Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 13:38)
GYvenimas nušvito kitomis spalvomis šiandien  4u.gif

bigsmile.gif Sveikinimai dideli dideli! Ir tikrai nesvarbu kad sutartis terminuota, jei jau blogiausiu atveju negausit kitos vietos toje pacioje imoneje, bus didziulis pliusas darbo patirtis tarptautineje dideleje kompanijoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 12 06, 15:40)
Didžiausi SVEIKINIMAI bigsmile.gif

ačiū

QUOTE(Umberta @ 2010 12 06, 15:51)
labai dziaugiuosi del jusu 4u.gif

maniskiui 2m ir 3men 4u.gif o jusu? mes turim mociutes, tik kituose miestuose gyvena ir dirbancios, taip, kad niekada jos nepagelbes smile.gif uz tai ir galvoju, kad geriau ant aukles dabar isleisti pinigelius jei sirgs, bet pati dirbti ir isivaziuoti i darbo rinka, vistiek tas pats gaunasi, ar dabar nedirbu ir pinigeliu nera, ar dirbu ir atiduodu pinigus auklei, bet tobulejo tam tikra prasme.. vaikuti vistiek vesiu i darzeli, ar namie sedesiu, ar dirbsiu smile.gif

ačiū, ir visiškai pritariu Jūsų nuomonei. Nes ir pati taip darysiu, jau susiradom auklytę ir dar vieną atsarginę, jei toji negalėtų. Geriau jau kurį laiką dirbsiu ant 0, bet įsivažiuosiu į darbo rinką. Vaikai amžinai nesirgs, o kito tokio pasiūlymo galiu ir nesulaukti...

QUOTE(Oliza @ 2010 12 06, 15:52)
bigsmile.gif  Sveikinimai dideli dideli!

ačiū Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 14:38)
Sveikutės,

o man šiandieną paskambino po pokalbio, kuriame buvau penktadieni, ir pranešė, kad praėjau atranką ir gavau darbą  blush2.gif  thumbup.gif  PO beveik 9 mėn. paieškų doh.gif ir po 2,5 m. motinystės atostogų. Tai šiandien šokinėju iš džiaugsmo visą dieną ir negaliu tuo patikėti, nes geresnio darbo, kokį gavau, negalėjau tikėtis turint 2 mažamečius vaikus ir "atbukusiomis smegenimis" po tokių ilgų atostogų. Be to, atlyginimas dvigubai didesnis, kokio pati būčiau prašiusi. Žodžiu - viskas idealu  bigsmile.gif Tik vienas minusas - sutartis terminuota iki rugpjūčio, na bet, kadangi įmonė tarptautinė ir labai didelė (vien šiame filiale 800 žmonių), tai tikiuos, kad iki to laiko, gali kažkas pasikeisti, gal kitos pareigos atsirastu, gal kas į motinystės atostogas išeitų ar šiaip išeitų, tai nelabai išsigandau to termino, nors, aišku, norisi pastovumo. Bet tiesiog ideali darbovietė. Į darbą galima atvažiuoti pasirinktinai nuo 7 iki 9, atitinkamai ilgiau išdirbant, tai ir vaikus spėsiu be strioko į darželį nuvesti ir į darbą nuvažiuoti. GYvenimas nušvito kitomis spalvomis šiandien  4u.gif

Sveikinu, sveikinu, sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Įsivaizduoju, kaip smagu bigsmile.gif Tai juk labai didelis dalykas, ypač po ilgos pertraukos thumbup.gif

Aš po pokalbio - nepatiko. Alga - tikrai minimumas. Bet kalba, kad gali užsidirbt dar parduodamas tą paslaugą, kuria jie užsiima. Na, bet aš to dalyko nemoku, tai manau, kad ir būtų tik minimumas. šią savaitę turi atsakyti. Kai gerai pagalvoju - jei siūlytų, nežinočiau ar eit, kai iš biržos tiek pat litų gaučiau g.gif Žinau, kad ne patriotinis apmąstymas, bet logikos irgi mažai...
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 15:59)
ačiū, ir visiškai pritariu Jūsų nuomonei. Nes ir pati taip darysiu, jau susiradom auklytę ir dar vieną atsarginę, jei toji negalėtų. Geriau jau kurį laiką dirbsiu ant 0, bet įsivažiuosiu į darbo rinką. Vaikai amžinai nesirgs, o kito tokio pasiūlymo galiu ir nesulaukti...

