Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Norvegijoje

Angeliocikas aciu labai
jau internete isirarsiau ta pati klausima kur ir uzdaviau, visus prasymus parsisiunciau nors dar greitai nereikes bet egul buna smile.gif gyvenam netoli oslo tai problemu nesukels.
Atsakyti
QUOTE(daivadavija @ 2009 05 25, 07:47)
Angeliocikas aciu labai
jau internete isirarsiau ta pati klausima kur ir uzdaviau, visus prasymus parsisiunciau nors dar greitai nereikes bet egul buna smile.gif gyvenam netoli oslo tai problemu nesukels.

smagu tada thumbup.gif jei kas kreipkis mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
labai daug geru atsiliepimu prisiskaiciau.dziaugiuosi uz esamas ir busimas mamytes=)))man iskilo klausimelis vienas, jei esi norvegijoje ir dirbi legaliai,tai leidima gyventi reikia atskirai issimt ar cia ir skaitosi kaip leidimas gyventi taip pat? Aciu uz atsalyma is anksto...
Atsakyti
QUOTE(moonlight=) @ 2009 07 04, 18:32)

tai vienas dokumentas smile.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, cia renkasi nemazai gyvenanciu Norvegijoje.

Turiu toki kl idomu ir siuo laiku gan aktualu - ketinam Rugpjucio pradzioj vaziuoti paturistauti i Norvegija, bet idomu, kaip ten suy tuo kiauliu gripu? Ar Norvegijoj labai plinta? Gal neverta vaziuoti? unsure.gif
Atsakyti
Man iškilo tokis klausimas g.gif O nuo kelinto mėnesio Norvegijoje leidžia eiti į dekretą? smile.gif Pastebėjau, kad čia nėštukės dirba labai ilgai, o gal man tik taip pasirodė g.gif
Atsakyti
QUOTE(diadora @ 2009 07 26, 12:48)
Man iškilo tokis klausimas  g.gif  O nuo kelinto mėnesio Norvegijoje leidžia eiti į dekretą?  smile.gif  Pastebėjau, kad čia nėštukės dirba labai ilgai, o gal man tik taip pasirodė  g.gif

nestukes i dekreta isleidzia tik 3 savaites iki termino. Jei pagimdai anksciau tai dekretas skaiciuojasi nuo tos dienos kai gimsta vaikelis. Atgal i darba turi grizti po po 46 savaiciu jei pasirinkai apmokejima 100% arba po 56 savaiciu jei pasirnkai apmokejima 80%. Savaites skaiciuojasi ne nuo vaiko gimimo o nuo dekreto pirmos dienos. Ir dar yra teciui duodama 10savaiciu vaiko auginimui. Jei lauki dvynuku prisideda 5 savaites papildomai mamai bet ne teciui.
Atsakyti
Nijoliuks pirmiausia tai dvigubi sveikinimai laukiant stebukliukų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą aciuks.gif
Man tai kuo toliau, tuo labiau nebepatinka norvegų požiūris į nėštukes doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(diadora @ 2009 08 15, 19:27)
Nijoliuks pirmiausia tai dvigubi sveikinimai laukiant stebukliukų  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą  aciuks.gif
Man tai kuo toliau, tuo labiau nebepatinka norvegų požiūris į nėštukes  doh.gif  schmoll.gif

Aciu, laukiam savo angeliuku su dideliu dziaugsmu. thumbup.gif
Beje daugelis nestukiu turi nedarbingumo lapelius paskutinius nestumo menesius. As manau kad prieziura cia nestukiu gera. Beje visos konsultacijos, tyrimai nemokami. As nedarbinguma turiu nuo balandzio 15d, tad beveik visa nestuma. Ne daugelis is dirba iki galo, o nuejus pas gydytoja pasakai kad pavargsti ir is karto israso nedarbinguma.
Atsakyti
Sveikos gal yra mamyciu netoli oslo, 4u.gif norejau paklaust kada cia daro pirmaji ehoskopa ir kiek ju daro, ar visus butinus tyrimus atlieka? Laukiuos pirma kart tai nezinau kaip ir ka turi daryt...keik skaiciau is atsiliepimu tai norvegija tikrai pasakiska salis gimdyt lotuliukas.gif tik noriu suzinot ar tikrai gerai pasirupins manim ir mazyliu ax.gif
Atsakyti
temoje skaiciau, kad jei legalei nedirbi nei mama nei tetis, pagimdzius jokiu lengvatu negauni. Bet man pasakojo draugai ten gyvenantys, kad gauna ta vienkartine pasalpa, ir iki 18. kas menesi ta pasalpa. tai kaip cia dabar yra istikruju? g.gif
Atsakyti
Norejau pasidometi ar leidimas gyventi tai tas pats kas ir ID numeris? Ir dar ar tikrai negalima prasytis planuoto cezario? g.gif
Atsakyti