Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 06, 17:39)

audrutelle, didžiausi sveikinimai Jums  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  Džiugu, kad gavote darbelį, nesvarbu, kad terminuotam laikotarpui, vis tiek gera pradžia. Iki to laiko dar daug kas gali pasikeisti  mirksiukas.gif

ačiū Jums. Tikrai tikiuosi, kad taip ir bus, kaip rašote. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(darausra @ 2010 12 06, 10:24)
Bet darbo biržos skelbimuose praktiškai visada nurodomas minimalus atlyginimas...

Taip 4u.gif Bet yra daug kitų skelbimų, kur nurodomas geresnis atlyginimas ax.gif
Nežinau, aš tai nereaguoju į tokius, kur tik minimumą siūlo. Netikiu, kad per pokalbį pasiūlys žymiai daugiau g.gif Nebent ten tokia sistema, kad prie bazinio minimumo eina procentai nuo pardavimų/rezultatų. Tada kitas reikalas ax.gif

QUOTE(Lera @ 2010 12 06, 10:33)
Iš kitos pusės - gal geriau minimumas, negu nieko?

Nu čia kaip kam unsure.gif Aš tikrai nesutikčiau dirbti už minimumą schmoll.gif Man labai gaila, kad kažkas sutinka. Nes paskui darbdaviai ir tesiūlo tiek, nes žino, kad atsiras norinčių vis tiek doh.gif

QUOTE(mocha @ 2010 12 06, 14:23)
Labutis plepsiukės, kokiom nuotaikom gyvenate? wink.gif kažkas darbelį gal radot? dontstop kaip sekasi naujoj vietoj? Smagu, kad nors ir laikinai yra kuo užsiimti smile.gif

Ačiū, atidirbau antrą dienelę, kol kas esu labai patenkinta thumbup.gif Nesunkus darbelis, smegenų vargint nereikia blush2.gif Užtat jokio streso, o ir dirbu tik po kelias valandėles, o moka labai gerai blush2.gif Klientų tai doh.gif visokių būna, bet taip visur ax.gif
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 14:38)
Sveikutės,

o man šiandieną paskambino po pokalbio, kuriame buvau penktadieni, ir pranešė, kad praėjau atranką ir gavau darbą  blush2.gif  :

Super, didžiausi sveikinimai 4u.gif Labai įdomus buvo pokalbis smile.gif

QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 16:06)
Visgi, užsienio kapitalo įmonėje visai kitoks bendravimas.

Tas tai tikrai taip drinks_cheers.gif

Man šiandien skambino ir siūlė darbą, deja, netiko valandos unsure.gif Kaip gaila, kad esu pririšta prie darželio, nes vis siūlo tvarkaraštį 10 - 19, kuris iš principo man atrodo labai patrauklus, bet deja, su daržu nesuderinamas verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2010 12 06, 15:12)
Na, bet aš to dalyko nemoku, tai manau, kad ir būtų tik minimumas. šią savaitę turi atsakyti. Kai gerai pagalvoju - jei siūlytų, nežinočiau ar eit, kai iš biržos tiek pat litų gaučiau g.gif  Žinau, kad ne patriotinis apmąstymas, bet logikos irgi mažai...

Kad nemokat pardavinėt, tai nieko smile.gif Išmokstama maždaug per 2 - 4 mėn. Prieš sutikdama, atkreipkit dėmesį į šiuos dalykus:

ar yra klientų bazė ar reikia susidaryti pačiai (jei nėra - nesutikit, jokių perspektyvų doh.gif )
ar yra apmokymai ir kaip jie vyksta, kiek trūnka
ką reikia pradavinėti? produktą, paslaugą? (produktą lengviau), kokiai rinkai, B2B, B2C? (B2C daug neuždirbsit..)
kaip kompanija verbuoja potencialius klientus: šalti skambučiai, dalyvauja parodose (jei vien šalti skambučiai, geriau nusišaut biggrin.gif )
ar yra apmokymai apie prekės/paslaugos specifiką
Atsakyti
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 06, 16:06)
Beje, jei kam įdomu, galiu šiek tiek parašyti, kokių klausimų klausinėjo per pokalbį.
Čia, aišku, ne eilės tvarka ir tiek, kiek pamenu smile.gif

Klausimai daug maz girdeti, ir jei dalyvauji nebe pirmame pokalbyje, numanai, ka reiktu atsakyt. Ir siaip, kai klausiant pateikia du atsakymu variantus arba/arba, tai dazniausiai numanai, ka jie noretu isgirsti smile.gif Tik dazniausiai mane glumina "gal jus turit mums klausimu?". Vat, tada nebesumastau ko cia paklausus, nes jau pacio pokalbio metu jie aptaria visus man rupimus klausimus (darbo laika, kolektyva ir pan.). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 06, 17:24)
Taip  4u.gif  Bet yra daug kitų skelbimų, kur nurodomas geresnis atlyginimas  ax.gif

