Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 01 21, 16:50)
pas mane namuose nėra būtinai, yra tiesiog suvalgoma daug. vyras gali kasdien kruopas vandeny virtas valgyt ir nesiskust, bet esmė ne tame. aš tiesiog žiūriu, ką jūs perkate ir nesuprantu kaip tiek užtenka, ypač tose šeimose, kur vyrauja vyriška giminė ir paaugusi.
Papildyta:

ką ir norėjau pasakyt  drinks_cheers.gif nu mes nebadaujam, tiesiog aš noriu išmokti gaminti taupiau, bet kol kas sunkiai perprantu sistemą. tai nusprendžiau taip, paimsiu kokios forumietės meniu, gaminsiu pagal jį ir parašysiu kiek man tai kainavo, tada bus matyt kame mano bėdos.

sutinku au savitre nuomone drinks_cheers.gif geriau jau jūs rašykite savo menių ką valgote, ką perkate tą savaitę, o mes jau tada padiskutuosim kur galima pataupyti būtų

Atsakyti
2011.01.15 – 2011.01.21

Mano meniu ax.gif

ŠEŠTADIENIS
I Sumuštiniai, kava, vaikui varškė.
II Pirktinės keptos vištų šlaunelės su duona (kelionėje).
III Brolio atvežtas mamos gamintas vyniotinis su duona.

SEKMADIENIS
I Vyniotinis su duona, kava, arbata.
II Vakar pirkta vištiena.
III Kepti varškėčiai, vaikui desertinė varškė.

PIRMADIENIS
I Sumuštiniai, kava, varškė.
II MB lietiniai blynai su varške (likę nuo penktadienio), mums burokėlių sriuba su kiaulienos kauliukais.
III Sriuba.

ANTRADIENIS
I Sumuštiniai, kava, arbata.
II Sriuba. Vaikas vėliau valgė vakarienei virtos mėsos.
III Kiaulienos gabaliukai su morkomis troškinti grietinėje su ryžiais.

TREČIADIENIS
I Sumuštiniai, kava. Vaikas nevalgė tik pakramsnojo obuolių ir sausų pusryčių su arbata. Iškepiau obuolių pyragą.
II Vakarienės likučiai.
III Kotletai (faršas sumaišytas su grikių dribsnių koše) ir bulvių košė su iš kaimo atvežta agurkų mišraine.

KETVIRTADIENIS
I Jogurtas, sumuštiniai, kava.
II MB kotletai su bulvių koše. Mums grikių dribsnių košė su sviestu.
III Kotletų ir bulvių košės likučiai.

PENKTADIENIS
I Jogurtas, sumuštiniai, kava. Prieš pietų miegą vaikui užpilama košė.
II Kiaulienos šonkauliukų ir bulvių, morkų, svogūno sriuba.
III Sriuba. MB gaminasi girą lotuliukas.gif

PIRKINIAI:
Keptos viščiukų šlaunelės (kelionėje), apelsinų sultys, 3vnt desertinės varškės, 2vnt duona, obuoliai, virtos kalakutienos dešrelės (vaikui, o jis nevalgo blink.gif ), grietinė, majonezas, 10vnt kiaušiniai (iš parduotuvės), 20vnt kaimiški kiaušiniai (MB kolegos mamos - liko), jogurtas, daktariška dešra, aliejus, 3vnt cukrus (liko), druska (liko), sviestas, 2vnt sausos mielės.

IŠ VISO: 75,74lt rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IruteB: 21 sausio 2011 - 19:45
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 01 21, 16:50)
aš tiesiog žiūriu, ką jūs perkate ir nesuprantu kaip tiek užtenka, ypač tose šeimose, kur vyrauja vyriška giminė ir paaugusi.

o tai ką daryt, jei daugiau nėra iš ko, negi piešt ir klijuot ant lapo?
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2011 01 21, 21:38)
o tai ką daryt, jei daugiau nėra iš ko, negi piešt ir klijuot ant lapo?

