Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

praėjo savaitė, čia ir vėl aš g.gif Kur dingo kitos? g.gif

PIRMADIENIS
pusryčiai: avižinių dribsnių košė
pietūs: savaitgaliniai kotletai, duona, salotos
vakarienė: pieniška makaronų sriuba

ANTRADIENIS
pusryčiai: 7 grūdų dribsnių košė
pietūs: kepinta vištienos krūtinėlė su daržovėm (paprika, pomidoras, pievagrybiai), pekino-baltųjų ridikų salotos, virti ryžiai
vakarienė: lavašas (man ir vyrui), ryžiai su sūriu (vaikui)

TREČIADIENIS
pusryčiai: kava su sūreliais ir džiūvėsėliais
pietūs: vištos krūtinėlės kepsneliai su pievagrybių padažu, bulvių košė, pomidorų-agurkų-baltųjų ridikų salotos,
vakarienė: žirnių sriuba su apyplikiu likusiu vištos krūtinkauliu,

KETVIRTADIENIS
man - pasukos su obuoliais
vyrams - vakare 7 grūdų košės likučių blynai su grietine arba uogiene

PENKTADIENIS
pusryčiai: kava su sumuštiniais
pietūs: tešloje kepta jūros lydekos file su duona ir vakuotais žirneliais
vakarienė: trinta bulvių sriuba su kepintais grybais bulvėm

ŠEŠTADIENIS ir SEKMADIENIS - turėsim svečių, švęsim mažojo sūnelio pirmąjį gimtadienį bigsmile.gif

Ruošiamas maistas: naminis šokoladinis tortas "Kinder", karbonadai, suktinukai su grybais, bulvių košė, salotos (iceberg, paprika, vakuoti kukurūzai), tešloje kepta žuvis su žirneliais, įvairūs sumuštiniai ir kiti užkandžiai, dar kepu naminę duoną

Per savaitę maistui išleista 102lt. + 18lt produktams tortui
Mėsa gaminimui imta iš šaldiklio.

Pirkiniai:
MĖSA - 10 kiaušinių, 2 šliosiukai dešros, 0.5kg dešrelių
ŽUVIS - 1kg jūrų lydekos file
PIENO PRODUKTAI - 4l pieno, 1l pasukų, lydytas sūris, tepamas sūrelis, fermentinio sūrio gabalėlis, 2 jogurtukai "miau", 5 sūreliai (2 liko), grietinė, tepusis mišinys,
DUONA IR KRUOPOS - duona, batonas, 1.7kg ruginių miltų,1 pak. džiūvėsėlių, 1 lavašas, 1 pyragėlis
VAISIAI IR DARŽOVĖS - 0.6kg baltųjų ridikų, 0.5kg pomidorų, 1 agurkas, 1 pekinas, 2 paprikos, 1kg kriaušių, 3.3kg obuolių, pakelis šaldytų daržovių (liko), marinuoti agurkai, 2 iceberg salotos
BAKALĖJA - 1 indelis majonezo

labai pasisekė, kad kartą pataikiau Maximoje į patį daržovių išpardavimą smile.gif
Atsakyti
Aš ko gero kitą savaitgalį parašysiu, nes buvau kursuose ir šiaip darbo daug, beveik namuose nebuvau, šeimyna kažkaip patys sukosi. Tikiuosi kitą savaitę jau su meniu ateiti ax.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
Būsiu pirma ax.gif

Šeštadienis
1. Pusryčiai sumuštiniai.
2. Pietūs varškės apkepas.
3. Vakarienei lašiniai su duona.

Sekmadienis
2. Pietūs kepti vištienos ketvirčiai su pekino salotomis.
3. Vakarienei lietiniai su varške ir sūriu ir dešrelėmis.

Pirmadienis
1. Pusryčiai dribsnių košė su dž vaisiais, sumuštiniai su tepamu sūriu.
2. Pietūs vaikams vištienos ketvirčiai, mariuoti agurkai. Mes nešėmės tą patį.
3. Vakarienei patroškinti kopūstai su medžiotojų dešrelėmis.

Antradienis
1. Pusryčiai sumuštiniai su sūriu ir dešra.
2. Pietūs vaikams lietiniai, aš dešrelių nešiausi, vyras paskutinę vištieną išsinešė.
3. Vakarienei makaronai su pomidorais ir džiugo sūriu.