Kad nemokat pardavinėt, tai nieko  smile.gif  Išmokstama maždaug per 2 - 4 mėn. Prieš sutikdama, atkreipkit dėmesį į šiuos dalykus:

ar yra klientų bazė ar reikia susidaryti pačiai (jei nėra - nesutikit, jokių perspektyvų doh.gif )
ar yra apmokymai ir kaip jie vyksta, kiek trūnka
ką reikia pradavinėti? produktą, paslaugą? (produktą lengviau), kokiai rinkai, B2B, B2C? (B2C daug neuždirbsit..)
kaip kompanija verbuoja potencialius klientus: šalti skambučiai, dalyvauja parodose (jei vien šalti skambučiai, geriau nusišaut
biggrin.gif )
ar yra apmokymai apie prekės/paslaugos specifiką

ka cia reiskia, kur pabraukiau raudonai

buvau pokalbyje del baldu, ty skambinti imonem ir siulyti baldus,
kiek supratau duombazes nelabai, renkasi 3 savaites darbuotojus. blink.gif jrei dirba ne pirmas menuo, tai jau duombazes butu 10kartu pervarytos ty perskambintos ir susistemintos.

as siunciu cv visur, kur manau esu tinkama. realiai net neziuriu i atlygi, nes man reikalingas darbas, o dirbdama butu kito darbo paieskos.
nelabai noriu, bet audziu minti sausio men i uzsieni varyt, nes perspektyvu nera.
ir isvis darbo birza, tokia galetu tureti duombaze, kad pasiulyti visiems darbus. juk jie turi tokias info, ka klientas dirbo ir kokius isislavinimus turi, jie galetu pasiulyti darbus kiekvienam, pagal jo poreiki, o dabar
snd nuejau, uzrase, kad konsultavo, tik nzn ka mane g.gif as tik pasakiau, kad ieskausi, bet sudetingai sekasi.
uzrase kada uzsukti ir viskas. cia skaito pagalba. DB birza siulo darba? nejuokinkit su tokiom istaigom...

labai dziaugiuosi, kad gavot, kad ir terminuota, manau, ne beda, bus patirtis, o laiko dar yra, gali daug kas keistis. gal prates..

pamenu, bendradarbe buvusi, taresi del pokalbio, kaip ir jau prieme, salygos tiko, tik si dar nebuvo pasakiusi, darbdaviui, kad ketina iseiti, nes susirado kita, tai po 3 dienu dziaugsmo jai pasuko is tos busimos darbovietes ir pasake, kad atsiprasome, bet negalime jusu priimti, nes musu partneris nusprende nepriimti. nu zodziu buvo grazu... ... gerai, kad bendradarbe nebuvo pasakiusi... cia kaune tokios imones...
Atsakyti
QUOTE(Elise @ 2010 12 06, 18:05)
Tik dazniausiai mane glumina "gal jus turit mums klausimu?". Vat, tada nebesumastau ko cia paklausus, nes jau pacio pokalbio metu jie aptaria visus man rupimus klausimus (darbo laika, kolektyva ir pan.).  ax.gif

Aš tai plaklausiu, kodėl jie ieško darbuotojo, ar plečiasi, ar išėjo prieš tai buvęs, jei taip, tai dėl ko išėjo...

QUOTE(raganiukstiene @ 2010 12 06, 18:10)
ka cia reiskia, kur pabraukiau raudonai

buvau pokalbyje del baldu, ty skambinti imonem ir siulyti baldus,
kiek supratau duombazes nelabai, renkasi 3 savaites darbuotojus.  blink.gif jrei dirba ne pirmas menuo, tai jau duombazes butu 10kartu pervarytos ty perskambintos ir susistemintos.

uzrase kada uzsukti ir viskas. cia skaito pagalba. DB birza siulo darba? nejuokinkit su tokiom istaigom...

B2B rinka - business tuo business - siūlyt įmonėms
B2C - business to customer - siūlyt pavieniems asmenims

Šalti skambučiai - skambint bele kam, kas nėra suinteresuotas pirkt, ir bandyt įsiūlyt.

Klientų startinė bazė - t y ne potencialūs, o realūs pastovūs klientai, kuriuos tereikia išlaikyti, t y pasiūlyti vis pratęsti sutartis. O va naujus verbuot yra žyymiai sunkiau, nei dirbt su nuolatiniais. Paprastai nebūna darbas vien tik su nuolatiniais, vis tik prašo plėsti duomenų bazę ax.gif Bet yra skirtumas, kur tik valanda per dieną bus skirta šaltiems skambučiams, o kur visa diena 4u.gif

Man darbo biržoj iškart pasakė, kad pasiūlymų, atitinkančių mano specialybę, jie neturės, reikės ieškoti savarankiškai. Ką aš ir darau smile.gif Man iš DB reikia tik pašalpos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 06, 15:12)
Sveikinu, sveikinu, sveikinu 4u.gif  4u.gif  4u.gif Įsivaizduoju, kaip smagu bigsmile.gif  Tai juk labai didelis dalykas, ypač po ilgos pertraukos thumbup.gif

Aš po pokalbio - nepatiko. Alga - tikrai minimumas. Bet kalba, kad gali užsidirbt dar parduodamas tą paslaugą, kuria jie užsiima. Na, bet aš to dalyko nemoku, tai manau, kad ir būtų tik minimumas. šią savaitę turi atsakyti. Kai gerai pagalvoju - jei siūlytų, nežinočiau ar eit, kai iš biržos tiek pat litų gaučiau g.gif  Žinau, kad ne patriotinis apmąstymas, bet logikos irgi mažai...