o be pagiežytės galima apseiti? klausimo esmė yra kaip sugebėti man taip padaryti, o ne išreikšti paniekytę kitoms.
Atsakyti
niekas paniekos čia nereiškia. tiesiog, mergaitės, tokie pastebėjimai, esu temoje seniai, visada buvo kažkokia tvarka, tvarkingai mergaitės rašė savo meniu, tada juos analizuodavom, kildavo klausimų, rasdavom atsakymus, pateikdavom receptukus ir t.t. dabar beliko kelios su savo meniu, o kitos meniu net nesiruošia kelti, tik diskutuoja, kas jų šeimoj ką valgo ir kaip sutaupyti ar kaip jūs taip galit valgyti. tai, mergaitės, jei temukė yra savaitės meniu, ir čia reiškiatės, tai gal dėkit ir savo savaitės meniu, o ne šiaip rašinėkit ir ieškokit, kas su pagieža rašo, kas šiaip. nes iš tikro temukė jau pradeda išsigimt ir tuoj bus perkelta į bendraminčius. Todėl tikslinga rašyti SAVO SAVAITĖS MENIU.
Atsakyti
Baigėsi savaitė, atkeliauju su savo meniu:

Pirmadienis

Kava
Sumuštiniai su kepta vištiena
Keptos bulvės su kefyru
Jogurtas. Obuoliai. Dukrai manų košė.

Antradienis

Lietiniai su varške. Grietinė.
Varškė su jogurtu, obuoliais ir razinom.
Makaronai su vištiena, daržovėm ir sūriu.
Silkė su svogūnais, majonezu. Duona.

Trečiadienis

Sumuštiniai su silke ir su sūriu, sausainiai (mama atnešė).
Rūgštynių sriuba.
Makaronai su vištiena ir daržovėm.
Pyragas "Paskenduolis". Šaldytų uogų kompotas.

Ketvirtadienis

Avižinė košė su razinom ir bananais
Rūgštynių sriuba.Pyragas.
Kotletai. Bulvių košė. Agurkų-baltų ridikų salotos su grietine.
Marinuota silkė su svogūnais.

Penktadienis

Kotletas su duona ir daržovėm.
Šv.daržovių salotos su virtos vištienos gabaliuku.
Rūgštynių sriuba. Vakarykščiai kotletai. Marinuota silkė.

Šeštadienis

Mum su mažyte avižinė košė. Dičkė sumuštinius valgė.
Dičkei avižinė košė su razinom. Marinuota silkė. Kotletai su daržovėm.
Orkaitėj kepta višta. Marinuoti kopūstai.
Javinukai su sezamais ir razinom

Sekmadienis

Virti kiaušiniai su majonezu
Burokėlių-pupelių mišrainė.
Burokėlių sriuba. Kepta duona su česnaku.
Pabaigėm keptą vištą su daržovėm.
Keptos duonos-pupelių mišrainė su majonezu.

Išlaidos:
Duonos gaminiai: 11,86
Mėsa: 24
Paukštiena: 32,64
Žuvis: 5,99
Dešros, kumpeliai: 0
Pieno prod. ir kiaušiniai: 34,46
Bakalėja: 8,68
Vaisiai: 2,79
Daržovės: 14,68
Saldumynai: 8,77
Kruopos, miltai, makaronai: 2,15
Kava, arbata: 0
Pusgaminiai, pirkt.mišrainės, konservai: 4,55
Nealkoholoniai gėrimai: 1,59
VISO: 152,16 Lt

Nemažai išleista, o nepasakyčiau, kad baisiai daug būtų pirkta doh.gif

Atsakyti
Na, atkeliauju ir aš su savo meniu ax.gif Kelias savaites nerašiau, kažkoks tinginys buvo apėmęs blush2.gif

PIRMADIENIS
I. Sumuštiniai su karšto rūkymo kumpiu.
II. Vaikui - orkaitėje kepti vištienos sparneliai su bulvėmis, man - keptos duonos-pupelių mišrainė.
III. Vištienos-makaronų sriuba.

ANTRADIENIS
I. Sumuštiniai. Vaikui - su kumpiu, man - su varškės sūriu.
II. Vištienos užkepėlė su ryžiais.
III. Vaikui - troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais, man - keptos duonos-pupelių mišrainė

TREČIADIENIS
I. Sumuštiniai. Vaikui - su kumpiu, man - su varškės sūriu.
II. Vaikas pabaigė vištienos užkepėlę, man - troškinti rauginti kopūstai su šonkauliais, virtos bulvės su lupynomis.
III. Miltiniai blynai su braškių uogiene.

KETVIRTADIENIS
I. Vaikui - sumuštiniai su kumpiu, man - blynai su braškių uogiene.
II. Pagaliau pabaigėm troškintus raugintus kopūstus su šonkauliais ir bulvėmis biggrin.gif
III. Saldi sriuba.

