Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip reaguojat į vyrą invalidą?

QUOTE(zuza @ 2008 02 20, 20:06)
Betgi nė vienas nežinome kur atrasime savo laimę, ar ne? ir kartais geriau neįsprausti savo laimės į kažkokių įsivaizdavimų rėmus. Nes kai ta laimė vieną dieną ateina, tiesiog imi ir neatpažįsti jos. ir praeini pro šalį....
Geriausia pozicija yra atvirumas pasauliui be išankstinių nusistatymų, prietarų ir pan. Mokykimės to iš savo vaikų ax.gif

negaliu nesutikti, bet to as dar nemoku rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(torrivi @ 2008 02 20, 20:04)

Pritariu. Nebūtinai gal reikia verkti, bet na kažkaip pasijauti tikrai labai nejaukiai, kai šitaip tiesmukiškai, sakyčiau netaktiškai teškiama ta nuomonė.

taip, as baisus zmogus nes galvoju tik apie save
Atsakyti
Nesuprantu cia tu pasisakanciu kai kuriu.Kuri noretu ar linketu sau neigalaus vyro?Jau ir kitoj panasioj temoj rasiau,kad neisivaizduoju saves tokio.Ir ne del to,kad man jis slykstus,nezinau ar galeciau su tokiu zmogum myletis,bet as nesusiduriau,as negaliu pasakyti.As neisskiriu ju kazkaip,bet noriu sveiko,stipraus ,grazaus vyro.Toki turiu,beje.Ir jei jam ,neduok Dieve,kas nutiktu,as ji myleciau ir gerbciau lygiai taip pat.Nezinau,gal esu didele egoiste ir labai pasitikiu savim,na bet nenoriu kazkam atstot mama.
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 19:24)
Nesuprantu cia tu pasisakanciu kai kuriu.Kuri noretu ar linketu sau neigalaus vyro?Jau ir kitoj panasioj temoj rasiau,kad neisivaizduoju saves tokio.Ir ne del to,kad man jis slykstus,nezinau ar galeciau su tokiu zmogum myletis,bet as nesusiduriau,as negaliu pasakyti.As neisskiriu ju kazkaip,bet noriu sveiko,stipraus ,grazaus vyro.Toki turiu,beje.Ir jei jam ,neduok Dieve,kas nutiktu,as ji myleciau ir gerbciau lygiai taip pat.Nezinau,gal esu didele egoiste ir labai pasitikiu savim,na bet nenoriu kazkam atstot mama.

Tavo pasisakymas rodo, kad nesi matyt visai susidūrusi su neįgaliu žmogumi, jei manai, kad jam turi būti kaip mama, rūpintis kiekviename žingsnyje ir pan. Na aišku yra ir visokių tų neįgaliųjų, bet pvz mano atveju iš maniškio ir šiaip kitų neįgaliųjų su kuriais esu susidūrusi galėtume tik pasimokyti to savarankiškumo, tikrai. smile.gif Nežinau tiksliai ką tu turėjai omeny su tuo "atstoti mamą", bet iš patirties žinau, kad daugelis galvoja, kad toks žmogus daug ko nesugeba ar elementariai negali, bet aš tuoj pat pagalvoju - kitas ir fiziškai sveikas nesugeba vinies į sieną įkalti ar karnizus pakabinti ir pan. Daug kas priklauso nuo požiūrio ir patirties. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 19:24)
Nezinau,gal esu didele egoiste ir labai pasitikiu savim,na bet nenoriu kazkam atstot mama.

"mamų" ko gero dažniau reikia sveikiems, dailiai nuaugusiems mamyčių sūneliams
Papildyta:
QUOTE(torrivi @ 2008 02 20, 19:56)
kitas ir  fiziškai sveikas nesugeba vinies į sieną įkalti ar karnizus pakabinti ir pan.

