Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

QUOTE(Arneja @ 2008 04 26, 18:41)
As savo mergyte gimdizau Norvegijoje,pries 7 savaites  wub.gif Gimdymo metu kalbejau angliskai,nes dar nemoku norvegu kalbos,salia buvo vyras.Viskas praejo gerai,nors gimdymas buvo sunkus.Aisku,tas ju naturalumas mane iki siol pribloskia  doh.gif Visai ne taip kaip LT.Del prieziuros tai galiu pasakyti  thumbup.gif Labai nuosirdzios seseles.Kisiu niekam nereikejo duoti.Zodziu skirtumas tarp NO ir LT akivaizdus.

norejau paklausti ka reikia vestis y ligonine vaziuojant gimdyti? ar viska taip pat kaip ir lietuvoje ? blush2.gif
Atsakyti
Norvegijoje gimde mano 2 drauges lietuves ir liko be galo,be krasto patenkintos mirksiukas.gif thumbup.gif

P.S as gimdziau Svedijoje,bet girdejau,kad medicinos sistema praktiskai niekuom nesiskiria mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš dvi mergičkas gimdžiau Hønnefoss ir labai esu patenkinta tiek priežiūra per nestuke.gif , tiek gimdymo metu, tiek po gimdymo. Nu nesijaučiau žemesnio lygio nei kitos tuo metu ten buvusios mamytės su vaikučiais.
Atsakyti
As gimdziau Stavangeryje ir likau labai patenkinta thumbup.gif
Man nubego vandenys vakare 11 val.Mums iki ligonines 15 min kelio,tai patikrine kakleli ir rade tik 1 cm atsidaryma,issiunte mus namo.Pries tai paklause kiek laiko reik vaziuot iki ligonines.Akusere pasitaike svede,bet kazkaip susikalbejom.Na o namuose iki 9 val ryto vaiksciojau aplink stala su saremiais kas 3-5 min.Zinoma skaudejo baisiai doh.gif bet zinojau kad reik islaukti ir iskesti ta skausma.O kai ryte nuvaziavom i ligonine,atsidarymas jau buvo 4 cm.Zinoma buvau gerokai issikankinusi, tai man akusere is karto pasiule epidura blink.gif (turbut "gerai"atrodziau).Po 15 min.atejo anesteziologas ,padare epidura ir skausmas baigesi smile.gif Visi labai paslaugus ir malonus,akusere neiseidavo beveik is palatos, o jei iseidavo tai visada primindavo,kad jei kas negerai is karto trauktume uz virvutes smile.gif Gimdziau prie akuseres, rezidentes ir studentes.Epidurine nejautra suletino gimdymo veikla ,tai gimdymas uztruko 16 val. doh.gif (nuo vandenu nubegimo)Visa laika jauciausi stebima ,priziurima ir svarbi kaip zmogus.O musu mazylis pasauli isvydo sveikas ir stiprus wub.gif Nesu gimdziusi Lietuvoje tai negaliu palyginti,bet gimdymu Norvegijoje esu labai patenkinta thumbup.gif Linkiu visoms nestuke.gif lengvo gimdymo. 4u.gif ir tik geru prisiminimu apie gimdyma.
Atsakyti
sveikos mamytes norvegijoje cia jums ir jusu mazyliams 4u.gif 4u.gif 4u.gif na perskaiciau visus pasisakymus, tai noreciau pasisakyti ir as. as pati dar negimdziau, bet gimde mano draugo brolio zmona doh.gif biggrin.gif tai jie tikrai liko patenkinti visa prieziura ir viskuo. jai teko daryti cerio pjuvi, nes mazylis gime virs 5kg thumbup.gif todel jiems teko savaite laiko praleisti ligonineje. visada kartu buvo ir jaunasis tetis.palatoje buvo TV, telefonas, rubai vaikiukui, pampersai, na tiesiog viskas ko jiems reikejo pradziai. Na jei as palikciau nestuke.gif tikrai negalvociau ar gimdyti norgej ar vaziuoti i lietuva. 100% uz gimdyma norvegijoje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Titute @ 2008 06 26, 11:28)
As gimdziau Stavangeryje ir likau labai patenkinta  thumbup.gif

