Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška kosmetika plaukams

QUOTE(Lucie @ 2010 11 29, 19:59)
Taip, išgauta iš natūralių medžiagų, šitą tai gerai žinau, bet tai nereiškia, kad, kad tai visai kas kas kita smile.gif, SLS /SLES lygiai taip pat galima "išgauti" iš kokosų aliejaus (procesas išgavimo, beje, praktiškai toks pats kaip ir Ammonium Laureth Sulfate), ir poveikis, deja, labai panašus. Todėl ir sakau, kad šiti šampūnai nėra tokie jau geri pagal sudėtį, jokiu būdu nepirkčiau vaikui jokios priemonės su Ammonium Laureth Sulfate, ir teoriškai ir praktiškai įsitikinau, kad tai gana šiurkšti, pigi, dirginanti plaunamoji medžiaga, ir mano nuomone, naudojama gaminti pigesnius produktus, kad etiketėje nereiktų rašyti SLES. Jeigu atkreipsite dėmesį, tai kai kurie gamintojai pabrėžia, kad jų produktai be SLS, ir ALS. Jeigu jums tinka, tai ir gal ir gerai, nes, aišku, lyginant su sintetiniais šampūnais nėra silikonų ir naftos produktų, bet bus tokių, kurioms sudirgins galvos odą, ir tada nereiktų galvoti, kad čia apskritai natūralių šampūnų savybė.

Norit pasakyti, jog ALS isgautas is naftos liekanu ir kokosu yra vienas ir tas pats? doh.gif As nesakau, gerai ar negerai, neperku as tu sampunu nes man jie netinka, bet jus sitoj vietoj klystate pati ir klaidinate zmones.
Atsakyti
QUOTE(escada* @ 2010 11 29, 19:41)
TIK PAGALVOJAU KAD PATOGIAU VISOM BUTU.NEREIKTU PUSE DIENOS SEDET PRIE PC,SKAITYTI IR KIEKVIENA PAVADINIMA VEST I GOOGLE IESKOT ax.gif

o man tai tu priemoniu pakuote is vis nedomi, daug svarbiau suzinot ka ta ar kita priemone gero/blogo daro, kokia sudetis, kaina, kur isigyt ir pan.. pakuotes isvaizda nemanau kad itakoja pacios priemones kokybe..
Atsakyti
QUOTE(raganiukste25 @ 2010 11 28, 20:43)
kur perkate sios firmos sampunus? ir kokosu alieju? 4u.gif nes mano plaukuciai lygiai tokie patys...

Kaip minėjo kažkur forumietė viena perku ekolinija.lt, esu labai jais patenkinta smile.gif o kokosų aliejų tai vis kokiose mugėse nusiperku, svarbiausia kad būtų nerafinuotas, šalto spaudimo. Jį po plovimo užtepu ant drėgnų plaukų (aišku svarbu nepadaugint mirksiukas.gif o kas dėl FIN šampūnų, tai žinau, kad jie nesertifikuoti, bet kolkas naudoju ir vargo nematau - mano plaukam jie tobulai tinka, nors man šampūną pakankamai sunku atitaikyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucie @ 2010 11 29, 18:59)
Taip, išgauta iš natūralių medžiagų, šitą tai gerai žinau, bet tai nereiškia, kad, kad tai visai kas kas kita smile.gif, SLS /SLES lygiai taip pat galima "išgauti" iš kokosų aliejaus (procesas išgavimo, beje, praktiškai toks pats kaip ir Ammonium Laureth Sulfate), ir poveikis, deja, labai panašus. Todėl ir sakau, kad šiti šampūnai nėra tokie jau geri pagal sudėtį, jokiu būdu nepirkčiau vaikui jokios priemonės su Ammonium Laureth Sulfate, ir teoriškai ir praktiškai įsitikinau, kad tai gana šiurkšti, pigi, dirginanti plaunamoji medžiaga, ir mano nuomone, naudojama gaminti pigesnius produktus, kad etiketėje nereiktų rašyti SLES. Jeigu atkreipsite dėmesį, tai kai kurie gamintojai pabrėžia, kad jų produktai be SLS, ir ALS. Jeigu jums tinka, tai ir gal ir gerai, nes, aišku, lyginant su sintetiniais šampūnais nėra silikonų ir naftos produktų, bet bus tokių, kurioms sudirgins galvos odą, ir tada nereiktų galvoti, kad čia apskritai natūralių šampūnų savybė.

