Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Vitalija @ 2011 04 18, 14:53)
Lietuvos Respublikos terminų banke fechtavimasis unsure.gif Remiamasi „Sporto terminų žodynu“.
TŽŽ fechtavimas unsure.gif


Mm.... gal sakau terminų bankų patikimesnis šaltinis....?
Atsakyti
Na, aš į Sporto terminų žodyną pažiūrėjau ir nebelindau daugiau niekur... o TŽŽ tikrai kitaip... tokiu atveju galima ginčytis, aišku, pirmenybė terminams, tik po to TŽŽ, bet...
Atsakyti
Yra Lietuvos fechtavimo federacija, net atskira svetainė www.fechtavimas.lt veikia.
DLKŽ yra ir fechtavimas, ir fechtavimasis unsure.gif
Man gražiau su -is, bet kaip vartotoja sakau. Su -is aiškiau, kad tarpusavyje kovoja. Pavyzdžiui, irklavimas – aišku, kad tik į priekį plaukia, bandydami vieni kitus aplenkti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 18 balandžio 2011 - 15:22
QUOTE(Vitalija @ 2011 04 18, 16:20)
Yra Lietuvos fechtavimo federacija, net atskira svetainė www.fechtavimas.lt veikia.
DLKŽ yra ir fechtavimas, ir fechtavimasis unsure.gif
Man gražiau su -is, bet kaip vartotoja sakau. Su -is aiškiau, kad tarpusavyje kovoja. Pavyzdžiui, irklavimas – aišku, kad tik į priekį plaukia, bandydami vieni kitus aplenkti ax.gif


Taip, aš irgi žiūrinėjau tą svetainę.

Man, kaip vartotojai, taip pat daug gražiau fechtavimasis. Bet jeigu žodynuose galima rasti ir taip, ir taip, gal tada palikti ir tą autoriaus vartojamą formą be -is?....
Atsakyti
Geriau fechtavimasis, nes yra fechtuotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 04 18, 19:01)
Geriau fechtavimasis, nes yra fechtuotis smile.gif


Ir aš linkčiau prie šios nuomonės, tad turbūt visur taisysiu smile.gif

Ačiū visoms už komentarus smile.gif
Atsakyti
Sveiki, ateinu patarimo ax.gif 4u.gif

Mažas drėgmės kiekis leidžia įdegti anglį tiesiogiai arba naudojant aliejuje suvilgintą servetėlę (=dėl mažo drėgmės kiekio galima iš karto uždegti patį anglį arba panaudoti aliejuje suvilgytą servetėlę).

...patartina naudoti medžio anglį iš ąžuolo (=o gal ąžuolo medžio anglį g.gif )


Jeigu reikalingas kuras gurmaniškam kepimui, mes taip pat gaminame medžio anglį iš vaismedžių medienos: obels bei vyšnios (=gurmaniškam?[/I]
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2011 04 19, 20:24)
Mažas drėgmės kiekis leidžia įdegti anglį tiesiogiai arba naudojant aliejuje suvilgintą servetėlę (=dėl mažo drėgmės kiekio galima iš karto uždegti patį anglį arba panaudoti aliejuje suvilgytą servetėlę).

kodėl taisot įdegti? Šiaip čia man mintis nelabai aiški ax.gif
QUOTE
...patartina naudoti medžio anglį iš ąžuolo (=o gal  ąžuolo medžio anglį  g.gif )

ažuolines anglis unsure.gif
QUOTE
Jeigu reikalingas kuras gurmaniškam kepimui, mes taip pat gaminame medžio anglį iš vaismedžių medienos: obels bei vyšnios (=gurmaniškam?[/I]

gurmaniškiems kepiniams g.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2011 04 19, 19:24)
Jeigu reikalingas kuras gurmaniškam kepimui, mes taip pat gaminame medžio anglį iš vaismedžių medienos: obels bei vyšnios.

Įkyriai kartojasi medžio – medžių – medienos.
Iš obels ir vyšnios medienos gaminame gurmaniškiems kepiniams tinkamas / skirtas anglis g.gif Taip pat gaminame gurmaniškiems kepiniams skirtas / tinkamas medžio anglis iš obels ir vyšnios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 04 19, 20:08)




QUOTE(Vitalija @ 2011 04 19, 20:25)



4u.gif labai ačiū


Papildžius medžio anglies kiekį kepsninėje galite nenukelti ruošiamo maisto
(= įpilę/įdėję daugiau medžio anglies į kepsninę, galite nenukelti ruošiamo maisto)
g.gif


Mažas medžio anglies peleningumas?
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2011 04 20, 10:44)
4u.gif  labai ačiū
Papildžius medžio anglies kiekį kepsninėje galite nenukelti ruošiamo maisto
(= įpilę/įdėję daugiau medžio anglies į kepsninę, galite nenukelti ruošiamo maisto)
g.gif

Aišku be konteksto sudėtinga, bet man logiškiau būtų papildydami medžio anglies kepsninėje/pridėdami medžio anglies į kepsninę galite nenukelti ruošiamo maisto, t. y. kad galima nenukeliant maisto pildyti, o ne papildžius nenukelti g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 04 20, 10:48)
Aišku be konteksto sudėtinga, bet man logiškiau būtų papildydami medžio anglies kepsninėje/pridėdami medžio anglies į kepsninę galite nenukelti ruošiamo maisto, t. y. kad galima nenukeliant maisto pildyti, o ne papildžius nenukelti g.gif


Čia jie nori pasakyti, kad kai bus papildyta tos anglies, ji nedūmys, neliepsnos, degs normaliai, kaip ir iki papildymo g.gif


Papildžius medžio anglies kiekį kepsninėje galite nenukelti ruošiamo maisto. Industrinis gamybos būdas užtikrina, kad ji nedūmis, neliepsnos ir leis meistrui dirbti ilgą laiką.

(= Pridėję medžio anglies į kepsninę, galite ir toliau nenukeldami kepti ruošiamą maistą. Pramoninis gamybos būdas užtikrina?, kad ji nedūmys, neliepsnos ir gamintojas galės dirbti ilgą laiką.
)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule**: 20 balandžio 2011 - 10:59