Įkraunama...
Įkraunama...

Kokį augintinį rinktis?

Mano vaikučiai tiesiog maldaute maldauja gyvūnelio. Aisku, jie labiau norėtų šuniuko, bet pas mane nėr galimybių jį laikyt (lb mažas butukas, nebūtų kas dažnai jį vedžioja) ir šiaip nelabai jie man prie širdies blush2.gif

Tai mąstom dabar apie Katytę, Šinšiliuką (o gal Degu?) arba Jūros kiaulytę. Tik sunku man iš jų visų išsirinkt, kad vaikams tiktų (2 ir 4 m jiems). Man labiau prie širdies katinėlis wub.gif , bet girdėjau, kad jie nelabai mėgsta vaikus, drąskosi ax.gif O kaip dėl tų graužikų? Nenuniurkys jų? unsure.gif

Parašykit, ką pasirinkt ir kodėl?

Ačiū wub.gif
Atsakyti
hmmm nesirinkciau kaziuko, nes kaip ir sakei, vaikai nores pazaisti, o kaciuaks gali draskytis ir nenoreti.
Juru kiaulytes turbut imciau, nors nezinau kaip sinsilos niekada neturejau.
O su juru kiaulytem prieziuros labai daug nereikia, o ir pazaisti jos megejos, jei per daug nesuspaus vaikuciai, visada mielai zais su jais smile.gif
pasiskaityk temose, apie juru kiaulytes, ten daugiau gal ka patars.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Iš mažų gyvūnėlių aš rinkčiausi jūrų kliaulytę thumbup.gif Tai ramus, linksmas, daug priežiūros nereikalaujantis gyvūnėlis. Mielai bendrauja, nori būti ant rankų, žodžiu mėgsta draugiją smile.gif
Vaikučiai manau turėtų susidraugauti su tokiu padarėliu smile.gif Mano vyro krikšto dukra augina tokį kliauliną, jai dabar 5 metai, kiauliuką jau porą metų turi ir nieko - geriausi draugai friends.gif
Priežiūra jų nesudėtinga, aišku mamai reiktų padėt mažiesiems prižiūrėt savo augintinį ar augintinius. Svarbu erdvus narvas, kraikas ar pjuvenos. Maitinti šienu, sausu maistu, daržovėmis. Valgo labai daug ką (nors būna ir išimčių - maniškis tikras gurmanas, jam bet ko nepaduosi lotuliukas.gif )

Jeigu reikės išsamesnės informacijos prašom lankytis mūsų temoje 4u.gif

Kiaulinai
Atsakyti
daug patirties neturiu, bet...
kačiukas gal ir nieko, bet iš jo išaugs katinas- jų gal irgi būna visokio plauko ir temperamento...
(trūkumas bute laikant- nelaikysi narve... Be to, nepaliksi 2-3 dienom narve, jei reikia išvažiuoti, arba nenuneši draugei prižiūrėti savaitei)

j.kiauliuko prisižiūrėjau, kai vaiko pusbrolis pas močiutę laikė keletą metų- gal ir mielas žvėriukas, bet yra kvapelis (reikia labai dažnai narvą valyti ir valyti ax.gif )

mes dabar porelę šinšiliukų laikom.
kvapo tikrai nėra (sako, jei suviduriuoja, tada tikrai ne kas- na, bet tas gali kiekvienam pasitaikyti...). Narvą valau (granules keičiu) kas 1-3 sav. Šlapinasi jie vienam kamputy, tai tam kampe ir pripilu granulių. Netriukšmauja. Daug nevalgo. Kas dar čia tokio... g.gif Nesikandžioja. Tylūs. Švelnučiai minkštučiai, bet reikia pasigauti sugebėti.
Trūkumas- pūkai, kai šeriasi. (bet ir kiti gyvūnai šersis)
Visur įspėja, kad labai jautrūs pilvukai- na, mes juos ir pasigaunam, ir pamyluojam, bet kol kas nieko. Aišku, jei vaikutis mažiukas ir spaus - tai bet kokiam žvėriukui nepatiks. Bet šinšiliuko mažiukas pats ir nepasigaus tongue.gif

kažkada irgi viliojausi degu turėti, bet vaikas užsispyrė triušiuko, tai prastūmiau šinšiliuką kaip "trumpaausį kiškutį" lotuliukas.gif Tikrai nesigailiu.

Bendradarbio dukra laiko degu- irgi kvapo nėra, sakė, kda labai jaukus, lenda į rankoves ir t.t.
Degutis mažiukas, jam narvo mažesnio užteks- vietos mažiau užima.

