Jau daugiau kaip pusė metų esu pamiršusi šitą bėdą. Kamavo mane praktiškai kas mėnesį, jau buvau tikrai pavargusi. Vaistininkės patarta nusipirkau multi-gyn tablečių ir plovimo įrenginį. Profilaktiškai kartą į savaitę išsiplaunu ir negaliu patikėti, bet veikia

Klausimas pienligės veteranėms. Ar jums nėra pastovios nedidelės (36,9 - 37,4) temperatūros? Man porą metų dienomis laikosi temperatūra, beveik metai pienligė ir bakteriniai uždegimai kankina. Gydytojai sako, kad dėl pienligės temperatūra lyg neturėtų kilt. Gal čia ir dvi atskiros bėdos.
Sveikos. Na ir as ateinu su savo beda...
Pienlige susirgau pirma karta prie tris metus, daugiau kaip puse metu bandziau su ginekolges pagalba gydytis, kad ir ko nedariau, bet pasveikti nepavyko...Kol viena karta sporto klube per aerobikos treniruote nualpau...Tada pasidariau kraujo tyrimus ir pasirodo man mazakraujyste. Pradejau gert gelezi ir zinokit pradejo nykti pienlige, tada pastojau ir pienlige visiskai isgaravo! Ginekologe stebejos, kad nestumas padejo isgyt, nes siaip juk dazniausiai nestukems pasirodo pienlige..
Va dabar po gimdymo praejo beveik du metai, ir ziuriu vel kartojas... Pradejau gert vitaminus su gelezim, tikiuos praeis...
Nes jau ima panika....

Va dabar po gimdymo praejo beveik du metai, ir ziuriu vel kartojas... Pradejau gert vitaminus su gelezim, tikiuos praeis...

4 metus kovojau su pienlige,isbandziau daug vaistu,bet efektas buvo trumpalaikis
per nestuma ji buvo labai nemaloni
bet po antro gimdymo predejau mesti svori,atsisakiau 90% saldumynu ir pienlige dingo
savaitgali svenciau gimtadieni ir neatsilaikiau
dvi dienas suvalgiau po pora sauju saldainiu
ir vel pienlige atsinaujino

QUOTE(Mochera @ 2011 05 27, 21:35)
4 metus kovojau su pienlige,isbandziau daug vaistu,bet efektas buvo trumpalaikis
per nestuma ji buvo labai nemaloni
bet po antro gimdymo predejau mesti svori,atsisakiau 90% saldumynu ir pienlige dingo
savaitgali svenciau gimtadieni ir neatsilaikiau
dvi dienas suvalgiau po pora sauju saldainiu
ir vel pienlige atsinaujino

hmmm...

QUOTE(***** @ 2011 05 28, 10:31)
hmmm...
Nesu as saldomane, bet gal rimtai reikia pabandyti su tais saldumynais...Pavyzdziui vakar suvalgiau pyrago gabaliuka ir tikrai truputi paastrejo.. Nu reiks pabandyti pazaist su angliavandeniais 

tikrai pabandykite

Pasvarsčiusi nutariau nepagailėti 80 Lt ir nueiti pasikonsultuoti pas endokrinologą dėl hormoninės kilmės pienligės ir bakterinių makšties uždegimų priežasčių. Rezultatai:
- Ūsai neauga, vadinasi vyriški hormonai normoje
- Mėnesinės tvarkingos, ovuliacija vyksta, vadinasi su moteriškais irgi tvarka
- Spaudimas nepadidėjęs, vadinasi, antinksčiai veikia gerai
- Cukraus kiekis kraujyje tikrintas per porą metų du kartus, rodė normą. Tačiau nebūtinai taip yra, nes tai kintantis dydis. Paskyrė pasidaryti "cukraus kreivę" - kraujo tyrimas su gliukozės gėrimu. Jei puola infekcijos, gali būti užslėptas diabetas.
- Prieš pusantrų metų man darė skydliaukės echoskopiją, rado mažą mazgelį. Hormoninis kraujo tyrimas buvo normoje, tai jokio gydymo neskyrė, liepė tik jį stebėti. Šiandien gydytoja paskyrė skydliaukės echoskopiją ir hormonų tyrimą situacijos patikrinimui.
Taigi, ieškosiu ligų ir jų priežasčių toliau. Jeigu bus kokių rezultatų, naudingų likimo draugėms, parašysiu.
- Ūsai neauga, vadinasi vyriški hormonai normoje