Trečiadienis
2. Pietūs vaikams šv. dešrelės su bulvių koše, aš makaronų nešiausi su sūriu, vyras lietinius su dešrelėmis.
3. Vakarienei čili sriuba (sunaudojau likusius pomidorus).

Ketvirtadienis
1. Pusryčiai virti kiaušiniai su majonezu.
2. Pietūs vaikams sriuba, vyras dešrelių nešėsi, aš irgi.
3. Vakarienei pieniška makaronų sriuba.

Penktadienis
1. Pusryčiai kvietinė košė.
2. Pietūs likučiai sriubos, mes irgi likučius nešėmės.
3. Vakarienei virtos bulvės su silke.

Pirkta: varškės sūris su kmynais, olandiškas sūris, tepamas sūris, desetinė varškė lietiniams, grietinėlė 0,5 l, pienas 3 l, pasukos 1 l, sūreliai 4 vnt., rūkytas kumpis 1 kg, šv. kalakutienos guliašinė, vištienos ketvirčiai 2 kg, medžiotojų dešrelės 0,5 kg, pieniškos dešrelės 0,6 kg, rūkyta strimėlė 0,7 kg, kiaušiniai 20 vnt., naminė duona ir bulka, obuoliai 2 kg, zefyrai 0,5 kg, pauksčių pienas 0,5 kg, sausainiai aha 1 pok., sausi ledai 1 pok., kivi, apelsinai pomidorai - 14,20 lt, pasukos 2,19 lt, sūreliai 2,40 lt, džiugas 8,80 lt, varškė 5 lt, duona 3,50 lt, pasukos 2,19 lt, šv. kopūstas 5,45 lt, sausainiai 5 lt, bandelės 5 lt, aliejus košei 10 lt, silkė 6 lt.

Visos sumos nerašau, nes sirguliavau, tai nelabai sukontroliavau šeimyną su pinigais.

Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 02, 09:03)
1. Būsiu pirma ax.gif
2. Pusryčiai sumuštiniai.

1. ir paskutinė biggrin.gif
2. labai sumuštininė savaitė buvo mirksiukas.gif tavo šeimyna dėl to džiaugės, ar liūdėjo? g.gif
klausiu, nes maniškiai tai labai norėtų kuo daugiau sumuštinių valgyt, tik kad mamai (t.y. man) vis užeina noras, kad rytais anys sveikesnę alternatyvą turėtų - imu ir priverdu košės hihihi.gif ir valgyti liepiu essen.gif

mergaitės nono.gif: tai kur dingot su savo meniukais? Ar taupyt nustojot, ar rašyti tingisi? g.gif
aš šią savaitę jau registruoju ir rytoj planuoju pateikti savo "valgiaraščio šedevrą" smile.gif
Atsakyti
man B vis sumaiso viska- tai anas nuperka kazka ir neprisimena, kiek kainavo, tai eda visa para, kol surasyciau, tai ir temos neuztektu doh.gif biggrin.gif siandien apsipirkom kitai savaitei, ceki issaugojau, bandysiu kita savaite surasyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 09, 06:13)
1. ir paskutinė  biggrin.gif
2. labai sumuštininė savaitė buvo mirksiukas.gif tavo šeimyna dėl to džiaugės, ar liūdėjo? g.gif
klausiu, nes maniškiai tai labai norėtų kuo daugiau sumuštinių valgyt, tik kad mamai (t.y. man) vis užeina noras, kad rytais anys sveikesnę alternatyvą turėtų - imu ir priverdu košės hihihi.gif ir valgyti liepiu essen.gif

aplamai buvo kelios savaitės mažai normalaus maisto rolleyes.gif . Tiesiog užsiutau ir viskas, tik padarydavau ant greičio kažką vakarienei, o toliau žinokitės. O jiems dzin, gal tik pazyzė,kad nėra pietums kepsnių su kotletais, bet išsivertė ir be jų, nes kai pasiūliau iškept, visiems dingo apetitas ax.gif
Kita vertus šaldytuvo nemenkas turinys iškeliavo į šiukšlių dėžę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 10, 09:40)
1. gal tik pazyzė,kad nėra pietums kepsnių su kotletais, bet išsivertė ir be jų, nes kai pasiūliau iškept, visiems dingo apetitas ax.gif
2. Kita vertus šaldytuvo nemenkas turinys iškeliavo į šiukšlių dėžę doh.gif

1. va va hihihi.gif ką gamint, tai geriau nevalgyt irnesakyk.gif taip mano A.A. močiutė apie salotas kalbėdavo biggrin.gif

