Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvių kalbos redaktorės

QUOTE(Transcendens @ 2011 01 13, 22:06)
Na, ne kodėl, juk yra toks "grafinis pranešimas" publicistikoje.

Pvz.?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 13, 22:06)
Šiaip iš esmės tai nėra blogis - svarbu, kas adresatas, koks tikslas, kontekstas ir pan. Bet kad žmonės nejaučia stilių ribų, tai taip - čia faktas smile.gif

Bet kai tame pačiame tekste ir "vadovaujamasi dokumentais", "informuojama", ir žarstomasi tarptautiniais žodžiais, o šalia atsiranda "mažos bejėgės būtybės" ir pan. frazės kone iš Biliūno "Kliudžiau", man viename informaciniame pranešime nedera schmoll.gif O gal reikėtų keisti nuomonę ir dar kartą pastudijuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 13, 22:07)
gal galima pavyzdžių...
na, jis beveik išnykęs.
Visi šie išvardinti priklauso "reportažui", galimas ir detalesnis skirstymas, bet neturiu medžiagos namie. Na, tai - memuarai, mokslo atradimų aprašymai, dienoraščiai, kelionių aprašymai. Sąlyga - autentiški, dar viena sąlyga - spaudai.

Kuo tai iš esmės skiriasi g.gif

Na, supažindinti turi edukacinio kvapo, nežinau gilesnės prasmės, o pranešti žurnalistinis "pranešti" iš lot. reportare
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2011 01 13, 22:08)

Lryto diena 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Transcendens @ 2011 01 13, 22:16)
Na, supažindinti turi edukacinio kvapo, nežinau gilesnės prasmės,  o pranešti  žurnalistinis "pranešti" iš lot. reportare

Formaliai gal ir tas pats, o ne moksliškai grindžiant, tai supažindinimas laisvesnis, pranešimas - oficialesnis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2011 01 13, 22:19)
Formaliai gal ir tas pats, o ne moksliškai grindžiant, tai supažindinimas laisvesnis, pranešimas - oficialesnis blush2.gif

Nežinau, tiesą sakant, reikėtų pasiremti. Bet iš kur kilęs "reportažas" žinau tiksliai, dabar murkdausi publicistiniuose žanruose biggrin.gif

Bėgu vaiko mikdyt, kol Sophi neužatakavo hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos, jauną ir žalią kolegę priimtumėt? 4u.gif
Studijuoju VU III k. lietuvių filologiją (kalbos šaką). Galvoju, pats laikas jau įgytas žinias pradėti naudoti ir patirties įgyt, pradėt tekstus redaguot. Tik nežinau, nuo ko pradėt (na tikriausiai skelbimą internete patalpinti), kiek pinigėlių už lapą prašyti. Redagavimo įgūdžių ugdymo paskaitas rudenį buvau pasirinkus, taigi šiek tiek menkos patirties turiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2011 01 23, 11:11)
Sveikos, jauną ir žalią kolegę priimtumėt?  4u.gif
Studijuoju VU III k. lietuvių filologiją (kalbos šaką). Galvoju, pats laikas jau įgytas žinias pradėti naudoti ir patirties įgyt, pradėt tekstus redaguot. Tik nežinau, nuo ko pradėt (na tikriausiai skelbimą internete patalpinti), kiek pinigėlių už lapą prašyti. Redagavimo įgūdžių ugdymo paskaitas rudenį buvau pasirinkus, taigi šiek tiek menkos patirties turiu  blush2.gif

Per anksti dar jums skelbimus dėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 01 23, 12:13)
Per anksti dar jums skelbimus dėti mirksiukas.gif

O nuo ko pradėti? rolleyes.gif nes įtariu, kad po studijų susirasti darbą, jei jokios patirties neturi, tiesiog visus 4 metus tik mokeisi, nebus labai lengva g.gif
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2011 01 23, 11:28)
O nuo ko pradėti? rolleyes.gif nes įtariu, kad po studijų susirasti darbą, jei jokios patirties neturi, tiesiog visus 4 metus tik mokeisi, nebus labai lengva  g.gif

Pirmiausia išstudijuokit visus pagrindinius kalbos praktikos veikalus 4u.gif

Čia sudėta daugiau mažiau viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 23 sausio 2011 - 11:39
QUOTE(Sophi @ 2011 01 23, 12:38)
Pirmiausia išstudijuokit visus pagrindinius kalbos praktikos veikalus 4u.gif

Čia sudėta daugiau mažiau viskas smile.gif

ačiū smile.gif
Atsakyti
Gal kuri nors norės dalyvauti smile.gif

http://www.lki.lt/LK...=...=1&Itemid=2
Atsakyti
Aš vis neišsiaiškinu, ar žodis "visata" rašytinas mažąja ar didžiąja raide?

Pagal žodynus kaip ir mažąja būtų, bet kai kur rašoma ir didžiąja... Aš linkčiau rašyti mažąja, bet norėčiau užtvirtinimo smile.gif
Atsakyti