Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės

Ačiū, vai2 smile.gif

Prieš pora metų esu dariusi projektą "Advento keliu". Veikla apėmė visą advento laikotarpį ir buvo vykdoma su mokinių šeimų nariais ir, aišku, pačiais mokiniais. Pabandysiu į paštą nusiųsti spaudai parengtą straipsnį apie projektą. Tame rašinyje atsiskleidžia visa veiklos esmė. Jeigu kam bus įdomu, galėsiu pasidalinti sumanymu detaliau.

Prašyčiau mane informuoti, ar pavyko nusiųsti į Jūsų paštą minėtą rašinį, nes darysiu tai pirmą kartą smile.gif
Atsakyti
Įmečiau į paštą knygą "Žiemos švenčių rankdarbiai".Manau pasinaudosit - ten daug gražių dalykėlių yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis, tik įsikėlėm į naujus namučius, o jau tiek priplepėjot, šaunuolės, labai smagu skaityti thumbup.gif Labai ačiū už puikias idėjas advento laikui, vaikai labai laukia. Pirmą kartą gyvenime dirbu su jungtinėm klasėm, jaučiuosi kaip degraduoju, pačiai pamokos neįdomios, o ir mano ketvirtokai jaučiu laukia nesulaukia ko nors įdomesnio. Tiesiog nieko nespėju ir ima siūtas. Ačiū už siuntinukus į paštą, labai gelbėja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2010 11 11, 22:38)
Kuriai klasei?  g.gif
Papildyta:
Aš turiu Džimbos įvairių dainelių ir karaoke, ir su žodžiais. Neaišku kokių reikia g.gif

Man reikia 4 klasei blush2.gif
Atsakyti
Dar galiu pamėtėti idėją bendrai vaikų ir tėvų veiklai advento laikotarpiu.

Kadangi tėvai ir vaikai sumanė rengti Kalėdų vakarėlį, mąsčiau, kuo jame galėčiau užimti vaikus. Taip kilo idėja kurti kalėdinę pasaką. Aš sąsiuvinyje parašiau pradžią. Esmė tokia: Kalėdų senelis ruošia dovanėles ir rengiasi pas vaikus, bet apsižiūri, kad sugadintas sniego malūnas- tarp girnų pripilta anglies. Senelis siunčia nykštuką išsiaiškinti... Sykiu su tekstu po vaikų namus keliavo mokinių sąrašas, pagal kurį šeimos turėjo orientuotis, kurioj vietoj yra rašomas kūrinys (ar dar toliau plėtoti įvykius, ar jau kreipti pabaigos link). Taip sąsiuvinis keliavo po namus, pasaka buvo sukurta. Per vakarėlį tėvai skaitė savo sukurtą teksto dalį. Visi sykiu galvojome, koks tiktų pavadinimas pasakėlei.Buvo smagu ir vaikams laaabai patiko. Vėliau tekstą surinkau kompiuteriu, pridėjau nespalvotų paveiklsėlių iliustracijaoms, išspausdinau ir kiekvienas gavo po knygutę, kurią buvo galima ir skaityti, ir spalvinti.
Atsakyti
Per dailės ir darbelių pamokas kartais norisi kažkokių naujų minčių ir idėjų. Viena mergaitė atsinešė naują knygelę, tai radom neblogų darbelių. Nusiunčiau į paštą darbelių pavyzdžių su pintomis (iš krepinio popieriaus, galima ir medžiaginių juostelių ) juostelėmis.
smile.gif

dar įdėjau į paštą:
- Anglų k. abėcėlės kryžiažodis,
- Rekomenduojamos literatūros sąrašas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo domassss: 12 lapkričio 2010 - 08:50
[quote=linius,2010 11 11, 22:21]
Ačiū, vai2 smile.gif

Prieš pora metų esu dariusi projektą "Advento keliu". Veikla apėmė visą advento laikotarpį ir buvo vykdoma su mokinių šeimų nariais ir, aišku, pačiais mokiniais. Pabandysiu į paštą nusiųsti spaudai parengtą straipsnį apie projektą. Tame rašinyje atsiskleidžia visa veiklos esmė. Jeigu kam bus įdomu, galėsiu pasidalinti sumanymu detaliau.

Prašyčiau mane informuoti, ar pavyko nusiųsti į Jūsų paštą minėtą rašinį, nes darysiu tai pirmą kartą smile.gif
[/quote

Labai puikus projektas, vertas dėmesio. Mane labai sudomino. Norėčiau ir aš ką nors panašaus padaryti. Gal galite smulkiau aprašyti, duoti užduočių pavyzdžių. Aišku jei nesunku. Juk darbo kiek suprantu įdėta labai daug. Gal ir nesinori visko dykai dalinti. Bet jei nesunku.... Būsiu labai dėkinga.
Tikrai vertas dėmesio projektas.
Atsakyti
[quote=Iruciukass,2010 11 12, 13:58]
[quote=linius,2010 11 11, 22:21]
Ačiū, vai2 smile.gif