PENKTADIENIS
I. Sumuštiniai su fermentiniu sūriu.
II. Maltos mėsos kepsneliai su ryžiais.
III. Saldi sriuba. Rūkyti lašinukai, juoda duona, raugintų kopūstų salotos su aliejumi.

ŠEŠTADIENIS
I. Vaikui - varškė su braškių uogiene, batonas, arbata. Man - kiaušinis, pakeptas su svogūnais ir "Daktariška" dešra, juoda duona, kava.
II. Picos. Desertui - vafliai su aguonomis.
III. Rūkyti lašinukai, juoda duona, svogūnas, marinuoti agurkėliai.

SEKMADIENIS
I. Vaikui - dribsniai su pienu. Aš pabaigiau saldžią sriubą.
II. Vaikui - pica. Man - tarybinis guliašas, balta mišrainė. Desertui - traškios cinamoninės lazdelės.
III. Keturių grūdų košė.

PIRKTA:
MĖSOS GAMINIAI - rūkyti lašinukai, karšto rūkymo dešra, "Daktariška" dešra - 16,33 Lt
PIENO GAMINIAI - fermentinis "Rokiškio" sūris 2 pok., liesa varškė 1 pok. - 9,37 Lt
VAISIAI, DARŽOVĖS - greipfrutas "Pomelo", morkos - 4,01 Lt
BAKALĖJA - sausi pusryčiai, kiaušiniai 10 vnt., 4 grūdų košė, sūrio skonio kukurūzai vaikui - 11,26 Lt

VISO: 40,97 Lt

Tiesa, dar vaikas mokykloj priešpiečius valgė - 12,50 Lt, tai pridėjus ir šiuos, gaunasi - 53,47 Lt ax.gif
Atsakyti
sveikos gyvos 4u.gif senei bebuvau cia,kazkaip aptingus buvau skaiciuot g.gif tikiuos gryzti vel i senas vezes..

Pirmadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: karbonadas,grikiu kose,morkos su majonezu
Vakariene: sveciuose

Antradienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: as baigiau savaitgali kepta kugeli,vyras karbonada
Vakariene: manu kose

Treciadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: lietiniai blynai su varske
Vakariene: kepta zuvis su majonezu

Ketvirtadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: troskinti makaronai su desrelemis

Vakariene: vyrui troskinti makaronai,man sumustinis su arbata

Penktadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: as baigiau vakarykscius makaronus,vyrui lietiniai blynai su varske
Vakariene: lasiniai,duona,svogunas

Sestadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: kepti sonkauliukai,ryziai,morkos su majonezu,kopustu sriuba
Vakariene: vyrui sonkauliukai,man sumustinis

Sekmadienis

Pusr. sumustiniai,kava
Pietus: kepsniukai,ryziai,morkos su majonesu,vakarykste sriuba
Vakariene: bandeles (teta kepe,dave)

Nuo vasario tai manau islaidos kardinaliai pasikeis,vyras isvaziuoja,liksim mes su dukryte vienos,tiesa kartais brolis pas mane nakvos,tai islaidu bus maziau....

Taigi,pirkta....

Pienas(3l, vaikui pradejau duot vakare pries miegiuka vietoj misinuko), sausainiai,razinos,sureliai(3vnt),jogurtai(3vnt),bandeles(3vnt),suris(2vnt),obuoliai(2kg),mandarinai,duoa,batonas,kopustas,saldainiai,desra.
Viso: 35,74
Atsakyti
Sveikos, dviejų paskutinių mamyčių išlaidos maistui tai stulbinančiai mažos bigsmile.gif ir toliau taip thumbup.gif

o va ir mano meniukas -

PIRMADIENIS
pusryčiai: avižinė košė
pietūs: kalakutiena su kepintom morkom, pekino-pomidorų salotos, virtos bulvės
vakarienė: šviežių kopūstų sriuba (vaikams - su dešrelėm)

ANTRADIENIS
pusryčiai: jogurtas su sausais pusryčiais
pietūs: pakepintos bulvės, silkė su svogūnais, gaivi silkė su pomidorais, daržovių košė
vakarienė: naminė pica

TREČIADIENIS
pusryčiai: picos likučiai
pietūs: pirktinis maistas
vakarienė: bulvės, grybai su parūkyta vištiena

