Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Kaip galvojat, ar jau laikas daugint auginiais? Niekad nesu dauginus taip, tik iš sėklų...Ar ne per anksti?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 02 06, 23:25)
Kaip galvojat, ar jau laikas daugint auginiais? Niekad nesu dauginus taip, tik iš sėklų...Ar ne per anksti?

Aš dar auginu ant motininio augalo ir dauginsiu tik kovo mėn ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 02 06, 22:25)

pas mane vienos buvo pradejusios stipriai stypti tai as jas sausio pradzioje jau abskabiau ir sukisau i zeme ir patau kad prigijo pradejo leisti lapelius naujus smile.gif
Atsakyti
merginos, mano pelargonijos dabar būna rūsyje. Ar laistyti kiek nors jas? Gal jau į šviesą nešti?
Atsakyti
As jau sunesiau vasario 1 diena i namus, ir liejau, nes nedideliuose vazonuose siemet ziemojo, o pernai tai 30 litru vazonuose gyveno ai net neliejau nuo sunesimo i rusi...
Atsakyti
Jei rusys sviesus, tai nebutina, bet jei tamsu, tai jau reikejo parnesti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 02 07, 10:35)
Jei rusys sviesus, tai nebutina, bet jei tamsu, tai jau reikejo parnesti 4u.gif

dėkui 4u.gif
Atsakyti
nu ką, nešu iš laiptinės į manus.
bet ji serganti tokia buvo, ir tamsiuoju periodu lapeliai sumažėjo ir liga lyg ir pasitraukė, bet skaičiau, kad liga tampa nematoma, kai mažai drėgmės gauna. o paskui atstačius geras sąlygas augalui, liga vėl pasireiškia...

ar nuskinate viršunėles kai kišate šaknydinti?
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 07, 13:19)

Aš neskinu unsure.gif
Atsakyti
Aš irgi ne, o kam? Juk viena, per ją pasimato pirmi gyvybės požymiai, ir šiaip, menkesnė tikimybė, kad koks puvinys įsimes..
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 02 07, 11:19)

taip

Nors ir ne laikas dabar pagal mėnulį, bet dauginant pelargonijas auginiais, reiktų jas tik nuskynus nuo motininio krūmo palikti ramybėje dienai. Kai jau matosi, kad užsitraukė žaizdos, tik tuomet kišti vandenin ( su atramom) ar į substratą ( grynos durpės ir labai sunkus sub. netinka).

Dar radau vieną patarimą - stiebelį įpjauti ir į jį įstatyti kviečio/rugio sėklą ir merkti vandenin. Dygdama sėkla išskiria medžiagas, kurios skatina auginio šaknydimąsi. Po kurio laiko sėklą reikia išimti, o auginį su šaknelėmis persodinti į substratą.
Papildyta:
QUOTE(... @ 2011 02 07, 13:02)
Aš irgi ne, o kam? Juk viena, per ją pasimato pirmi gyvybės požymiai, ir šiaip, menkesnė tikimybė, kad koks puvinys įsimes..

atvirkščiai, auginys auginasi šaknis, o antžeminė dalis gali ilgai ir nuobodžiai nerodyti jokių pokyčių. Jei šaknydinama substrate, tai iš pažastų pasirodančios naujos lapų, žiedkočių užuomazgos parodo, kad auginys leidžia šaknis - nereikia traukti iš substrato ir tikrinti, išleido šaknis, ar nea. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 07 vasario 2011 - 13:24
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 07, 15:27)

atvirkščiai, auginys auginasi šaknis, o antžeminė dalis gali ilgai ir nuobodžiai nerodyti jokių pokyčių. Jei šaknydinama substrate, tai iš pažastų pasirodančios naujos lapų, žiedkočių užuomazgos parodo, kad auginys leidžia šaknis - nereikia traukti iš substrato ir tikrinti, išleido šaknis, ar nea.  4u.gif

Dar nei karto netraukiau iš žemės, pažiūrėti ar augina šaknis ir visos be viršūnės skynimo augdavo rolleyes.gif
Atsakyti