Na nežinau, domėjausi aš tuo putokliu išgautu iš kokosų, tai nieko blogo kaip ir neradau... Pati naudoju šį šampūną jautriai galvos odai ir kaip bebūtų keista, nuo nat. aubrey Organics man buvo atsiradusios pleiskanos, o šis išvalė galvos odą: http://www.barefoot-...lp-Shampoo.aspx

Ir nepasakyčiau, kad jau toks pigus šampūnas būtų. Be to, man patinka, kad putoja ir gerai aliejus išplauna. Jis ammonium neturi, bet turi kitos rūšies sodium išgauto iš kokosų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 29 lapkričio 2010 - 20:32
QUOTE(S@lsa @ 2010 11 29, 19:06)
Norit pasakyti, jog ALS isgautas is naftos liekanu ir kokosu yra vienas ir tas pats?  doh.gif As nesakau, gerai ar negerai, neperku as tu sampunu nes man jie netinka, bet jus sitoj vietoj klystate pati ir klaidinate zmones.

Neteigiu, kad tas pats, ir būtent, dėl kilmės (natūrali kilmė visada privalumas), bet poveikis labai panašus (ir gavimo procesas tas pats, tikriausiai nelabai įsivaizduojate, kas lieka iš tų kokosų ar palmių aliejų, kai jie kaitinami, veikiami cheminių medžiagų virsta sulfatais, galutinis gautas produktas - lauryl sulfatai, skirtumų tarp tų sulfatų yra, daugiau dėl koncentracijos ir kt. subtilybių, bet cheminės savybės ir poveikis panašus). O šiaip neturiu jokio tikslo nei klaidinti, nei neskatinu nepirkti, nesakau, kad ypatingai blogi tie Faith in Nature šampūnai, pilna informacijos yra apie ploviklius naudojamus natūraliuose šampūnuose, kurie laikomi švelnesniais ir pan. Ammonium Laureth Sulfate prie jų nerasite.
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 11 29, 20:32)
Na nežinau, domėjausi aš tuo putokliu išgautu iš kokosų, tai nieko blogo kaip ir neradau... Pati naudoju šį šampūną jautriai galvos odai ir kaip bebūtų keista, nuo nat. aubrey Organics man buvo atsiradusios pleiskanos, o šis išvalė galvos odą: http://www.barefoot-...lp-Shampoo.aspx

Ir nepasakyčiau, kad jau toks pigus šampūnas būtų. Be to, man patinka, kad putoja ir gerai aliejus išplauna. Jis ammonium neturi, bet turi kitos rūšies sodium išgauto iš kokosų.

Šitame šampūne pagrindinis ploviklis Sodium Cocoamphoacetate (amfoterinis ploviklis), tai jau netoks pats ploviklis, kaip Sodium ar Ammonium Laureth Sulfate (anijoniai plovikliai), laikomas švelnesniu, be to yra daugiau ploviklių (nejoniniai plovikliai iš cukraus ir akylglutamatai, kurie pasižymi ypač švelniu poveikiu), naudojant kelis skirtingus ploviklius gaunamas geresnis efektas (stabilesnės putos, švelnesnis poveikis pvz. dėl glutamatų ir t.t.). O kalbėdama apie kainą, turėjau omenyje šampūne naudojamų ploviklių kainą, ne šampūno. Pvz. tie vadinamieji lauryl sulfatai yra labai pigūs, o akylglutamatai vos ne 10 kartų brangesni, jie kaip ir glukozidai visiškai suyra, nelieka ant odos (kaip sulfatai ir t.t). Įsiplėčiau jau per daug smile.gif. Kas dėl ploviklių, tai šito šampūno sudėtis, man atrodo tikrai geresnė nei vien tik ALES Faith in Nature.
Atsakyti
QUOTE(Lucie @ 2010 11 29, 23:41)
Šitame šampūne pagrindinis ploviklis Sodium Cocoamphoacetate (amfoterinis ploviklis), tai jau netoks pats ploviklis, kaip Sodium ar Ammonium Laureth Sulfate (anijoniai plovikliai), laikomas švelnesniu, be to yra daugiau ploviklių (nejoniniai plovikliai iš cukraus ir akylglutamatai, kurie pasižymi ypač švelniu poveikiu), naudojant kelis skirtingus ploviklius gaunamas geresnis efektas (stabilesnės putos, švelnesnis poveikis pvz. dėl glutamatų ir t.t.). Kas dėl ploviklių, tai šito šampūno sudėtis, man atrodo tikrai geresnė nei vien tik ALES Faith in Nature.

