Įkraunama...
Įkraunama...

Kokį augintinį rinktis?

esu turejus begales gyvunu doh.gif ir patarciau isigyt katinuka bigsmile.gif maziukai be galo idomus ir zaismingi, sakyciau idomiausias gyvunas is visu tavo isvardintu thumbup.gif juru kiaulytes nepatiko, nes baisiai smirda doh.gif antra kart nei uz ka nelaikyciau schmoll.gif sinsilos be galo judrios rankose nenusedes ilgai, o pabegusios gali ir sugrauzt begales laidu blink.gif tai irgi antra karta nelaikyciau schmoll.gif degu nesu laikiusi, bet manau, kad kazkas panasaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 10 13, 10:24)

Galit padėt sudaryt pirkinių sąrašėlį, ko pradžiai reikia katiniukui ir kiauliukui?

[/img]

Katiniukui reikės:
Tualeto
Kraiko
Maisto indelių
Maisto iš veterinarijos vaistinės
Nagų draskyklės
Skiepų, vaistų nuo kirminų ir t.t.
Labai daug meilės

biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 10 13, 10:54)
Čia namukas katytei būsimai  wub.gif

doh.gif

QUOTE(Paule @ 2006 10 13, 11:47)
Kiauliukui reikia:
1. Narvo
2. Namuko kur galėtų pasislėpti reikalui esant smile.gif
3. Indelio sausam maistui
4. Spec. gertuvės (zoo prekių parduotuvėse būna)
5. Kraiko arba pjuvenų (aš kraiką pilu ten kur jis atlikinėja gamtinius reikaliukus, t.y. namuke, o pjuvenos visur kitur, kad būtų mikščiau jam, nors jis pas mus laisvas paukštis - zylioja po kambarį)
6. Sauso maistuko
7. Šieno
8. Daržovių (agurkai, obuoliai, morkos, cukinijos, pomidorai ir pan.)

Ko dar? g.gif

Ai ir Kiauliuko reiktų biggrin.gif

lotuliukas.gif dar zoles, galima net salotu vazoneliuose pirkt (aisku, jau tada, kai turesi kiaulyte)

QUOTE(aziza @ 2006 10 13, 14:02)
esu turejus begales gyvunu  doh.gif ir patarciau isigyt katinuka  bigsmile.gif maziukai be galo idomus ir zaismingi, sakyciau idomiausias gyvunas is visu tavo isvardintu  thumbup.gif juru kiaulytes nepatiko, nes baisiai smirda  doh.gif antra kart nei uz ka nelaikyciau  schmoll.gif sinsilos be galo judrios rankose nenusedes ilgai, o pabegusios gali ir sugrauzt begales laidu  blink.gif tai irgi antra karta nelaikyciau  schmoll.gif degu nesu laikiusi, bet manau, kad kazkas panasaus  g.gif

schmoll.gif nesutinku, nesmirda, tik laiku reikia tvarkyti narva, o jei jis pas tave visa koki menesi gyveno nesutvarkytame narve, tai asiku smirdes, ir namai, jei ju netvarkyti ir be kiaulytes smirdes
Atsakyti
Siaip tai kai vaikuciai tokie maziukai, gal tikrai geriau butu kaciukas? Nes deguti labai lengva suzeisti, uztenka patraukti uz uodegytes, tas pats su kiauliuku, gali netycia suspausti ar dar kaip nors ne tai paimti... o su kaciuku ir padukti gales...
Atsakyti
Nepritariu, kad kiauliukai - smirdžiukai schmoll.gif . Kalba tas, kas pelės, žiurkės ar žiurkėno neaugino. Va tie tai smirdaliukai - pats šlapimas turi stiprų specifinį kvapą. Kvapas kiauliukų priklauso nuo to, kiek laiko narvas netvarkytas. Jei jis stovės savaitę, į jų balas žinoma įsimes mikrobai, atsiras ir kvapas (tas pats ir su šinšilais, ir su degučiais...). Bet jei bus tvarkomas narvas... Pas mus jokio kvapo smile.gif
Sveikinu apsisprendus dėl kiauliukų! 4u.gif Taikesnio gyvūno nesu sutikusi. Štai žiurkėniuką, peliuką kol prisijaukinom- pakrikštijo įkąsdamas visus unsure.gif To negaliu pasakyti apie kiauliukus: JOKIOS agresijos bigsmile.gif Nagučiai jų aštrūs, bet jie nesidrąsko - ta prasme gindamiesi, iš piktumo - ne taip kaip katės. Mano sesuo (gyvena užsienyje) man pasakojo, kad pas juos įprasta naminėms katėms priekinių letenų nagus išlupti (operaciniu būdu pas veterinarą) cry.gif , kad vaikams neiškabintų akių žaidžiant ar ginantis.
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2006 10 13, 17:17)
Nepritariu, kad kiauliukai - smirdžiukai schmoll.gif . Kalba tas, kas pelės, žiurkės ar žiurkėno neaugino. Va tie tai smirdaliukai - pats šlapimas turi stiprų specifinį kvapą. Kvapas kiauliukų priklauso nuo to, kiek laiko narvas netvarkytas. Jei jis stovės savaitę, į jų balas žinoma įsimes mikrobai, atsiras ir kvapas (tas pats ir su šinšilais, ir su degučiais...). Bet jei bus tvarkomas narvas... Pas mus jokio kvapo smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visiskai su tavim sutinku
Atsakyti
Aš kai maža buvau, mama parnešė žiurkėną. Tikrai jis nesmirdi ir labai draugiškas. Buvo vardu Pupsė blush2.gif Tik problemos prasideda, kai išeina savarankiškai pasivaikščioti. Nemažai mamai įvarė naktinių šokų. hihihi.gif
mano nuomone vaikams geriausiai ir tiktų smulkūs, lengvai prižiūrimi gyvūnėliai: kaip jūros kiaulytė, ar žiurkėnas thumbup.gif . O dėl kvapo g.gif Tai mes kiekvienas turime savo specifinį kvapą: ir žmogus, ir gyvūnas. Jei neprižiūrime ir neprisižiūrime, tai tada būna ne koks kvapelis. Visur reikia priežiūros. Reikia džiaugtis, kad gyvūnėliai pastoviai sugeba prisižiūrėti save. O dėl jų tualeto ? Jie juk neturi klozeto su nuleidžiamu vandeniu, negali išsinešti savo reikaliukus, nes jų narveliai dažnai uždaryti ir jų letenėlės per trumpos. blush2.gif Taigi žmogus turi jam padėti šituos reikaliukus kaskart pašalinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kikutis @ 2006 10 13, 19:08)
Aš kai maža buvau, mama parnešė žiurkėną. Tikrai jis nesmirdi ir labai draugiškas. Buvo vardu Pupsė  blush2.gif Tik problemos prasideda, kai išeina savarankiškai pasivaikščioti. Nemažai mamai įvarė naktinių šokų.  hihihi.gif
mano nuomone vaikams geriausiai ir tiktų smulkūs, lengvai prižiūrimi gyvūnėliai: kaip jūros kiaulytė, ar žiurkėnas  thumbup.gif . O dėl kvapo  g.gif  Tai mes kiekvienas turime savo specifinį kvapą: ir žmogus,  ir gyvūnas. Jei neprižiūrime ir neprisižiūrime, tai tada būna ne koks kvapelis. Visur reikia priežiūros. Reikia džiaugtis, kad gyvūnėliai pastoviai sugeba prisižiūrėti save. O dėl jų tualeto ? Jie juk neturi klozeto su nuleidžiamu vandeniu, negali išsinešti savo reikaliukus, nes jų narveliai dažnai uždaryti ir jų letenėlės per trumpos.  blush2.gif Taigi žmogus turi jam padėti šituos reikaliukus kaskart pašalinti.  mirksiukas.gif