Manau, turėtum apsispręsti pati, nes tau prižiūrėti reikės.
Kokį turėsi žvėrelį, prie jo ir prisiriši, jis bus mieliausias.
O šiaip- pagal sąlygas ir galimybes.
Dar pagalvok apie alergijos galimybę g.gif

Va mūsų pūkuotukai( paraše):

Atsakyti
Mano akim ziurint, kaciukas mielas padarelis, bet kaip ir stirnaite minejo, pasitaiko tokiu katinu, kuriu net nepaglostysi, mano tevai toki turejo, ne karto nebuvau paglosciusi, bijojau net rankas kisti g.gif ir dar nelaikyciau del serimosi ir visur prikibusiu plauku.
Juru kiaulytes nelaikyciau vien del ju kvapo, o jis tikrai yra doh.gif
Laikau deguti, kvapo tikrai nera, net savaite nevalius narvo, sinsilos narvas taip pat nesmirdi (is praktikos, sesuo ji laiko). Skirtumas tarp sinsilo ir degucio gyvenimo budo, kuris gali tureti itakos renkantis, degutis - dieninis gyvunas, sinsila- daugiau naktinis. Siu gyvunu jaukumas, manau priklauso nuo seimininku, jei pasiimti mazuliuka ir nuolat imti ant ranku, zaisti, tai jie abu turetu buti pakankamai meilus.
Atsakyti
Niekad nelaikiau nei šinšiliukų, nei degučių, tai nežinau koks nuo jų kvapas būna ar nebūna g.gif Nors mano kaimynė laiko šinšiliuką, tai kvapelis... Bet gal ji labai retai narvą valo g.gif
Nuo jūrų kiaulytės kol kas kvapo nėra, laikau jau metai g.gif Nors aišku kraiką tenka dažnokai keisti smile.gif
Atsakyti
Tai jau apsistoju ties katyte ir kiauliuku biggrin.gif Jiem na mieliausi, abu mylėsiu wub.gif

Galit padėt sudaryt pirkinių sąrašėlį, ko pradžiai reikia katiniukui ir kiauliukui?

P.s. apie savo darytą namelį jau daba svajoju, mintyse jau "statau" lotuliukas.gif Kažkas panašaus į tokį:

user posted image
Atsakyti
tu neparašei, koks tavo vaikų amžius g.gif ?

vaikams iki 5-6 metukų šinšilos geriau neimt (mes irgi laaaaaabai norėjom, bet dar reiks palaukt, kol vaikas paaugs), nes gali kast

dėl kačių nežinau, nes viskas priklauso nuo pačio gyvūno: yra katės, kurios neliečia vaikų, o yra mad.gif

jūros kiaulytė negali pastovėti už save, ir vaikas per stipriai suspaustų, tai tada verks, bet mano nuomonė (aišku nežinau, koks vaikų amžius), kad tinkamiausias pasirinkimas būtų - jūrų kiaulytė thumbup.gif wub.gif wub.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 10 13, 10:24)
Tai jau apsistoju ties katyte ir kiauliuku  biggrin.gif Jiem na mieliausi, abu mylėsiu  wub.gif

Galit padėt sudaryt pirkinių sąrašėlį, ko pradžiai reikia katiniukui ir kiauliukui?
P.s. apie savo darytą namelį jau daba svajoju, mintyse jau "statau"  lotuliukas.gif Kažkas panašaus į tokį:

user posted image

o kam tokį namuką nori? jei kiaulytei - tai jis netinka, nes aukštis jiems netinka schmoll.gif
Atsakyti
Parašiau amžių - 2 ir 4 m smile.gif

Čia namukas katytei būsimai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 10 13, 09:24)

Kiauliukui reikia:
1. Narvo
2. Namuko kur galėtų pasislėpti reikalui esant smile.gif
3. Indelio sausam maistui
4. Spec. gertuvės (zoo prekių parduotuvėse būna)
5. Kraiko arba pjuvenų (aš kraiką pilu ten kur jis atlikinėja gamtinius reikaliukus, t.y. namuke, o pjuvenos visur kitur, kad būtų mikščiau jam, nors jis pas mus laisvas paukštis - zylioja po kambarį)
6. Sauso maistuko
7. Šieno
8. Daržovių (agurkai, obuoliai, morkos, cukinijos, pomidorai ir pan.)

Ko dar? g.gif

Ai ir Kiauliuko reiktų biggrin.gif
Atsakyti
Tas šienas būtinas? Parduotuvėse jų būna? Mat iš Kauno esu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 10 13, 11:02)
Tas šienas būtinas? Parduotuvėse jų būna? Mat iš Kauno esu  ax.gif

Šienas būtinas. Gausi bet kokioj zoo parduotuvėj mirksiukas.gif
Atsakyti