Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sveikinu radusia darbeli 4u.gif thumbup.gif
QUOTE(norma @ 2010 12 06, 17:47)
Ir isvis, jei stovi DB ar turi teise atsisakyt tokio darbo? Neisbraukia iskart is sarasu? Nes siandien uzsirasiau, tai nezinau ka reiktu klaust, jei paskambintu del pasiulymo? Ka jus klausiate? Gal man visai netinkamas variantas, kam ju ir savo laika gaist?

Jeigu duoda rekomendacini oficialu lapa DB, privalai ji nestis i pokalbi (jei pakviecia) ir bet kokiu atveju pristatyti uzpildyta ar prieme, ar neprieme ar isvis i pokalbi nepakviete. Jei tokios pasiulymo su rekomendacija atsisakysi, tada ismes. Bet kiek zinau, tokius lapus duoda retai. As per 4 men esu gavus tik karta.

QUOTE(KaKavine_mergaite @ 2010 12 06, 18:49)
Labas vakaras,

didziausi sveikinimai radusioms darbelius  4u.gif
o as su klausimu: ka daryti, kai per visa pokalbi esminis klausimas yra kodel norit keisti darba? kadangi esu dirbanti, ir tai nurodau savo cv...joki pasakymai, kad cia jau viska pasiekiau, ka galejau ir t.t. ir kad norisi naujoviu negelbejo...nes ji niekaip nesuprato, kaip tos pacios pareigos gali kazka pakeisti...nezinau, kazkoks keistas tas pokalbis buvo, nes daugiau praktiskai apie nieka ir nekalbejom, gal ji labai norejo isgirsti, kad siame darbe mane jau uzkniso viskas: pradedant nuo kolektyvo, baigiat apskritai imones politika... tai ir galvoju, kaip kita karta tokioj situacijoj elgtis? gal is viso cv nenurodyt, kad dirbu dabar?

bet juk vistiek klaus kodel isejot...

nepajegiu siandien net skelbimu perziuret wacko.gif ligos lovon iverte doh.gif doctor.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viske: 06 gruodžio 2010 - 18:57
QUOTE(KaKavine_mergaite @ 2010 12 06, 19:49)
Labas vakaras,

didziausi sveikinimai radusioms darbelius  4u.gif
o as su klausimu: ka daryti, kai per visa pokalbi esminis klausimas yra kodel norit keisti darba? kadangi esu dirbanti, ir tai nurodau savo cv...joki pasakymai, kad cia jau viska pasiekiau, ka galejau ir t.t. ir kad norisi naujoviu negelbejo...nes ji niekaip nesuprato, kaip tos pacios pareigos gali kazka pakeisti...nezinau, kazkoks keistas tas pokalbis buvo, nes daugiau praktiskai apie nieka ir nekalbejom, gal ji labai norejo isgirsti, kad siame darbe mane jau uzkniso viskas: pradedant nuo kolektyvo, baigiat apskritai imones politika... tai ir galvoju, kaip kita karta tokioj situacijoj elgtis? gal is viso cv nenurodyt, kad dirbu dabar?

Sakykit, imone bankrutuoja arba, tieisog, po reksturizacijos naikinama jusu darbo vieta. ax.gif
Atsakyti
Nu pataisiau CV, parasiau, kad dirbu nuo 2003....ir vsio, paskui pareigos ir t.t
ziuresim kaip dabar
tik gaila to laiko ir tu darbo vietu kur siunciau CV, nes aisku nepakviete del to, kad mazi vaikai...
Atsakyti
QUOTE(Elise @ 2010 12 06, 19:58)
Sakykit, imone bankrutuoja arba, tieisog, po reksturizacijos naikinama jusu darbo vieta.  ax.gif

bet kai imone yra nurodyta, ir aisku, kad ji nebankrutuoja...o jei restrukturizuojasi, nebus klausimo, kodel butent jus atleidzia? nes specialybe tokia, kad imonej nera daug tokiu darbuotoju...
Atsakyti
QUOTE(Zinke @ 2010 12 06, 19:51)
tai meluoti?
gerai, CV pameluoju, o kaip paskui, paklausia apie vaikus, ju turiu 2  biggrin.gif  nekils klausimu kaip cia taip dirbu iki siol...