2. o maisto tai gaila unsure.gif

bet ar bent pamoka į naudą išėjo? ar suprato šeimyna mamos darbo virtuvėje vertę? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 10, 09:13)
bet ar bent pamoka į naudą išėjo? ar suprato šeimyna mamos darbo virtuvėje vertę? mirksiukas.gif

kaip nuo žąsies vanduo irnesakyk.gif
Atsakyti
Šeštadienis
1. Pusryčiai: kvietinė košė.
2. Pietūs: vištienos kepenėlės su bulvių koše ir vištienos sriuba su makaronais.
3. Vakarienė: šaldytos tešlos pyragas su vištiena ir grybai (sunaudojau vištieną iš sriubos). Tuo pačiu iškepiau šaldytos tešlos pyragėlius su desertine varške.

Sekmadienis
1. Pusryčiai: omletas pakeptas su dešrų likučiais ir grybais.
2. Pietūs: keptas zuikis su bulvėmis, padažas. Pupelių sriuba(vištieną sunaudojau salotoms).
3. Vakarienė: keptos bulvės su lašinukais orkaitėje. Padariau vištienos salotas(ryžiai, kukurūzai, morkos, vištiena, konser. ananasai).

Pirmadienis
1. Pusryčiai: dribsnių košė, sumuštiniai su dešra.
2. Pietūs: pupelių sriuba ir kotletai su grybų padažu (buvo likusio faršo nuo zuikio). Vyras nešėsi šalto zuikio su duona, aš kepenėlių nuo šeštadienio likusių įsidėjau su pomidoru ir duona.
3. Vakarienė: pasišildėm vištienos su makaronais sriubą, dar mums su dičke buvo likusio pyrago su vištiena. Vyras valgė kotletus su makaronais, mažoji virtus makaronus su džiugu.

Antradienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su dešra.
2. Pietūs: pupelių sriuba ir kotletai. Vyras nešėsi sriubos ir zuikio. Aš silkės su duona įsidėjau.
3. Vakarienė: miltiniai blynai.

Trečiadienis
1. Pusryčiai: virti kiaušiniai su lašiša ir majonezu.
2. Pietūs: vaikams liko paskutinė sriuba ir kotletai, vyras nešėsi dešrelių iš kameros, aš kelis kiaušinius įsidėjau.
3. Vakarienė: šaltibarščiai su bulvėmis.

Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: grikių košė
2. Pietūs: vaikams šaltibarščiai, mes įsidėjom sumuštinių su kumpiu.
3. Vakarienė: kiaulienos kepsniai su bulvių koše ir marinuotais agurkais.

Penktadienis
1. Pusryčiai: vakarykštė grikių košė.
2. Pietūs: kepsniai vaikams, vyras irgi kepsnius nešėsi, aš spagečių su džiugu išsiviriau.
3. Vakarienė: bulvės su pienu.

Pirkta: duona 3,5 lt, batonas 2,6 lt, vištienos ketvirčiai 5,0 lt, kepenėlės 1 kg - 5 lt, dešra sumuštiniams 7, 40 lt, desertinė varškė 3,5 lt, sūris liliputas 5,5 lt, apelsinai, greifurtai, kivi, citrinos, agurotis, sv. laiškai, pomidorai - 19,90 lt, kiaušiniai 3 lt, pasukos 1,90 lt, vaisinės pasukos 2,19 lt, sviestas 3,39 lt, sūreliai 2,40 lt, grikiai 5,90 lt, kumpis sumuštiniams 11 lt, duona, batonas, pienas - 8,40 lt, grūdėta varškė 5 lt.
Viso: 92,58 lt

Kepenėles padalinau per pusę ir užšaldžiau, padarysiu gal paštetą ar žemaičius kitą savaitę. Šaldiklyje dar turėjau lašišos rūkytos, liko dar gabaliukas vienam kartui. Mėsos pirkti irgi nereikėjo, kažkada buvau pirkus kalakutienos ir matyt nesunaudojau, ieškojau šaldytos tešlos ir gale užkištą radau. Kažkaip reikėtų šitos mados atsisakyti, nes kitą sykį perku, galvoju kažką darysiu, o gaunasi kitaip. Taupiau yra pirkti apsiprendus ką gaminsi tai savaitei ir neiškrypti "iš kelio". Bet nueini į turgų ir akys apraibsta, tada galvoji čia nebrangu, padarysiu tą ir tą, o paskui dienų pritrūksta gaminimui.