Tai aš ir sakau - tvarkyti reikia smile.gif Tavo mama, kai buvai maža, matyt gerai prižiūrėjo, narvą tvarkė ir viskas buvo gerai - nesmirdėjo. Tiesiog sakau, kad žiurkėniukų šlapimas aštresnio kvapo, bet tai nereiškia, kad jei šis gyvūnėlis namuose, tai į svečius užeit neįmanoma, nes kvapas nosį riečia. Kaip ir su visais gyvūnais - švaros reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Surfinija @ 2006 10 13, 19:35)
Tai aš ir sakau - tvarkyti reikia smile.gif  Tavo mama, kai buvai maža, matyt gerai prižiūrėjo, narvą tvarkė ir viskas buvo gerai - nesmirdėjo. Tiesiog sakau, kad žiurkėniukų šlapimas aštresnio kvapo, bet tai nereiškia, kad jei šis gyvūnėlis namuose, tai į svečius užeit neįmanoma, nes kvapas nosį riečia. Kaip ir su visais gyvūnais - švaros reikia mirksiukas.gif

Deja, reikėjo patiems valyti narvą tongue.gif
Atsakyti
Katiniuką wub.gif jau turim su visais daiktais. Dabar galvojam apie kiauliuką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 13, 14:23)
schmoll.gif nesutinku, nesmirda, tik laiku reikia tvarkyti narva, o jei jis pas tave visa koki menesi gyveno nesutvarkytame narve, tai asiku smirdes, ir namai, jei ju netvarkyti ir be kiaulytes smirdes

smirda smirda biggrin.gif ir tvarkoma buvo du kart i savaite, kartais ir viena ir vistiek turejo nemalonu kvapa schmoll.gif na gal turiu labai jautria uosle g.gif bet tokia uosle turi tik tas kas visai nelaikes gyvunu, as visa vaikyste su jais augau, tai kaip ir tureciau but tokiems kvapams atsparesne g.gif
Papildyta:
QUOTE(Surfinija @ 2006 10 13, 16:17)
Nepritariu, kad kiauliukai - smirdžiukai schmoll.gif . Kalba tas, kas pelės, žiurkės ar žiurkėno neaugino.

oi ir ko gi as neauginau doh.gif ir ziurkenu, ir kiaulyciu, ziurkiu, triusiuka, sinsila, vovere ir tikrus seskus doh.gif nekalbant apie paukscius, kates, sunis ir roplius tongue.gif tai vienintele vovere nesmirdejo tongue.gif dabar taip pat turiu ziurke, seska ir akomisas, tai ziurke ir seskas smirda doh.gif nors ir valau labai daznai narva, bet patinai yra patinai ir nieko cia nepadarysi tongue.gif o akomisos nors ir 3 sakyciau visai kvapo neturi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aziza: 13 spalio 2006 - 21:54
aziza, tai gal narvai per maži arba visai uždari, kad užsidusindavo, atsirasdavo kvapas? Laikiau n iurkėniukų, nu man jie tikraio nesmirda schmoll.gif
Atsakyti