Nu bet parazitai .... minimumas? Tyciojasi is zmoniu. O kas per darbas? Vadybininke? Kokia imone, kad neuzsiraut?
Ir isvis, jei stovi DB ar turi teise atsisakyt tokio darbo? Neisbraukia iskart is sarasu? Nes siandien uzsirasiau, tai nezinau ka reiktu klaust, jei paskambintu del pasiulymo? Ka jus klausiate? Gal man visai netinkamas variantas, kam ju ir savo laika gaist?
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 12 06, 17:10)

snd nuejau, uzrase, kad konsultavo, tik nzn ka mane g.gif  as tik pasakiau, kad ieskausi, bet sudetingai sekasi.

Jų toks darbas, sudaryti užimtumo planą, jei atsiras darbo pasiūlymų - įdarbinti, jei tiks abejoms pusėms. Labai daug nusivylimo jūsų žodžiuose. Vykit nihilizmą į šalį ir nosį aukštyn wink.gif viskas bus čiki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 03, 14:21)
Darbą po vaiko auginimo radau lengvai, maždaug po mėnesio paieškų.
O kaip jūs rašot cv tą tarpą? Nurodot, kad esat vaiko priežiūros atostogose? g.gif

QUOTE(Pookelis @ 2010 12 03, 14:38)
Aš tai ne. Rašau, kad dirbau visą laiką

tai jo, rasau, kad esu vaiko auginimo atostogose. Tai kitaip gaunasi, kad sedejau be darbo siaip sau beveik 5 metus (vaikai vienas po kito)
Ar kaip apiforminti ta tarpa? g.gif
QUOTE(audrutelle @ 2010 12 05, 14:26)
Bet kad aš dar nesu išėjusi iš senojo darbo ir manęs neatleido iš ten, tiesiog pratęsiau atostogas iki 3 m., su galimybe sugrįžti ten pat, jei atsiras vieta.

Jo, man irgi vietos neatsirado, pratesiau iki 3 metu. Bet kad as noriu dirbti jau, kiek galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zinke @ 2010 12 06, 19:16)
tai jo, rasau, kad esu vaiko auginimo atostogose. Tai kitaip gaunasi, kad sedejau be darbo siaip sau beveik 5 metus (vaikai vienas po kito)
Ar kaip apiforminti ta tarpa?  g.gif

Jo, man irgi vietos neatsirado, pratesiau iki 3 metu. Bet kad as noriu dirbti jau, kiek galima  doh.gif

Neturi būti jokio tarpo, nes nekvies į pokalbius nieks ax.gif Reikia rašyti, kad dirbat iki šiol cool.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

didziausi sveikinimai radusioms darbelius 4u.gif
o as su klausimu: ka daryti, kai per visa pokalbi esminis klausimas yra kodel norit keisti darba? kadangi esu dirbanti, ir tai nurodau savo cv...joki pasakymai, kad cia jau viska pasiekiau, ka galejau ir t.t. ir kad norisi naujoviu negelbejo...nes ji niekaip nesuprato, kaip tos pacios pareigos gali kazka pakeisti...nezinau, kazkoks keistas tas pokalbis buvo, nes daugiau praktiskai apie nieka ir nekalbejom, gal ji labai norejo isgirsti, kad siame darbe mane jau uzkniso viskas: pradedant nuo kolektyvo, baigiat apskritai imones politika... tai ir galvoju, kaip kita karta tokioj situacijoj elgtis? gal is viso cv nenurodyt, kad dirbu dabar?
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 06, 18:18)
Neturi būti jokio tarpo, nes nekvies į pokalbius nieks  ax.gif  Reikia rašyti, kad dirbat iki šiol cool.gif

tai meluoti?
gerai, CV pameluoju, o kaip paskui, paklausia apie vaikus, ju turiu 2 biggrin.gif nekils klausimu kaip cia taip dirbu iki siol...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zinke: 06 gruodžio 2010 - 18:51
Del darbo birzos, tai tikrai ten dar vienas konvejeris. Ateini, pazymi, kad atejai ir iseini po 10 minuciu. Kartais net gaila laiko, ten vaziuot. Bet kaip pastebejo, norint gauti pasalpa, reikia pasirodyt biggrin.gif
Visi ju darbo pasiulymai yra surasyti ju tinklapyje, pasakai, kad siuntei/skambinai ir tiek. Niekas nieko netikrina, niekas nieko neismeta is darbo birzos, svarbiausiai pasirodyti jums nurodytu laiku, kad negalvotu, kad isvykot i uzsieni ar pan.

O del CV, tai tikrai geriau padeliot datas taip, kad butumet bent jau neseniai netekusi darbo, juk svarbiausia, kad jus pastebetu, o viska paaiskinti galesit kokio 2etapo metu smile.gif
Atsakyti