Vakar prekinomės kitai savaitei, tuo pačiu jau ir šventėm mėsos ir bakalėjos užsipirkau, tai sumą išleidau galingą 350 lt. Vien konservuotiems išleidau 86 lt, plius dar arbatos, kavos, aliejai ir pan. Užsipirkom dar pas ūkininkus daržovių ir mėsos.

Atsakyti
Sveikos hi.gif Atsinešiau nevisai pilną meniuką (tik pirmadienį grįžau namo, tai tos dienos neįskaitau)

ANTRADIENIS
pusryčiai: 7 grūdų dribsnių košė
pietūs: rūgštynių sriuba, virtos bulvės su žuvies konservais
vakarienė: vieniems kepti, o kitiems virti kiaušiniai su duona, krienais ir majonezu

TREČIADIENIS
pusryčiai: jogurtas, obuoliai
pietūs: virti makaronai su sviestu , iškepiau varškėčių, bet niekas be manęs jų nevalgė bash.gif:
vakarienė: vištos krūtinėlė grietinėlės-žolelių padaže (magi idėja), duona, rauginti agurkai

KETVIRTADIENIS
man - pasukos su obuoliais
vyrams - vištienos likučiai, kepti kiaušiniai su lašinukais, duona, rauginti agurkai

PENKTADIENIS
pusryčiai: virti ryžiai su sūriu
pietūs: pupelių sriuba, naminis mėsainis (vaikui), varškėčiai (man)
vakarienė: lavašas su dešra / kumpeliu (man ir vyrui), mėsainis (vaikui)

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: čirviniai blynai (vyrams), pupelių sriubos likučiai (man)
pietūs: zuikis / zuikis su morkomis, duona ir rauginti kopūstai
vakarienė: pirktinės picos vakarėlis doh.gif: , gaminau naminį česnakinį padažą

SEKMADIENIS
aš valgau daržovių sriubą, virtą be nieko ir geriu žolelių arbatą (savotiška iškrova)
Vyrai - karšti sumuštiniai, vakarykštis zuikis su duona, raugintais agurkais ar kopūstais. O gal ir dar ką ras šaldytuve ax.gif

Per savaitę maistui išleista 60lt. + 35lt už picą
Mėsa gaminimui imta iš šaldiklio.

Pirkiniai:
MĖSA - 1 šliosiukas dešros,
PIENO PRODUKTAI - 7l pieno, 1l pasukų, tepamas sūrelis, 2 fermentinio sūrio gabalėliai (1 liko), lydytas sūris (liko), 2 sūreliai, grietinė,
DUONA IR KRUOPOS - 2 kep. duonos, 2 mėsainių bandelės, 2 lavašai, 5 grūdų dribsniai (liko)
VAISIAI IR DARŽOVĖS - iceberg salota, 1 pomidoras, 1 agurkas, 3 paprikos (liko), 200g česnakų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilRa: 10 balandžio 2011 - 10:17
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 10, 10:33)
[1. šaldytos tešlos pyragas su vištiena ir grybai
2. keptos bulvės su lašinukais orkaitėje.
3. Padariau vištienos salotas(ryžiai, kukurūzai, morkos, vištiena, konser. ananasai).
4. spagečių su džiugu išsiviriau.
5. Vakarienė: bulvės su pienu.
6. Mėsos pirkti irgi nereikėjo, kažkada buvau pirkus kalakutienos ir matyt nesunaudojau, ieškojau šaldytos tešlos ir gale užkištą radau. Kažkaip reikėtų šitos mados atsisakyti, nes kitą sykį perku, galvoju kažką darysiu, o gaunasi kitaip. Taupiau yra pirkti apsiprendus ką gaminsi tai savaitei ir neiškrypti "iš kelio". Bet nueini į turgų ir akys apraibsta, tada galvoji čia nebrangu, padarysiu tą ir tą, o paskui dienų pritrūksta gaminimui.
7. Vakar prekinomės kitai savaitei, tuo pačiu jau ir šventėm