drinks_cheers.gif ir sirgs tik pirmus metus, nu dvejus, paskui tikrai taip nebus.. o ka, jei namie tiek laiko issedejus, dar sunkiau bus susirasti ta darba. o siaip, tai tikrai jums bus didele nauda, nes jei ir terminuota sutartis ir nepasiulys toliau darbo vietos, jus tokia gera patirti turesit mirksiukas.gif sekmes darbuose, parasykit vis, kaip sekasi smile.gif beje, per pokalbi ar klause apie vaikus? matau, jog dvynukai bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Lera @ 2010 12 06, 16:12)
Kai gerai pagalvoju - jei siūlytų, nežinočiau ar eit, kai iš biržos tiek pat litų gaučiau g.gif  Žinau, kad ne patriotinis apmąstymas, bet logikos irgi mažai...

o ar negeriau butu patirtis dabar, nors ir uz minimuma? rolleyes.gif 4u.gif galesit ir toliau ieskotis darbo, tik jau geresnio, o gal toje imoneje su laiku pasiulytu geresnes pareigas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umberta: 06 gruodžio 2010 - 14:20
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 14:38)
Sveikutės,

o man šiandieną paskambino po pokalbio, kuriame buvau penktadieni, ir pranešė, kad praėjau atranką ir gavau darbą 

thumbup.gif thumbup.gif Sekmes jums ir toliau 4u.gif
Beje, kokias pareigas uzimsit? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 13:38)
Sveikutės,

o man šiandieną paskambino po pokalbio, kuriame buvau penktadieni, ir pranešė, kad praėjau atranką ir gavau darbą

kaip faina thumbup.gif Sveikinu

QUOTE(Oliza @ 2010 12 06, 13:52)
Ir tikrai nesvarbu kad sutartis terminuota, jei jau blogiausiu atveju negausit kitos vietos toje pacioje imoneje, bus didziulis pliusas darbo patirtis tarptautineje dideleje kompanijoje  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 12 06, 16:18)
beje, per pokalbi ar klause apie vaikus? matau, jog dvynukai bigsmile.gif  thumbup.gif

Pati turiu CV parašiusi kiek vaikų ir kokio amžiaus, paklausė, kur vaikus paliksiu, jei sirgs, ir patys atsiprašė už tokį klausimą. Pasakiau tiesiai šviesiai, kad neieškočiau darbo, žinodama, kad reikės imti biuliotenį, tai samdysim auklę reikalui esant. Labai džiaugiuosi, kad jiems tai nebuvo priežastis nepriimti.
Taip, turim dvynukus 2.5 m. smile.gif

QUOTE(Elise @ 2010 12 06, 16:30)
thumbup.gif  thumbup.gif  Sekmes jums ir toliau  4u.gif
Beje, kokias pareigas uzimsit?  ax.gif

Ačiū už sveikinimus. Būsiu produktų kodų administratorė (dar kitaip jie ten vadina sistemos administratorė) planavimo ir gamybos skyriuje.

Beje, jei kam įdomu, galiu šiek tiek parašyti, kokių klausimų klausinėjo per pokalbį.
Čia, aišku, ne eilės tvarka ir tiek, kiek pamenu smile.gif
kodėl pasirinkote mus?
geriausia/blogiausia patirtis buvusiuose darbuose?
ką labiausiai mėgote/nemėgote buvusiuose darbuose?
linksmiausi darbiniai nutikimai?
kokios bendradarbiu savybės erzina?
ar nebijau prašyti pagalbos, kai ko nors nežinau?
kas motyvuoja, kai nėra galutinio rezultato ir rezultatas negali būti kaip motyvacija? (pasakiau, kad tokiu atveju motyvacija - tai tiesiog darbo buvimas, pats darbas, kažkaip panašiai)
kaip reaguoju į kritiką?
ką darau, kai manau, kad kritikuojama be reikalo?
kaip išsiaiškinu, ar kritika objektyvi ar ne?
kaip įsivaizduoju šį darbą?
gerosios/blogosios mano charakterio savybės?
ar sugebėsiu suderinti šeimą/darbą/mokslus? ar nebus per sunku?
ar negąsdina terminuota darbo sutartis?

