Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(madrugada @ 2011 02 18, 11:54)
fotoaparatą ir sveikatos kortelę gydytojo išduotą, čia svarbiausia biggrin.gif
o šiaip ką, higienos reikmenis sau (tinklinės kelnaitės ir paketai yra ligoninėje, pirmą kartą gimdant ir visi šampūnai buvo, dabar jau neradau).
Rūbus sau patogius, šlepetes, nors ligoninės marškinius per priekį susegamus galėjau visada pasiimt.
Lėliui rūbelių, jei norisi savų, bet jų taip pat yra ligoninėje. Užtenka turėti vieną komplektuką, su kuo namo veši. Pampersų, maudymo priemonių, servetėlių yra.
Vaistų, tepaliuko krūtims davė, kai reikėjo.
Įklotų pienui sugert, jei prireiktų.
Rankšluostį savo turėjau, ligoninės nepatiko smile.gif.
Maždaug ir viskas  g.gif

DEKUI bigsmile.gif

QUOTE(ieki2926 @ 2011 02 18, 11:59)
Ar irgi girdziu nuolatos, kad nieko nereikes... tik rubu sau ir leliukui isvykstant is ligonines.
Ateik ir i lietuviainorvegijoj.com foruma smile.gif
Papildyta:
Graziai viska surasei, dekui!  thumbup.gif

kokioje ten temoje bendraujate? imesk i AZ nuoroda as esu prisiregistravus ten
Atsakyti
QUOTE(Renesme @ 2011 02 18, 14:41)
DEKUI  bigsmile.gif
kokioje ten temoje bendraujate? imesk i AZ nuoroda as esu prisiregistravus ten

http://www.lietuviai...p...2248&st=960
Atsakyti
Norvegijoj nesciosios kortele - tai toks didelis lapas, kuri jordmor duoda? Tikejaus kaip LT gauti kartonine nedidele. Tas lapas taip nepatogu nesiotis.
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 02 19, 14:33)
Norvegijoj nesciosios kortele - tai toks didelis lapas, kuri jordmor duoda? Tikejaus  kaip LT gauti kartonine nedidele. Tas lapas taip nepatogu nesiotis.

tas pats. aš paskutinį mėnesį visur su savim tampiaus, apsilamdė gerokai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 02 19, 16:44)
tas pats. aš paskutinį mėnesį visur su savim tampiaus, apsilamdė gerokai smile.gif

Tai va ir as galvoju, kas is to lapo liks, kol reikes gimdyti smile.gif LT kartonine sugebejau gerai nunesioti, o cia toks lapas...
Atsakyti
Ir dar kraujo tyrima reikia kartu nesiotis (rhesuspapiret) ax.gif
As tuos lapus imauteje ir dar i papkyte isidejus nesiojuos, bet man irgi jau nekaip atrodo doh.gif
Atsakyti
Siaip, tikrai cia nera butina visur to lapo su savim tasytis. As tik pas gydytoja ir akusere pasiimdavau, na ir ligonine vaziuojant gimdyt, zinoma. O siaip, juk yra ligoniu duomenu baze, prie kurios sveikatos istaigos turi prieiga ir ten pagr. info, tai nebutina to lapo su savimi tureti iseinant is namu. Ypac jei nera kazkokiu ypatingu komplikaciju. Nes ir gydytojas man neliepe jo visur tureti su savim. Ar Jums liepe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gerina @ 2011 02 19, 22:49)
Siaip, tikrai cia nera butina visur to lapo su savim tasytis. As tik pas gydytoja ir akusere pasiimdavau, na ir ligonine vaziuojant gimdyt, zinoma. O siaip, juk yra ligoniu duomenu baze, prie kurios sveikatos istaigos turi prieiga ir ten pagr. info, tai nebutina to lapo su savimi tureti iseinant is namu.  Ypac jei nera kazkokiu ypatingu komplikaciju. Nes ir gydytojas man neliepe jo visur tureti su savim. Ar Jums liepe?  g.gif