KETVIRTADIENIS
aš - pasukos ir vaisiai,
šeimyna -
pusryčiai: kopūstienė su dešrelėm
pietūs: dešrelės su duona
vakarienė: pieniška makaronų sriuba

PENKTADIENIS
pusryčiai: makaronų sriuba, sumuštiniai su kumpeliu
pietūs: kalakutienos kąsneliai su krakmolo marškinėliais, pekino-paprikos salotos, virtos bulvės
vakarienė: sumuštiniai su kumpeliu

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: makaronų sriubos likučiai
pietūs: bulvienė su ryžiais, orkaitėje kepti kotletai, česnakinės bulvės, kopūstų-morkų-kukurūzų salotos, dar kartu iškepiau zuikį su grybų įdaru
vakarienė: pagerinti čirviniai blynai, zuikis su duona ir raugintais agurkais

SEKMADIENIS
pusryčiai: avižų košė
pietūs: svečiuose
vakarienė: keptos bulvių-avižinių dribsnių bandelės su grietine vaikams, grybai su svogūnais ir majonezu man, kepti kiaušiniai su lašiniais ir raugintais agurkais vyrams

Savaitės išlaidos maistui: 73lt+34lt pirktiniam maistui

MĖSA - 0.5kg faršo, 1kg dešrelių, 1 rūkytas vištos ketvirtis, kalakutienos maltinukų pakelis (liko)
ŽUVIS - 0.8kg silkės (pusė liko),
PIENO PRODUKTAI - 7l pieno, 1l pasukų, 2 gab. fermentinio sūrio, 2 ind. grietinės, 6 sūreliai, indelis jogurtuko (liko), 4 actimel buteliukai (akcija, visi liko)
DUONA IR KRUOPOS - 1 kepalas duonos, 1 batonas, kukurūzai spraginimui,
VAISIAI IR DARŽOVĖS - 0,5kg pomidorų, 1 pekino kopūstas, 1 paprika, 2 ind. vakuotų kukurūzų (1 liko), marinuoti agurkai, 6 apelsinai, indelis pievagrybių,
BAKALĖJA - 2kg cukraus, margarinas
Atsakyti
sweikutes mergaites ar priimsite ir mane i savo tarpa smile.gif trumpai prisistatau .Gyvenu viena , darzoviu mesytes gaunu is kaimuko uz pagalba vasaros metu , didelem islaidom maistui vistiek skundziuosi tai nuo siol pazadu kas savaitele pristatyti savo islaidas ir meniu blush2.gif
Atsakyti
Oi, merginos, dirbti pradėjau, tai laiko mažai namie liko doh.gif
Mano meniu ax.gif

Šeštadienis:
1. Pusryčiai dribsnių košė.
2. Pietūs koldūnai su sviesto grietinės padažu. Padariau morkų žirnelių mišrainę (žirneliai buvo likę nuo anos savaitės).
3. Vakarienė omletas .

Sekmadienis:
1. Pusryčiai grikių košė.
2. Pietūs rūgštynių sriuba, vištienos suktinukai šoninėje, troškinti su grybų padažu, bulvių košė, pekino salotos. Išviriau šoninės šaltam.
3. Vakarienei desertinis varškės sūris. Kepiau grybukų .

Pirmadienis:
1. Pusryčiai kvietinė košė, trapučiai su serbentų drebučiais.
2. Pietūs kotletai su bulvių koše (faršo liko nuo koldūnų), marinuoti agurkai. Vyras nešėsi sriubą ir suktinukus su bulvių koše.
3. Vakarienei rūgštynių sriuba, šoninė su duona, marinuotais agurkais. Nakčiai pieniška makaronų sriuba.

Antradienis:
1. Pusryčiai vakarykštė košė ir trapučiai, sūreliai.
2. Pietūs rūgštynių sriubos likučiai ir kotletai. Vyras sumuštinius su sūriu nešėsi.
3. Vakarienei burokėlių sriuba su galkutėmis, miltiniai blynai. Naktipiečiams pekino salotos su fetos sūriu.

Trečiadienis:
1. Pusryčiai sumuštiniai su šlapiake ir sūriu, sūreliai.
2. Pietūs burokėlių sriuba su galkutėmis, bulvių košė ir dešrelės, burokų, morkų ir žirnelių mišrainė. Vyras sriubą ir blynus nešėsi.
3. Vakarienei troškinta lašiša su virtais ryžiais. Naktipiečiams pekino salotos su fetos sūriu ir kepinta duona.

