Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų savaitės meniu - 6

QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 11, 13:06)
1. žinok, kaip nori. Aš ir šaltą galiu valgyt, pana pasišildo mikrobangėje.
2. Bet nepasakyčiau, kad pavykęs gaminys,  daugiau nekepsiu, nes namiškiai nosis suko schmoll.gif
3. Nes vaikai neišsiverčia tik pusryčiais, pietumis ir vakariene, tame tarpe ir kiaušinienė būna, ir salotos, ir kepti sumuštiniai doh.gif
4. maniškiai anksčiau nevalgė, bet kažkas pasakė Paolo receptą padažo ir kad būtinai Džiugo reikia,
5.  Kartą teko gryžti, nes be "gromatos" nežinau ko namams reikia biggrin.gif
6.  dar kiaušinių reiks g.gif

1. Vis galvoju, kad reikėtų pabandyt kokį mėsišką pyragą iškept ir vėl susibalamūtinu - o jei nevalgys? Reiks pačiai savaitę juo misti doh.gif
2. nu ir aš tadum net nebandysiu ir recepto neprašysiu schmoll.gif
3. taigi paauglės pas tave jau mirksiukas.gif ralu, kad amžinai alkanos essen.gif
4. RECEPTĄ prašom pateikti 4u.gif
5. biggrin.gif aš jei į parduotuvę be raščiuko einu, tai tada sąžiningai kiekvieną lentyną pereiliuoju: gal to, o gal to reikia... rezultatas - prisipirkimas visokių "akcijokų". Geriau taip nereikia irnesakyk.gif
6. Kiek dažot?
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 11, 13:25)
1. Vis galvoju, kad reikėtų pabandyt kokį mėsišką pyragą iškept ir vėl susibalamūtinu - o jei nevalgys? Reiks pačiai savaitę juo misti doh.gif
2. nu ir aš tadum net nebandysiu ir recepto neprašysiu  schmoll.gif
3. taigi paauglės pas tave jau mirksiukas.gif ralu, kad amžinai alkanos essen.gif
4. RECEPTĄ prašom pateikti 4u.gif
5.  biggrin.gif aš jei į parduotuvę be raščiuko einu, tai tada sąžiningai kiekvieną lentyną pereiliuoju: gal to, o gal to reikia... rezultatas - prisipirkimas visokių "akcijokų". Geriau taip nereikia irnesakyk.gif
6. Kiek dažot?

1. bet skaniai valgysi savaitę biggrin.gif . Bandyk mažiuką kepti
2. neprašyk geriau tongue.gif
3. jo,jo....ir vistiek vaikščiojantys skeletai doh.gif
4. namir tuiu kompe, tai tikslų parašysiu. Aš pati darau iš akies, truputis majonezo, geriau iš tų vokiškų, bet kai neturiu dedu ir lietuviško. Paskui dedu dalį natūralaus jogurto, dalį grietinėlės, česnako išspaudžiu ir šaldytų krapų įdedu su druskyte. manau, kiekviena pagal save pasikoreguoja šeimininkė. O raudoną darau su trintais pomidorais, irgi česnako išspaudžiu, alyvuogių aliejaus pora šaukštų ir prieskonių pagal skonį ax.gif
6. perku 60, pavyksta kokie 30 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 12, 09:58)
1. jo,jo....ir vistiek vaikščiojantys skeletai doh.gif
2. namir tuiu kompe, tai tikslų parašysiu. Aš pati darau iš akies, truputis majonezo, geriau iš tų vokiškų, bet kai neturiu dedu ir lietuviško. Paskui dedu dalį natūralaus jogurto, dalį grietinėlės, česnako išspaudžiu ir šaldytų krapų įdedu su druskyte. manau, kiekviena pagal save pasikoreguoja šeimininkė. O raudoną darau su trintais pomidorais, irgi česnako išspaudžiu, alyvuogių aliejaus pora šaukštų ir prieskonių pagal skonį ax.gif

1. bet gal bent neverkia nuo ryto iki vakaro, kaip nors kiek sukūsti doh.gif
2. dėkui už gaires, reiktų bandyti. Įtariu, kad toks padažas ir prie picos ar mėsainių skanus būtų bigsmile.gif
kai galėsi, įmesk pilną receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 12, 10:55)
1. bet gal bent neverkia nuo ryto iki vakaro, kaip nors kiek sukūsti  doh.gif
2. dėkui už gaires, reiktų bandyti. Įtariu, kad toks padažas ir prie picos ar mėsainių skanus būtų bigsmile.gif
kai galėsi, įmesk pilną receptuką  mirksiukas.gif

1. verkiam čia mes, kai per 30 perkopiam biggrin.gif
2. aš jį naudoju, kai kepu bandeles su dešrelėmis ax.gif
Atsakyti

Labas rytas biggrin.gif

Šeštadienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai su lašiša.
2. Pietūs: kiaulienos kepsniai su bulvėmis ir kopūstų salotomis.
3. Vakarienė: lašiniai.

