su visais suderinti laiką dėl apžiūros.Labai jau griežtai ten pas juos,jei pamatytų bent kokius daiktus,kad po truputį ruošiamės įsikelti,tai iškart būtų uždrausta,rastų šimtas priežasčių kodėl negalima.
Atsakyti
Kucheriashka - statėt namą?
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2010 11 17, 16:35)
Kucheriashka - statėt namą?

Taip. Apdailos darbai dabar vyksta.
Atsakyti