būtent.
Atsakyti
QUOTE(torrivi @ 2008 02 20, 19:56)
Tavo pasisakymas rodo, kad nesi matyt visai susidūrusi su neįgaliu žmogumi, jei manai, kad jam turi būti kaip mama, rūpintis kiekviename žingsnyje ir pan. Na aišku yra ir visokių tų neįgaliųjų, bet pvz mano atveju iš maniškio ir šiaip kitų neįgaliųjų su kuriais esu susidūrusi galėtume tik pasimokyti to savarankiškumo, tikrai.  smile.gif Nežinau tiksliai ką tu turėjai omeny su tuo "atstoti mamą", bet iš patirties žinau, kad daugelis galvoja, kad toks žmogus daug ko nesugeba ar elementariai negali, bet aš tuoj pat pagalvoju - kitas ir  fiziškai sveikas nesugeba vinies į sieną įkalti ar karnizus pakabinti ir pan. Daug kas priklauso nuo požiūrio ir patirties.  smile.gif

Jau rasiau,kad turiu pazystama,kuris yra be kojos.Ir man skaudu i ji ziureti.Jis silpnas,pilnas kompleksu.Jis vienas beveik nieko negali padaryti,na ,o jeigu gali,tai zymiai leciau negu mes.Nes jam prireikia dideliu pastangu.Ir jo ex zmona tikrai rupinosi kaip as rupinuosi savo vaiku.
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 20:29)
Jau rasiau,kad turiu pazystama,kuris yra be kojos.Ir man skaudu i ji ziureti.Jis silpnas,pilnas kompleksu.Jis vienas beveik nieko negali padaryti,na ,o jeigu gali,tai zymiai leciau negu mes.Nes jam prireikia dideliu pastangu.Ir jo ex zmona tikrai rupinosi kaip as rupinuosi savo vaiku.

sorry, pasikartosiu ax.gif manau tam žmogui būtų geriau, jeigu jūs juo nesibaisėtumėt, negailėtumėt iš tolo, o skatintumėte jo savarankiškumą, savigarbą ir pan. O jo ex žmona darė meškos paslaugą jam, jei rūpinuosi juo kaip vaiku doh.gif Matyt visiškai užgniaužė žmogaus iniciatyvą ir padarė iš jo nieko negebantį unsure.gif
Aš nelabai suprantu, ko konkrečiai jis negali padaryti be kito pagalbos? Ar tas žmogus labai senas, ar palūžęs dvasiškai, ar kas? Ar jis protezuojasi? Parašykit man į AŽ, gal galėsiu tam žmogui padėti su info.

Tarkim, mano sūnus neturi abiejų kojų ir abiejų rankų pirštų. Taip jau atsitiko, kad gimęs sveikas, būdamas dvejų metukų prarado galūnes dėl baisios ligos. Bet jis labai daug gali. Mes jam tik padedam užsimauti ant kojyčių protezus, o jau visa kita jis savarankiškai pats daro. Lanko mokyklą, rašo, piešia, konstruoja, protauja, rengiasi, valgo, prausiasi... Baleto nešoka, bet pakankamai normaliai vaikšto. Jei įdomu, smulkiau pažiūrėkit čia, ką jis GALI

Taigi nereikia įsivaizduoti, kad neįgalus žmogus yra kažoks apgailėtinas vargšas, kuris negali savim pasirūpint. Čia tik stereotipinis ir dažnai labai neteisingas įsivaizdavimas. Patikėkit manim, esu mačiusi daugybę "neįgaliųjų", kurie yra kur kas įgalesni už "fiziškai sveikuosius" mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau rasiau,kad turiu pazystama,kuris yra be kojos.Ir man skaudu i ji ziureti.

bet čia matosi ir jūsų kompleksas wink.gif - nesugebėjimas per negalią matyti žmogaus ir su juo pilnavertiškai bendrauti. Gal baimė, kad nežinai kaip prieiti ar dar kas, o iš tiesų nemokėjimas peržengti per savo baimes, skausmus ar dar ką.
Papildyta:
Ir jo ex zmona tikrai rupinosi kaip as rupinuosi savo vaiku.