Ketvirtadienis:
1. Pusryčiai vienai pusei virti kiaušiniai su majonezu, kitai - kiaušinienė.
2. Pietūs mums su mazge burokėlių sriuba ir grūdėtos varškės valgėm. Vyras nešėsi burokų sriubą ir lašišą.
3. Vakarienei troškinta vištiena su bulvių koše ir makaronų daržovių sriuba (iš sultinio išviriau).

Penktadienis:
1. Pusryčiai dribsnių košė, trapučiai su tepamu sūriu.
2. Pietūs vakarykštė troškinta vištiena ir sriuba, vyras nešėsi tą patį.
3. Vakarienei likučiai. Vyras vištieną pabaigė, vaikai sriubą. Nakčiai bandelės su šlapianke.

Pirkta: fetos sūris 4,80 lt (pusė liko), pienas 6 lt, kiaušiniai 3 lt, mineralinis 2 lt, kivi 4,50 lt, burokai 1,50 lt, duona, batonas 5,60 lt (irgi liko kepinimui), tepamas sūris 3,20 lt, ketvirčiai 5,60 lt, šlapiankė ir rūkyta dešra 12,70 lt (rūkyta dešra liko), baronkos ir sausainiai 6 lt (į mokyklą), čiulpinukai 7 lt (vaikams), kava (1 kg, ilgam) 35 lt, grietinėlė lašišai 2,50 lt, jogurtas 2,89 lt, natūralus jogurtas 1,99 lt (irgi liko), sūreliai 2,40 lt, varškė 4,80 lt, čiulpiukai 3,70 lt, grūdėta varškė 5 lt, šoninė k/r (liko kitais savaitei) - 3,80 lt, silkė 2 vnt. (liko vienam kartui) - 5,40 lt, duona, bandelės mėsainiams - 8,40 lt, sūris kepimui ir sūris sumuštiniams - 6,57 lt, kalakutienos gabaliukai 1 kg, kepenėlės 0,5 kg, servelatas k/r - 15,37 lt, aliejus 9,90 lt, smulkūs makaronai sriubai 2 pok. -2,40 lt, arbata 2,49 lt, miltai 6 kg - 10,47 lt, balta kava, mineralinis, sausi pusryčiai, grietinė, popkornas - 2,10 lt

Viso: 165,88 lt

Kažkaip pradedam atsigauti ir mamka tik apie puodus sukasi doh.gif . Gerai, kad jau šiandien į darbą, nes baigia mane užvaikyt. Kad vaikai ėmė valgyt, tai iškart pasijautė ant meniu. Pinigai ėjo ir pirmiau, bet pagrinde vaisiams ir vaistams. Galvojau, kaip blogai, kad vaikas nevalgo, dabar jau nežinau ar labai blogai rolleyes.gif . Tiesą sakant pirmą kartą išgirdau, kad 200 lt maistui yra daug. Senbuvės turbūt prisimena, kiek kartų buvau užpulta, kad vaikus maitinu prastu maistu per savo taupymą, vos ne badu marinu. Tai šį kartą vos nepagyrimas biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 01 24, 21:07)
Kažkaip pradedam atsigauti ir mamka tik apie puodus sukasi doh.gif . Gerai, kad jau šiandien į darbą, nes baigia mane užvaikyt. Kad vaikai ėmė valgyt, tai iškart pasijautė ant meniu. Pinigai ėjo ir pirmiau, bet pagrinde vaisiams ir vaistams. Galvojau, kaip blogai, kad vaikas nevalgo, dabar jau nežinau ar labai blogai rolleyes.gif . Tiesą sakant pirmą kartą išgirdau, kad 200 lt maistui yra daug. Senbuvės turbūt prisimena, kiek kartų buvau užpulta, kad vaikus maitinu prastu maistu per savo taupymą, vos ne badu marinu. Tai šį kartą vos nepagyrimas biggrin.gif .

Mums irgi labai pasijautė, kai vaikas ėmė nebeatsisakyt mūsų maisto doh.gif Vis dar nevalgo nieko, kur yra varškės blink.gif doh.gif Nors varškės apkepą ir keptus varškėčius po truputį jau ragauja rolleyes.gif
Atsakyti