Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(Gerina @ 2011 02 19, 21:49)
Siaip, tikrai cia nera butina visur to lapo su savim tasytis. As tik pas gydytoja ir akusere pasiimdavau, na ir ligonine vaziuojant gimdyt, zinoma. O siaip, juk yra ligoniu duomenu baze, prie kurios sveikatos istaigos turi prieiga ir ten pagr. info, tai nebutina to lapo su savimi tureti iseinant is namu.  Ypac jei nera kazkokiu ypatingu komplikaciju. Nes ir gydytojas man neliepe jo visur tureti su savim. Ar Jums liepe?  g.gif

man neliepė, bet kai netikėtai atsidūriau legevaktoj, tai norėjo jį matyt. Nežinau, kodėl, duomenys jeigu yra duombazėse. Gal įrašą kokį norėjo palikt smile.gif Tai ir po to nešiojaus pabaigoj, nes vis gimdyt ruošiaus kas dieną smile.gif
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 02 20, 00:41)
sita noriu paklausti, o ejot kas cia tirtis del vezio lasteliu? nes gavau laiska.. pas seimos gyd reikia nestis?  o kiek kainuoja idomu? 

tyriaus, man nekainavo, nes tuo metu buvau nėščia. Šiaip manau, kad turėtų kainuot kaip paprastas vizitas pas fastlege, max 200kr, kaip Gerina rašė.
Atsakyti
Labas rytas,

vis paskaitau aktualia temute smile.gif

nz kaip galima nesinesioti su savimi nesciosios korteles blush2.gif man tai nesuvokiama, bet maza kas, gal gali buti situacija, kad busi be samones tada nei vardo nei pavardes nepasakysi, o nesciosios kortele salia manau gali isgelbeti kudykelio gyvybe, kai gydytojai staigiai gali reguoti pamate kraujo grupe nestumo savaiteliu skaiciu, nemanau kad jie leks pasieme pavarde ieskoti duomenu prie kompo biggrin.gif neduok D tfu tfu tfu bet geriau gyvenime apsidrausti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos:)
Mano vyras dirba Norvegijoje per lietuvišką įmonę, bet mokėsčius moka Norvegijoje (ne Lietuvoje). Aš gyvenu Lietuvoje ir planuoju gimdyti Lietuvoje.
Turiu tokį klausimėlį: ar mano vyrui priklauso pagal norvegiškus įstatymus vaiko priežiūros atostogos, ar jos apmokamos?
Ačiū už atsakymą. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Oyzo @ 2011 02 21, 12:41)
Sveikos, merginos:)
Mano vyras dirba Norvegijoje per lietuvišką įmonę, bet mokėsčius moka Norvegijoje (ne Lietuvoje). Aš gyvenu Lietuvoje ir planuoju gimdyti Lietuvoje.
Turiu tokį klausimėlį: ar mano vyrui priklauso pagal norvegiškus įstatymus vaiko priežiūros atostogos, ar jos apmokamos?
Ačiū už atsakymą.  4u.gif

Sveika, siaip nemanau kad tokiu atveju priklausytu vaiko priežiūros atostogos. Tik gali gauti 970NOK kas menesi, kai jau bus gimes vaikelis... Bet ir vel, NAV'as prasys ivairiausiu popieriu, o jei jo darbo sutartis lietuviska, tai nemanau kad gautu ir siuos pinigelius.

Nebent pati gimdyk Norvegijoje ir gausi vienkartine pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2011 02 06, 22:34)
sveikinu... tikrai laininga esi  nestuke.gif
o kokias zoleles gerei? smile.gif

Geriau salavija ir Borovaja Matka (vienasale uzgina).

QUOTE(virdzzinija @ 2011 02 07, 17:10)
tevui priklauso 10savaiciu atostogu ,apmoka tiek kiek pasirenka mama 80% ar 100% tiek pat moka ir tevui

Tik tuo atveju, jei mama dirba, nes tuo metu, kai tetis atsotogauja su vaikuciu, mama privalo grizti i darba.

Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 02 26, 23:32)
Tik tuo atveju, jei mama dirba, nes tuo metu, kai tetis atsotogauja su vaikuciu, mama privalo grizti i darba.
nebūtinai g.gif nes mano pvz - pasibaigus dekretinėms, neturėjau, kur grįžti, realiai buvau bedarbė, bet vyras vis tiek turėjo imti savąsias 10 savaičių. tai kurį laiką buvom abu namie thumbup.gif
Atsakyti
Gavau laiska su kvietimu ir paskirtu laiku pasidaryti echoskopa, kai nestumas bus virs 17 sav. Laiske buvo ir kazkoks zalias lapas - forma. Gal kuri susiduret ir irgi toki buvot gavusi? Ar ji reikia paciai uzsipildyti vaziuojant i poliklinika daryti echo?
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 03 18, 13:09)
Gavau laiska su kvietimu ir paskirtu laiku pasidaryti echoskopa, kai nestumas bus virs 17 sav. Laiske buvo ir kazkoks zalias lapas - forma. Gal kuri susiduret ir irgi toki buvot gavusi? Ar ji reikia paciai uzsipildyti vaziuojant i poliklinika daryti echo?

Man nebuvo jokio zalio lapo, o kas ant jo parasyta?
Atsakyti
QUOTE(ieki2926 @ 2011 03 18, 14:13)
Man nebuvo jokio zalio lapo, o kas ant jo parasyta?

Formos pavadinimas yra Opplysningsskjema til fødeavdelingen Sjukehus. Kiek suprantu, tai informacija apie save reikia uzpildyti. Cia gal kad iskart turetu detale info apie mane kai atvyksiu i ligonine gimdyti ir ten nereiketu pildyti?
Atsakyti
QUOTE(Chanele @ 2011 03 18, 13:19)
Formos pavadinimas yra Opplysningsskjema til fødeavdelingen Sjukehus. Kiek suprantu, tai informacija apie save reikia uzpildyti. Cia gal kad iskart turetu detale info apie mane kai atvyksiu i ligonine gimdyti ir ten nereiketu pildyti?

Greiciausiai taip ir yra, nes kam dar gali reiketi pildyti informacine anketa. Bet keista, kad neturi gimdymo skyrius info is tavo gydytojo. Na matyt kiekvienas rajonas, kiekviena ligonine turi siek tiek skirtingas taisykles.
Atsakyti
QUOTE(Karna @ 2011 02 27, 23:32)
nebūtinai g.gif  nes mano pvz - pasibaigus dekretinėms, neturėjau, kur grįžti, realiai buvau bedarbė, bet vyras vis tiek turėjo imti savąsias 10  savaičių. tai kurį laiką buvom abu namie thumbup.gif

O jeigu pasibaigus dekretui as pati iseinu is darbo, na, realiai sefas pasake kad nebereikes manes po dekreto. Tai tarkim savo noru lieps rasyti, tai vyras gali tureti tas 10 sav? Pasibaigus mano dekretui?

Beje, ar kam atliko CP Norvegijoje? Kaip viskas vyko? Ar buvote atskirti nuo vaikucio pirma para? O jei as gerai jauciuos, galiu prasyti, kad paliktu man mazuti?

Beje, del ko atliko Jums CP, jeigu atliko?
Papildyta:
Karna, o tu del tu vyro 10 sav rasei dar kai tvarkeisi dekreta, na, po 26 sav kai pildei dokus? Nurodei, kad ims vyras visas 10 sav po to kai baigsis tavo dekretas?
O ka vyro sefas i tai? Neburbuliavo? Neisivaizduoju kaip i tai reaguos jo sefas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 03 22, 21:45)
O jeigu pasibaigus dekretui as pati iseinu is darbo, na, realiai sefas pasake kad nebereikes manes po dekreto. Tai tarkim savo noru lieps rasyti, tai vyras gali tureti tas 10 sav? Pasibaigus mano dekretui?

Beje, ar kam atliko CP Norvegijoje? Kaip viskas vyko? Ar buvote atskirti nuo vaikucio pirma para? O jei as gerai jauciuos, galiu prasyti, kad paliktu man mazuti?

Beje, del ko atliko Jums CP, jeigu atliko?
Papildyta:
Karna, o tu del tu vyro 10 sav rasei dar kai tvarkeisi dekreta, na, po 26 sav kai pildei dokus? Nurodei, kad ims vyras visas 10 sav po to kai baigsis tavo dekretas?
O ka vyro sefas i tai? Neburbuliavo? Neisivaizduoju kaip i tai reaguos jo sefas.  blush2.gif

Mes dabar tvarkomes doc NAVe, tai tevelio doc neleidzia dar pildyti, kol leliukas negimes. Tas 10 sav skaidysim, nes jo darbe tik trys zmones dirba, neisivaizduoju kas butu, jei visas 10 sav pasiimtu is karto doh.gif Jo sefas patare imti vietoj atostogu menesio ir skaidyti per kelis metus. Manau jei nori islaikyti gerus santykius su darbdaviu, reiketu pasitarti su juo 4u.gif
Atsakyti