Šeima - ne tik balius, reikia ir rūpintis esant reikalui išmokti. Nė vienas nesame apsaugotas nuo ligos ir nė vienas negalime sakyti, kad mums tikrai kitų pagalbos nereikės. Rūpinasi ne tik mamos vaikais wink.gif, todėl prilyginti ligoto suaugusio žmogaus vaikui nelabai reikėtų wink.gif
Negalia pamatuoja mūsų žmoniškumą...toli gražu ne tik gailestingumą. Vieni kaip žiūrėjo taip ir žiūri į žmogų kaip į žmogų, o kiti kažkodėl "apanka"
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 21:29)

lotuliukas.gif Mano vyras sveikas ir su visom galūnėm ,bet vinį dažnai turiu įsikalt pati.... biggrin.gif
taigi negalia ne rodiklis.O mes patys dažnai neįgalų žmogų sumenkinam.
Atsakyti
Niekada nesistebiu neįgaliais žmonėm,todėl kad niekad nežinai kas tau,ar tavo artimam gali gyvenime nutikt.Kartais mes gyvenime būnam tokie nelaimingi,neturtingi,suirzę bambekliai.Visada pagalvoju,kad yra daug žmonių,kam tikrai daug blogiau:liga,skurdas,fizinė negalia ir tada pagalvoju,kad aš labai laiminga,sveika,turiu darbą,šeimą.
Atsakyti
QUOTE(feličitavas_tarakonas @ 2008 02 20, 21:35)
bet čia matosi ir jūsų kompleksas wink.gif - nesugebėjimas per negalią matyti žmogaus ir su juo pilnavertiškai bendrauti. Gal baimė, kad nežinai kaip prieiti ar dar kas, o iš tiesų nemokėjimas peržengti per savo baimes, skausmus ar dar ką.
Papildyta:

Šeima - ne tik balius, reikia ir rūpintis esant reikalui išmokti. Nė vienas nesame apsaugotas nuo ligos ir nė vienas negalime sakyti, kad mums tikrai kitų pagalbos nereikės. Rūpinasi ne tik mamos vaikais wink.gif, todėl prilyginti ligoto suaugusio žmogaus vaikui nelabai reikėtų wink.gif
Negalia pamatuoja mūsų žmoniškumą...toli gražu ne tik gailestingumą. Vieni kaip žiūrėjo taip ir žiūri į žmogų kaip į žmogų, o kiti kažkodėl "apanka"

Man visiskai netrukdo jo negalia bendraut su juo,nes jis man tik draugas.Mes puikiai bendraujame,nes yra labai protingas zmogus,apsisvietes.Prieiti prie jo nesukelia man jokiu sunkumu.Tik noriu pasakyti,kad nenoreciau teketi uz tokio zmogaus.NENORECIAU.Ir puikia suprantu,kad seima tai ne tik balius.Nebutinai turi buti invalidas zmogus,kad noretumem,turetumem juo rupintis mirksiukas.gif Cia tik mano nuomone ir labai gerbiu tas moteris,kurios aukojasi ir gyvena su fizinia negalia turinciu zmogum.
Atsakyti
Turejau partneri be kojos. Su koja as jo nepazinojau dar. Nu ir kas? Niekas netrukde nei myletis, nei bendrauti. nejauciau kazkokio diskomforto. Tik man labai gaila budavo, kai jam skaudedavo. Ir ilgai negalejo vaikshchiuoti. Bet tai absoliuchiai netrukde. Tiesiog buvo butent toks gyvenimo ritmas, koks buvo priimtinas mums abiems esant tokiai situacijai. Visiskai normaliai bendravom. beje, gerbeju turejo nerealiai....
Papildyta:
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 21, 12:42)
Man visiskai netrukdo jo negalia bendraut su juo,nes jis man tik draugas.Mes puikiai bendraujame,nes yra labai protingas zmogus,apsisvietes.Prieiti prie jo nesukelia man jokiu sunkumu.Tik noriu pasakyti,kad nenoreciau teketi uz tokio zmogaus.NENORECIAU.Ir puikia suprantu,kad seima tai ne tik balius.Nebutinai turi buti invalidas zmogus,kad noretumem,turetumem juo rupintis mirksiukas.gif Cia tik mano nuomone ir labai gerbiu tas moteris,kurios aukojasi ir gyvena su fizinia negalia turinciu zmogum.