O kame čia melas unsure.gif Juk jūs dirbot kažkur iki dekreto ir ant popierių skaitosi, kad jūs dirbat kažkokioje įmonėje, tik kad šiuo metu esat vaiko priežiūros atostogose, taip? Tuomet čia jokio melo ax.gif O jau per pokalbį:
1. gali neplaklausiti apie vaikus aplamai, tada tylit rolleyes.gif
2. jei paklaus, galima pameluot, kad išėjot dirbti po pusmečio/metų/pusantrų vaiko priežiūros atostogų ir šiuo metu dirbat ax.gif
3. galima ir nemeluot. Gal konkrečiam darbdaviui tai nebus svarbu ar kiti jūsų privalumai nustelbs šį "trūkumą" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 06, 19:38)
O kame čia melas  unsure.gif  Juk jūs dirbot kažkur iki dekreto ir ant popierių skaitosi, kad jūs dirbat kažkokioje įmonėje, tik kad šiuo metu esat vaiko priežiūros atostogose, taip? Tuomet čia jokio melo  ax.gif  O jau per pokalbį:
1. gali neplaklausiti apie vaikus aplamai, tada tylit  rolleyes.gif
2. jei paklaus, galima pameluot, kad išėjot dirbti po pusmečio/metų/pusantrų vaiko priežiūros atostogų ir šiuo metu dirbat  ax.gif
3. galima ir nemeluot. Gal konkrečiam darbdaviui tai nebus svarbu ar kiti jūsų privalumai nustelbs šį "trūkumą" 4u.gif

nu logiska.
nu bandau is naujo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaKavine_mergaite @ 2010 12 06, 18:49)
o as su klausimu: ka daryti, kai per visa pokalbi esminis klausimas yra kodel norit keisti darba? ............. kad siame darbe mane jau uzkniso viskas: pradedant nuo kolektyvo, baigiat apskritai imones politika... tai ir galvoju, kaip kita karta tokioj situacijoj elgtis? gal is viso cv nenurodyt, kad dirbu dabar?

Na as tai kazkada esu sakius, kad nepatinka psichologine atmosfera darbe, nes taip ir buvo, ir tiko atsakymas, prieme i darba smile.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 12 06, 19:38)
O kame čia melas  unsure.gif  Juk jūs dirbot kažkur iki dekreto ir ant popierių skaitosi, kad jūs dirbat kažkokioje įmonėje, tik kad šiuo metu esat vaiko priežiūros atostogose, taip? Tuomet čia jokio melo  ax.gif  O jau per pokalbį:
1. gali neplaklausiti apie vaikus aplamai, tada tylit  rolleyes.gif
2. jei paklaus, galima pameluot, kad išėjot dirbti po pusmečio/metų/pusantrų vaiko priežiūros atostogų ir šiuo metu dirbat  ax.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 06 gruodžio 2010 - 21:01
QUOTE(Elise @ 2010 12 06, 18:54)
Del darbo birzos, tai tikrai ten dar vienas konvejeris. Ateini, pazymi, kad atejai ir iseini po 10 minuciu. Kartais net gaila laiko, ten vaziuot. Bet kaip pastebejo, norint gauti pasalpa, reikia pasirodyt  biggrin.gif
Visi ju darbo pasiulymai yra surasyti ju tinklapyje, pasakai, kad siuntei/skambinai ir tiek. Niekas nieko netikrina, niekas nieko neismeta is darbo birzos, svarbiausiai pasirodyti jums nurodytu laiku, kad negalvotu, kad isvykot i uzsieni ar pan.

O del CV, tai tikrai geriau padeliot datas taip, kad butumet bent jau neseniai netekusi darbo, juk svarbiausia, kad jus pastebetu, o viska paaiskinti galesit kokio 2etapo metu  smile.gif

No no no, tikrai ne visi. Iš kur tokia informacija?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 12 06, 22:03)
No no no, tikrai ne visi. Iš kur tokia informacija?smile.gif

Na, man visad konsultante siulo uzsirasyt tu skelbimu nr, kurie jau buna patalpinti internete. Pasako imones pavadinima as atsakau, kad taip, maciau jau si skelbima, siunciau CV ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 12 06, 15:18)
o ar negeriau butu patirtis dabar, nors ir uz minimuma?galesit ir toliau ieskotis darbo, tik jau geresnio, o gal toje imoneje su laiku pasiulytu geresnes pareigas?