1. o kaip paskui tą pyragą valgot? ta prasme, karštą ar šaltą, pjaustot riekelėm ir imat į ranką ar gabaliukais į lėkštę, su daržovėm ar be nieko?
2. kas čia per patiekalas? bigsmile.gif skamba nedietiškai, bet skaniai blush2.gif
3. o tai salotų tokių jums užtenka pavalgymui? vyras neprieštarauja? maniškiai geriau jau atskirai surytų vištieną ir atskirai daržoves kaip salotytes doh.gif
4. va va, spagečius aš viena valgau doh.gif man taip skanu be nieko, be jokio padažo tik su sūriu, bet daugiau niekas nevalgo unsure.gif
5. taip paprastai tas bulves ir valgot užgerdami pienu? ne kefyru? g.gif
6. neatsisakyk schmoll.gif taip susitaupo. tik visada kur nors užsirašyk (pvz popieriuką magnetuku prie šaldytuvo priklijuok), ką "lišno" esi nusipirkusi - tada kitos savaitės apsipirkimą planuodama jau žinosi, kad kažko pirkti nebereikia mirksiukas.gif (aš taip darau ir esu labai patenkinta savo organizuotumu ax.gif )
7. apie šventes dar negalvoju, nes net nežinau dar, kur švęsim ir su kuo g.gif:
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 10, 10:13)
1. o kaip paskui tą pyragą valgot? ta prasme, karštą ar šaltą, pjaustot riekelėm ir imat į ranką ar gabaliukais į lėkštę, su daržovėm ar be nieko?
2. kas čia per patiekalas? bigsmile.gif skamba nedietiškai, bet skaniai blush2.gif
3. o tai salotų tokių jums užtenka pavalgymui? vyras neprieštarauja? maniškiai geriau jau atskirai surytų vištieną ir atskirai daržoves kaip salotytes doh.gif
4. va va, spagečius aš viena valgau doh.gif man taip skanu be nieko, be jokio padažo tik su sūriu, bet daugiau niekas nevalgo unsure.gif
5. taip paprastai tas bulves ir valgot užgerdami pienu? ne kefyru?  g.gif
6. neatsisakyk schmoll.gif taip susitaupo. tik visada kur nors užsirašyk (pvz popieriuką magnetuku prie šaldytuvo priklijuok), ką "lišno" esi nusipirkusi - tada kitos savaitės apsipirkimą planuodama jau žinosi, kad kažko pirkti nebereikia mirksiukas.gif (aš taip darau ir esu labai patenkinta savo organizuotumu ax.gif )
7. apie šventes dar negalvoju, nes net nežinau dar, kur švęsim ir su kuo g.gif:

1. žinok, kaip nori. Aš ir šaltą galiu valgyt, pana pasišildo mikrobangėje. Ryt vėl pirksiu vištienos ir darysiu, tik dabar didesnę skardą kepsiu. Kaip kartas užsipirkau šaldytos tešlos ax.gif . Greita ir skanu, ir neparduotuvinis dalykas thumbup.gif
2. Radau forume, paprieskoniuoji bulves ir supjaustai , kaip garmoškę ir ten prikiši lašinukų, aš tai išpjausčiau tą garmoškę, man netilpo niekaip lašiniai. Po to į folgą ir orkaitėn. Bet nepasakyčiau, kad pavykęs gaminys, daugiau nekepsiu, nes namiškiai nosis suko schmoll.gif
3. tai čia salotos ėjo papildomai, kaip užkandis tarp valgymų. Tiesiog, kai darau pietus, tuo pačiu ir užkandžių gaminu kelioms dienoms. Nes vaikai neišsiverčia tik pusryčiais, pietumis ir vakariene, tame tarpe ir kiaušinienė būna, ir salotos, ir kepti sumuštiniai doh.gif
4. maniškiai anksčiau nevalgė, bet kažkas pasakė Paolo receptą padažo ir kad būtinai Džiugo reikia, tai žinok visiems tapo mėgstamas patiekalas thumbup.gif
5. jo, dičkė kai kada paprašo spirgučių su daktarįška dešra, bet mazgė tik bulvių košę su pienu mėgsta (šiaip ji bulvių visai nevalgo), vyras irgi. Aš prisitaikau paprastai, nes nelabai esu bulvių mėgėja irgi.
6. patikėk su kokiom paklodėm aš apsipirkinėt važiuoju doh.gif , net vyras visada patikslina, "turi sako raščiukus". Kartą teko gryžti, nes be "gromatos" nežinau ko namams reikia biggrin.gif
7. aš tiesiog tuo pačiu užsipirkau, nes važiavom daržovių, jau nei lašo namie nebuvo, tai galvoju ką čia vėl lėksi po savaitės. Tai ko trūks, nulėksim vietoje iki bazės šeštadienį. Nes vistiek vaisių, duonos ar silkės nenusipirksi iš anksto, dar kiaušinių reiks g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 11 balandžio 2011 - 12:07