Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

QUOTE(aure111 @ 2011 02 07, 22:56)
O kas bus jei aš jas žymiai vėliau ištrauksiu į dienos šviesą  g.gifunsure.gif

Nieko nebus,vėliau pradės žydėt smile.gif aš ir be kovo nejudinsiu,nes vėsu ir tamsu dar....
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 08, 11:15)
pagirdžiau gėlytes actara. pagirdžiau tiek, kad laiptinėj grindis šluoščiau  doh.gif  dar pagirdysiu po dviejų savaičių.
ale ot, nu kaip nepasisekė. pažiūrėjau, kad ir ta svyrančioji taip pat šiek tiek apgulta ir apvalgyta. tai ji irgi iškeliavo į laiptinę. nu va, kas parsinešinėja jau į namus, o kas tik išgrūda iš namų gėles.

siaubas blink.gif
Vienok prisijuokiau, ačiū už dozę vitaminų lotuliukas.gif
Na, o baigus juoktis, galima ir geltonas gaudykles prikabint su lipniais klijais. Baltasparnius traukia ryški spalva, klijai 'niekur nepaleidžia". Kaskart vis pakrutint augalą reikia, kad pakiltų debesėlis sparnuotųjų. Perkentėt reiktų iki visos kartos baltasparnių prisiklijuos ir psio.
Siaubas! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 08, 13:44)
siaubas  blink.gif
Vienok prisijuokiau, ačiū už dozę vitaminų  lotuliukas.gif
Na, o baigus juoktis, galima ir geltonas gaudykles prikabint su lipniais klijais. Baltasparnius traukia ryški spalva, klijai 'niekur nepaleidžia". Kaskart vis pakrutint augalą reikia, kad pakiltų debesėlis sparnuotųjų. Perkentėt reiktų iki visos kartos baltasparnių prisiklijuos ir psio.
Siaubas!  lotuliukas.gif

Tikrai siaubas - prisimenu kiek vargau, kai mano gėles buvo "užpuolę" doh.gif Gavo ir decio ir actaros dozę unsure.gif Tačiau labai padėjo geltonos lipnios "gėlytės" cool.gif
Atsakyti
tai va, tai kaip sakant KUR JŪS BŪNAT kai skubiai reikia??? lotuliukas.gif nu tai ką. tipo be reikalo nuodyjausi su actara? dabar eit musgaudžių geltonų pirkt? blush2.gif ax.gif einu... rytoj... ech.
bet žinokit, kad instrukcijoje ant actaros parašyta, kad naikina baltaspartnius, vat! nešoviau visai kiaurai pro šalį. tik tiek, kad be reikalo prisiuosčiau ax.gif
ačiū kad esat ir patariat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 08, 12:51)

bet žinokit, kad instrukcijoje ant actaros parašyta, kad naikina baltaspartnius, vat!

Naikina tik jų kiaušinius,o patys baltasparniai nuskrenda vos prieinat artyn ar pajudinat augalą. Lipnios juostelės puiki išeitis sugaudyti suaugusiems parazitams,kad nebedėtų kiaušinių,nes kitaip bus pasaka be galo doh.gif

Atsakyti
mano daigeliai jau po antra lapuku pora po kokius 5 mm uzaugino:) bijau kad tokiais tempais miskas suaugs iki kol reiks i lauka isnesti:)
Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi ir aš į pelargonijų mylėtojų gretas. Kažkaip vaikystėje labai nemėgdavau šių gėlių, nes mama jas augindavo namie ir man jos smirdėdavo. O praitais metais netyčia gavau nemažą kiekį jau žydinčiu ir pasipuošiau aplinką, tai taip džiaugiausi, kad šiais metais nusprendžiau pasisėti. Žinau, kad gal jau kiek vėlokai pasėjau, bet pažiūrėsim kas man iš viso to gausis smile.gif Jeigu nesudygs, nusipirksiu pavasarį daigelių biggrin.gif
Sėjant iškilo klausymas ir niekur nepavyko rasti atsakymo. Ar reikia pelargonijų sėklas užpilti žemėmis. Jos gerokai didesnės už petunijų sėklas, tai nusprendžiau, kad geriau užilti ir dabar jau dvi dienas kankinuosi ar teisingai padariau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Sigi-: 09 vasario 2011 - 12:00
QUOTE(-Sigi- @ 2011 02 09, 11:57)
ar teisingai padariau  blush2.gif

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 09, 13:06)

dėkui, miegosiu ramiai ir lauksiu išlendant daigelių ax.gif
Dar tuo pačiu paklausiu. Susistačiau visus pasėtus augaliukus virš radiatoriaus. Ne ant pačio radiatoriaus, bet ir ne ant palangės. Gaunas taip, kad nuo radiatoriaus šiluma kyla tiesiai į daigyklų dugną ir jas šildo. Galvoju ar nebus sėklytėms peršilta. Mano mintis tokia, kad kai tik išdygs daigeliai viską perkelti į vėsesnę vietą, kad netystų.
Atsakyti
Labai siltai gal nereikia, kad nesuputu, nes ten juk ir dregna. Vieta geriau sauleta, kad neististu 4u.gif
Atsakyti
Mano gėles tai žali vabaliukai puola. Jau trečią kartą per žiemą. Nupurškiu muiluotu vandeniu, bet jie vėl atsiranda. Kuo dar galėčiau nupurkšti?
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 08, 11:28)
Nieko nebus,vėliau pradės žydėt smile.gif aš ir be kovo nejudinsiu,nes vėsu ir tamsu dar....

Jei bus dar gyvos, tai bus gerai, kad ir vėliau žydės thumbup.gif

QUOTE(artka @ 2011 02 10, 11:05)
Mano gėles tai žali vabaliukai puola. Jau trečią kartą per žiemą. Nupurškiu muiluotu vandeniu, bet jie vėl atsiranda. Kuo dar galėčiau nupurkšti?

Gal amarai g.gif Man vasarą vieną kambarinę gėlę buvo užpuolę doh.gif , tai nuploviau su muilu + feiry ir actara palaisčiau ir pranyko thumbup.gif
Atsakyti