QUOTE(daivadavija @ 2009 05 22, 14:44)
gimdysiu ir as norvegijoje. gyvenu cia jau du metai legaliai, dirbu. tai leliuka planavom net nebijodami nes socialines garantijas turesim. daktrais kolkas nesiskundziu, nes kolkas labai gerai jauciuosi ir nera jokiu problemu. tik vat kartais pagalvoju kaip reikes liuliukui dokumtelius sutvarkyti, vistiek paso reikes visgi seneliams reikes vezti parodyti

girdejau kad su isduotais liudijimais ligonijeje reikia su kudikeliu vaziuoti i lietuvos ambasada osle ir tada jie ten sutvarko. ar tai tiesa?gal kas esat susidure su tuo galit pasidalinti informacija. norvegijoje gimusiam leliukuikaip gauti dokumta(pasa)?
sveikos mamkos
as jau daugiau nei 3 meai NO,teko ir dirbti ir sunu gimdyti

mums jau virs 9 men
tai tekjo visko suzinot,man atveju as pastojus jau nebedirbau,tai dekreto negavau o tik vienkartine ir vaiko pinigus 970kr/men
dokumentus per mabasada tvarkytis,labai ilgai(jei tuo metu busi no)
kadangi mes tuo metu vaziavome pasirodyti seneliams,tai darem gryzimo leidima,ji reik ambasadoj gauti.siunciate abieju ar vieno,darbar tik nepamenu paso kopija,norvegiska vaiko gimimo liudijima,prasyma jis yra ambasados internetiniame psl(beje ten labai daug info) tik butina arba gyvai pristatyti arba atsiimti,ir per nustatyta laika gryztate i lt,o jau cia ir lt gim liud ir pasa

issimsite
Papildyta:
QUOTE(Angeliocikas @ 2009 05 24, 15:48)
sveikos mamkos
as jau daugiau nei 3 meai NO,teko ir dirbti ir sunu gimdyti

mums jau virs 9 men
tai tekjo visko suzinot,man atveju as pastojus jau nebedirbau,tai dekreto negavau o tik vienkartine ir vaiko pinigus 970kr/men
dokumentus per mabasada tvarkytis,labai ilgai(jei tuo metu busi no)
kadangi mes tuo metu vaziavome pasirodyti seneliams,tai darem gryzimo leidima,ji reik ambasadoj gauti.siunciate abieju ar vieno,darbar tik nepamenu paso kopija,norvegiska vaiko gimimo liudijima,prasyma jis yra ambasados internetiniame psl(beje ten labai daug info) tik butina arba gyvai pristatyti arba atsiimti,ir per nustatyta laika gryztate i lt,o jau cia ir lt gim liud ir pasa

issimsite
norvegiska liudijima gimimo isduoda skateetaten
Papildyta:
QUOTE(sissel @ 2009 04 14, 18:39)
sveikos, mamytes, turiu klausimeli.....kai gime mano leliukas, gavau 1men. biuleteni...ar man prasitesia vaiko auginimo atostogos? gal kuri susiduret su panasia situacija?
dirbai no ar ne?