čia kiek šiuo momentu pamenu, jei dar ką prisiminsiu, parašysiu. POkalbis truko apie 1 val. Reikėjo ir angliškai kalbėti (tiesiog paprašė papasakoti apie savo šeimą ir kasdienę rutiną). Tačiau pokalbis vyko labai profesionaliai, mandagiai, diplomatiškai, neperžengiant asmeniškumo ribų (išskyrus apie vaikus), nes visur kur esu ėjus, visada paklausia, ką vyras dirba, kokios jo pareigos, yra net klausę, kiek jis uždirba, ar turim būsto kreditą blink.gif atėjus iškart pasitiko, pasiūlė vandens ir laikraštį, kol lauksiu, nes atvažiavau gerokai per anksti, aprodė patalpas. Visgi, užsienio kapitalo įmonėje visai kitoks bendravimas.
Atsakyti
O ką jūs sakote kai prašo išvardinti blogąsias jūsų savybes? g.gif Kažkaip man labai durnas klausimas šitas
Audrutelle, sveikinu labai labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darausra: 06 gruodžio 2010 - 15:23
QUOTE(darausra @ 2010 12 06, 17:21)
O ką jūs sakote kai prašo išvardinti blogąsias jūsų savybes?

ačiū už sveikinimus 4u.gif
na į tokį klausimą reiktų atsakyti gan dviprasmiškai. Sakiau, kad esu labai reikli. Bloga savybė dėl to, kad aplinkiniai dažniausiai to nemėgsta. Bet sakydavau skirtingas savybes, priklausomai dėl kokio darbo eidavau kalbėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audrutelle: 06 gruodžio 2010 - 15:25
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 15:06)
ką darau, kai manau, kad kritikuojama be reikalo?
kaip išsiaiškinu, ar kritika objektyvi ar ne?

g.gif
įdomūs klausimai
Atsakyti
Dar kaip savo blogąją savybę įvardinau, kad esu labai didelė teisybės ieškotoja ir pati dažniausiai dėl to nukenčiu ( o čia tai visiška tiesa). O savybė irgi, gan dviprasmiška.

Taigi, į klausimą, kaip išsiaiškinu, ar kritika objektyvi ar ne, atsakiau, kad ieškau teisybės lotuliukas.gif paklausė kaip? sakau diplomatiškai, neaprėkdama nei vieno lotuliukas.gif Žodžiu pokalbis buvo smagus.
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 12 06, 15:23)
Labutis plepsiukės, kokiom nuotaikom gyvenate? wink.gif kažkas darbelį gal radot? dontstop kaip sekasi naujoj vietoj? Smagu, kad nors ir laikinai yra kuo užsiimti smile.gif

Man šiandien truputį depresija dėl darbo doh.gif Jau net vyro šiandien klausiau, ar išlaikytų, jei pati išeičiau iš darbo, tai sakė, kad už ausies palaikys lotuliukas.gif

QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 15:38)
Sveikutės,

o man šiandieną paskambino po pokalbio, kuriame buvau penktadieni, ir pranešė, kad praėjau atranką ir gavau darbą  blush2.gif  thumbup.gif 

audrutelle, didžiausi sveikinimai Jums drinks_cheers.gif thumbup.gif Džiugu, kad gavote darbelį, nesvarbu, kad terminuotam laikotarpui, vis tiek gera pradžia. Iki to laiko dar daug kas gali pasikeisti mirksiukas.gif
Atsakyti