sveika.mano drauge taip pat gimde Stavangeryje,ir labai patenkinta,prieziura buvo superine ir pries ir po.Aplamai Stavangerio ligonineje prieziura labai gera,kiek teko lankytis,viskas puikiai.
Atsakyti
gimdziau Norvegijoje, personalas liuks, prieziura pasakiska, o zmones malonus ir geri, ir visai nesvarbu kad as nekalbu norvegiskai - gimdymas vyko anglu kalba biggrin.gif Epiduro bei kitu 'cheminiu' nuskausminimo budu cia neskuba leisti, nes, kad ir kiek kas aiskins, nesvarbu kokia ta chemija, bet ji kenkia tiek mamai tiek mazyliui. Gal ne is karto, gal veliau tas pasijaus. Beje, po nuskausminanciuju ir gijimas ilgesnis ir skausmingesnis. O po epiduro plysimai pasitaiko daug gilesni ir ziauresni, nes...cia panasiai kaip i suluzusia koja suleisk nuskausminanciu ir eik pasivaiksciot: koja dar labiau suzalosi, nes nejausi skausmo. Daznas reiskinys, kad po epiduro nustoja saremiai, ir tada reikia skatinanciu ir pan.
Kai man buvo tie nepakeliami skausmai, apie kuriuos visos mamos zino wub.gif , jordmor (akusere) ismoke mano vyra daryti man masaza nugaros, o veliau atejo ir padare akupunktura, ir nesvarbu kad ji man situacija tik pablogino, bet as zinau kad jie stengesi wub.gif O ir nesuveike man, nes viskas vyko per greitai, ir man stengesi stabdyti, kad as neplysciau per daug. Ir viskas buvo thumbup.gif Personalas tikrai super profesionalus thumbup.gif Ir netgi tuo momentu, kai tikriausiai kiekviena nori pasiusti visus ant visu galu lotuliukas.gif mano akusere viska dare man (ir liepe vyrui jai padeti), kad nepradeciau isterikuoti ar elgtis neprotingai, nes tuomet ir visokios komplikacijos prasideda ir plysimai nesvietiski ax.gif

Kaip bebutu, as turiu tik geriausius atsiliepimus apie gimdyma Norvegijoje thumbup.gif Ir jei lauksiuos antro, labai tikiuosi cia gimdyti ir vel wub.gif
Atsakyti
bet jeigu waikas gimsta norvegijoje ir kaip suprantu jis iskart yra norvegas( norvegijos pilietis) o jeigu sutuoktiniai isisikiria ( vyras pasilieka norgej o moteris waz i lietuva ir ji nori pasiimt waika . kiek girdejau tai moterei neimanoma waiko pasiimt i lietuva nes jis yra priregintas kaip norvegijos pilietis ?
Atsakyti
QUOTE(Laurrr @ 2008 09 18, 16:36)
bet jeigu waikas gimsta norvegijoje ir kaip suprantu jis iskart yra norvegas( norvegijos pilietis) o jeigu sutuoktiniai isisikiria ( vyras pasilieka norgej o moteris waz i lietuva ir ji nori pasiimt waika . kiek girdejau tai moterei neimanoma waiko pasiimt i lietuva nes jis yra priregintas kaip norvegijos pilietis ?

Nemanau kad vaikas is karto patampa norvegijos pilieciu schmoll.gif Nebent jei tavo sutuoktinis norvegas ir jus norit kad vaikas butu norvegas mirksiukas.gif
Atsakyti
Vaikui gimus jei neuzpildai porerius laiku - tada vaikas tampa automatiskai norvegijos pilieciu(jei vienas is tevu norvegas). Bet seip is esmes pasirenki pats vaiko pilietybe.
Vaikas "priristas" ne prie NORVEGIJOS. Jei tevas sutinka, kad motyna pasiimtu vaika gyvent uzsienin tada gali isvykti. Be to ir pacioje Norvegijoje jei tevai issiskyre, negali vienas issikraustyt su vaikais uz 1500km nuo kito jei vienas is tevu nesutinka.
Kai jau vaikas gimsta, tada jau prisirisa tevai viens prie kito negriztamai. nors ir issiskyre tevai turi derintis ir tartis del vaiko. neskraidinsi gi vaiko kas savaitgali is Lt i No ir atgal mirksiukas.gif

Atsakyti
hmm, aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurrr @ 2008 09 19, 01:36)

jeigu abudu sutuoktinei yra lt tai tikrai niekas vaikuj neduoda norvegijos pilietybes smile.gif nes as pati gimdziau norvegijoj ir pakausiau ar vaikas negaus norvegijos pilietybes tai man taip ir pasake jei tavo vyras norvegas tai gaus smile.gif
Atsakyti