As nesinesioju tu lapu pastoviai su savim, bet vien jau einat pas gydytoja ar pas gine susidaro daug kartu, o tas lapas toks plonytis ax.gif
Bet dabar, kai iki gimdymo nebedaug laiko beliko, gal tikrai pasiimti, kiekviena kart kai kur nors iseinu, juk nesunku i rankine isimest smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ieki2926 @ 2011 02 20, 00:45)
As nesinesioju tu lapu pastoviai su savim, bet vien jau einat pas gydytoja ar pas gine susidaro daug kartu, o tas lapas toks plonytis  ax.gif
Bet dabar, kai iki gimdymo nebedaug laiko beliko, gal tikrai pasiimti, kiekviena kart kai kur nors iseinu, juk nesunku i rankine isimest  smile.gif

Norgej man nesake su savim visada nesiotis, tik pas gyd.einant.
LT tai sake cia tavo pasas ir nesiokis visad kartu. Bet irgi nesiojaus tik pas gyd. einant ir jau paskutini menesi... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 02 20, 02:18)
LT tai sake cia tavo pasas ir nesiokis visad kartu. Bet irgi nesiojaus tik pas gyd. einant ir jau paskutini menesi...  rolleyes.gif

man lt irgi sake, be korteles is namu ne kojos... g.gif bet as nesinesiojau pastoviai... paskuj masinoj pasidejau.. jei netycia prireiktu... bet kad jos tik pas gyd reikedavo...

sita noriu paklausti, o ejot kas cia tirtis del vezio lasteliu? nes gavau laiska.. pas seimos gyd reikia nestis? o kiek kainuoja idomu?

nes kai nuejau iki optikos akiu pasitikrint ir kad prirasytu naujus akinius.. tai 4000kr. doh.gif gal ten tiek nekainuoja..
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 02 20, 00:18)
LT tai sake cia tavo pasas ir nesiokis visad kartu. Bet irgi nesiojaus tik pas gyd. einant ir jau paskutini menesi...  rolleyes.gif

Tai kaip ir sakiau, juk cia nera ligos korteliu, kaip LT, gydytojai pildo viska i duomenu baze, tai jei jau ekstra atvejis - rastu informacija tenai. As net nustebau kai drauge is LT mane pradejo protinti, kad ta kortele su savim visur turiu nesiotis smile.gif Aplamai, reikia nustoti ziureti/lyginti su Lietuva, ir bus kur kas paprasciau gyventi cool.gif

QUOTE(vitalyte25 @ 2011 02 20, 01:41)
sita noriu paklausti, o ejot kas cia tirtis del vezio lasteliu? nes gavau laiska.. pas seimos gyd reikia nestis?  o kiek kainuoja idomu? 

nes kai nuejau iki optikos akiu pasitikrint ir kad prirasytu naujus akinius.. tai 4000kr. doh.gif  gal ten tiek nekainuoja..

Del gimdos kaklelio vezio visoms siuncia laiskus pasitikrinti, kam virs 26m. Kas 3 m berods. Cia prevencine priemone, nenori - gali nesitikrinti. Pas seimos gydytoja tas patikrinimas daug nekainuos. Max 200Kr., nes tiksliai nepamenu.
O optika, tai cia jau privati struktura, cia parduodami brangus remeliai ir jie neturi ivairaus pigumo stiklu, kaip LT. Ir kur didesne dioprija - tuo sunkiau stikla nuploninti, kad jis graziai isistatytu i remelius, todel ir brangsta nuo akiu silpnumo, bet juk lygiai tas pats ir optikose LT, tik stiklu ir pigiu remeliu pasirinkimas didesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gerina: 20 vasario 2011 - 10:02
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 02 20, 02:41)
man lt irgi sake, be korteles is namu ne kojos...  g.gif  bet as nesinesiojau pastoviai... paskuj masinoj pasidejau.. jei netycia prireiktu... bet kad jos tik pas gyd reikedavo...
sita noriu paklausti, o ejot kas cia tirtis del vezio lasteliu? nes gavau laiska.. pas seimos gyd reikia nestis?  o kiek kainuoja idomu? 

nes kai nuejau iki optikos akiu pasitikrint ir kad prirasytu naujus akinius.. tai 4000kr. doh.gif  gal ten tiek nekainuoja..

As irgi buvau gavusi del veziniu lasteliu vos tik atsirado mano duomenys poliklinikoj. Bet as nesidariau, nes LT buvau pasidariusi. Tai nera privaloma, tik rekomenduojama. Bet faktas, kad del visko cia reikia moketi... Gali pasiklausti poliklinikoj, kiek kainuoja ir tik tada darytis arba ne.
Atsakyti