O tai kaip šitie prausikliai, natūralūs? Nes sertifikato tai šios firmos produktai neturi... ax.gif Bet kol kas tiko man šis šampūnas labai tfu tfu tfu. biggrin.gif Ačiū už išsamų atsakymą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 29 lapkričio 2010 - 23:47
Pabandziua sampuna Natura Siberica, kuris yra sertifikuotas (t.y. ekologiskas). Man labai patiko, kaina tokia, koki ir turi nutio sampuno, nes jo paskirtis tik isvalyti plaukus nuo nesvarumu. O praeita savaite buvo dra didele nuolaida siamp produktas. Nupirkau dar veido valymo putos, irigi sertifikuotus. Veida nuvalo, bet tuso tai nenuvalysi, nes neputojasi. tai tusa nuvalau su migdolu aliejumi.
taip pat cia rase kad glaima prausti veida su moliu. Padariau toki prausykli is ekologisko molio per paskaita Kvapu namuose. Man labai patiko thumbup.gif I si prausikli dar ilasinom ivairiu alieju. Ji galima naudoti kaip valykli ir kaip veido kauke. darysiu dar karta tikrai.
Plauku galiukams naudoju seruma, kuri pati pagaminau is ivairiu alieju thumbup.gif irgi geras dalykas
Atsakyti
QUOTE(raganiukste25 @ 2010 11 26, 14:22)
o ar jie gerai sudrekina plauka? nes mano sviesus,labai issauseje,tai kazin ar rasciau tinkama?

Plaukų šampūnas pakankamai nesudrėkins, jo paskirtis išplauti. O drėkinti turi kaukės, balzamai. Aš dar aliejus tam reikalui naudoju.

QUOTE(Giedrixe @ 2010 11 26, 15:08)
O, merginos, gal kas plaunate plaukus ne sampunu? Pvz, kuo butu galima trinkti riebius plaukus? Nes mane irgi isgasdino sitos baisybes.

Aš esu bandžius trinkti plaukus rasulo bei baltuoju moliu, kiaušiniu, bet nepasakyčiau, kad man labai patiktų. Nėra blogai ir tie šampūnai, jei atsirenki sau tinkantį ir be „blogiukų“.
Atsakyti
gal kas gali patarti koki ekologiska sampuna naudoti riebiems plaukams? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luchik @ 2010 11 30, 14:01)
gal kas gali patarti koki ekologiska sampuna naudoti riebiems plaukams?  4u.gif

Ar labai riebus jus plaukai? kas kiek laiko plaunate? man patiko sis sampunas, http://www.sveikipro...aubrey-organics , bet mano misrus, (riebiau prie saknu, sausi galai. plaunu kas antra diena, man svarbu kad nebutu suriebintos saknys sekancia diena, bet as naudoju kartu su kondicionierium 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RainyDay @ 2010 11 30, 15:33)
Ar labai riebus jus plaukai? kas kiek laiko plaunate? man patiko sis sampunas, http://www.sveikipro...aubrey-organics , bet mano misrus, (riebiau prie saknu, sausi galai. plaunu kas antra diena, man svarbu kad nebutu suriebintos saknys sekancia diena, bet as naudoju kartu su kondicionierium 4u.gif

dabar turiu nusipirkus sita sampuna, mano riebus plaukai, bet jis man netinka visai, dar labiau riebaluojasi, taciau man niekada galvai netiko ramuneles, visad dirgindavo, kazkodel sikart pagalvojau, kad taip nebus ir nusipirkau, bet netiko smile.gif
Atsakyti