- Mėnesinės tvarkingos, ovuliacija vyksta, vadinasi su moteriškais irgi tvarka
- Spaudimas nepadidėjęs, vadinasi, antinksčiai veikia gerai
- Cukraus kiekis kraujyje tikrintas per porą metų du kartus, rodė normą. Tačiau nebūtinai taip yra, nes tai kintantis dydis. Paskyrė pasidaryti "cukraus kreivę" - kraujo tyrimas su gliukozės gėrimu. Jei puola infekcijos, gali būti užslėptas diabetas.
- Prieš pusantrų metų man darė skydliaukės echoskopiją, rado mažą mazgelį. Hormoninis kraujo tyrimas buvo normoje, tai jokio gydymo neskyrė, liepė tik jį stebėti. Šiandien gydytoja paskyrė skydliaukės echoskopiją ir hormonų tyrimą situacijos patikrinimui.
Taigi, ieškosiu ligų ir jų priežasčių toliau. Jeigu bus kokių rezultatų, naudingų likimo draugėms, parašysiu.
Pavargau žiauriai
Paskutiniai du tyrimai nerodė jokių kandida ar kitų blogybių, o niežti aplink žiauriai. Peršti, dilgčioja. Vakarais, naktim ypač.
Ko tik nedariau
Ir taip jau ketvirti metai.....
Skaitau, kad gali dermatitas būti, bet kodėl gydytojai apie tai net nekalba
Gal tai ne ginekologų sritis?

Paskutiniai du tyrimai nerodė jokių kandida ar kitų blogybių, o niežti aplink žiauriai. Peršti, dilgčioja. Vakarais, naktim ypač.
Ko tik nedariau

QUOTE(saulėlydis* @ 2011 06 09, 16:09)
Pavargau žiauriai
Ko tik nedariau
Ir taip jau ketvirti metai.....

Ko tik nedariau

Tai gal ne pienligė?
Man ir dažnai niežti išorėj, ypač naktim, dar tokių žaizdelių, įtrūkimų atiranda, labai nemalonus jausmas. Bet jokių įtartinų išskyrų nėra, o tyrimas visuomet rodo candida. Aš ir jau pavargau

QUOTE(neziniuxe @ 2011 06 12, 18:50)
Tai gal ne pienligė?
Man ir dažnai niežti išorėj, ypač naktim, dar tokių žaizdelių, įtrūkimų atiranda, labai nemalonus jausmas. Bet jokių įtartinų išskyrų nėra, o tyrimas visuomet rodo candida. Aš ir jau pavargau
Mažu ir man prasiplovinėt reguliariai, belenką padarysiu, kad tik tai pasibaigtų 

Požymiai labai panašūs kaip tavo aprašyti. Nieko kito neranda.
Užsiėmiau savigyda. Rezultatas

Sveikos. norėjau psidomėti, ar niežulys ir gausesnės išskyros būtinai reiškia pienligę... Prieš keturias dienas baigėsi mmm, kurių metu tik naktimis nenaudojau tamponų. kadangi toks geras oras, dažnai buvau prie ežero, maudžiausi ir, pripažįstu, nekeičiau tamponų kaskart lipdama iš vandens... Baigusis mmm, atsirado niežėjimas, gausesnės išskyros, bet jie nėra labai dideli. Tik keletą kartų niežėjimas pasidarė didesnis, tai apsiprausiau vandeniu,ir pagerėjo. Ar gali būti, kad tiesiog su tamponais sugadinau mikroflorą? Ar tikėtiniausia, kad čia jau pienligė?