o sakyk, tfu tfu tfu, jeigu ishteketum uzh visiskai sveiko zmogaus, pragyventumete N metu, o po to bac - ir nelaime. Ar paliktum ji vardan kito sveiko, ar liktum jam zmona?
Ko lauktum is vyro, jei pati (neduok Dieve) taptum neigali?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 02 20, 20:51)
sorry, pasikartosiu  ax.gif manau tam žmogui būtų geriau, jeigu jūs juo nesibaisėtumėt, negailėtumėt iš tolo, o skatintumėte jo savarankiškumą, savigarbą ir pan. O jo ex žmona darė meškos paslaugą jam, jei rūpinuosi juo kaip vaiku doh.gif Matyt visiškai užgniaužė žmogaus iniciatyvą ir padarė iš jo nieko negebantį  unsure.gif
Aš nelabai suprantu, ko konkrečiai jis negali padaryti be kito pagalbos? Ar tas žmogus labai senas, ar palūžęs dvasiškai, ar kas? Ar jis protezuojasi? Parašykit man į AŽ, gal galėsiu tam žmogui padėti su info.

Tarkim, mano sūnus neturi abiejų kojų ir abiejų rankų pirštų. Taip jau atsitiko, kad gimęs sveikas, būdamas dvejų metukų prarado galūnes dėl baisios ligos. Bet jis labai daug gali. Mes jam tik padedam užsimauti ant kojyčių protezus, o jau visa kita jis savarankiškai pats daro. Lanko mokyklą, rašo, piešia, konstruoja, protauja, rengiasi, valgo, prausiasi... Baleto nešoka, bet pakankamai normaliai vaikšto. Jei įdomu, smulkiau pažiūrėkit čia, ką jis GALI

Taigi nereikia įsivaizduoti, kad neįgalus žmogus yra kažoks apgailėtinas vargšas, kuris negali savim pasirūpint. Čia tik stereotipinis ir dažnai labai neteisingas įsivaizdavimas. Patikėkit manim, esu mačiusi daugybę "neįgaliųjų", kurie yra kur kas įgalesni už "fiziškai sveikuosius"  mirksiukas.gif

Jis nera toks artimas man,kad ji gerai pazinociau.Tiesiog pazystamas.Jam 38 metai,turi proteza,bet jo nenesioja kazkodel.Depresuoja del to,geria,taip,manau,jis paluzes dvasiskai.Jis siaip viska daro pats,tokius paprastus namu ruosos darbus.Bet ar tai mes galime lygint su sveiku zmogum?Cia temos klausimas,"kaip reaguojat i vyra invalida".Tai ir atsakysiu,as neturiu nieko pries juos,neatskiriu ju,man bendraut su jais ta negalia netrukdo.Bet va teketi nenoreciau.
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2008 02 21, 11:51)
Turejau partneri be kojos. Su koja as jo nepazinojau dar. Nu ir kas? Niekas netrukde nei myletis, nei bendrauti. nejauciau kazkokio diskomforto. Tik man labai gaila budavo, kai jam skaudedavo. Ir ilgai negalejo vaikshchiuoti. Bet tai absoliuchiai netrukde. Tiesiog buvo butent toks gyvenimo ritmas, koks buvo priimtinas mums abiems esant tokiai situacijai. Visiskai normaliai bendravom. beje, gerbeju turejo nerealiai....
Papildyta:

o sakyk, tfu tfu tfu, jeigu ishteketum uzh visiskai sveiko zmogaus, pragyventumete N metu, o po to bac - ir nelaime. Ar paliktum ji vardan kito sveiko, ar liktum jam zmona?
Ko lauktum is vyro, jei pati (neduok Dieve) taptum neigali?

Jau rasiau apie tai.Jei atsitiktu tai mano mylimam zmogui,kuris buvo sveikas,as ji lygiai taip pat myleciau ir gerbciau.
Jei pati tapciau neigali,negaliu dabar pasakyti,nes turbut reikia su tuo susidurti,kad zinotum atsakyma.Bet mane ,manau,tai labai palauztu,nezinau iki ko tai galetu privesti.Ir vyro nelaikyciau.Leisciau jam gyvent toliau ,normalu ,pilnaverti gyvenima.Be manes...Nenoreciau kazkam buti nasta...
Atsakyti