Sekmadienis
1. Pusryčiai: dribsnių košė.
2. Pietūs: žemaičiai su kepenėlėmis ir barščių sriuba, išviriau šoninę šaltam.3. Vakarienė: pekino salotos su kepenėlėmis(kepenėlių pasilikau nuo žemaičių įdaro).

Pirmadienis
1. Pusryčiai: dribsnių košė ir sumuštiniai su sūriu.
2. Pietūs: žemaičiai ir sriuba. Mes tą patį nešėmės.
3. Vakarienė:likučiai. Vėliau nakčiai manų košė.

Antradienis
1. Pusryčiai: sumuštiniai.
2. Pietūs: vaikams dešrelės su pekino salotomis, mes nešėmės žemaičius, vyras dar sriubos.
3. Vakarienė: šaldytos tešlos pyragas. Vieną kepiau su vištiena, kitą su kumpeliu. Ir vištienos sultinys su makaronais.

Trečiadienis
1. Pusryčiai: dribsnių košė.
2. Pietūs: vaikams pyragas su sriuba, aš to paties irgi nešiausi, vyras kelis likusius žemaičius ir sriubos.
3. Vakarienė: šaldytuvo likučiai biggrin.gif

Ketvirtadienis
1. Pusryčiai: vakarykštė košė.
2. Pietūs: vaikai valgė dešreles su burokų salotomis, aš išsinešiau sumuštinių su kumpiu, vyras lašiuką sriubos ir pyrago su vištiena.
3. Vakarienė: makaronai su trintais pomidorais ir džiugu.

Penktadienis
1. Pusryčiai: grikių košė ir sumuštiniai.
2. Pietūs: vėl likučiai, mes su vyru nešėmės makaronus.
3. Vakarienė: žuvies kepsniai su bulvėmis ir daržovių salotomis.

Pirkta: Konservuoti: žirneliai, kukurūzai, pomidorai, ananasai, persikai, abrikosai, tunas, šprotai. Kava, arbata, makaronai, kruopos,aliejus, sausai pusryčiai. Šv.mėsa; karkos, šoninės, file išpjova, kotletinė. Morkos, burokai, svogūnai, krienai. Tepamas sūris, liliputas, bandelės, kepimui sūris, duona be mielių, balta duona, pienas, prieskoniai vištienai, sūreliai, saldainiai, medus, varškės sūris, tarkuoto džiugo keli pok. Viskam išėjo 350 lt
Vištienos ketvirčiai - 5,60 lt, paprika 2,50 lt, karšto rūkymo kumpelis - 5,70 lt, kiaušiniai 2,80 lt, malti džiuvesėliai 2,90 lt, žuvis - 12,90 lt,
Viso: 32,40 lt

Atsakyti
bjaurybe, pasipasakok, kas čia per žuvies kepsniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 16, 08:15)
bjaurybe, pasipasakok, kas čia per žuvies kepsniai? g.gif

Žuvies file visą pusę iškepu, kaip mėsą. Pirma kiaušinyje, po to džiuvėsiuose. Galima dar padažą padaryt, aš darau iš grietinės, tomato ir įspaudžiu česnako ax.gif
Atsakyti
Labas, ateinu su savo meniuku hi.gif

PIRMADIENIS
pusryčiai: bananai, balta kava
pietūs: savaitgalinė daržovių sriuba, sekmadienį keptas zuikis su namine duona ir raugintais kopūstais
vakarienė: savaitgaliniai varškėčiai (man), pieniška makaronų sriuba (vyrams)

ANTRADIENIS
pusryčiai: makaronų sriubos likučiai
pietūs: pirktas maistas, česnakinis padažas, raugintų kopūstų salotos
vakarienė: kiaulienos guliašas su daug morkų, virtos bulvės, rauginti agurkai

TREČIADIENIS
pusryčiai: 5 grūdų košė
pietūs: pamušti kiaulienos kepsniukai su virtom bulvėm ir raugintais agurkais
vakarienė: šaltibarščiai su apkepintom bulvėm

KETVIRTADIENIS
man - pasukos su obuoliais ir kriaušėm
vyrams - čirviniai blynai, ką rado šaldytuve