[/quote
Labai puikus projektas, vertas dėmesio. Mane labai sudomino. Norėčiau ir aš ką nors panašaus padaryti. Gal galite smulkiau aprašyti, duoti užduočių pavyzdžių. Aišku jei nesunku. Juk darbo kiek suprantu įdėta labai daug. Gal ir nesinori visko dykai dalinti. Bet jei nesunku.... Būsiu labai dėkinga.
Tikrai vertas dėmesio projektas.
[/quote]

Sudomino šis projektas labai mirksiukas.gif Gal galima gauti kiekvienos dienos darbelių sąrašiuką? Būtų thumbup.gif Ačiū
Atsakyti
nedrąsiai ir ar išsiunčiau į paštą: judrieji žaidimai, knyga-matematiniai loto pradinukams ir foto, kaip galima pasidaryti linksmą plakatą ir įkišus galvą fotografuotis, patiko pati įdėja, gal kažką panašaus sugalvosim karnavalui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2010 11 08, 16:51)
nelabai yra laiko tuos diktantus rašyt. raidžių parašom ir vieną kitą žodį. jau minėjau, vaikai kažkokie iš mėnulio nuleisti, niekaip jiems rašytinės raidės nelimpa, jau nekalbu apie trumpus sakinukus ir jų parašymą, net perrašyt, paprasčiausią žodį retas kuris sugeba  doh.gif  atsiranda vidury žodžio didžioji raidė, jai raidžių diktantą rašom, tai pvz: N - parašo, sakai n mažoji, tai rašo N, bet per vieną eilutę  doh.gif  o visos rašytinės raidės, kurias mokam kabo ant sienos, nuolat sakau, kad žiūrėtų, bet dzin  doh.gif

QUOTE(pavilonyte @ 2010 11 09, 17:16)
ir man šie metai sunkūs, gal vaikų karta tokia, diktantus raidžių tai jau neblogai parašom, o žodžiai tai oi kaip sunkiai, sakinių dar nepradedam, kur jau ten. Atėjo vaikai nelaikę rankose pieštuko, apie raidžių ir skaičių pažinimą nebekalbu  doh.gif

Kaip paguodžiančiai skamba blush2.gif ........ biggrin.gif Nusiraminau, vadinasi - viskas su mumis normaliai thumbup.gif Taip turi būti 4u.gif
QUOTE(zuzanele @ 2010 11 10, 20:59)
Vat jie tai ir nežino kiek reikia paaukoti pamokų, kad gerai pasirodytų tėvams. Jie pamato tik galutinį rezultatą. Gražu wub.gif Aukojame kūno k., muzikos, šokių, dailės pamokas doh.gif Vaikams norisi šių pamokų, o mūsų tikslas būna - parodyti tėvams gražų spektaklį. Tai ir džiaugiuosi, kad vykstam į teatrą, o per darbelių pamokas galim pasidaryti gražių kalėdinių darbų, kad muzikos pamokose išmoksta kalėdinių dainų. Tėveliai gauna pačių vaikų rankomis padarytas kalėdines dovanėles, išgirsta kalėdines dainas namie, per Kalėdas rolleyes.gif

doh.gif Mes pradėjome vaidinimą su pirmokais statyti....O vargeli.... Tėvai pareiškė norą, išvykos ar pa. nepageidauja schmoll.gif
QUOTE(b.s @ 2010 11 11, 15:33)
Advento laikotarpiu dažnai klasėje klausome liaudies dainų ir melodijų. Dar galima jas naudoti, turint etnografinį, folklorinį būrelį arba klasės valandėlių teminėse popietėse. Jei kas susidomėjo,jgaliu  atsiųsti nuorodą į paštą.

Aš turiu etno...Norėčiau blush2.gif 4u.gif

Sveikutės
Nepėju aš su jumis 4u.gif
Atsakyti
Tikrai malonu, kad galėjau sudominti projektu, Iruciukass ir b.s smile.gif

Mielai pasidalinsiu tuo, ko mano kompiuteryje nesugraužė virusai, nes pasitikslinau, kad veikla vykdyta 2007m., o "svečių" kompiuteris turėjo...

Dabar išsiųsiu paštan tai, ką turiu pirmai savaitei. Tik turiu atsiprašyti, kad medžiaga padrika. Bet skaitydamos sistemą pagausite smile.gif Klauskite, pakomentuosiu.

Primygtinai prašydavau, kad šeimos ne tik atliktų to vakaro užduotį, bet kad surastų laiko parašyti nors sakiniu, kaip jiems sekėsi, kokios mintys kilo bedirbant.

Vaikams projektas tikrai patiko, man pačiai buvo ir smagu, ir baugu, kad pusiaukelėje tėvams nenusibostų ir kad jie nenumotų ranka... Bet viskas baigėsi gerai biggrin.gif Kitąmet kai kurios mamos jau laukė, kokio darbo gaus šiemet ir ką mokytoja dabar sugalvos. Smagu buvo tai girdėti ax.gif

Ūkinis šio darbo aspektas - veikla pareikalavo daaaaug popieriaus, buvo daug kopijavimo ir, aišku, laiko. Bet vertėjo!
Atsakyti
Koks paprastas smile.gif
My Webpage
Atsakyti