Patirties turiu penkis metus vienoj įmonėj. Pareigos pagal specialybę, tai ką mokiausi. Ir toje įmonėje perspektyvų nematau schmoll.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 12 06, 17:24)
Taip  4u.gif  Bet yra daug kitų skelbimų, kur nurodomas geresnis atlyginimas  ax.gif
Nežinau, aš tai nereaguoju į tokius, kur tik minimumą siūlo. Netikiu, kad per pokalbį pasiūlys žymiai daugiau  g.gif  Nebent ten tokia sistema, kad prie bazinio minimumo eina procentai nuo pardavimų/rezultatų. Tada kitas reikalas
Nu čia kaip kam  unsure.gif  Aš tikrai nesutikčiau dirbti už minimumą  schmoll.gif Man labai gaila, kad kažkas sutinka. Nes paskui darbdaviai ir tesiūlo tiek, nes žino, kad atsiras norinčių vis tiek  doh.gif
Ačiū, atidirbau antrą dienelę, kol kas esu labai patenkinta thumbup.gif  Nesunkus darbelis, smegenų vargint nereikia  blush2.gif Užtat jokio streso, o ir dirbu tik po kelias valandėles, o moka labai gerai  blush2.gif Klientų tai  doh.gif  visokių būna, bet taip visur  ax.gif

Super, didžiausi sveikinimai  4u.gif  Labai įdomus buvo pokalbis smile.gif
Tas tai tikrai taip  drinks_cheers.gif

Man šiandien skambino ir siūlė darbą, deja, netiko valandos  unsure.gif  Kaip gaila, kad esu pririšta prie darželio, nes vis siūlo tvarkaraštį 10 - 19, kuris iš principo man atrodo labai patrauklus, bet deja, su daržu nesuderinamas  verysad.gif
Papildyta:

Kad nemokat pardavinėt, tai nieko  smile.gif  Išmokstama maždaug per 2 - 4 mėn. Prieš sutikdama, atkreipkit dėmesį į šiuos dalykus:

ar yra klientų bazė ar reikia susidaryti pačiai (jei nėra - nesutikit, jokių perspektyvų doh.gif )
ar yra apmokymai ir kaip jie vyksta, kiek trūnka
ką reikia pradavinėti? produktą, paslaugą? (produktą lengviau), kokiai rinkai, B2B, B2C? (B2C daug neuždirbsit..)
kaip kompanija verbuoja potencialius klientus: šalti skambučiai, dalyvauja parodose (jei vien šalti skambučiai, geriau nusišaut
ar yra apmokymai apie prekės/paslaugos specifiką

Dyrikas paašikino kodėl tik minimumas: anot jo, pilnas darbo valandų užimtumas būna tik 4 dienas per mėn. Visomis kitomis dienomis beveik nebūna ką veikt, bet kadangi valandas atsėdėt vistiek reik, jis siūlo pardavinėt. Paslaugą verslui. Aš nekenčiu pardavimų. Teko ankščiau dirbt, bet labai blogai jaučiuos tai darydama.

QUOTE(norma @ 2010 12 06, 18:47)
Nu bet parazitai .... minimumas? Tyciojasi is zmoniu. O kas per darbas? Vadybininke? Kokia imone, kad neuzsiraut?
Ir isvis, jei stovi DB ar turi teise atsisakyt tokio darbo? Neisbraukia iskart is sarasu? Nes siandien uzsirasiau, tai nezinau ka reiktu klaust, jei paskambintu del pasiulymo? Ka jus klausiate? Gal man visai netinkamas variantas, kam ju ir savo laika gaist?

Aukščiau parašiau, kodėl minimumas. Įmonės viešai rašyt nenoriu, ką ten žmonėms kenkt. Jei norit, parašysiu až.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 07 gruodžio 2010 - 08:44
QUOTE(Zinke @ 2010 12 06, 19:16)
tai jo, rasau, kad esu vaiko auginimo atostogose. Tai kitaip gaunasi, kad sedejau be darbo siaip sau beveik 5 metus (vaikai vienas po kito)
Ar kaip apiforminti ta tarpa?  g.gif

Jo, man irgi vietos neatsirado, pratesiau iki 3 metu. Bet kad as noriu dirbti jau, kiek galima  doh.gif

o prasitesus iki 3 metu reikia paciai mokescius susimoketi ar moka pati sodra kaip per du metus?
Atsakyti
QUOTE(vere @ 2010 12 07, 10:22)
o prasitesus iki 3 metu reikia paciai mokescius susimoketi ar moka pati sodra kaip per du metus?

Jei turit omenyje sveikatos draudimą-tai mokėt patiems nereiks mirksiukas.gif
Atsakyti