PENKTADIENIS
pusryčiai: virti ryžiai su sūriu
pietūs: rankovėje kepti šonkauliukai ant daržovių (cukinija, paprika, morkos, svogūnai), virtos bulvės, rauginti agurkai
vakarienė: šaltibarščiai su žolelėm, apkeptos bulvės

ŠEŠTADIENIS
pusryčiai: sumuštiniai su rūkyta mėsa, dešrelės, virti kiaušiniai
pietūs: buvome svečiuose pas draugus, nusinešėm mano keptą kinderinį tortą
vakarienė: balta kava su namuose paliktom torto nuopjovom

SEKMADIENIS
aš valgau šaltibarščius ir geriu žolelių arbatą (savotiška iškrova)
Vyrai -
pusryčiai: virti kiaušiniai su majonezu
pietūs: ant žirnių užkepta karka su marinuotais agurkais
vakarienė: iš virtų ryžių likučių kepti blynai

Per savaitę maistui išleista 46lt. + 30lt už pirktinį maistą ir 20lt produktai tortui.

Mėsa gaminimui imta iš šaldiklio, didžiąją dalį daržovių dar turėjau iš anksčiau.

Pirkiniai:
MĖSA - parūkytas krūtinkaulis
PIENO PRODUKTAI - 7l pieno, 1l pasukų, 2l kefyro, 1 sūrelis
DUONA IR KRUOPOS - 2 kep. duonos (1 liko), ryžiai
VAISIAI IR DARŽOVĖS - 2 kekės bananų, 1,3kg kriaušių, saujelė svogūnų laiškų, 1 agurkas, iceberg salota
Papildyta:
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 17, 08:47)
Žuvies file visą pusę iškepu, kaip mėsą. Pirma kiaušinyje,  po to džiuvėsiuose. Galima dar padažą padaryt, aš darau iš grietinės, tomato ir įspaudžiu česnako ax.gif

aiškumėlis aciuks.gif
Atsakyti
Noriu dar tavęs pakslausti kaip karką kepti. Aš kai verdu šaltam, tai su kaulu sriuboje išverdu ir taip valgom. Kai verdu ar kepu vyniotinį, tai išmėsinėju ir susuku. O kai kepi orkaitėje, prieš tai ilgai apverdi? Ar marinuoji apvirtą, ar dar ir prieš verdant išmarinavusią laikai? Aš visada žalią marinuoju ir gundausi kepti, bet bijau fiasko ax.gif
Atsakyti
Karką aš tiesiog iš vakaro marinuoju žalią (įpjovusi keliose vietose iki pat kaulo). paskui dedu į gilų stiklinį troškintuvą, pripilu šalia sausų žirnių, grikių ar perlinių kruopų, įpilu sultinio, uždengiu ir troškinu orkaitėje. prieš pabaigą dangtį nuimu, kad viršus kiek apskrustų. būna iš karto ir mėsa, ir labai gero skonio garnyras. karka būna pusiau troškinta (kur žirniuose buvo), pusiau kepta (virš kruopų)
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2011 04 17, 08:17)
Karką aš tiesiog iš vakaro marinuoju žalią (įpjovusi keliose vietose iki pat kaulo). paskui dedu į gilų stiklinį troškintuvą, pripilu šalia sausų žirnių, grikių ar perlinių kruopų, įpilu sultinio, uždengiu ir troškinu orkaitėje. prieš pabaigą dangtį nuimu, kad viršus kiek apskrustų. būna iš karto  ir mėsa, ir labai gero skonio garnyras. karka būna pusiau troškinta (kur žirniuose buvo), pusiau kepta (virš kruopų)

aš turiu britvoną, bet mano mažiukas, maža karka tik tilptų, o stiklinė skarda be dangčio. Nebent plėvele pridengti? Aš kažkaip pagalvojau kad gal apvirsiu, tai bus garantuotai iškepus, arba vartyt reikia tada ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2011 04 17, 09:22)
aš turiu britvoną, bet mano mažiukas, maža karka tik tilptų, o stiklinė skarda be dangčio. Nebent plėvele pridengti? Aš kažkaip pagalvojau kad gal apvirsiu, tai bus garantuotai iškepus, arba vartyt reikia tada ax.gif

gali bandyt folija apdengti ir gerai užkamšyti... man su dangčiu niekada dar nebuvo nedakepusi ax.gif arba manau, kad tas pats gautųsi, jei į kepimo rankovę dėtum kepti mirksiukas.gif
Atsakyti